• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Kullanıcı Kulübü Mtl Kullanıcıları Kulübü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KeaSH07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Uygun fiyata düşmeye başladı auguse, denk getirirsen al dene, kötü değil, çarpıcı da değil. Tütün için uygun bulmadım ama krema/vanilya/milkshake gibi tatlara çok yatkın. Öyle değişik bir drip-tip yapmışlar ki konforlu ama hangi atoya taksam likitin tadını sanki dudaklara yapıştırıyor. ????
Daha önce de dediğim gibi mühendislik olarak çok iyi, pratik ve kolay.
Aynı karakterde vertex i daha bir sevdim ben.
Vertex'i uzun baca ile denediniz mi, denediyseniz buhar sıcaklığı ve vurum nasıl uzun baca ile, yorumlayabilir misiniz. Yüzük tarafı sıkı, bobin altında çoklu hava kanalı bulunan sistemleri beğeniyorum.

evet zaten alir almaz kisa halini bile denemeden uzun bacayla kullanmaya basladim.

buhar sicakligini soyle anlatayim, ayni sarimlarda;
bir kere major/ka8/perseus vs yapisindaki atolar ile kiyaslanamayacak kadar sicaga yakin. vurum bunlardan epey dusuk.
prime/lite/pioneer gibi atolardan serin ve bogaz vurumu cok daha iyi,
sputnik/tauren/artemis/ares2 vs gibi tanklarla ayni sayilir - bogaz vurum hissiyati da bu kulvarda.

tercihi kolaylastirmak icin de;
sentetik tatli tutunlerde eh iste, koyu aromatik tutunlerde idare eder, net tutun ve koyu turlerde vasat, tatli pastane mixlerde super.

aromatik verim konusunda tutun iceriklerinde serin/soguk sevdigim icin vertex ilikliginda keyif almadigimi belirteyim. yoksa aroma yorumu epey basarili.

Sizi major sever olarak bildigim icin vurum konusunda yetersiz kalabilir, sicakligi da ince tellerle cozerim derseniz sicaklik asilir, ayrica aroma konusunda da zaten istediginizi alirsiniz.

ek bilgi
kanthal 31 ga - 6 tam tur - 2.5mm bobin yapiyorum genelde ve bu halinden oldukca memnunum.
bobin alti 3lu delik kullaniyorum ve ato gercekten sessiz.

Yüzük tarafı sıkı, bobin altında çoklu hava kanalı bulunan sistemleri beğeniyorum

bu husus benim de pesinde oldugum bir ayrinti. bu sistemi kullanan YDDZ T1 22mm ve Tauren de oldukca basarili atolar.

evet zaten alir almaz kisa halini bile denemeden uzun bacayla kullanmaya basladim.

buhar sicakligini soyle anlatayim, ayni sarimlarda;
bir kere major/ka8/perseus vs yapisindaki atolar ile kiyaslanamayacak kadar sicaga yakin. vurum bunlardan epey dusuk.
prime/lite/pioneer gibi atolardan serin ve bogaz vurumu cok daha iyi,
sputnik/tauren/artemis/ares2 vs gibi tanklarla ayni sayilir - bogaz vurum hissiyati da bu kulvarda.

tercihi kolaylastirmak icin de;
sentetik tatli tutunlerde eh iste, koyu aromatik tutunlerde idare eder, net tutun ve koyu turlerde vasat, tatli pastane mixlerde super.

aromatik verim konusunda tutun iceriklerinde serin/soguk sevdigim icin vertex ilikliginda keyif almadigimi belirteyim. yoksa aroma yorumu epey basarili.

Sizi major sever olarak bildigim icin vurum konusunda yetersiz kalabilir, sicakligi da ince tellerle cozerim derseniz sicaklik asilir, ayrica aroma konusunda da zaten istediginizi alirsiniz.

ek bilgi
kanthal 31 ga - 6 tam tur - 2.5mm bobin yapiyorum genelde ve bu halinden oldukca memnunum.
bobin alti 3lu delik kullaniyorum ve ato gercekten sessiz.

bu husus benim de pesinde oldugum bir ayrinti. bu sistemi kullanan YDDZ T1 22mm ve Tauren de oldukca basarili atolar.
O kadar güzel anlatmışsınız ki, yazının sonuna geldiğimde sanki atomizer elimde buharlıyorum hissine kapıldım, teşekkürler hocam.
Aromayı çok aramıyorum, İki tank nbase, üçüncü tank düşük aroma oranlarında demlediğim evyap şeklinde kullanımım var. Boğaz vurumu hususunda ise yavaş yavaş vitesi geriye atma niyetindeyim. Peşinden koşmaya devam ettikçe sonu gelmeyecek bu işin, sürekli bir merak hissi, çıta yerinde kalmıyor bir türlü. Aroma cenahında da durum benzer diye düşünüyorum.
Uzi Usta'nın yeni atomizerini ihtiyaçtan değil, fanatikliğimden alacağım. Kaçmaz :)

Son düzenleme:
Rica ederim.

Aroma konusunda elegi astiysaniz, bence Vertex'e hic gerek yok sizin adiniza. Minorlere yolcugu karistirmiyorum ama ????

Merak ve yeni seyler deneme durtusu gercekten kontrol edilmesi cok zor olan bir duygu. Ben de cogu zaman kalici olmayacagini bile bile kendime uygun olmayan atolar aliyorum. Fakat bazen de surprizlerle karsilasabiliyorum.
Aslolan ise bilgi paylasmanin keyfi, muhabbet, hos vakit gecirmek benim gozumde. Ben edindigim atodan odulumu bu sekilde aliyorum.????

Geri