Dernekler Dernek Adı Altında Birleşip İçen SihirliBuharcılar Derneği

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KeaSH07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Olmuyo amaaa direk etile mi katıyorsun? Kattıktan sonra demleme süresi var mı ?
Aklımda deli sorular ????
Önce Etili, ağzı açık 3 lt lik cam şişede 24 saat bekletiyorum. Sonra anason ilave edip şişeyi kapatıyor, ara ara calkalayarak 3 gün etil ve anasonu bekletiyorum. Sonrasında önce 1.1 lt su. Sonra 100 ml üzüm suyu ilave ediyorum. Etilin üzerine önce üzüm suyu koyarsam kesiliyor ;)
Sonra 10 gün dinlendiriyorum. Sonra iyice calkalayip litrelik şişelere alıyorum ve afiyetle içiyorum. :)

Levrek Lüfer hala yok 10 gün oldu..Her sabah 5 te sudayım..Herhalde evdeki stok bitmeden gelmeyecek.. O zaman bitirelimm...
Not: KaSe ato yedekleri gelmiş ben Mars ta iken.. sevindim çocuk gibi..

Ekli dosyayı görüntüle 45758
Hava sıcak daha var balığa,borcun baki olduğu için süre sınırı yok abi rahat ol:)
@azash talabemin dediği gibi Etili geniş ağzı acik kapta,üstüne tülbent maske fln koyup kesin beklet abi:)arada koku yapanları var ,direk etkiliyor,mesela ben son parti 6-7 saat havalandirdim yetmedi,en az aksamdan sabaha bırakmak şart.

Hava sıcak daha var balığa,borcun baki olduğu için süre sınırı yok abi rahat ol:)
@azash talabemin dediği gibi Etili geniş ağzı acik kapta,üstüne tülbent maske fln koyup kesin beklet abi:)arada koku yapanları var ,direk etkiliyor,mesela ben son parti 6-7 saat havalandirdim yetmedi,en az aksamdan sabaha bırakmak şart.

Fayyy 1 fotoya borçlandık demek.. Emmmee sen bu sıcak vs biliyorsan suda oltan var demektir, yalan mı?
Ahh beee etil kütül yokkene üzüm erik neyim mayalardık.. ne günlerdi be...
Hiç havalandırmadım hava mava uğraşamam.. yapar çalkalar en az 1 ay demler hüpletirim ben..

Fayyy 1 fotoya borçlandık demek.. Emmmee sen bu sıcak vs biliyorsan suda oltan var demektir, yalan mı?
Ahh beee etil kütül yokkene üzüm erik neyim mayalardık.. ne günlerdi be...
Hiç havalandırmadım hava mava uğraşamam.. yapar çalkalar en az 1 ay demler hüpletirim ben..
fotodan bile levrek kaptım,allah düşürmesin bana,daha çok değiş tokuş yaparız:)dün eniştem geldi istanbula kalender dede,anlar bu işlerden,bu hafta onunla takılcam,atarım resimler ne tuttu ben yedim:)
Abi aslında evet hazır etil kütül iş değil ama eve destilasyon tankı koymakta yasakmış,niyetim vardı ama bi geri çekildim,mecbur böyle idare edicez. @azash üstat çok yerinde usülünde yapıyor ,olabilecek handikapları minimize ediyor, bu tarz methodlarda hatalı hammaddende güzel nihai ürün çıkarılır.

:oops::oops:o_Oo_O o ne ba??? biracısın sen.. Ne anlan etil kütil...???? ben 5 lt ye 200 ml vg koyarım en carlosundan hemide.. baş ağrısı vs yapmazzzzzzzzzzzzz
Abi seni vg sever gördüm :)
Dede sen sanırım kendin damıtıyorsun
Biz hazır etil kutul ile yapınca, ne olur ne olmaz biraz daha güvende hissetmek ve içimi iyi olsun diye bir süre havalandiriyoruz.
Hatta ben suyu 90 derece civarı sıcak ekliyorum votka yaparken
Birada iyidir abi , medeniyetten uzaklaştım, olsada içsem :)

Abi seni vg sever gördüm :)
Dede sen sanırım kendin damıtıyorsun
Biz hazır etil kutul ile yapınca, ne olur ne olmaz biraz daha güvende hissetmek ve içimi iyi olsun diye bir süre havalandiriyoruz.
Hatta ben suyu 90 derece civarı sıcak ekliyorum votka yaparken
Birada iyidir abi , medeniyetten uzaklaştım, olsada içsem :)

Ya Hu ... Üzümü şarap edip, Kaynatıp Etil yapmak ve sonrasında anason tohumu ile kaynatmak ve rakılaştırmak çok işlem ve zaman..
Hazır Etili anason tohumu ile kaynatmak çok daha iyi.. Yağ kullanımı ise efsane güzel...
Ne uğraşacam abiii.. yağla demle hüplet gitsin...
Şu anda 4 ay demli rakı içmedeyim. süper bence..
VG candır.. Carlo canannnnn... 52-54 derece yaparım ben rakımı, yani RaveKa yı.
Hepinize afiyet olsun ..yarasınnn..

Not: Bir kere daha yazmıştım.. Hediyeleşelim deneyelim kim ne yapmış görelim diye.. 2. baskı olsun bu.

IMG-20200819-WA0017.jpg

Ya Hu ... Üzümü şarap edip, Kaynatıp Etil yapmak ve sonrasında anason tohumu ile kaynatmak ve rakılaştırmak çok işlem ve zaman..
Hazır Etili anason tohumu ile kaynatmak çok daha iyi.. Yağ kullanımı ise efsane güzel...
Ne uğraşacam abiii.. yağla demle hüplet gitsin...
Şu anda 4 ay demli rakı içmedeyim. süper bence..
VG candır.. Carlo canannnnn... 52-54 derece yaparım ben rakımı, yani RaveKa yı.
Hepinize afiyet olsun ..yarasınnn..

Not: Bir kere daha yazmıştım.. Hediyeleşelim deneyelim kim ne yapmış görelim diye.. 2. baskı olsun bu.

Ekli dosyayı görüntüle 45764
Abi yolda kırılır diye çok şey etmedim cam şişe
Ama lezzetli olduğuna emin olduğum biralardan yollayacağım abi bursaya kardeşim bu tarafa gelince , eğer tatmak istersen @pablo hocam bikac farkli şeyi tatmak nasip olmustu

@azash hocam yrn iki farklı kaynaktan şeker pancarı gelicek,dedim koku var,3-5 saat tencerede havalandir,bzm migros şişesi ağzı yetmez dar dedi ,bende garanti olsun diye aksamdan sabaha havalandiracgm.etkin hammadde baya etkili oluyor üretimde inşallah havalandırma çare olur,aynı kombinasyon şeker ve üzüm suyu yapıp aynı anda test edip farka bakicam,sanki şeker hızlı tuketimde çok hızlı yumuşatıyor ,neyse görelim bakalım.

@azash hocam yrn iki farklı kaynaktan şeker pancarı gelicek,dedim koku var,3-5 saat tencerede havalandir,bzm migros şişesi ağzı yetmez dar dedi ,bende garanti olsun diye aksamdan sabaha havalandiracgm.etkin hammadde baya etkili oluyor üretimde inşallah havalandırma çare olur,aynı kombinasyon şeker ve üzüm suyu yapıp aynı anda test edip farka bakicam,sanki şeker hızlı tuketimde çok hızlı yumuşatıyor ,neyse görelim bakalım.
Ege Z. den bir defasında aldığım etil berbat çıkmıştı. Aşırı bir koku vardı. Firmayla görüştüğümde çok olgun şeker pancarı kullanıldığı için koku olduğunu havalandırma ve sıcak su ile geçeceğini söylediler.
Ama ben ne yaptıysam geçirememiştim. Ve o etilleri kullanamadım. Yatığım rakıyı da içemeyip, dökmüştüm. Firma sonrasında telefi etti ama kötü bir deneyimdi. Bir süre azalsa bile o koku gitmemişti ürünlerinden. Şimdi düzelttiler.
Pancardan kaynaklanan bir koku mevcut ise havalandırma işe yaramayabilir :)
Şeker kullanımı beni biraz rahatsız ediiyor. Üzüm suyunun aromasını çok beğeniyorum. Ve oradan gelen şeker yetiyor. Mümkünse 3-5 farklı anason ile deneyin. Mesela ben Ege Z. nin anasonu yerine Alfa... anason kullanıyorum. O benim damak tadına daha uydu.
Ama ne olursa olsun piyasada ki bazı rakılardan daha içilebilir bir ürün ortaya çıktığı kesin. Ya da bizlerin ağzı alıştı... :)

Geri