• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Kullanıcı Kulübü Uzi Mods Majör RBA-RTA Kullanıcıları Kulübü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Matiamo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
@onepuffman pmma ne zaman satışa çıkacak? Belki sizin bilginiz vardır :unsure: Ramazan Hocam foruma küstü galiba :( Malum, çok yorduk adamcağızı :cry:

Yakın zamanda çıkacak diye tahmin ediyorum. Hatta sanırım satışa tekrar açmak için de PMMA tankları bekliyor. İş yoğunluğundan giremiyor diye tahmin ediyorum yine. Komple tahmin oldu yalnız özür dilerim :)

V2 de besleme sorunu yasiyorum hem drop kitte hemde klasik chimneyde 28 ga 2.5 mm ye 5 tür sarıyorum. Pamuğu ince kalın, uzun ,kısa her şekilde denedim yinede besleme sorunu var dry hit yiyorum

V2 de besleme sorunu yasiyorum hem drop kitte hemde klasik chimneyde 28 ga 2.5 mm ye 5 tür sarıyorum. Pamuğu ince kalın, uzun ,kısa her şekilde denedim yinede besleme sorunu var dry hit yiyorum
çok ilginç bir durum. :unsure::unsure:
uzun bir süredir majör kullanıyorum. hem v.1, hemde yenisini ile drop kitleri.
o kadarda özenli ne tel sararım nede pamuklarım..
klasikte kapalı unuttuğum vakalar dışında hiç besleme sorunu yaşamadım.
bir yerde yanlış yapılan birşeyler var sanki.
özellikle drop kitte besleme sorunu olması imkansız birşey. :eek:
@azash üstadım benden daha bilgili bu konuda. bir cevap verebilir size.

beslemede ilk kullanımlarda bende sıkıntı yaşamıştım. Pamuğu likit kanalının dibine değmicek ufak bir boşluk kalacak şekilde kesip pamuğun uç kısımlarını çok yukarıya çıkmadan kenarlardan keserek çözdüm besleme problemini. Ayrıca bendeki majör ne hikmetse 2-3 gün sonra hava kaçağı minimum düzeye indi ve istediğim sıkı içime kavuştu. Ne kadar sıkı içim olursa o kadar vakum etkisi artar ve buda beslemeyi hızlandırır. Çok sıkı sevmiyorsanız zincir çekimlerden uzak durmanızı tavsiye ederim.

Örnek pamuk kesimi(komik bir çizim oldu kabul :D ):

Ekli dosyalar

• pambık.jpg
    pambık.jpg
    11.2 KB · Görüntüleme: 8
çok ilginç bir durum. :unsure::unsure:
uzun bir süredir majör kullanıyorum. hem v.1, hemde yenisini ile drop kitleri.
o kadarda özenli ne tel sararım nede pamuklarım..
klasikte kapalı unuttuğum vakalar dışında hiç besleme sorunu yaşamadım.
bir yerde yanlış yapılan birşeyler var sanki.
özellikle drop kitte besleme sorunu olması imkansız birşey. :eek:
@azash üstadım benden daha bilgili bu konuda. bir cevap verebilir size.
Üstat bende diğer serilerde hiç besleme sorunu yasamadim bende anlamadim

IMG_20200104_093115.jpgdislerin altında pamuk görünmeyecek şekilde yapınca alttan beslemeli gibi oluyor. Uzatirsaniz yandan besliyor. Pamuk lifleri de yandan beslemek için 90 derece terste kalıyor. Aslında çok besleyen için çözüm olsa da az besleyen için sorun oluyor

@azash üstad orada. daha ne istiyorsun. yapış yakasına :D
Abi önceki serileri kullanmış bir arkadas.
Aklıma aşırı pamuk kullanimi dışında bir sebep gelmiyor.
Pamuk haddinden fazla uzun tutulduğu için besleme kanalında kırılıyor olabilir. Bu sebeple yeterince hızlı hareket edemeyen likit seri çekimde dryhite sebep veriyor olabilir.
2 mm 7-8 tur 28ga tel, CB2 Prime pamuk 10-12 watt hiç sorun olmuyor.
@Memoli0606 Üstad.
Yaklaşık 1 hafta 10 gün bir hastane olayların var. Sonrasında ne zaman isterseniz Majör konusunda veya başka konularda iletişim kurabiliriz.

Pamuk haddinden fazla uzun tutulduğu için besleme kanalında kırılıyor olabilir. Bu sebeple yeterince hızlı hareket edemeyen likit seri çekimde dryhite sebep veriyor olabilir.
@Memoli0606 Üstad.
Yaklaşık 1 hafta 10 gün bir hastane olayların var. Sonrasında ne zaman isterseniz Majör konusunda veya başka konularda iletişim kurabiliriz.
evet eski seriden kullanmış. gördüm. çok ilginç diye bende o yüzden yazdım.
birde her çeşit pamuklama yaptım diye belirtince bi türlü çözemedim. acemiside değil majörün.
kafam karıştı benimde. en güzeli birebir görüşmek diye düşünüp seni etiketledim.
bu arada tekrar çok geçmiş olsun kardeşim. bir telefon kadar mesafemiz

Besleme sorunu bende yaşadım. Nife30 tel ile süreklı TC modda Rayon pamukla kullanıyordum. Rayon pamuktan kaynaklı olduğunu tahmin edip FF la değiştirince düzeldi.
Siz ne tür pamuk kullanıyorsunuz.

@Memoli0606 Üstad.
Teşekkür ederim üstat dediğim gibi daha önceki serileri de kullandim öyle ahım şahım özenmeden sarim yaptığım halde dry hit hiç yasamadim ama bu v2 de sorun oldu dediğin gibi birde 2 mm sarim yapayim

2.5 mm sarimlarda kismen de olsa yapiyor likit pg vg orani da etkili hele bu havalarda????
Ben 2.5 mm sarimlarda pamuk uçlarını tiftikleyerek epey bi alip seyreltip oyle yerleştiriyorum pamuk yataklarina hatta sanki iceri likit sizacakmis gibi yatagin muhtelif kenarlarinda bosluk bile kaliyor igne girecek kadar ancak likitlendikten sonra bir miktar şişme yapiyor haliyle sanirim bu esnasa o bosluklar kapaniyor herhangi bir sizma ile de karsilasmadim ve besleme de gayet iyi vaziyette
Likitlerimi kendim yapiyor ve base i genellikle 85 15 yada 80 20 kullaniyorum aroma kullanim yuzdesine gore bu oran yukseliyor tabi
Faydasi olur mu bilemedim ama tavsiye ederim denemenizi
Ek bilgi olarak majorle cok çeşitli sarimlar denedim 28 ga harici kalin tel olarak 27 de kullandim
27 ga da 2mm de bile bu sorunla bir defa karsilastim onda da preheat ayarini yuksek tuttugumdan oldu
Kullandigim sarimlar
27 ga
2 mm 7 tur ayrik
2.5 mm 7 tur bitisik
2.5 mm 6 tur ayrik
28 ga
2.5 mm 6 tur ayrik
2.5 mm 5 tur ayrik
2.5 mm 7 tur bitisik
2 mm 6 tur ayrik
2 mm 7 tur bitisik
28 ga titanyum