yobb
Council
olgunlaşması uzun sürüyormuş
saglık sonuc için şişede 20 günden fazla beklemek gerek
bekliycez zaten smugless kurucam anca kova boşalıcak
olgunlaşması uzun sürüyormuş
saglık sonuc için şişede 20 günden fazla beklemek gerek
sen yakaladıkca essantial scoty heavy al bencebekliycez zaten smugless kurucam anca kova boşalıcak
Zaten bende bugün bir taze mayse olan terelliyi siseledimŞu anda yeni şişelenmiş Continental pilsner ve smugglers'ım mevcut. Bugün delifişek siparişi verdim, haftasonu onu kurup baya bi bekletmek niyetindeyim (3 hafta kova, en az 1 belki de 2 ay şişe)
Taze mayşe olayını seversem bir sonraki hedefim arpadan girmek olur sanırım.
Hazır kit stoğu bir yere kadar @KeaSH07 hocam, ne olacağı belli değil, sonraki aşamaları düşünmemiz lazım mevcut şartlarda.
Taze mayşeyi senin de takip ettiğini biliyorum, ondan delifişek'i belirttim.Zaten bende bugün bir taze mayse olan terelliyi siseledim
Kova 27 gün
sen yakaladıkca essantial scoty heavy al bence
21,5-22 litre kur
40lık kasalara tam gelir
bide şerbetciotlu kuru malt özüyle kurarsan tam ideal olur
iyi kur smuglessi hijyende bişey atlama
muazzam bir kit o hocam
Bitiste önemli bazen ne kadar beklesemde 1010nun altına inmiyor keratalarkesinlikle aklımda olanı yazdın
bende essantial heavy denk getirirsem 23 lt kurmam
20 yada 21 lt kurarım efsane olur gibi geliyor bana
23 lt bu kit için fazla oluyor
hijyen konusunda hiç sıkıntım olmadı ama umarım bunda da olmaz
smuggles de ilk defa OG 1050 gördüm bugüne kadar hep 1042 -1044 ile başlamıştık
Bitiste önemli bazen ne kadar beklesemde 1010nun altına inmiyor keratalar
@kadir hocam taze mayseyi bikac firma daha üretmeye başlayacak.
Umarım piyasa oturur.Rekabet sayesinde fiyatı bir miktar düşer ve daha kaliteli ürünler elimize ulasir
Taze mayseye 2 kilo şeker atarsan 7 civarı alkol olurKafamda delir sorular var ????
Hazır kit veya taze mayşe kurduğumuzda alkol miktarını %7-8 civarına nasıl çıkarabiliriz?
O zaman yüksek alkol oranına sahip kitleri tercih edeyim, teşekkürler hocam bilgi içinTaze mayseye 2 kilo şeker atarsan 7 civarı alkol olur
Hazır kitlerde bazılarının alkolü zaten yüksek
Ama genelde premium yani biraz pahalı kitler
Bad cad , evil dog bu 2 kıt 7 veya 7,5 tu
Ama bana sorarsan eğer kitin alkolünu çok yukseltirsen bıra gibi olmuyor lezzeti bozuluyor
8 ve üzerini her maya kaldırmaz
Tüketmediği şeker kalır şekerli bira olur
Eğer efes malt veya tuborg gibi biralari seviyorsan o yüksek alkollü biralari pek içemezsinO zaman yüksek alkol oranına sahip kitleri tercih edeyim, teşekkürler hocam bilgi için
Bunlara bi göz atayım hocam teşekkürler, aklımda Red ale veya smugglers yapmak var, bi yandan da taze mayşe aklımı çeliyor ????Amerikan Oaked Ale
Grayfurt Ipa
Bu 2 kitin alkolü yüksekmiş
Ama denemedim tadı hakkında yorumum yok
Taze mayse market birasina yakın tadıBunlara bi göz atayım hocam teşekkürler, aklımda Red ale veya smugglers yapmak var, bi yandan da taze mayşe aklımı çeliyor ????
Yüksek alkol yerine lezzeti seçmek daha mantıklı geliyor o yüzden lezzetli kitler bakayım ben ????
Gövdeyi arttırmak için herhangi bi şey yapılabilir miTaze mayse market birasina yakın tadı
21 litre kurup 1 kiloda şeker atarsan 6 yi az geçer alkolu
Uygun şerbetçi otu ile soğuk ekleme yapılabilirGövdeyi arttırmak için herhangi bi şey yapılabilir mi
@yobb terelelli güzelmiş
sanırım 10 gündür şişede
22-25 arası değişen bir sıcaklıkta bekletiyorum şişeleri
pek gövdeli değil ama
ticari biralar gibi
efes malt , tuborg gold arası bişey
15 gün daha beklesin baya adam olur bu çocuk
çok gövdeli veya lezzetli bira arayana uymayabilir
ama ticari biraya benzesin,acı olmasın,ilk kurulan muntos pilsen kitini özleyenleri üzmez
ama ben tekrar alır mıyım diye sorarsanız
kit alabiliyorsam kitlerden tercih ederim sanırım
çünkü bunda stoklama olmuyor
ama denemeni öneririm