• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Kullanıcı Kulübü Uzi Mods Majör RBA-RTA Kullanıcıları Kulübü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Matiamo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üstad merhaba. Normal bacanın aşağı yukarı sağa sola oynaması bende de var. Onu ramazan hoca açıkladı. Belki gözünüzden kaçmıştır diye yazayım dedim. Ben özelden de sormuştum. Şöyle cevap verdi “onun malesef hiçbir cözümü yok bilerek yapıldı neden derseniz oringli sistemde gevşek yapılması gerekiyor çünkü beslemeyi acmak için driptipteki sıkılıktan başka yapılacak birşey yoktu chimney sıkı olsa driptip işlevselligini kaybedicekti 0,25 daha geniş tasarlandı”dedi. Ama siz beslemeyi açıp kapamak için driptipten tutup çevirmeden direkt aşağı yukarı hareket ettirirken açıp kapayabiliyorsanız(anladığım kadarıyla baca deck i tutmuyor) (bir hayli serbest aşağı yukarı oynuyor) (ben de yanlış anlamış olabilirim) ekstra bir sıkıntı var demektir. Ramazan hoca yardımcı olacaktır kesinlikle. Ben mevcut durumda sıfır sıkıntı kullanmak isteyenlere çare drop kit diyorum. Normal ss bacadaki oynamaya çare yok maalesef. Ama sizdeki tolerans fazla ise mutlaka ramazan hoca bir çözüm üretir :)

Bir başka versiyon çıkarsa ilerde (misal V2.1 yada v3) ramazan hoca o eski versiyonda yaşanan bacanın dönmemesini 0.25 fazla tolerans bırakmak yerine Spica Pro-Taifun GT3 deki gibi driptipin altına çentik, bacanın üstüne çentik kadar yuva açmak ve driptip iç çapını da 3,5mm yapmasını tavsiye ederim naçizane. Çok bilmişlikten değil yanlış anlaşılmasın daha kolay ve sorunsuz olur diye söylüyorum. Sevgiler :)
Uzun uzun açıklamışsınız hocam, çok teşekkür ederim :love:. Benim biri neredeyse hiç hareket etmiyor, gauet stabil ama biri sadece yukarı aşağı değil sağa sola da oynuyor. Mesela, dropkitin kendi default açıklığı kadar açıyorum beslemeyi, bacaya dokununca o açıklık neredeyse tamamen kapanıyor . Ayrıca sağa sola doğru eğebiliyorum. Yine de Ramazan Hocam bir bilgi verirse, ona göre bakarız artık. Yapacak birşey yoksa da canı sağolsun. Yaptıkları yeter.

Aldığımdam beri majör kullanıyorum, ilk alanlardanim V2 versiyonunu. Farkettim ki çok kötü bir özelliği daha var bu majorun. Sabahtir spica prodan dryhit yemekle meşgulüm bu özelliği sayesinde. Gözü kapalı sarıp pamuklayip puflamaya alistirmis majör beni ki spica dan bile dryhit yedim.

Son düzenleme:
drop kit çıkarken kanser etmese keşke :D
Camın decki tutan oringleri değiştirmeyi deneyin hocam. Hali hazırda kullandığınız oringlerden göz kararı bir küçük olanı takabilirsiniz. Baca decke vidalandığından drop kitin normal baca gibi çıkma riski sıfır. Bir küçük boy oringi takınca drop kit çok rahat açılıp kapanıyor. Ama normal bacayı kullanmak istediğinizde yine kalın olan oringi takmayı unutmayın ki cam kolayca deckten ayrılıp likiti boşaltmasın üstünüze.

Geri