• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Kullanıcı Kulübü Uzi Mods Majör RBA-RTA Kullanıcıları Kulübü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Matiamo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Mod tartışmak daha basittir. Malzeme kalitesi ve görsellik ile sınırlanır. Chip zaten kontrolümüzde olmadığı için işlevsellik ancak karşılaştırmayla konuşulur. Ancak atomizer farklı. Daha çok bileşeni var ve sürekli montajlı bir ürün. Dolayısıyla fikirler çok farklılık gösterir, görecelidir. Bu yüzden tartışmalara pek taraf olmak istemem. Ancak diğer forumda tatsız ve yersiz bir kaç mesaj üzerine ben de yazdım birşeyler. Burada da kırıcı atışmalar oluyor, olduğu gibi alıntılayayım izninizle. @Uzi Mods Ramazan Bey’e de ulaşmış olurum bu vesile ile.

Azıcık majore ve üreticisine, birazcık daha fazla da atomizer geneline atıfta bulunalım.

Forum genellikle bir ürünün öncelikle işlevselliğiyle, sonrasında da fiyat ve görselliğiyle ilgili çoğunlukla. Kullanıcı olduğumuza göre bu gayet doğal.

Major iş gören bir atomizer. Nispeten uygun bir fiyat, tatmin edici içim özellikleri, kabul edilebilir malzeme kalitesi ve işçilik. Görsel olarak da önceki versiyonlara göre bence başarılı bir gelişme içerisinde. Şahsi değerlendirmeme göre en önemli ve vazgeçilmemesi gereken özelliği cam tank kullanımı, mümkün olduğu kadar az vidalama sistemi. Her şeyi yapsın, ama bu cam tanktan vazgeçmesin sıradan olmak istemiyorsa. Sebeplerini bir başka mesajımda anlatmıştım yanlış hatırlamıyorsam.

Çok bahsedilmeyen eksikliklere gelirsek, başta deck yapısı geliyor. İyi bir atomizerin decki fonksiyonel olabilmek için ayrıntılı özellikler barındırmalı. Ufak bi şey meselâ, deck vidalarını kaçık yap, coil yerleşimi ve sabitlenmesi level atlasın. Baca bağlantısı, buhar sirkülasyonu, aroma tatmini, ısı transferi gibi etkenlerin kontrol altına alınabilmesi için gerekenler var. Tasarım burada devreye giriyor. Kolay üretim, bu major ve benzer ürünlerin decklerinde olduğu gibi tornalama işlemiyle gerçekleşiyor. Yukarıdaki bahsettiğim özelliklere ulaşabilmek için ise bu yeterli değil. İşleme merkezi ile daha fazla emek ve zaman gerektiren işlemler gerekli. Kalıp-enjeksiyon gibi sistemler de mümkün olsa da çok adetli üretim gerektirdiğinden konu dışı.
ss316 standart paslanmaz olduğunu varsayarak malzeme kalitesi için söylenecek bir şey yok. Ama işçilik daha özenli olmalı. İmalattan anlayanlar hak verecektir incelediklerinde. Orantılı ve uygun radiuslu kenarlar köşeler tasarımda, kumlama polisaj gibi incelikler işleme sonrasında, bakımlı kadının bilinçli makyajı gibidir.

Major özelinde örnek verecek olursak deck yapısı bu bakımdan tasarımsal yeniliğe ihtiyaç duyuyor. ( Fikir kopyalamak iyi bir şeydir, hussar, squape, hellfire vb üst seviye atoların deckleri incelenip üzerine düşünülmesi gereken örneklerdir. Çinliler hakkıyla yapıyor bu işi)

Deck yapısı düzeldiğinde kendiliğinden daha ensiz ve hoş görünümlü bir hava ayar yüzüğü de ortaya çıkacak. Ayrıntı gibi, ama gerekli. Stoper de olmalı, basit bi işlem.

Hiç kimsenin dile getirmediği onlarca nüans var, gereksiz uzatmayayım zaten çok uzadı. Misal driptip altındaki yıldız taşma yapıyor normal topcapde. Gereksiz. @Aslanhan ’ın driptipini düşün, basit ve cuk oturur.

Beğenen arkadaşlar adına sevindim, keyifle buharlasınlar. Beğenmeyenlere çokyüklenmesinler. Yeni ürüne teflon sarılmaz. İp dolanmaz. Cep işi değil masaüstü denmez. Camdır, çay bardağı da kırılıyor denmez. Sıfır üründe bunlar olabilir, ama olmamalıdır. Kabul edilebilir, gözardı edilebilir, ama edilmemelidir. Beğenmeyenler de atoyu çöp yerine koyup kötülemekten vazgeçsin. Herşeyin çözümü var. Yavaş yavaş. Tecrübeli kullanıcılar zaten kendince çözüm üretiyor, fakat bu uğraşlar üreticinin iyileştirmeleriyle her yeni versiyonda azalarak bitmeli. Kötülemek sadece üreticinin hevesini kırar. Kimse kazanmaz.

Çok bilmişlik yapmış, doldurmuşsun aklına geleni diyecekler hiç heveslenmesin. Bildiklerimin küçük bir kısmını tekniğe boğmadan aktardım. Arzu edenle detay konuşuruz bir toplantıda. Sanayide 35 yılını talaşlı imalatta geçirmiş bir makine mühendisiyim. Üç boyut ölçüm cihazıyla da ölçtüm, kumpas, mikrometreyle de. Milimetrik kağıda da çizim yaptım, solidworks ya da i-deas artisana da. Rus tornası da kullandım, yatay işleme kod da çıkardım.

Uzi mods’un yolu uzun. Hevesi kendine atomizerde para kazandırır mı bilmem. Ama güzel yerlere getirir, daha komplike ürünler üretmesinin önünü açar, tecrübe kazandırır. Bize de destek olmak, alkışlamak düşer. Her yerli üretici için geçerli.
insanın kanı meslektaşını çekiyor yahu:))) Ellerinize sağlık

Kullanmadığı ve sahip olmadığı bir urunun, kullanıcı sayfasına gidip, sahip olmadığı için, yaşamadığı sorunlarla ilgili olarak kullananlara laf söylemek ifade özgürlüğü,
Ama bu yaptığın halsizlik demek ise Linç!!!
Vay arkadaş.

@Stradivarius Üstadın yazısını bence hepimiz okuyalım.
Hem sevenler, hem yerenler olarak.
Kendisinin düşüncelerine sağlık. Eleştirinin nasıl olması gerektiğini gösterdiği için...

Kullanmadığı ve sahip olmadığı bir urunun, kullanıcı sayfasına gidip, sahip olmadığı için, yaşamadığı sorunlarla ilgili olarak kullananlara laf söylemek ifade özgürlüğü,
Ama bu yaptığın halsizlik demek ise Linç!!!
Vay arkadaş.

@Stradivarius Üstadın yazısını bence hepimiz okuyalım.
Hem sevenler, hem yerenler olarak.
Kendisinin düşüncelerine sağlık. Eleştirinin nasıl olması gerektiğini gösterdiği için...
takma kafana @azash kardeş. bilen biliyor gerisi teferruat.

Kargoyu almadan iade ederim :)
Bir sure Majorsuz kaldığında nasıl yalnız kalıp agresifleştigini bütün forum biliyor abi.
Elini etegini cekmistin.
Ayrıca Sari-Kirmizinin sarısını hiç sevmem.
Bana lacivert sarısı gerek :)
Sarı ortak renk yaaa. Kırmızıyı yollamıycam söz :D :D :D :D
SS kullanırım ultem kullanırım olmadı v1 i alanı yakalar döverek geri alırım :D :D

Ne ip sardım ne pin'e tel sardım. Sadece penodat camını biraz zımparalayıp Majör'e uydurdum.
Ne check Atomizer Hatası alıyorum nede ohm atlaması. Ben denedim arkadaş, pil söküyorum takıyorum.
0.89 ohm pil tekrar takınca da 0.89
Çok stabil çalışıyor. Hava kaçağa yok. Check atomizer yok, ohm atlaması yok. Ben severek keyifle kullanıyorumIMG_20191221_120616.jpg

Ne ip sardım ne pin'e tel sardım. Sadece penodat camını biraz zımparalayıp Majör'e uydurdum.
Ne check Atomizer Hatası alıyorum nede ohm atlaması. Ben denedim arkadaş, pil söküyorum takıyorum.
0.89 ohm pil tekrar takınca da 0.89
Çok stabil çalışıyor. Hava kaçağa yok. Check atomizer yok, ohm atlaması yok. Ben severek keyifle kullanıyorumEkli dosyayı görüntüle 23611
uzaylımısın nesin yaaaa :D :D :D :D

Geri