• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Kullanıcı Kulübü Mtl Kullanıcıları Kulübü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KeaSH07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
@pablo KFL eğer dolum için sökerken chimneyi tankta bırakarak çıkıyorsa bir sonraki temizlikte decki sökün, oringleri likitle veya varsa aromasız vg ile ıslatın. silikon bir aparat ile Ekli dosyayı görüntüle 34541base kısmını decke taktıktan sonra güzel bir şekilde sıkın. boşta biraz deneyip dolum yapmadan kontrol edin chimneye sıkışıp sıkışmadığını. sıkışıyorsa o oringi yenisi ile değiştirip ıslatarak ilk takımı yapın, hasarlanmıştır.
Tamamdır üstat ,yarın deneyeyim dediğiniz gibi, teşekkürler

hocam siz anladığım kadarıyla base 'le demleyip pure nicotine ile yapıyorsunuz ayarlamayı?deneyeyim de burada onu 100ml'den aşağı miktarda bulmak zor olur.kapağıda açarsam oksitlenir diye biliyorum.
Ben kendim bir mix yapacaksam, çok özendiysem pgye aromaları birkaç gün yatırıp seyreltiyor en son nihai karışıma ekliyorum. homojen karışmaları daha rahat oluyor. bunun dışında nikotin açıldığı andan itibaren oksijenle maalesef etkileşime geçiyor. bunun önüne demlenmiş likite nikotin koyarak da bi nebze geçersiniz.
ama benim denemelerin son demlenmiş likite böyle şeylerin etkisinin lafı güzaf olduğu yönünde.
uğraşmayın, aroma alırken oranına bakın ona göre satıcıdan ürün talep edin. mesela %20 oranlı bir aromayla 50/50 12mg likit yapacaksanız 70/30 15mg nbase alın.
saf nikotini ev şartlarında sağlıklı şekilde kullanmak imkansız gibi bir şey. uğraştığınıza değmez

Ben kendim bir mix yapacaksam, çok özendiysem pgye aromaları birkaç gün yatırıp seyreltiyor en son nihai karışıma ekliyorum. homojen karışmaları daha rahat oluyor. bunun dışında nikotin açıldığı andan itibaren oksijenle maalesef etkileşime geçiyor. bunun önüne demlenmiş likite nikotin koyarak da bi nebze geçersiniz.
ama benim denemelerin son demlenmiş likite böyle şeylerin etkisinin lafı güzaf olduğu yönünde.
uğraşmayın, aroma alırken oranına bakın ona göre satıcıdan ürün talep edin. mesela %20 oranlı bir aromayla 50/50 12mg likit yapacaksanız 70/30 15mg nbase alın.
saf nikotini ev şartlarında sağlıklı şekilde kullanmak imkansız gibi bir şey. uğraştığınıza değmez
Aromaları birkaç gün pgde bekletmek iyi fikirmiş.Dediğiniz gibi daha homojen olabilir nihai ürün,sürede kısalır sanırım,Bir sonraki siparişimde saf pgde alayım.
Şimdi tüm aromaları longfill şeklinde aldım ,gerisini yapmak kolay oluyor.Sadece doğal tütün aromalarını damlalıklı cam şişede kendim demledim,tabii herkese oranlar az çok gelebilir bende ilk etapta tavsiye edilen oranda demledim %10.Ama hep elim fazla kaçtı şişe boğumuna kadar değilde tıpasına kadar doldurdum ,heralde o zaman oran %9 gibi olacak kabaca.
Evde küçük çocuk oluyor ,100ml değilde daha küçük olsa yapar o gün bitiririm ama dolaptan alır bişey olur ,riske giremem.Annemde dalgın bazen ,gider yemeğe koyar sonra revengerin yanına da bizi gömerler:)

Steam crave glaz mini

Açıkçası tankın hakkını yemek istemem. Kendi icadım kremalı Ceviz, ceviz tütün ve ayrıca Tribeca ve muadil tarzda kuruyemiş, karamel ve net tütün (tekil değil) gruplarında denedim. Ve unutmadan lemon tart Ile. Likitlerin hakkını veriyor.

Kurulumu kolay, şıkır şıkır çalışan parçalara sahip, uzatma kiti pratik, 4-5ml dolduruyorum, likit azalınca kiti çıkartıyorum ve aroma daha da artıyor.

Pamuklama hakkında sıkıntı yaşayan çok. Hatta inceleme yazılarında bile karşılaştım. Yeterli besleme yapmadığı ve dry-hit ile sonuçlandığı yazılmış, ayrıca birkaç ay önce esf'de bir arkadaşa sormuştum ve besleme sıkıntısı yaşadığını söylemişti. Fakat ben böyle bir durum ile karşılaşmadım. Besleme deliği küçük evet, ama pamuğu kanala tıkabasa sokmayıp besleme deliğinin üzerinde bırakıyorum. Biraz özen istiyor denilebilir. Bu şekilde sorun yaşamadım, hatta 1.5mm çap bobini bile sevdi. Akıtma yok.

4 delikli bobin altı hava kanalını görünce bir çok arkadaş gibi ben de havadar olacağını düşündüm ama hiç öyle değil. Gayet sıkı olduğunu söyleyebilirim. En iyi huyu da sessizliği. Pürüzsüz bir hava akışı mevcut.

Boğaz vurumu idare eder. Çok değil, yok değil.

Benim henüz anlaşamadığım husus buhar sıcaklığı. İnce tellerle bile ısınma eğiliminde. Yani zincir çekimler ile gittikçe daha da artan sıcaklık var. Bunu da cam yanma odasına bağladım artık. Çünkü hemen hemen aynı aromatik notalara sahip True MTL Ile aynı kurulum ve çekimde daha fazla ısınıyor. Sıcaklık kontrolde daha verimli ve istediğime yakın sonuçlar alıyorum.

Son olarak 28 ga üzeri 40ga SS Clapton Ile çok üst düzey bir aroma aktarımı oluyor ama sıcağı benim ayarlarımın üstünde ve bir süre sonra devam edemiyorum.

İşte bunların hepsi Fev yüzünden [emoji3526][emoji848][emoji35]
Titanyum dene hocam bir tık soğuk bir tık bogaz vurumu artışı .. Bir tık aroma da dusus
27c510a1c1f247d9f3cafe14aeae4ea6.jpg

Redmi Note 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Titanyum dene hocam bir tık soğuk bir tık bogaz vurumu artışı .. Bir tık aroma da dusus
27c510a1c1f247d9f3cafe14aeae4ea6.jpg

Deneyeceğim hocam aklımda ama minik bir Clapton taktım aromanın dibine vuruyorum ???? temizliğe aldıktan sonra ilk titanyum kurarım ????

Edit. Modun santigratı yok mu, çevirtmekle uğraştırdın ????

Deneyeceğim hocam aklımda ama minik bir Clapton taktım aromanın dibine vuruyorum [emoji23] temizliğe aldıktan sonra ilk titanyum kurarım [emoji106]

Edit. Modun santigratı yok mu, çevirtmekle uğraştırdın [emoji23]
Varda ugrasmadim is yerinde vaktim azdı is coktu... profilleri, temayı attım hemen

Şimdi ehpro true yu da kurayım birkaç tank khantal ile içeyim sicak gelirse sararım titanyum

Hocam 29 kanthal 2mm 6 tur, 13watt civarı. 30 ile de 7 tur dene. Kendi driptip i çok minik ve kullanışsız geliyor bana. Orta halli bir driptip kullanın. Şimdiden afiyet olsun diyelim ????

Hayırlı olsun güle güle kullan ????

abiler birşey soracağım,likit doldurmak için lite'nin alt kapağını açınca deck kısmı tanka yapışık kalıyor,sonra elimle çekince geliyor,normal bir durum mu?

Hocam selam bendeki 510 pini izolatörlü olan değil alt kısmı oring ile olan eski seriden, gel gelelim bir iki defa söktüğüm deck hiç bir zaman yerinden böylesine çıkmadı. Yani normal bir durum değil.. Base ile deck bir birine sıkıca oturması gerek. Yani chimney e giren oringler, decki baseden sökecek kadar sıkı olamazlar. Likitlenmese bile decki base den ayırmaması gerek diye düşünüyorum.

Bir ihtimal izolatör tepesi kalın olduğu için deckin tam oturamaması mümkün olabilir diye düşünüyorum.

Parçalarda bir uyumsuzluk olması kuvvetle muhtemel, dediğim gibi deck çevresi kuru dahi olsa baseden sökecek kadar güçlü tutamaz çevresindeki oring halkaları..

Orjinal mi değilmi yazılmamış ama izolatör başka bir atodan uydurma yada ato uyumsuz bir klon olması da mümkün.. Bir yerde yanlışlık varsa çözülür. Çaresi bulunur mutlaka, oring likitleme işinizi çözmezse görüşelim tekrar..

O-ringlere vg, pg, likit, vs., sürünce olmaması lazım aslında. @Gabamarul ve @ByMERZİFONLU ‘yu etiketliyorum yardımcı olabilirler diye.

Hocam selam bendeki 510 pini izolatörlü olan değil alt kısmı oring ile olan eski seriden, gel gelelim bir iki defa söktüğüm deck hiç bir zaman yerinden böylesine çıkmadı. Yani normal bir durum değil.. Base ile deck bir birine sıkıca oturması gerek. Yani chimney e giren oringler, decki baseden sökecek kadar sıkı olamazlar. Likitlenmese bile decki base den ayırmaması gerek diye düşünüyorum.

Bir ihtimal izolatör tepesi kalın olduğu için deckin tam oturamaması mümkün olabilir diye düşünüyorum.

Parçalarda bir uyumsuzluk olması kuvvetle muhtemel, dediğim gibi deck çevresi kuru dahi olsa baseden sökecek kadar güçlü tutamaz çevresindeki oring halkaları..

Orjinal mi değilmi yazılmamış ama izolatör başka bir atodan uydurma yada ato uyumsuz bir klon olması da mümkün.. Bir yerde yanlışlık varsa çözülür. Çaresi bulunur mutlaka, oring likitleme işinizi çözmezse görüşelim tekrar..
teşekkürler üstat,ürün orijinal ama işin garip tarafı ilk aldığımda kutudan çıkarıp alt tarafı çıkarınca yine böyleydi,sonra her seferinde böyle oluyor.Yarın gündüz gliserinlerim ,olmadı kutudaki yedek contalarla değişir bakarım.Yine aynısı olursa burdan yazarım.
Sizi yakalamışken birşey daha sorayım müsaitseniz,likit bitti diyelim yeni likit koyuyorum alt decki moddan çıkarmadan,sonra modda no atomizer yazıyor. Atoyu çıkarıp yine takıyorum moda yine aynısı oluyor,bende bu sefer yeniden tel pamuk sarıyorum ,normal olmaması lazım,ne yapmayalım sizce?

teşekkürler üstat,ürün orijinal ama işin garip tarafı ilk aldığımda kutudan çıkarıp alt tarafı çıkarınca yine böyleydi,sonra her seferinde böyle oluyor.Yarın gündüz gliserinlerim ,olmadı kutudaki yedek contalarla değişir bakarım.Yine aynısı olursa burdan yazarım.
Sizi yakalamışken birşey daha sorayım müsaitseniz,likit bitti diyelim yeni likit koyuyorum alt decki moddan çıkarmadan,sonra modda no atomizer yazıyor. Atoyu çıkarıp yine takıyorum moda yine aynısı oluyor,bende bu sefer yeniden tel pamuk sarıyorum ,normal olmaması lazım,ne yapmayalım sizce?

???? Çok tehlikeli bir şeye işaret.
İşin şakası bir yana aynı şeyi mekanik moda taksanız muhtemelen ışığı görebilirsin.
Güverte çok küçük ve koilin kesmeniz gereken kısımları chimneye değiyor olabilir. Buda kısa devre yapıyor ve short hatası veriyordur. Telleri yanma odasına değmeyecek kadar kısa kesmeli ve mümkün olduğunca tornavida ile uclarını vidanın ayakların altına doğru itmelisiniz, ikinci bir durumda modda söküp takarken deck vidası azda olsa sökülüyor ise 510 dan ayrılıyor olması mükün fakat sizin durumunuza bakılırsa teller değiyordur, aman dikkat ⚠

???? Çok tehlikeli bir şeye işaret.
İşin şakası bir yana aynı şeyi mekanik moda taksanız muhtemelen ışığı görebilirsin.
Güverte çok küçük ve koilin kesmeniz gereken kısımları chimneye değiyor olabilir. Buda kısa devre yapıyor ve short hatası veriyordur. Telleri yanma odasına değmeyecek kadar kısa kesmeli ve mümkün olduğunca tornavida ile uclarını vidanın ayakların altına doğru itmelisiniz, ikinci bir durumda modda söküp takarken deck vidası azda olsa sökülüyor ise 510 dan ayrılıyor olması mükün fakat sizin durumunuza bakılırsa teller değiyordur, aman dikkat ⚠
abi ilk cümleyi okuyunca yıkıldım biran ,dedim aha bozuk çıktı makina:)
Anladım hocam demek istediğinizi ,ben teli vidanın bitiminden kesiyorum ama azıcıkta olsa ucu çıkıyor tabii.Bir dahaki sarımda ucunu vidanın etrafından altına doğru tam tur gibi sokarım.
Aslında çok sevdim mtl işini,dün gecede latakia doldurdum deneyeyim diye,hep tütünlü likit içesim geliyor şimdi,elimde dl atoya gitmiyor.Ama şu atonun dolumunuda diğeri gibi üstten yapsalarmış süper olacakmış.Neyse zamanla alışacağım,çok teşekkürler bilgiler için.

abi ilk cümleyi okuyunca yıkıldım biran ,dedim aha bozuk çıktı makina:)
Anladım hocam demek istediğinizi ,ben teli vidanın bitiminden kesiyorum ama azıcıkta olsa ucu çıkıyor tabii.Bir dahaki sarımda ucunu vidanın etrafından altına doğru tam tur gibi sokarım.
Aslında çok sevdim mtl işini,dün gecede latakia doldurdum deneyeyim diye,hep tütünlü likit içesim geliyor şimdi,elimde dl atoya gitmiyor.Ama şu atonun dolumunuda diğeri gibi üstten yapsalarmış süper olacakmış.Neyse zamanla alışacağım,çok teşekkürler bilgiler için.
Vidaları sıktıktan sonra telleri elinizle sağa sola sallayarak kopartabilirsiniz, dibinden kopuyor ve çıkıntı kalmıyor. Öyle bir deneyin

Geri