pablo
Community
Tencereye döktüm bgn bol bol havalansin,anasonu geçen sefer etil içinde dinlendirmedim 1 gün,sonra ayrışma gözlemledim su koyunca ,şimdi daha sakin geniş vakit yapicam bakalım ne olacak,ama mazotvari koku gelirse yine ,bozusurum adamla.Diğer kaynaktan da geldi,onu da normal bidonunda havalandiriyorum nispeten kokusu daha iyi,farklı kombinasyonlarla çapraz deneyip bakicam nasıl olacak.alfa sip gecicem dursun kenarda hep lazım olacak nasılsa.Ege Z. den bir defasında aldığım etil berbat çıkmıştı. Aşırı bir koku vardı. Firmayla görüştüğümde çok olgun şeker pancarı kullanıldığı için koku olduğunu havalandırma ve sıcak su ile geçeceğini söylediler.
Ama ben ne yaptıysam geçirememiştim. Ve o etilleri kullanamadım. Yatığım rakıyı da içemeyip, dökmüştüm. Firma sonrasında telefi etti ama kötü bir deneyimdi. Bir süre azalsa bile o koku gitmemişti ürünlerinden. Şimdi düzelttiler.
Pancardan kaynaklanan bir koku mevcut ise havalandırma işe yaramayabilir
Şeker kullanımı beni biraz rahatsız ediiyor. Üzüm suyunun aromasını çok beğeniyorum. Ve oradan gelen şeker yetiyor. Mümkünse 3-5 farklı anason ile deneyin. Mesela ben Ege Z. nin anasonu yerine Alfa... anason kullanıyorum. O benim damak tadına daha uydu.
Ama ne olursa olsun piyasada ki bazı rakılardan daha içilebilir bir ürün ortaya çıktığı kesin. Ya da bizlerin ağzı alıştı...![]()