Penodat'ın tek sıkıntısı var benim gözümde, decki kaplama. Zamanla bu kaplama atma yapar mı, yaparsa sıkıntı çıkartır mı ki çıkartır tabii ki atma yaparsa, bunları zamanla deneyimleyeceğiz. Bunun haricinde Major'u Penodat ile kıyasladığımızda;
-Major Penodat'a oranla daha nazik ve nazlı bir atomizer. Biraz dilini çözmeniz gerekiyor. Penodat kadar pratik değil ki bu her anlamda geçerli. Kullanması, doldurması, pamuklaması v.b.
- İçim zenginliği olarak Penodat mtl kitler sunuyor ki içime etkisi var, Major 2 farklı baca ve çana sahip kit sunuyor tek pakette ki içime etkisi daha fazla denebilir.
- Penodat Pom bir drip tip ile geliyor, Major Pei.
- Penodat GTA ve besleme kontrolü yok. Major'da ise mevcut. TC kullanımda ve uzun seyahatlerde büyük avantaj sağlıyor.
- Major V2'nin malzeme kalitesi daha iyi diyebiliriz.
- ikisi de tütünlü aromalarda iyiler. Ben kendi adıma Major'un yorumunu daha çok seviyorum. Yine Major'un buharı daha kuru.
- İkisinin de üreticisi çok iyi niyetli insanlar ve adaşlar
İkisi de kendi alanında başarılı atomizerler özetle. Major daha oldschool bir konsepte sahipken Penodat daha modern. Bu sebeple kıyaslamak pek mümkün değil. Beklentinizin ne olduğuna göre seçim direk değişebilir. Ben ikisini de severek kullanıyorum hatta bizim yani yerli üretim atomizerler içinde elimde sadece Major, Penodat, Vega, Spica Pro ve Helix Kit'i bıraktım ki çok da memnunum bu durumdan