• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Kullanıcı Kulübü Minor Mtl Rta Kullanıcı Kulübü

Hocam zevk meselesidir herkesin keyfi farklidir ama daha yuksek ohm larda 0.80 ustu ve daha düşük wattlarda 15 watt alti gibi kullanirsaniz daha zevkli bir kullanim saglayabilir size. Kullandiginiz atomizer mtl siz dl gibi kullanmissiniz dikkatimi cekti.
yok üstadım pili cihaza yeni takınca otomatik 40 a alıyor yoksa 14 watta kullanıyorum fotoğrafı öyle çekince bende sonradan fark ettim en yüksek 16 watta kullanıyorum hazır sarılı tel aldım onları kullanıyorum şuan o yüzden o değerleri alıyorum tel alırsam kendim sararsam tabiki hedefimiz yüksek ohmlar

yok üstadım pili cihaza yeni takınca otomatik 40 a alıyor yoksa 14 watta kullanıyorum fotoğrafı öyle çekince bende sonradan fark ettim en yüksek 16 watta kullanıyorum hazır sarılı tel aldım onları kullanıyorum şuan o yüzden o değerleri alıyorum tel alırsam kendim sararsam tabiki hedefimiz yüksek ohmlar

Hocam aldiginiz ohm ile uyguladiginz watt biraz uyumsuz gibi. Sarimda kullandiginiz telin ga degerini ve kac tur sardiginizi da paylasirsaniz daha saglikli sonuca ulasabiliriz bence

Hocam aldiginiz ohm ile uyguladiginz watt biraz uyumsuz gibi. Sarimda kullandiginiz telin ga degerini ve kac tur sardiginizi da paylasirsaniz daha saglikli sonuca ulasabiliriz bence
hocam ben sizin düşündüğünüzden çok daha fazla acemiyim size kullandığım telin fotoğrafını atayım bir yorum yapın isterseniz 5 tur sarılmış

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    34.4 KB · Görüntüleme: 110
hocam ben sizin düşündüğünüzden çok daha fazla acemiyim size kullandığım telin fotoğrafını atayım bir yorum yapın isterseniz 5 tur sarılmış
Hocam bu coil DL kullanım için
Ne tür birşey sevdiğinizi bilmediğim için tavsiye veremiyeceğim. Ama rn güzel ve gerekli tavsiye temco ka1 28ga almanız olur :)
Ama forumda yardım başlığında bir konu açın yardımcı olalım :) Burası yeri degil çünkü :)

bende yorumlayayım kendimce;
%2 fe real cig, 80/20 wilmar-bio pg sieg 15mg, 29ga kanthal 1.39 ohm 2.5 coil 10 watt drag3 mod.pamuk muji(fırınlanmış).
major v3 beklerken minör ü ilk gördüğümde plastik dişli bir belcap,likit kontrol yok,stoper yok vs hayal kırıklığı oldu.sonra flash ın klonu 900 tl olunca geçti :D

alıp almama arasında kararsızlığa düşmüşken,hatta almamak ağır basarken @GaziHazar ın forumda @ehy e yazdığı ''Eger ki ben bile ecig e erken baslamadigima, mtl e erken gecmedigime pismansam sen de o kadar pisman olacaksin bu safkan mtl atoyu almadigina '' şu sözleri üstüme alınıp havale yaparken buldum kendimi.
@GaziHazar çok teşekkür ederim.
benim içim + lar;
1-buhar yoğunluğu efsane, dolu dolu buhar
2-sessiz
3-besleme(2.5 coilciyim,2mm sevmiyorum,forumda anlatıldığı gibi pamugun uçlarını seyrelttim,sıfır sorun her çekimde 2 küçük baloncuk hiçbiryere takılmadan süzülüyor)
4-sıkı ve pürüzsüz(s pro 5 yaprak 2 delik,ion tek yada 2 delik,major tek yada 2 delik kullanım alışkanlığım).minörde 1mm tam benlik.
5-fiyat
6-bu boyda yarısı plastik bir ato benim setupta soğuk un 1 tık altı(buna çok şaşırdım,ustaya saygı @Uzi Mods )

genel olarak aroma ve boğaz vurumu çok göreceli,ben tütüncüyüm benim için hiçbir sorun yok her iki tarafta.kuru buharmı ıslak buharmı?tam ortada.
ion gibi likiti şekerlendirmiyor,daha nötr.kurulum benim gibi yaş 45,gözler kör den hallice ise (zamanında ae den aldığım kafaya takılan büyüteç kullanıyorum)deck ufacık olduğu için zorlar,yoksa tecrübenizde varsa çok basit.

- gördüğüm noktalara geçmeden önce şu anımı paylaşayım.10 yaşlarındayım ev aldık,babam aldı götürdü görelim diye,baktık usta banyonun zemin i döşüyor.annem eski evde banyoda biriken su dan çekmiş kadın babama''şu ustaya para ver zemini düzgün yapsın su giderden gitsin birikmesin kenarlarda''dedi.
babamda verdi parayı;sonuç banyo göl,gider hariç heryer su,banyo=küvet misali :) sen istediğin kadar özen sanayide bu sorunlar illaki olur(tornacı,operatör vs vs)

cımbızla temizledim sorun kalmada drip te

bu bellcap driptip yuvası bozuk.fotoda drip yamuk duruyor farkediliyorsa,yukarı aşağı,sağa sola oynuyor.(aynı drip diğer cap lerde sorunsuz)

ve ilk fotodaki turuncu olanın 1mm hava deliği 1.2 mm den daha havadar(delik dışarıdan bakınca daha küçük olmasına rağmen)hanım 1.2 kullandığı için bana sıkıntı değil.ayrıca bu sorunları @Uzi Mods un çözeceğini bildiğim için rahatım,şimdi telaşlı zaman ortam durulunca ulaşırım(şeffaf belcap için).

yani 2 atonun birbirini tutmaması durumu burada da var.sirenden pioneer a ,bütün diğer yerli atolarda olduğu gibi klon ithal ato lara kadar.kendi tecrübe ettiklerimde 2 markada denk gelmedim bu duruma biri squape diğeri svoemesto.(varsada bana denk gelmedi)

şu yazacağım aramızda kalsın ''minör ün içimi majorden dahamı keyifli ne :) ''

bende yorumlayayım kendimce;
%2 fe real cig, 80/20 wilmar-bio pg sieg 15mg, 29ga kanthal 1.39 ohm 2.5 coil 10 watt drag3 mod.pamuk muji(fırınlanmış).
major v3 beklerken minör ü ilk gördüğümde plastik dişli bir belcap,likit kontrol yok,stoper yok vs hayal kırıklığı oldu.sonra flash ın klonu 900 tl olunca geçti :D

alıp almama arasında kararsızlığa düşmüşken,hatta almamak ağır basarken @GaziHazar ın forumda @ehy e yazdığı ''Eger ki ben bile ecig e erken baslamadigima, mtl e erken gecmedigime pismansam sen de o kadar pisman olacaksin bu safkan mtl atoyu almadigina '' şu sözleri üstüme alınıp havale yaparken buldum kendimi.
@GaziHazar çok teşekkür ederim.
benim içim + lar;
1-buhar yoğunluğu efsane, dolu dolu buhar
2-sessiz
3-besleme(2.5 coilciyim,2mm sevmiyorum,forumda anlatıldığı gibi pamugun uçlarını seyrelttim,sıfır sorun her çekimde 2 küçük baloncuk hiçbiryere takılmadan süzülüyor)
4-sıkı ve pürüzsüz(s pro 5 yaprak 2 delik,ion tek yada 2 delik,major tek yada 2 delik kullanım alışkanlığım).minörde 1mm tam benlik.
5-fiyat
6-bu boyda yarısı plastik bir ato benim setupta soğuk un 1 tık altı(buna çok şaşırdım,ustaya saygı @Uzi Mods )

genel olarak aroma ve boğaz vurumu çok göreceli,ben tütüncüyüm benim için hiçbir sorun yok her iki tarafta.kuru buharmı ıslak buharmı?tam ortada.
ion gibi likiti şekerlendirmiyor,daha nötr.kurulum benim gibi yaş 45,gözler kör den hallice ise (zamanında ae den aldığım kafaya takılan büyüteç kullanıyorum)deck ufacık olduğu için zorlar,yoksa tecrübenizde varsa çok basit.

- gördüğüm noktalara geçmeden önce şu anımı paylaşayım.10 yaşlarındayım ev aldık,babam aldı götürdü görelim diye,baktık usta banyonun zemin i döşüyor.annem eski evde banyoda biriken su dan çekmiş kadın babama''şu ustaya para ver zemini düzgün yapsın su giderden gitsin birikmesin kenarlarda''dedi.
babamda verdi parayı;sonuç banyo göl,gider hariç heryer su,banyo=küvet misali :) sen istediğin kadar özen sanayide bu sorunlar illaki olur(tornacı,operatör vs vs)

cımbızla temizledim sorun kalmada drip te

bu bellcap driptip yuvası bozuk.fotoda drip yamuk duruyor farkediliyorsa,yukarı aşağı,sağa sola oynuyor.(aynı drip diğer cap lerde sorunsuz)

ve ilk fotodaki turuncu olanın 1mm hava deliği 1.2 mm den daha havadar(delik dışarıdan bakınca daha küçük olmasına rağmen)hanım 1.2 kullandığı için bana sıkıntı değil.ayrıca bu sorunları @Uzi Mods un çözeceğini bildiğim için rahatım,şimdi telaşlı zaman ortam durulunca ulaşırım(şeffaf belcap için).

yani 2 atonun birbirini tutmaması durumu burada da var.sirenden pioneer a ,bütün diğer yerli atolarda olduğu gibi klon ithal ato lara kadar.kendi tecrübe ettiklerimde 2 markada denk gelmedim bu duruma biri squape diğeri svoemesto.(varsada bana denk gelmedi)

şu yazacağım aramızda kalsın ''minör ün içimi majorden dahamı keyifli ne :) ''
Benim de şeffaf bellcap da, chimney bacasının girdiği yerde minicik bi çatlak var. Torna dan kaynaklı büyük ihtimalle, ama çok minik olduğu için sorun teşkil etmiyor bence ☺️ dediğiniz gibi sorunlar olabiliyor, belki bi müddet sonra çapaksız hatasız Minörcükler gelebilir ???????????????? ben çok sevdim kendisini yaaa????

yorumları okudukça gerçekten mutlu oldum ufak tefek kargo sıkıntılarından sonra elinize ulaşmasına sevindim

umarım beklediğinize değmiştir ve ön yargılarınızı yıkabilmişimdir

işlerim yoğun olmadığı sürece satışı acık tutucam

sıkıntı yaşayan arkadaşlar lütfen özelden yazsınlar kargo ürün vb yardımcı olurum gördüklerime ben direk özel mesaj atıyorum

Canin saolsun kardesim, buralarda oldugunu bilelim yeter bize. Vurucu olmasin, vuruculari cok sevmiyoz bissss :) 1.2 mm yeterli fazlasiyla, v3 minide ayni mtl kiti kullaniyorum ( subliminal mesaj bak :D )

Edit : millet catir catir resim atiyor, bize ne mesaj , ne de gelen var, kiskandim valla :( ....
V5 daha güzeldi ama v3 mini de severiz ???? ama hala 1 numaram 1.2mtl pinli v5 ☺ şu yeni çıkan v5de merak konusu sus sus ????

Buralardayım ya ???? bir öm kadar uzakta... Heueheuehue

Edit, atoyu ilk kurarken yapmanız gereken bacayı doğru şekilde bellcape oturtmak, sonrasında akıtması imkansıza yakın ????

Bacayı parmakla alttan oringler ile hafiften tuttur, decke bir kere tak ve çıkar. Bu kadar ????

V5 daha güzeldi ama v3 mini de severiz ???? ama hala 1 numaram 1.2mtl pinli v5 ☺ şu yeni çıkan v5de merak konusu sus sus ????

Buralardayım ya ???? bir öm kadar uzakta... Heueheuehue

Edit, atoyu ilk kurarken yapmanız gereken bacayı doğru şekilde bellcape oturtmak, sonrasında akıtması imkansıza yakın ????

Bacayı parmakla alttan oringler ile hafiften tuttur, decke bir kere tak ve çıkar. Bu kadar ????

Alcam alcam onuda alcam ,v5se alcam, hemde mtl pinli alcam, hepsini alcam :D

Ama aceleye gerek yok, acele edersek cabuk bikariz, yavas yavas ;)

Evet bende biraz önce ürünü teslim aldım ufaktan yorumlamaya çalışayım
Sarım nife30 28ga 2mm 6 tur 220 derece 17 waat da atesledim
Atomizer 2.5 mm çapa pek uygun görmedim ben, malzeme kalitesi güzel tanklardan umutlu değildim ama onlarda güzel problem göremedim, atomizer bildiğiniz ufak ve 3 parça çok harika olmus, aroma konusunda başarılı geldi bana, vurum kısmı bir tık düşük geldi baca yapısı itibari ile, hava yuzugunde stoper olmamasindan bahsedilmiş decki moda siktiginizda, belkabida decke çok fazla sıkmassaniz rahatça ayrılıyor deck ten tank, baca ile beraber, ( ama stoper olsa artı puan getirirmis ) driptip çok hafif yamuk duruyor yuvasından mi driptipten mi bilemedim özetleyecek olursak bu ekonomik şartlarda alınabilecek atolardan uretenin eline sağlık iyi forumlar sorusu olan varsa cevaplarım.

Ekli dosyalar

• IMG-20220202-WA0001.jpg
    IMG-20220202-WA0001.jpg
    24.4 KB · Görüntüleme: 78
  • IMG_20220202_123850.jpg
    IMG_20220202_123850.jpg
    13.6 KB · Görüntüleme: 71
  • IMG_20220202_123954.jpg
    IMG_20220202_123954.jpg
    17.5 KB · Görüntüleme: 74
  • IMG_20220202_124050.jpg
    IMG_20220202_124050.jpg
    20.1 KB · Görüntüleme: 72
Alttan likit dolumu yaparken girtlaga kadar (chimney sınırı) doldurup kullanırken akıtma yasadim 2 defa acaba dahami az doldursam likiti?pamuklamam filan muntazam

muhtemelen bacayi bellcape fazlaca itiyorsunuz. dolayisiyla chamber ve deck arasi bosluk kaliyor ve oradan likit basiyor deck icini.
sunu yap hocam sikinti cikmaz.

bacayı bell cap'e takarken dibine kadar oturtmaz, ikinci o-ring de içeri girdiği noktada bırakırsanız ve bu halde likit doldurursanız tank maksimum likitle boşluksuz dolacaktır. bunun bir diğer avantajı ise bellcapi takarken yanma odası da deck üzerindeki yerini kusursuz bir şekilde alacak olmasıdır.
------------------------------------------

vurum kısmı bir tık düşük geldi

kullandiginiz telin diger tellere gore ozelligi biraz daha aromatik ama yumusak bir icim saglamasi. diger kullanici yorumlarinin hemen hepsi kanthal A1 ile yapiliyor. vurum hissiyatinin eksikligi buradan kaynaklaniyor diye dusunuyorum

Geri