Terlan3333
Community
Ben iplik sararak hava kaçağını engelleyemedim ???? herşey sorunsuz bir tek hava kaçağını engellesem nirvanaya ulaşıcam????
Teflon çok kolay yırtılır, bant çekildikten sonra yüzük dikkatle takılırsa sorun olmazArada nemlenen bir bölge
Şeffaf bant cabuk deforme olur bence orada
Mantıklı, normal haliyle bacadan driple beraber dümdüz oldugu icin likitin driptipi de geçerek yukariya kadar yürüdüğüne kafa yormuştumNormal drip tipin altını bu şekilde makasın ucu ile biraz oyduğunuzda ağza likit gelme olayı kesiliyor. Daha önce pod drip tipinde ve birkaç ultem drip tipte deneyimledim..
ben her türlü test ettim, parmağım ile hava ayar yüzüğünün deliğini kapatıp çekmeye çalıştım neredeyse hava kaçağı yok en ufak delikte içiyorum sıkılık iyi ama 1 mm hissi değilde 1.5 mm hissi veriyor, Asıl dikkatimi çeken durum 2 oring arasında hava deliklerinin hizasındaki çember boyu hafif boşluk oluşuyor, yani tam yapışmıyor o yüzden en ufak deliğin 1.5 mm hissi verdiğini düşünüyorum, mesela yüzüğü kapalı konuma getir bazı noktalarda sanki kapalı değilde açıkmış gibi kaçak yapıyor işte o kaçak oring değilde iç çemberde hava delikleri arasında oluşlan boşluk,Merhaba arkadaşlar. Size sormak isteğidim bir şey var. Çok uğraşmama rağmen yüzük altından kaçan havayı engelleyemedim. En küçük delikde nerdeyse 1.4-1.6 arası gibi sıkılık sunuyor. Ve tersten üfleyince yüzüğün altından duman çıkıyor. Buna çare üreten varsa ve yardımcı olursa çok sevinirim
Olur hatta o şekilde yapınca mesela 1 mm deliği açık bıraktın 1mm o hissi alırsın, ben gerek duymadım.2 oring arasına teflon sarsak ve kullanacağımız hava deliklerinin üzerini delsek nasıl olur ?
Çok güzel anlatmışsınız aynen bende 1.5 mm gibi hiss ediyorum hava kaçağını 1mm-le içerken. Teflon bant sarıcaz yapa bilicek birşey yok ???? sıkı içime alışmanın dezavantajlarını yaşıyoruz ????ben her türlü test ettim, parmağım ile hava ayar yüzüğünün deliğini kapatıp çekmeye çalıştım neredeyse hava kaçağı yok en ufak delikte içiyorum sıkılık iyi ama 1 mm hissi değilde 1.5 mm hissi veriyor, Asıl dikkatimi çeken durum 2 oring arasında hava deliklerinin hizasındaki çember boyu hafif boşluk oluşuyor, yani tam yapışmıyor o yüzden en ufak deliğin 1.5 mm hissi verdiğini düşünüyorum, mesela yüzüğü kapalı konuma getir bazı noktalarda sanki kapalı değilde açıkmış gibi kaçak yapıyor işte o kaçak oring değilde iç çemberde hava delikleri arasında oluşlan boşluk,
sizin konuya gelelim hocam: ben şuan en sıkı pozisyonda içiyorum en ufak delikte üfleyince bendede oluyor o yüzük arasından buhar çıkma olayı 2 adet yüzük var 2 sindede oluyor sanırım herkesde oluyor aynı durum,o konuda tahminlerim şu şekilde: havayı üfleyince basınca oluşuyor içten ve o basınç yüzük ile oring arasınında boşluk yapıp dışarı çıkıyor çekince tam tersi sıkışıyor ve kaçak olmuyor, ama 1..50 ile 1.75 hava deliklerinde yapmıyor çünkü yeterli hava akışı sağladığı için oraya kaçmıyor buhar,
o problemin ortadan kalkması için yüzük iç orta çember bölümünün sıfır basması lazım yüzeye
veya bant çekip tüm delikleri kapatıp tek delik açık bırakmak gerekir
yada oringleri aşırı sıkı yapıp yüzük dönemeyecek şekilde olması komple kesebilir veya o durumu azaltalbilir,
Ben problem yapmadım o durumu benim için çekim yaparken hava kaçağı olmaması, En ufak delik 1.5 mm hissiyatı versede sıkılık yeterli hava kaçağı minimum seviyede, rahatlıkla sıkı içim yapabiliyorum ve yeterli buluyorum.
Biraz uzun yazdım kusura bakma hocam biraz içimi dökeyim dedim
pamuğun likit besleme kanalına giren yerde boşluk bırakırsan bu sorunu yaşarsın!Ben de drop kit veya normal baca fark etmeden ağza likit geliyor. Bir de bugün atonun altından likit akması oldu. Fokurdama falan yoktu. Mod dan çıkarınca altı ıslak
Güzel bir açıklama olmuş, özellikle iç kubbe olayı tam dediğiniz gibi katman ve boy farkı net cevaplamışsınız elinize sağlık.. doğru bir yorumlamaEkli dosyayı görüntüle 24213
Merak eden arkadaşlar vardır, Daha Uzun süredir kullanan diğer arkadaşlar @comandante komutanım gibi mesela yorumlarını eklerse güncelleme olur. Sustason yeni bir materyal yeni deneyimler güzel oluyor,
R. S. chimney, ultem e göre ısıya daha fazla dayanıklı bir materyal içime kısaca katkısı talebinize göre değişecektir.
İç kubbe, çift katmanlı, klasik chimney e göre nispeten daha sıcak ve ıslak buharı veriyor..
Vurum için çok değil ama bir tık aşağı çektiğini fakat yinede yeterli olduğunu belirtmek lazım..
Aroma ya boyu itibariyle artısı olacağını söylemeye gerek yok tabiki.
Henüz aroma performansı yeni olduğu için tam veremeyebilir 3 5 gün sonra aroma için konuşulabilir..
Sanki farklı bir aroma yorumu olacağı kanısındayım..
Ekli dosyayı görüntüle 24212
Teşekkür ederim hocam, bende sıkı içicilerdenim ama alıştım sanırımÇok güzel anlatmışsınız aynen bende 1.5 mm gibi hiss ediyorum hava kaçağını 1mm-le içerken. Teflon bant sarıcaz yapa bilicek birşey yok ???? sıkı içime alışmanın dezavantajlarını yaşıyoruz ????
Beslemede coşkuyu vermişsin hocam. Ben belki yarısı kadar açık bırakıyorum, çok açınca tribe giriyorum fokurdama başlayacak diye.Majorlu geceler herkese
Drop kitte besleme sabittir.Beslemede coşkuyu vermişsin hocam. Ben belki yarısı kadar açık bırakıyorum, çok açınca tribe giriyorum fokurdama başlayacak diye.
Ha ben topcap tarafına hiç bakmamışım. Drop kitmiş.Drop kitte besleme sabittir.
Resimdeki Drop kit sabit hocam ????Beslemede coşkuyu vermişsin hocam. Ben belki yarısı kadar açık bırakıyorum, çok açınca tribe giriyorum fokurdama başlayacak diye.