Kullanıcı Kulübü Mtl Kullanıcıları Kulübü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KeaSH07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
@vez @GaziHazar Ben henüz seyredemedim fakat hızlıca bir baktım. İngilizce ve Almanca video. ????‍♂️ Seyrederseniz ben de bir özet rica edeyim yani. ???? @Egzl de ilgileniyordu SQ22 ile, rastlarsa diye, etiketlemiş olayım onu da.
Genel olarak kutu icerigi tanitimi ve birkac basit soruyla gecti video. Kullanip yorum yapan hic yoktu chatte. Chris biraz fiyatlarin genel olarak herseyde arttigini, bu sebeple cam bile uretmeyi denerken %70 inin cok kotu oldugunu ve satmaya kalksa 15-16 eurolara mal olacagindan bahsetti. Dlc versiyonuda seneye kadar olmayacakmis.
Beni en cok cezbeden deck kismindaki malzemenin tanki sokup taktikca asinmasini engellemek icin etrafini ss le kapatmislar bu sayede deck hic yipranmayacak. Mevcut arisedan cok memnunum bogaz vurumu aromasi benim cok ideal. Bu atoyada ulasabilirsem denemek isterim kesinlikle. Resmi satistan sonra genellikle bir kez daha canli yayin yapip kullanici yorumlari aliyor Chris, oyle bir yayin olursa daha saglikli yorumlar alabiliriz.

ben nduro ile bogaz vurumu karsilastirmasi sordum, nduro bogaz vurumu cehennemi onun gibi degil tabikide dedi :) coili konumlandirarak 24 arise ile nduro arasinda bir vurum almak mumkun dedi. Deneyip gormek lazim

Chris biraz fiyatlarin genel olarak herseyde arttigini, bu sebeple cam bile uretmeyi denerken %70 inin cok kotu oldugunu ve satmaya kalksa 15-16 eurolara mal olacagindan bahsetti.
Yahu sanki normalde ekonomik ürün satıyor da beyfendiler :} Böyle üst seviye ürünlerde zaten polikarbonmuş, PSU imiş garip gurip malzemeler kullanılması saçmalığın daniskası. Bazen kendimi çok yalnız hissediyorum, bir bana mı mantık dışı geliyor?

Yahu sanki normalde ekonomik ürün satıyor da beyfendiler :} Böyle üst seviye ürünlerde zaten polikarbonmuş, PSU imiş garip gurip malzemeler kullanılması saçmalığın daniskası. Bazen kendimi çok yalnız hissediyorum, bir bana mı mantık dışı geliyor?
Saglik acisindan Pc ve PSU nun zararlari cama gore mutlak daha fazladir, tahminimce bu tarz atolarda maliyetten ziyade kullanilabilirlik icin cam tercih edemiyorlar. Yivli bir sekilde tanka oturan cam yapmak uzun omurlu olmuyor demek ki diye dusunuyorum. Nduronun stok tankinda cam kullanan firma diger tanklarinda psu ile devam etmezdi yoksa gibime geliyor.

175 euroya satilan bir urunu 185 euroyada satisa cikarabilirlerdi yoksa. Biraz tasarima kurban gidiyor da diyebiliriz cam secenegi :)

Saglik acisindan Pc ve PSU nun zararlari cama gore mutlak daha fazladir, tahminimce bu tarz atolarda maliyetten ziyade kullanilabilirlik icin cam tercih edemiyorlar. Yivli bir sekilde tanka oturan cam yapmak uzun omurlu olmuyor demek ki diye dusunuyorum. Nduronun stok tankinda cam kullanan firma diger tanklarinda psu ile devam etmezdi yoksa gibime geliyor.

175 euroya satilan bir urunu 185 euroyada satisa cikarabilirlerdi yoksa. Biraz tasarima kurban gidiyor da diyebiliriz cam secenegi :)
Yok yahu çoğu yivsiz(yivden kastınız diş hatvesi değil mi) likit hazneli modellerde bile cam tercihi iyice azaldı, yok olmak üzere. Şaşılacak bir durum.

Belkide PSU saglik acisindan cokta zararli degildir :)
Kimyasal dayanımı düşük. Taifun GTR ile sorun yaşandı örneğin(açıklamada bilgi mevcut):

Ayrıca aRise haznesine diş yok, istenirse gayet de güzel cam üretilir. Niyet yok :}

Sıkıntı biraz da MTL ürünlerine özel, DL ürünlerin bir çoğu hâlâ cam ile devam ediyor.

MTL özelinde mesela Vandy Vape bu konuda bozmadı kendini. Adamlar hem cam hem Ultem veriyor, içme de yanında uzan. FEV zaten borosilikat camla geliyor.

Son düzenleme:
@Egzl Teşekkür ederim notlar için. ????(y) Deck’te yıpranmayı önlemek için yapılan çalışma benim de hoşuma gitti.

@omeringen PSU, PC tank…TPD’nin, yanlış hatırlamıyorsam, kırılmazlık maddesi meselesi. Hoş, bir maddeyi uygulayıp diğerlerini pas geçmek de biraz tuhaf bu endüstride. ????‍♂️

İşin bir de ticari boyutu var tabii. Kar meselesi…

@
omeringen
omeringen PSU, PC tank…TPD’nin, yanlış hatırlamıyorsam, kırılmazlık maddesi meselesi. Hoş, bir maddeyi uygulayıp diğerlerini pas geçmek de biraz tuhaf bu endüstride. ????‍♂️
Özel TPD versiyonu (2ml) olup da cam haznesi olan bir çok güncel (daha yeni çıkmış) atomizerler mevcut zaten kurallara da şöyle yüzeysel bir baktım ve alakalı bir madde göremedim:

Son düzenleme:
Özel TPD versiyonu (2ml) olup da cam haznesi olan bir çok güncel (daha yeni çıkmış) atomizerler mevcut zaten kurallara da şöyle yüzeysel bir baktım ve alakalı bir madde göremedim:
Mümkün. Mümkün çünkü elimizde sadece üretici cephesinin sunduğu argümanlar oluyor genelde. Smokerstore, örneğin, bir iki konuda TPD demişti. Bir başka konuda ise ticari kaygı demişti; ve, evet bunu açıkça yazmıştı forumda. Vapor Giant için de benzer diyaloglarını hatırlıyorum. Çocuk kilidi idi sanırım —net hatırlamıyorum. Compliancy konularıydı kısaca.

Ortada bir tutarsızlık var bana göre; ve yine şahsi görüşüm, ticari kaygının biraz daha belirleyici olduğu.

Bir de bahsi geçmişken yazayım. Üreticilerin TPD başvurularını da görebiliyorduk eskiden. Şu an kapalı bizlere.

Mümkün. Mümkün çünkü elimizde sadece üretici cephesinin sunduğu argümanlar oluyor genelde. Smokerstore, örneğin, bir iki konuda TPD demişti. Bir başka konuda ise ticari kaygı demişti; ve, evet bunu açıkça yazmıştı forumda. Vapor Giant için de benzer diyaloglarını hatırlıyorum. Çocuk kilidi idi sanırım —net hatırlamıyorum. Compliancy konularıydı kısaca.

Ortada bir tutarsızlık var bana göre; ve yine şahsi görüşüm, ticari kaygının biraz daha belirleyici olduğu.

Bir de bahsi geçmişken yazayım. Üreticilerin TPD başvurularını da görebiliyorduk eskiden. Şu an kapalı bizlere.
Chris genellikle uretilen camlarin kalitesinin iyi olmadigini soyluyor, ariseda urettirdik cok sorun yasadik dedi ( bende 2 tane var biri gercekten sanki klon gibi atomizere oturmuyor) sanirim bu tarz atolarda surum az oldugu icin maliyet pek kurtarmiyor. Cinli firmalar bi urun cikardimi buyuk ihtimalle high end markalarin 10 kati falan uretim yapiyordur diye dusunuyorum.

Chris genellikle uretilen camlarin kalitesinin iyi olmadigini soyluyor, ariseda urettirdik cok sorun yasadik dedi ( bende 2 tane var biri gercekten sanki klon gibi atomizere oturmuyor) sanirim bu tarz atolarda surum az oldugu icin maliyet pek kurtarmiyor. Cinli firmalar bi urun cikardimi buyuk ihtimalle high end markalarin 10 kati falan uretim yapiyordur diye dusunuyorum.
Bu da makul bir sebep belki. ????‍♂️ Bu tarz durumlarda sanırım kullanıcının beklentisi, en azından, malzeme sertifikalarını öğrenebilmek olmalı. Çin konusu (parça tedariği, üretim, vs.) eskiden gündeme gelirdi bu tip sorularda.

Adam 190 Euro fiyata satıyor tek ürünü, Çin'li gibi 20 dolara değil :) hadi 200 yapsın ama koysun yani.

Kaç para olabilir ki bir cam en fazla, Avrupa'nın en iyi camcısına yaptır arkadaş, alıcıya hiç koymaz. Hatta reklamını bile onun üzerinden yaparsın.

Katılıyorum ama demek istediğim farklı birşey, Bu tarz üretimlerde üretim hattını açmak için min üretim gerekebiliyor.
Örneğin tshirt yaparken 1000 adetten aşağı üretim yaptırmak o bandı açtırdığına bile değmiyor. Camdada aynı olay söz konusu ise çinli üreticiler döndür döndür aynı camları farklı atolarda kullanarak belki 10 bin tane cam ürettiriyordur.

Yani düzgün üretim yapan yerler bu tarz az üretim yapan firmalara hattını açmıyor bile olabilir onu demek istemiştim :D Düşük kalitedende üretici memnun değil belli ki. Maliyetleri ve üretim koşullarını bilmek lazım tabi yorum yapabilmek için. İlerde cam üretilirse alıp bi 300-400 lira daha bayılmaktan başka seçeneğimiz yok gözüken o şimdilik :D

Ben Squape ürünlerini kullandıktan sonra çinli atoları pek kullanasım gelmiyor açıkcası :)

Katılıyorum ama demek istediğim farklı birşey, Bu tarz üretimlerde üretim hattını açmak için min üretim gerekebiliyor.
Örneğin tshirt yaparken 1000 adetten aşağı üretim yaptırmak o bandı açtırdığına bile değmiyor. Camdada aynı olay söz konusu ise çinli üreticiler döndür döndür aynı camları farklı atolarda kullanarak belki 10 bin tane cam ürettiriyordur.

Yani düzgün üretim yapan yerler bu tarz az üretim yapan firmalara hattını açmıyor bile olabilir onu demek istemiştim :D Düşük kalitedende üretici memnun değil belli ki. Maliyetleri ve üretim koşullarını bilmek lazım tabi yorum yapabilmek için. İlerde cam üretilirse alıp bi 300-400 lira daha bayılmaktan başka seçeneğimiz yok gözüken o şimdilik :D

Ben Squape ürünlerini kullandıktan sonra çinli atoları pek kullanasım gelmiyor açıkcası :)
Çekik gözlüler candır ????

çok mu güzel ????
Piyasada Nduro'dan daha iyi boğaz vurumu veren ve Arise'dan iyi aroma veren bir ato kullanmadım henüz.

Arise'ın aroması en üst seviye demiyorum, ama Gus atolardaki gibi sıcak buhar olmadan çok dengeli bir aroması var. Yani x,y,z atoda arise ile aynıydı örneğin.
Aldım sattım hep fev,arise ve nduro kaldı. Yeni denediklerimin bunlardan artısı yok, eksisi olan oluyor :D

Geri