Dernekler Dernek Adı Altında Birleşip İçen SihirliBuharcılar Derneği

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KeaSH07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
@pablo Üstat;
Bu ara Beyaz Üzüm suyu sorun olabilir. Ben marketlerde bulamamıştım.
Kavaklıdere nin kendisinden 24*200ml şeklinde koli ile almıştım :)
1.ay içerisinde 2020 üretim çıkar. Piyasada bolca bulunur.
Ben yine 24 lu koli alıp, serin bir yere atarım. Çocuk da seviyor. Arada meyve suyu olarak içiyor.
Cogunu yas üzüm yapıcam üstat,az lazım,birazdan çıkıp bakıcam 4 markete,yanyana hepsi zaten,bulamazsam online alırım,oyle de bulamazsam madem membagsı sensin,senden bi şişe isterim:)iki koli aldım,munzurla barter yaparız:)

Ne Kavaklıdere imiş bende 2 gün once duydum. 4 lt etile 100 ml koyuyormius vatandas. Sizde formül nasil?
Dün 10 şişe aldım 200ml'lik,carrefourdan buldum .1 lt etile 100ml diye tavsiye etmişti üstatlar.
Damak tadıyla alakalı.
İlk basladigimda 1lt etile 1 şişe (200ml) koyuyordum.
Ancak zaman gectikce tatlılık artıyor. Şimdi 1 lt etile yarım şişe (100ml) ekliyorum. Gliserin ve şeker ilavesi yapmıyorum.

Rakı uzun süre şişede bekleyecekse 1/4 şişe de konulabilir litrelik etil başına.

Damak tadıyla alakalı.
İlk basladigimda 1lt etile 1 şişe (200ml) koyuyordum.
Ancak zaman gectikce tatlılık artıyor. Şimdi 1 lt etile yarım şişe (100ml) ekliyorum. Gliserin ve şeker ilavesi yapmıyorum.

Rakı uzun süre şişede bekleyecekse 1/4 şişe de konulabilir litrelik etil başına.
Bende 1.5 etile 200 ml,diğer şişede de 1.5 etile 100 ml koydum bakıcam farka.
Not:bende uzun süre şişede bekleyemiyor:)

3 lt raki icin 33 tutunlu likit alirsin sen :)
abi yer gök tütünlü likit oldu,bu ara merhem sargı bezi gibi barterlara giriyorum:)lasonil varmış 1 kutu onu alıcam komutandan:)
Şimdi denemelere başladım ,hepsinden 1er duble,ağzımı şapırtatıp şapırtatıp yazarım akşam:)

Not: murcix hocam sakın dalga geçtiğimi zannettme,tırsıyorum senden:)büyüksün baba:)

abi yer gök tütünlü likit oldu,bu ara merhem sargı bezi gibi barterlara giriyorum:)lasonil varmış 1 kutu onu alıcam komutandan:)
Şimdi denemelere başladım ,hepsinden 1er duble,ağzımı şapırtatıp şapırtatıp yazarım akşam:)

Not: murcix hocam sakın dalga geçtiğimi zannettme,tırsıyorum senden:)büyüksün baba:)

????‍♂️ korma yegen, "Bu sona nasıl geldim diye soruyorsan kendine sorduğun ilk soruyu hatırlayacaksın!" ????

ben bile heves ediyorum. gecenlerde etil alkol baktim yani, o derece :) belki en begendiginden kisa yollu bir tarif isterim senden. afiyet olsun simdiden

Son düzenleme:
En güzeli böyle denemek farklı farklı.
Likitte olduğu gibi alkol tüketirken bile ağız farkı kişiden kişiye değişebiliyor.
Fazla canı olmaz onların :)
1 lt. at bir koseye Üstat.
3 ay unut. Hatta yılbaşında aç. İnanın belirgin fark oluyor...
üzüm suyuyla yaptığım 18 saat sonra ilk tadımda şekerle yapılana göre daha sert geldi,belki de şekerle yapılana göre daha uzun demlenme süresi istiyor.şimdi çok az şeker ilavesi yaptım biraz hızlı toparlasın diye ,yarını bekleyemem birazdan bakıcam ne olmuş:)

üzüm suyuyla yaptığım 18 saat sonra ilk tadımda şekerle yapılana göre daha sert geldi,belki de şekerle yapılana göre daha uzun demlenme süresi istiyor.şimdi çok az şeker ilavesi yaptım biraz hızlı toparlasın diye ,yarını bekleyemem birazdan bakıcam ne olmuş:)
vg eklesende olurdu hocam
içimi yumuşatırdı
fermantasyon gerektiren bira , sarap vb ürünler haricinde votka , rakı ve viski gibi etil alkol kullandıgım ürünlerde şeker yerine 1 litre etile 3 ml gliserin yani vg kullanıyorum

Geri