• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Kullanıcı Kulübü Uzi Mods Majör RBA-RTA Kullanıcıları Kulübü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Matiamo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar majorü drop kitle sıkıntısız kullanıyordum, ato okumama sıkıntısı vardı modun onu telle çözmüştüm sonra başıma tel sardığım için vidaya alt U aparatla sıkılan kısım tam oturmadığından hava alıyor ve o hazneyi likit basıyordu neyse vida daki teli söküp eskiye çevirdim ve likit sızma işini halletmiştim.

Taki bugün klasik baca ile puflamaya başlayana kadar :(
Klasik bacada bu U aparatla açılan kısım olduğu gibi likitle doluyor ve atomizer fokur fokur ses çıkarıyor aradan bir iki dakika geçince deliklerden sızan likit moda akmaya başlıyor denemediğim pamuklama şekli kalmadı bol sıkı pamuk yuvasına değecek şekilde değmeyecek şekilde ama bir türlü likit sızıntısının önüne geçemedim.

Likit doldururken hava kanalı ve likit beslemeyi kapatarak dolduruyorum tanka major ambleminin tam üzerine kadar dolum yapıyorum yani tam da doldurmuyorum likiti

Bana bir çare akşam akşam ne güzel temizliğimi yaptım kahvemi yaptım dedim alıyım majoru vuruyum boğaz vurumunun dibine ama bunaldım canım sıkıldı yardım lütfen
Bir yerden hava alıyor olmalı, oringlerde yırtılma yıpranma var mı?

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yok üstadım oringler sapasağlam ☹️ şöyle ki hava kanalındaki deliği kapalı konuma getirip elimi yüzük deliğine kapadığımda hiç bir hava kaçağı yok oringleri kalınıyla değiştirmiştim önceden

Üstat anlatımınıza göre ya hava kaçağı var yada pamuğu cok kısa kullanıyorsunuz likit direk hava kanalına giriyor
Valla sök tak sök tak halloldu gibi şimdilik
pamuklama çok değiştirdim ama pamuk kısa değilkende aynı sıkıntıyı yaşadım
şuan komple dağıttım yıkadım güzelce tekrar topladım akıntı yok
ama buharlarken hava kanalını ve beslemeyi açıyorum sonra ikisinide kapatıp modu öyle bırakıyorum kenara böyle bir çözüm ürettim bakalım ne olacak :unsure:

Arkadaşlar majorü drop kitle sıkıntısız kullanıyordum, ato okumama sıkıntısı vardı modun onu telle çözmüştüm sonra başıma tel sardığım için vidaya alt U aparatla sıkılan kısım tam oturmadığından hava alıyor ve o hazneyi likit basıyordu neyse vida daki teli söküp eskiye çevirdim ve likit sızma işini halletmiştim.

Taki bugün klasik baca ile puflamaya başlayana kadar :(
Klasik bacada bu U aparatla açılan kısım olduğu gibi likitle doluyor ve atomizer fokur fokur ses çıkarıyor aradan bir iki dakika geçince deliklerden sızan likit moda akmaya başlıyor denemediğim pamuklama şekli kalmadı bol sıkı pamuk yuvasına değecek şekilde değmeyecek şekilde ama bir türlü likit sızıntısının önüne geçemedim.

Likit doldururken hava kanalı ve likit beslemeyi kapatarak dolduruyorum tanka major ambleminin tam üzerine kadar dolum yapıyorum yani tam da doldurmuyorum likiti

Bana bir çare akşam akşam ne güzel temizliğimi yaptım kahvemi yaptım dedim alıyım majoru vuruyum boğaz vurumunun dibine ama bunaldım canım sıkıldı yardım lütfen

Merhaba üstad.
Daha önce bir çözüm önerisi yazılmıştı önceki sayfalarda da bulabilirsiniz.

Klasik chimney ile kurulum yapacaksanız, chimney tam kapalı konumda dolum yaptıktan sonra topcapi, topcap oringi cama temas ettiği seviyede tutun.

Tamamen bastırıp kapatmadan, temas halini kaçırmadan ters çevirin.
Likit tamamen tatlı temas halindeki topcap oringine süzüldükten sonra topcapi bastırıp kapatın.

(Amaç; topcap kapatma basıncını likit ile besleme kanallarına aktarmadan, ters çevirme ile oluşan boşlukta yok etmek.)

Tekrar ters çevirerek düz hale getirin ve chimneyi döndürerek beslemeyi açın.

Umarım çözüm olur.

Merhaba üstad.
Daha önce bir çözüm önerisi yazılmıştı önceki sayfalarda da bulabilirsiniz.

Klasik chimney ile kurulum yapacaksanız, chimney tam kapalı konumda dolum yaptıktan sonra topcapi, topcap oringi cama temas ettiği seviyede tutun.

Tamamen bastırıp kapatmadan, temas halini kaçırmadan ters çevirin.
Likit tamamen tatlı temas halindeki topcap oringine süzüldükten sonra topcapi bastırıp kapatın.

(Amaç; topcap kapatma basıncını likit ile besleme kanallarına aktarmadan, ters çevirme ile oluşan boşlukta yok etmek.)

Tekrar ters çevirerek düz hale getirin ve chimneyi döndürerek beslemeyi açın.

Umarım çözüm olur.

EyvAllah üstadım mantık (y) deneyeceğim

Amaa kafamda deli sorular :D şimdi zaten klasik chimney de dolum yaparken likit beslemesi kapalı olduğu için bu basıncın zaten likit besleme kanalına ulaşmaması lazım değil mi? ( Ben yanlış düşünüyor olabilirim )

Amaa kafamda deli sorular :D şimdi zaten klasik chimney de dolum yaparken likit beslemesi kapalı olduğu için bu basıncın zaten likit besleme kanalına ulaşmaması lazım değil mi? ( Ben yanlış düşünüyor olabilirim )

Muhtemelen ters çevirmeden kapatınca topcapi, üst taraftaki sıkışan hava siz beslemeyi açtığınız gibi likiti besleme kanallarından coil altındaki hava kanalına kadar basıyor.

Mantıklı başka açıklaması yok çünkü.
Her türlü pamuklamayı yaptım demiştiniz.

Özellikle yeni seride yiv açıklığı fazla olduğu için bence basınç ile decke kaçar likit. Ben hep ters çevirip kapatırım. Hiç o kadar likit akitmadi. 1-2 kere pamuğu 2 mm de çok az koyunca akıttı o kadar.

Geri