İslam dininin kurallarina gore soyledigi seyler dogru belediye baskanin. Biz boyle gorup bu sekilde yasayip alistigimiz icin bise degisik geliyor. Simdi bunu cikip bir hoca soylese bir imam ya da yadirganmaz. Din adamidir deyip gecersin. Belediye baskani soyleyince problem oluyor. Ama her muslumanin gorevi Emr-i maruf ve nehy-i münker dir. Helali soyleyip tesvik etmek, haramdan uzak durulmasini saglamak. İslam Seriatina gore belediye baskaninin soylediklerinde hic bir sorun yoktur. Hani ozgur dusunce, demokrasi ? ..
Recm cezasi basli baslina cok ayri bi konudur. Cok agir sartlari vardir. Lutfen iyice arastirip konusalim. Kafasina gore kimse recm cezasi uygulamayamaz. Ahirette hesabini verir. Arabistan vb. Sozde islam ulkeleri Allah’ in seriatiyla degil sozde ulke liderlerinin seriatiyla yonetilmektedir. Bir soru sorayim 1.400 senelik İslam Medeniyetinde Gercek Allah’in seriati ( hukuku) ile yonetilen ulkelerde kac adet recm cezasi olmustur ? 1.000 senelik Selcukludan itibaren ve devaminda Osmanli Devleti ile gelen surecte tarihi kaynaklara bakilarak adet soyleyebilen varmi ? Lutfen rica ediyorum. Konustugumuz sey Allah’in dini. Yanlis konusmaktan ve bilmedigimiz konulara girmekten sakinalim. Ayetler kafalarimza gore yorum yapilacak seyler degildir. Once ve sonrasi icin tahsil gerektiren seylerdir. Olan sadece kafasina gore is yapana olur. Allah’in dininin koruyucusu yine kendi olan Allah’tir... olan bize olur.
Kusura bakmayın ama bu mesajdan önceki mesajınızı da okudum. Herkes kendi yorumlamadığı için bugün bu haldeyiz öne sürdüğünüzün tam tersi. İlim olarak adledilen şeyler yüzünden milyonlarca hurafe yaratıldı, kimsenin aklına ihtiyaç yok, Kur’an evrensel bir metindir, Allah’ın araya koyduğu tek fani Peygamber’dir, dışındakilerin bir ehemmiyeti yoktur, herkes okuyup anlayabilir, bu tüm kutsal metinler için geçerlidir. Bunun aksini savunanlar ya ruhbandır ya da ruhbanlara kökten bağlı inananlardır. İman elden gidiyor ya (!) hani iman edenler kime iman ettiklerine dikkat etmeliler. Kur’an yaşayan bir kitaptır, 1.400 sene evveline ancak tarih olarak bakılabilir, ne O zamanı yaşamak hedeflenmeli ne de geri getirilmeye çalışılmalı..
Biri çıkıp bana gelen bir mektubu nasıl okuyup anlayacağımı söylemeye kalksa zarfı suratının ortasına çarparım, işte Kur’an’ın da bu metafordan zerre farkı yoktur.
Konuşun dostlar istediğiniz gibi konuşun. Okumak, düşünmek, eleştirmek, kabul etmek, karşı çıkmak, konuşmak zaten bu kitabın içinde söylenen şeyler. Bu kafayla maalesef O kitap O raftan ya da duvardan aşağıya inmez, inmiyor..
Aklımızı kiraya vermeyelim
Edit: “Kur’ancı tayfa” şeklinde dehşet verici bir tabire denk geldim, yeni mesaj eklemenin gereksiz olduğunu düşündüğüm için buraya ekleme yapıyorum. Lütfen, rica ediyorum insanların yakasından düşün. Kolaylık üzerine kurulmuş, böylesine mantıklı ritüellere sahip bir dini nasıl bu hale getiriyorsunuz
Sünnet tanımıyorum, uygulamıyorum, asla ama asla bir mezhepe aidiyet hissetmiyorum, zira coğrafyamız için tam bir bela olarak görüyorum, şimdi hangi hadsiz tüm bunlara itimat etmeyen birini inançsız olarak niteleyebilir? Ha genel kanı böyleyse Allah’a şükür inanlardan değilim.
Selamlar.