Genel Sohbet Aidiyet.esb

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
E

Evi simdi pesin alirsan 250₺ vadeli alirsan 10 10 ayda 350₺ misalen. 10 ay zaten evin degeri okadar olup degerlenmiyor mu ?

cok basit olan seyi kaciriyoruz. Beyandan bahsediyor. Beyan edilip anlasilmis akit yapilmis
İse İslamda caizdir. Taksitli vadeli satis. Fiyat degismemek uzere anlasilmis ise problem yoktur. Onemli olan akittir

Kim dedi ?

Ben böyle bir şeyi ilk kez duyuyorum hiç böyle bir ne ayete denk geldim ne de Resul’ün uygulamasına

Oyle bi furya var suanda bize Kur’an yeter. Diyip Peygamberi ( tovbe) postaci maiyetinde gorup modernist kafalar.
Tekrar soyluyorum. İslam Hukukunda ticaret yazip en basitinden google da bile arama yapasaniz. Pesin ve taksitli vadeli satisin caiz olup olmadigini kendinizee gorursunuz. Sonra ben yanlis isem burda soyleyin lutfen ????

anladim anladim ama sen anlayamadigin icin İthamda bulunuyorsun ????
İşte peygamberi bir hiç olarak gören fetö zihniyetiydi. Ve dindarım diye geçinenler fetönün peşinden gitti. Dinler arası diyalog ayağına ezanlardan Hz. Muhammed peygamberimizi s. a. v
Çıkarmaya adını zikretmemeye çalıştılar. Çok şükür cahil olmadık. Peşinden gitmedik

Oyle bi furya var suanda bize Kur’an yeter. Diyip Peygamberi ( tovbe) postaci maiyetinde gorup modernist kafalar.
Tekrar soyluyorum. İslam Hukukunda ticaret yazip en basitinden google da bile arama yapasaniz. Pesin ve taksitli vadeli satisin caiz olup olmadigini kendinizee gorursunuz. Sonra ben yanlis isem burda soyleyin lutfen ????

anladim anladim ama sen anlayamadigin icin İthamda bulunuyorsun ????
İslam Hukukunda Ticaret kim neye göre kaleme almış önce onu araştırır sonra okurum hocam eyvallah.
İthamda bulunmak haddime değil estağfurullah.
Bu arada sonraki yorumunuz için de aklıma takıldı. Şimdiye kadar neredeydi bu akitler birden bire ortaya çıktı.

Bir şey soracağım, vadeli satışı veya başka şeyleri hayattaki herhangi bir şeyi neden islam hukukuna göre yapıyorsunuz? Üstelik diyanet bile takmazken... Şeriat da yok üstelik laik bir ülkeyiz.
Ya da neden islam mükemmeldir diyorsunuz? Bana göre hastalıklı mesela, tıpkı diğer dinler gibi. Ama ben bazı insanların bundan rahatsız olacağını düşünerek alakasız bir foruma yazmıyorum. Siz neden benim yaptığımı yapmıyorsunuz?
Her yazdığınız islamla alakalı olacaksa yanlış foruma gelmişsiniz.
Anlatidigin bir nokta var. Kimse İslam dininde olanlari soyluyorum. Yapmaya mecbursun ya da degilsin demiyorum. Hangi dine mensup isen ya da hicbir inancin yok ise de saygimiz sonsuz. Zaten İslam’da bu ????. Ya konuyu okumaya cok yanlis yerden basladinizi ya da on yargili oldugunuz icin yanlis anladiniz.
Ulkede seriat olup olmamasi muhim degil. İnancimiza olarak devlet olarak degil birey olarak yargilanacagiz. Ve inandigimiz dinin emirlerine uymakla mukellefiz. Tam olarak yapabiliyor muyuz ? Tabiki de hayir. Gayret gosteriyormuyuz ? Elhamdulillah. Allah kabul eder mi ? İnsaAllah.

Seriay deyince herkesin ocu sandigi gibi bi on yargi olustugu icin bi degisim geliyor insalara. Nasil medeni hukuk denilen sey var ise ., İslam Dinininde Bir Hukuku var . Buna da Seriat deniyor. Kurallar diyelim. Butun Peygamberlerin seriati vardi. Son Peygamber Hz. Muhammed Efendimizin Seriatina bagli olup uymakla yukumludur Muslumanlar. Ama tam degil ama tam. Yaptigimiz dogru ve yanlislarin hesabini inandigimiz Allah’a verecegimiz icin elimizden geldigince uymaya calismamiz inanlar olarak bizim gayemiz olmali. Seriat dedigimiz sey kisaca Allah’ in emirleri ve o ne soyler ise bizden soyler nefsinden konusmaz dedigi Hz. Muhammed Efendimizin sunnetleri ve uygulamalaridir.

İşte peygamberi bir hiç olarak gören fetö zihniyetiydi. Ve dindarım diye geçinenler fetönün peşinden gitti. Dinler arası diyalog ayağına ezanlardan Hz. Muhammed peygamberimizi s. a. v
Çıkarmaya adını zikretmemeye çalıştılar. Çok şükür cahil olmadık. Peşinden gitmedik
Hay ağzına sağlık hocam. Biri değil hepsi aynı kimse kusura bakmasın. Efendimiz bile Fatıma anamıza seni ben bile kurtaramam derken. Millet haşa Allah ı unutup hacı hocadan meded umar olmuş

@MKMengen~53
“Yanlış biliyorsun” ifadesi irrite edici. Üstelik arkasından doğrusu diye savunduğun yanlış çıkarsa söylenecek şey kalmaz. Ve yazmaktaki gayem sadece bunu belirtmek üstüne.

Misâl, yanlış biliyorsun. Bahsettiğin kâr payını kâğıt üstünde oranı belirsiz diyerek meşru gösterip, fiiliyatta güncel piyasa faizine endeksli dar bir aralıkta sunmaları ancak cahili ikna eder. Farklı katılım bankalarının farklı şubelerinde muhtelif tarihlerde rastlamasam kesin konuşmam.

Toki mevzusunda söylediğin doğru bence de. Vadeli satış, faizle ilgisiz. Sorun yok. Garabet, konuya hakim olmayan liyakatsiz kişilerin bunu anlatacak kapasitede olmaması yüzünden izah edecem derken sıvaması.

Belediye başkanı dediğin gibi kendi fikrinde istediği şeyi benimser, savunur. Yanlış olan kamu görevlisi olduğunun farkında olmaması. Müslümanların belediye başkanı değil. Yalnızca belediye başkanı. Herkesin. Herkese eşit mesafede, adilce hizmet etmek üzere görevli.

Bunlar da benim fikirlerim. Sana ya da bir başkasına göre “yanlış biliyor” da olabilirim. Rahatsızlık vermediğim sürece yanlışı bana, doğrusu herkese.

Fetonun zihniyeti o sekilde degildi. Ezan degil Kelime-i Sahadet’ten sadece La ilahe İllallah dense bile yeterli olacagini savunuyorlardi. Amac dinler arasi diyalogdu zaten. Bakin hepimiz bir olan Tanriya inaniyoruz diyip her seyi karman corman etmeye calistirlar senelerce. Simdide farkli farkli sekilde Hocalari Alimleri Evliyalari itibarsizlastirmaya calisiyorlar. Elhamdulillah. Pesinden gitmedik. Lakin Evliyalara Hocalara Alimlere inanmadigimiz icin degil. Tam aksina inaninip gercek ilen sahtekarlari ayirt edebildigimiz icin...

Peki şeriat'ı tam uygulayacak ve uygulayabilecek biri varmı bu devirde. Herkes Kuran-ı Kerimi unutup, birilerinin yancısı olmuş.
Hay ağzına sağlık hocam. Biri değil hepsi aynı kimse kusura bakmasın. Efendimiz bile Fatıma anamıza seni ben bile kurtaramam derken. Millet haşa Allah ı unutup hacı hocadan meded umar olmuş
Aynen öyle be hocam. Konu nerden nereye geldi. Birileri Giderler bir türbeye bir şey asarlar falan filan, medet umarlar, ama biz Anıtkabire ATATÜRK'ü anmaya dua etmeye gittiğimizde putperest derler.
Saygı değer @Koba gelsede hepimizi banlasa. Konuyu ne ettik ya, ????

kim sana ben seni kurtaririm derse zaten pesinde gitme. Sen Allah’a olan kulluk gorevini yerine getirmezsen kimse seni kurtaramaz.

diger isler Tasavvuf isleri inanip inanmamak insani dinden cikarmaz. Bu evliyalar Alimler yeni cikmadi . Cagin otesinde ve Musluman olmayan kislerce bile devrin en entellektueli olarak gorulen İstanbul’ un fatihi , 2. Mehmed Han’ da yeri gelip Aksemseddin Hoca Efendinin onunde diz kirip oturuyordu. ????

Son düzenleme:
Peki şeriat'ı tam uygulayacak ve uygulayabilecek biri varmı bu devirde. Herkes Kuran-ı Kerimi unutup, birilerinin yancısı olmuş.

Aynen öyle be hocam. Konu nerden nereye geldi. Birileri Giderler bir türbeye bir şey asarlar falan filan, medet umarlar, ama biz Anıtkabire ATATÜRK'ü anmaya dua etmeye gittiğimizde putperest derler.

Sadece bos itham ediyorsun. Turbeye caput baglayanlar ile Gercek Tasavvuf ehli alim ve evliyalari ya da muridlerini birmi tutuyorsun. Her donemin fetosu var. Cikmis agaca caput baglayin demis baglamislar. Baglama kardesim sana zorla baglayan yok ki. ????

Kabir basinda ziyaret edip dua etmekle neden putperest olunsun.Vefat etmis buyuklerimizin kabirlerine gidipde dua ediyoruz . Lakin kalk bizi kurtar, gor memleketin halini neler yaptilar gel ordan burdan demiyoruz tabikide.

Not; Gazi Mustafa Kemal Paşa Turkiye Cumhuriyetinin Kurucudur. Allah gani gani rahmet eylesin. Mekani Cennet olsun insaAllah.

Yahu vallahi bu iş yazmak ile bitmez. Konu içinde konuya saptık kusura bakmayın.
Lüzum görülürse konu açılır uzun uzadıya konuşuruz.
Şimdi cevap yazsam cevap hakkı doğar. Okuyamazsam saygısızlık olur.
Lekum dinikum ve liye din.
Hadi iyi geceler herkese

Seriati uygulayabilcek biri varmi demissin. Herkes kendi olsun. Herkes kendi inancina uyan emirleri tam olarak yapsin bakalim. Yine herkes kendi kapisinin onunu supurme misali dunya tertemiz olur... beklemek ile olmaz bu isler. Yine soyluyoruz nasil isenize oyle yonetilirsiniz

Fetonun zihniyeti o sekilde degildi. Ezan degil Kelime-i Sahadet’ten sadece La ilahe İllallah dense bile yeterli olacagini savunuyorlardi. Amac dinler arasi diyalogdu zaten. Bakin hepimiz bir olan Tanriya inaniyoruz diyip her seyi karman corman etmeye calistirlar senelerce. Simdide farkli farkli sekilde Hocalari Alimleri Evliyalari itibarsizlastirmaya calisiyorlar. Elhamdulillah. Pesinden gitmedik. Lakin Evliyalara Hocalara Alimlere inanmadigimiz icin degil. Tam aksina inaninip gercek ilen sahtekarlari ayirt edebildigimiz icin...
Hiç unutmam fetönün televizyonunda bir dizide ezan okuyordu. Allah allah dedim yanlış mı duydum, peygamberi zikretmediler. Gittim ertesi gün youtube dan o bölüme tekrar izledim ve duyduğum doğruymuş. Ezandan peygamber efrndimizi çıkarmışlar

Yahu vallahi bu iş yazmak ile bitmez. Konu içinde konuya saptık kusura bakmayın.
Lüzum görülürse konu açılır uzun uzadıya konuşuruz.
Şimdi cevap yazsam cevap hakkı doğar. Okuyamazsam saygısızlık olur.
Lekum dinikum ve liye din.
Hadi iyi geceler herkese
Musriklere soylenen bi sozu burda ekseriyeti musluman olanlara soyleyip gidiyorsun. Konu degil istersen ozelden konusalim . Telefondan bile olur. Sana soyledigim seylere bi adet cevap bile vermedin? Herkesin Dini tabi Kendine. Lakin “İNNEDDİNE İNDALLAHİL İSLAM”

Hiç unutmam fetönün televizyonunda bir dizide ezan okuyordu. Allah allah dedim yanlış mı duydum, peygamberi zikretmediler. Gittim ertesi gün youtube dan o bölüme tekrar izledim ve duyduğum doğruymuş. Ezandan peygamber efrndimizi çıkarmışlar
Dogrdur olabilir. Ben genel goruslerinden bahsettim dizilerini bilmiyorum kanallarini
İzlemedim. Ortokul lise uni hayatimda yurtlarinda kalmadim dersanelerine gitmedim. Herseyi yaparlar. Onlarin Dini Para baska birsey degil. Para ve Makam

Sadece bos itham ediyorsun. Turbeye caput baglayanlar ile Gercek Tasavvuf ehli alim ve evliyalari ya da muridlerini birmi tutuyorsun. Her donemin fetosu var. Cikmis agaca caput baglayin demis baglamislar. Baglama kardesim sana zorla baglayan yok ki. ????

Kabir basinda ziyaret edip dua etmekle neden putperest olunsun.Vefat etmis buyuklerimizin kabirlerine gidipde dua ediyoruz . Lakin kalk bizi kurtar, gor memleketin halini neler yaptilar gel ordan burdan demiyoruz tabikide.

Not; Gazi Mustafa Kemal Paşa Turkiye Cumhuriyetinin Kurucudur. Allah gani gani rahmet eylesin. Mekani Cennet olsun insaAllah.
Ben kimseyi itham etmiyorum. Gördüklerimi, sağımda solumda duyduklarımı. Kolu komşunun şu türbeye gidip. Çocuğum bekar kaldı hayırlı bir kızla evlensin, diye gidenler. Param yok param olsun diye gidenler. Vs vs.

Neyse herkese iyi geceler. Verdiğimiz rahatsızlıktan ötürü herkesten kendi adıma özür dilerim. Ve kendi adıma diyebilirimki güzel bir sohbet oldu. Yanlış konu da olsa da.
Allaha Emanet. İyi Geceler

Ben kimseyi itham etmiyorum. Gördüklerimi, sağımda solumda duyduklarımı. Kolu komşunun şu türbeye gidip. Çocuğum bekar kaldı hayırlı bir kızla evlensin, diye gidenler. Param yok param olsun diye gidenler. Vs vs.
İnsalar dinden. Ne kadar uzaklastirilsa cahil kalirsa hurafeler okadar turer. Belli zaman sonra artik kult haline gelir. O yuzden En gercegi ve en safi lazim bize. O yuzden Yol Sadece Peygamber Efendimizin yolu olmali. O ne yaptiysa yapmaya calismak. O ney yapmadiysa yapmamak.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri