Şimdi kafam karıştı şu faiz vadeli satış konusundafaiz konusunda yanlis bilgi veriyorsun ayrica.Gerekli aciklama yapildi. Bankalar uzerinden faiz falan kullanilmiyor. Sadece odemeler o banka uzerinden yapiliyor. Lutfen vadeli satis ile faizi karistirmayalim. O yuzden Din ve Hukumleri hassas konu diyorum her zaman. Tam anlamiyla bilgi sahibi degilsek yanlis yonlendirilebilirz.
Not : kimseyi siyaset aklamaya calismiyorum. Devlet kurumlarinin benim savunmama ihtiyaclari yok. Tek yazma amacim yanlis bilgiler sunularak yanlis yonlendirilmelerin yapilmasi...
Bankalardan kredi cekilmilcek yanlis biliyorsun. Ziraat bankasina para yaticak. Faiz uzerinde kredi verilmesi soz konusu degil. Vadeli satis yapiliyor. İslam Hukukunda Vadeli satis caizdir. Soyle ornek veriyim. Bi pod cihazi sana pesin alirsan 100₺ ye satiyorum. Sende bana pesin almam param yok 3 ay takside bolersen alirim diyorsun. Bende sana 3 ay taksitli fiyati 150₺ olarak satiyorum. Bir akit imzaliyoruz. Yani soz. Fiyat degismiyor . İlk ay 150 ikinci ay 175 ucuncu ay 200₺ olmuyor. Basta konusulan ne ise o sekilde vadeli satis gerceklesiyor.Bende dinledim ve izledim. Yanlış bilgi neresi. Toki den ev aldıysam zaten hangi bankaya yatacağı belli. Bankadan toki için çekilecek kredilerden söz ediyorum
Ürünün fiyatı 100 tlBankalardan kredi cekilmilcek yanlis biliyorsun. Ziraat bankasina para yaticak. Faiz uzerinde kredi verilmesi soz konusu degil. Vadeli satis yapiliyor. İslam Hukukunda Vadeli satis caizdir. Soyle ornek veriyim. Bi pod cihazi sana pesin alirsan 100₺ ye satiyorum. Sende bana pesin almam param yok 3 ay takside bolersen alirim diyorsun. Bende sana 3 ay taksitli fiyati 150₺ olarak satiyorum. Bir akit imzaliyoruz. Yani soz. Fiyat degismiyor . İlk ay 150 ikinci ay 175 ucuncu ay 200₺ olmuyor. Basta konusulan ne ise o sekilde vadeli satis gerceklesiyor.
Simdi soyle soyliyim sana . Kur’ani Kerimde namaz kac vakit ve nasil kiliniyor ve neler okunarak kiliyor. Bana ayetle soylermisin ?@MKMengen~53 hocam "kuran size yetmiyor mu?" Ankebut suresi ayeti hatırlamıyorum. Kitabı yetinmez diyip cilt cilt kelam uyduruldu şimdiye kadar hala uyduruluyor ve inanan kesimler de azımsanmayacak kadar.
Peygamber efendimizin sünneti diyoruz. Sünnete icabet etmeyi bırak asılsız sünnetler ile milleti kandıranlar ile dolu dünya
Misal veririm de sabaha kadar yazarız
Bankalardan kredi cekilmilcek yanlis biliyorsun. Ziraat bankasina para yaticak. Faiz uzerinde kredi verilmesi soz konusu degil. Vadeli satis yapiliyor. İslam Hukukunda Vadeli satis caizdir. Soyle ornek veriyim. Bi pod cihazi sana pesin alirsan 100₺ ye satiyorum. Sende bana pesin almam param yok 3 ay takside bolersen alirim diyorsun. Bende sana 3 ay taksitli fiyati 150₺ olarak satiyorum. Bir akit imzaliyoruz. Yani soz. Fiyat degismiyor . İlk ay 150 ikinci ay 175 ucuncu ay 200₺ olmuyor. Basta konusulan ne ise o sekilde vadeli satis gerceklesiyor.
Aynen faizin adını değiştiriyorlar.Ürünün fiyatı 100 tl
3 e bölersen ve vadelendirirsen 150 tl
Ve bu 50 tl faiz vs adı her neyse caiz oluyor öyle mi ?
Hımm şimdi siz söyleyince mantıklı geldi
Ozur dilenicek birsey yapmadin . En azindan benim sahsi fikrim bu yonde. Lakin yine dikkat etmemiz gereken konu yanlis bilgilendirilip yanlis bilgilendiriyoruz... bilmedigimiz bi konuda yorum yapmamak en iyisi. Ama hepimizin aliskanligi olmus artik. Fikir sahibi olmak. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmalayim.Neyse iyi geceler. Konuyu nereye getirdik. Ben herkesten özür dilerim.
Daha onceki butun satislar tefe tufeye gore yapilmistir. Onlara faiz girmistir dogal olarak. Zaten tokinin boyle bi iddasida yok. Sadece bu son projede herhangi bi faiz ya da haramlikKonuya dahil olmak için söylemiyorum, polemikle işim olmaz sadece yaşanmışlık bu, TOKİ sözleşmelerinde “taksitlerin asgari ücret artışı ile orantılı olarak artışı olacağı belirtiliyordu”. Şu an ki sistemi bilmiyorum, zaten banada çıkmadı.
Tanıyorum abicim seni diğer platfromdan. Güzel güzel saygılı bir şekilde konuştuk sen fikrini söyledin, ben fikrimi söyledim. Kavga etmedik.Ozur dilenicek birsey yapmadin . En azindan benim sahsi fikrim bu yonde. Lakin yine dikkat etmemiz gereken konu yanlis bilgilendirilip yanlis bilgilendiriyoruz... bilmedigimiz bi konuda yorum yapmamak en iyisi. Ama hepimizin aliskanligi olmus artik. Fikir sahibi olmak. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmalayim.
Not: genel bi soylem, sahsi olarak algilama.
Az cok diger platformlardan da taniyorsundur beni sima olarak. Bende seni taniyorum ????
Aynen faizin adını değiştiriyorlar.
Mesela Fetö'nün bankası bank asya, ne diyordu.
Biz faiz almıyoruz, kar payı alıyoruz.
Herşeye bir kulp hazır
Nasıl anlatsaaaaamAynen faizin adını değiştiriyorlar.
Herşeye bir kulp hazır
Daha onceki butun satislar tefe tufeye gore yapilmistir. Onlara faiz girmistir dogal olarak. Zaten tokinin boyle bi iddasida yok. Sadece bu son projede herhangi bi faiz ya da haramlik
Olmadigi icin Diyanet bilgilendirme amacli fetva yayinladi.
Not: Genel olarak Diyanet Devlet Kurumu oldugu icin saygim sonsuz lakin icinde sacma sapan ilahiyatcilar , Ehl-i Sunnet gorusune zit olan alimler mevcut. Yani diyanet savunuculugu yapmiyorum. Sadece dogru bilgilendirme yapmaya calisiyorum.
Aynen faizin adını değiştiriyorlar.
Herşeye bir kulp hazır
Sayın Prof. De bilmiyor sanırımbilmedigin icin yanlis yorum yapiyorsun. Fetonun bankasi haric bir suru katilim bankasi var. Senin yatirdigin paran ile is yapip kar oraninda pay veriyor. Burda haramlik bi durum yok ki . Parani alip kumar kazanip sana geri mi veriyor. Bankalar denetlenen kuruluslar. Zaten guvenmiyorsan verme. Altin al altina yatirim yap. Kimse sana zorla parani bankaya gotur demiyor ki .
Burda sana katılmıyorum maalesef.bilmedigin icin yanlis yorum yapiyorsun. Fetonun bankasi haric bir suru katilim bankasi var. Senin yatirdigin paran ile is yapip kar oraninda pay veriyor. Burda haramlik bi durum yok ki . Parani alip kumar kazanip sana geri mi veriyor. Bankalar denetlenen kuruluslar. Zaten guvenmiyorsan verme. Altin al altina yatirim yap. Kimse sana zorla parani bankaya gotur demiyor ki .
Kuran da Hud suresinde namaz ile ilgili açık ayet vardır 111 yada 113. Ayet olması lazım. Burada vakit belirtilmiştir. 5 vakit olarak da 3 vakit olarak da tefsir edenler var. Ama rekat söz konusu değil. Bu arada salat ile tesbihi birbirine de karıştırmamak lazım. Fazla da derine girip yanlış yola sapmamak gerekir. Sünnet konusunda örnek olarak Cuma hutbesini Efendimiz farz olan iki rekat namazı kıldıktan sonra verirmiş ama şuan namazdan önce. Sebebi de emeviler dönemindeki baskıcı yönetimin sebebidir. Hutbede ses çıkarılmaz kımıldanmaz derler. Oysaki Efendimizi iyi okuyanlar yaşantısında bunun tam tersini yaptığını görür.Simdi soyle soyliyim sana . Kur’ani Kerimde namaz kac vakit ve nasil kiliniyor ve neler okunarak kiliyor. Bana ayetle soylermisin ?
ve degistirilen ya da bize yutturulan sunnetler neymis mesela ?
emeviler doneminde mi basladi bu uyruk isler ? Bana gercekci bi sekilde tarih ve tam anlamiyla bir ornek verirsen daha aciklayaici olursun.
1-Burası elektronik sigara forumu evet ve buraya yazıp konuyu kirlettiğimi beyanen özrümü ifade etmiştim. Konu başlığını açan buhardaşımdan, ayrıca buraya ayak basan bütün forum ahalisinden tekrardan özür diliyorum.Allah’in ayetlerini kafana gore yorumlayip anlam verme. Burasi elektronik sigara platformu degil mi ? Kur’an meal ve tefsir yeri mi ?
1. Ornekte yaptigin meal basli baslina hata. İslam dinini herkes kafasina gore yorumladigi icin bu haldeyiz zaten. 1.400 senedir ummed-i Muhammed yanlis uyguladi son 100 senedir cikip sacma sapan mana vererek ayetleri saptiriyorlar. Dikkatli olun. Bu sozler hasanin, ahmetin, velinin, benim , senin degil. Allah’in sozleri. Cok dikkatli cok titiz olunmasi gereken yerde , harama helal , helale haram dedirtirler imanimiz gider maazaAllah...