• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Kullanıcı Kulübü Uzi Mods Majör RBA-RTA Kullanıcıları Kulübü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Matiamo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Normal drip tipin altını bu şekilde makasın ucu ile biraz oyduğunuzda ağza likit gelme olayı kesiliyor. Daha önce pod drip tipinde ve birkaç ultem drip tipte deneyimledim..

eviva_innerhole-e1516872032206-jpg.23999

Normal drip tipin altını bu şekilde makasın ucu ile biraz oyduğunuzda ağza likit gelme olayı kesiliyor. Daha önce pod drip tipinde ve birkaç ultem drip tipte deneyimledim..

eviva_innerhole-e1516872032206-jpg.23999
Mantıklı, normal haliyle bacadan driple beraber dümdüz oldugu icin likitin driptipi de geçerek yukariya kadar yürüdüğüne kafa yormuştum
Bu sekilde dip kisimda bosluk olacagindan yuruyen likit orada birikme yapip tekrar bacaya dönecektir sanirim ????

Merhaba arkadaşlar. Size sormak isteğidim bir şey var. Çok uğraşmama rağmen yüzük altından kaçan havayı engelleyemedim. En küçük delikde nerdeyse 1.4-1.6 arası gibi sıkılık sunuyor. Ve tersten üfleyince yüzüğün altından duman çıkıyor. Buna çare üreten varsa ve yardımcı olursa çok sevinirim:giggle:
ben her türlü test ettim, parmağım ile hava ayar yüzüğünün deliğini kapatıp çekmeye çalıştım neredeyse hava kaçağı yok en ufak delikte içiyorum sıkılık iyi ama 1 mm hissi değilde 1.5 mm hissi veriyor, Asıl dikkatimi çeken durum 2 oring arasında hava deliklerinin hizasındaki çember boyu hafif boşluk oluşuyor, yani tam yapışmıyor o yüzden en ufak deliğin 1.5 mm hissi verdiğini düşünüyorum, mesela yüzüğü kapalı konuma getir bazı noktalarda sanki kapalı değilde açıkmış gibi kaçak yapıyor işte o kaçak oring değilde iç çemberde hava delikleri arasında oluşlan boşluk,
sizin konuya gelelim hocam: ben şuan en sıkı pozisyonda içiyorum en ufak delikte üfleyince bendede oluyor o yüzük arasından buhar çıkma olayı 2 adet yüzük var 2 sindede oluyor sanırım herkesde oluyor aynı durum,o konuda tahminlerim şu şekilde: havayı üfleyince basınca oluşuyor içten ve o basınç yüzük ile oring arasınında boşluk yapıp dışarı çıkıyor çekince tam tersi sıkışıyor ve kaçak olmuyor, ama 1..50 ile 1.75 hava deliklerinde yapmıyor çünkü yeterli hava akışı sağladığı için oraya kaçmıyor buhar,
o problemin ortadan kalkması için yüzük iç orta çember bölümünün sıfır basması lazım yüzeye
veya bant çekip tüm delikleri kapatıp tek delik açık bırakmak gerekir
yada oringleri aşırı sıkı yapıp yüzük dönemeyecek şekilde olması komple kesebilir veya o durumu azaltalbilir,

Ben problem yapmadım o durumu benim için çekim yaparken hava kaçağı olmaması, En ufak delik 1.5 mm hissiyatı versede sıkılık yeterli hava kaçağı minimum seviyede, rahatlıkla sıkı içim yapabiliyorum ve yeterli buluyorum.

Biraz uzun yazdım kusura bakma hocam biraz içimi dökeyim dedim :D

Ben de drop kit veya normal baca fark etmeden ağza likit geliyor. Bir de bugün atonun altından likit akması oldu. Fokurdama falan yoktu. Mod dan çıkarınca altı ıslak

ben her türlü test ettim, parmağım ile hava ayar yüzüğünün deliğini kapatıp çekmeye çalıştım neredeyse hava kaçağı yok en ufak delikte içiyorum sıkılık iyi ama 1 mm hissi değilde 1.5 mm hissi veriyor, Asıl dikkatimi çeken durum 2 oring arasında hava deliklerinin hizasındaki çember boyu hafif boşluk oluşuyor, yani tam yapışmıyor o yüzden en ufak deliğin 1.5 mm hissi verdiğini düşünüyorum, mesela yüzüğü kapalı konuma getir bazı noktalarda sanki kapalı değilde açıkmış gibi kaçak yapıyor işte o kaçak oring değilde iç çemberde hava delikleri arasında oluşlan boşluk,
sizin konuya gelelim hocam: ben şuan en sıkı pozisyonda içiyorum en ufak delikte üfleyince bendede oluyor o yüzük arasından buhar çıkma olayı 2 adet yüzük var 2 sindede oluyor sanırım herkesde oluyor aynı durum,o konuda tahminlerim şu şekilde: havayı üfleyince basınca oluşuyor içten ve o basınç yüzük ile oring arasınında boşluk yapıp dışarı çıkıyor çekince tam tersi sıkışıyor ve kaçak olmuyor, ama 1..50 ile 1.75 hava deliklerinde yapmıyor çünkü yeterli hava akışı sağladığı için oraya kaçmıyor buhar,
o problemin ortadan kalkması için yüzük iç orta çember bölümünün sıfır basması lazım yüzeye
veya bant çekip tüm delikleri kapatıp tek delik açık bırakmak gerekir
yada oringleri aşırı sıkı yapıp yüzük dönemeyecek şekilde olması komple kesebilir veya o durumu azaltalbilir,

Ben problem yapmadım o durumu benim için çekim yaparken hava kaçağı olmaması, En ufak delik 1.5 mm hissiyatı versede sıkılık yeterli hava kaçağı minimum seviyede, rahatlıkla sıkı içim yapabiliyorum ve yeterli buluyorum.

Biraz uzun yazdım kusura bakma hocam biraz içimi dökeyim dedim :D
Çok güzel anlatmışsınız aynen bende 1.5 mm gibi hiss ediyorum hava kaçağını 1mm-le içerken. Teflon bant sarıcaz yapa bilicek birşey yok ???? sıkı içime alışmanın dezavantajlarını yaşıyoruz ????

IMG_20191227_125201.jpg

Merak eden arkadaşlar vardır, Daha Uzun süredir kullanan diğer arkadaşlar @comandante komutanım gibi mesela yorumlarını eklerse güncelleme olur. Sustason yeni bir materyal yeni deneyimler güzel oluyor,

R. S. chimney, ultem e göre ısıya daha fazla dayanıklı bir materyal içime kısaca katkısı talebinize göre değişecektir.
İç kubbe, çift katmanlı, klasik chimney e göre nispeten daha sıcak ve ıslak buharı veriyor..

Vurum için çok değil ama bir tık aşağı çektiğini fakat yinede yeterli olduğunu belirtmek lazım..

Aroma ya boyu itibariyle artısı olacağını söylemeye gerek yok tabiki.

Henüz aroma performansı yeni olduğu için tam veremeyebilir 3 5 gün sonra aroma için konuşulabilir..

Sanki farklı bir aroma yorumu olacağı kanısındayım..

IMG_20191227_125218.jpg

Ben de drop kit veya normal baca fark etmeden ağza likit geliyor. Bir de bugün atonun altından likit akması oldu. Fokurdama falan yoktu. Mod dan çıkarınca altı ıslak
pamuğun likit besleme kanalına giren yerde boşluk bırakırsan bu sorunu yaşarsın!
öneride bulunayım pamuğu aşağı salarken kuru olarak ayarla ve formunu fazla bozma bırak şişkin kalsın birde besleme kanalına gider bölüme dikkat et hafif şişkin kalsın 1 mm herhangi biryerinde boşluk kalmasın en son olarak likit besleme en alt tarafı yani tanktan beslendiğiyere pamuk gelmesin, hafif gelirse onu yukarıya doğru ince tığ veya klavuz ile ittir sorunun kalmaz!
Ek olarak pamuğun iç tarafı ile oynama coile bakan tarafında oynarsan coile deymesin diye orada bile boşluk oluşuyor sonra ağıza likit gelme olayı sonra hava kanalına sızma yapar!

Ekli dosyayı görüntüle 24213

Merak eden arkadaşlar vardır, Daha Uzun süredir kullanan diğer arkadaşlar @comandante komutanım gibi mesela yorumlarını eklerse güncelleme olur. Sustason yeni bir materyal yeni deneyimler güzel oluyor,

R. S. chimney, ultem e göre ısıya daha fazla dayanıklı bir materyal içime kısaca katkısı talebinize göre değişecektir.
İç kubbe, çift katmanlı, klasik chimney e göre nispeten daha sıcak ve ıslak buharı veriyor..

Vurum için çok değil ama bir tık aşağı çektiğini fakat yinede yeterli olduğunu belirtmek lazım..

Aroma ya boyu itibariyle artısı olacağını söylemeye gerek yok tabiki.

Henüz aroma performansı yeni olduğu için tam veremeyebilir 3 5 gün sonra aroma için konuşulabilir..

Sanki farklı bir aroma yorumu olacağı kanısındayım..

Ekli dosyayı görüntüle 24212
Güzel bir açıklama olmuş, özellikle iç kubbe olayı tam dediğiniz gibi katman ve boy farkı net cevaplamışsınız elinize sağlık.. doğru bir yorumlama

Cam kıranlar kervanına ben de katılmış oldum. Hiç güç uygulamamış olmama ve dikkat etmeme rağmen çatladı boydan boya. geriye 1 cam kaldı :) Umarım PMMA tank bir an önce tamamlanır da rahat rahat içeriz.

@oXelight hocam Major v2 mtl rta tanıtım vidyo beklemedeyiz umarım pazartesi salıya hazır edersin :D
Bende Profesyonel kamera ve konumlandırıcılar mevcut olmadığı için vidyo çekme olayına niyetlenemedim S

Son düzenleme:
Geri