• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Kullanıcı Kulübü Uzi Mods Majör RBA-RTA Kullanıcıları Kulübü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Matiamo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
selam,

ben satın aldım ama paketi açıp atomizeri elime alıp şöyle bir bakıp üreticiye geri yolladım. Yorum yapma hakkım varmı sizin nezdinizde bilmiyorum ama 210 liralık sorunlu bir atomizer f/p değildir. 210 liraya TR piyasasında siren v2, berserker mtl vb gibi sorunsuz sürüyle atomizer alabilir kalan parayla da bir kahve içebilirsiniz.

210-410-610 tl verip major alıp tamir edip kullanmaktan keyif alana saygı duyarım fakat şu ürünün üretim hatalı bir şekilde geldiğini kabul edin lütfen.

atomizeri elime aldım hava yüzüğü şu döndürmeli el oyuncağı gibi fıldır fıldır. moda taktım kaskatı kesildi oynaması imkansız. boş atomizere tüm delikler kapalı bir nefes çektim spicada 3 delik açık kadar hava kaçağı var. besleme kanalını açtım atomizer dans etmeye başladı. cam zaten Allah'a emanet durmaya çalışıyor dokunsan çıkacak.

bunlar benim yaşadıklarım kalın oring takıp camı kırmayı, sarım yapıp ohm atlaması yaşamayı deneyimlemeden korkumdan kaldırıp iade talep ettim.

şimdi dürüst olun lütfen, ben sıfır bir ürün alıp bu kadar hatayla boğuşmak zorunda mıyım ? Göz göre göre neden bana satışı yapıldı bu ürünün ki ben 1 hafta kargo bekledim şimdi de iade bekliyorum ?

lütfen üreticiye olan duygusallığı kenara bırakıp yanıt verin
Bak kardeşim sen ESF de cihaz eline geçmeden sorunları saydın daha kullanmada.
Sonra cihaz geldi kullanmadan iade ettim dedidin.
Daha sonra mesajda kurdum camı elimde kaldı dedin.

Cihazı alıp kullanan ve eleştiren arkadaşlar sonuna kadar haklı olabilir ve eleştiriye hakları var. Ama sen daha cihaz eline geçmeden başladın.
Ben tüm forumları ve yazılanları okurum ama fazla yazmam.
Senden ciddi şekilde şüphe duyuyorum ve yönetici arkadaşları uyarıyorum seninle ilgili olarak.

Ha bu arada ne üreticiyi tanırım ne de bir yakınlığım veya sempatim yok.
ESF de olsun SBTV olsun senin yazılarında bir art niyet ve ön yargı görüyorum.

Bak kardeşim sen ESF de cihaz eline geçmeden sorunları saydın daha kullanmada.
Sonra cihaz geldi kullanmadan iade ettim dedidin.
Daha sonra mesajda kurdum camı elimde kaldı dedin.

Cihazı alıp kullanan ve eleştiren arkadaşlar sonuna kadar haklı olabilir ve eleştiriye hakları var. Ama sen daha cihaz eline geçmeden başladın.
Ben tüm forumları ve yazılanları okurum ama fazla yazmam.
Senden ciddi şekilde şüphe duyuyorum ve yönetici arkadaşları uyarıyorum seninle ilgili olarak.

Ha bu arada ne üreticiyi tanırım ne de bir yakınlığım veya sempatim yok.
ESF de olsun SBTV olsun senin yazılarında bir art niyet ve ön yargı görüyorum.

:D:D ajan mıyım hocam ben yani ?

Güldürdünüz gece gece. Ben aldım majoru aldım, kargoyu açtım tel sarmadan, likit koymadan şöyle bi denedim yazdığım sorunlar olunca iade ettim :)

Hayal kırıklığının etkisiyle ve sorunların kabul edilmemesi sebebiyle fazla yorum attım (birazda işyerinde sıkılmanın etkisi)

Ama şüpheleriniz çok hoşuma gitti lütfen açıklayın herkes öğrensin. Fakirs veya sirius ajanı falan çıksam süper olur valla :)

Güldürdünüz gece gece. Ben aldım majoru aldım, kargoyu açtım tel sarmadan, likit koymadan şöyle bi denedim yazdığım sorunlar olunca iade ettim :)

Hayal kırıklığının etkisiyle ve sorunların kabul edilmemesi sebebiyle fazla yorum attım (birazda işyerinde sıkılmanın etkisi)

Ama şüpheleriniz çok hoşuma gitti lütfen açıklayın herkes öğrensin. Fakirs veya sirius ajanı falan çıksam süper olur valla :)
Cihaz eline geçmeden yaptığın olumsuz mesajlara takıldım. Kullanıp da yazsan en ufak bir itirazım olmaz dı ki zaten kullanıp eleştiren arkadaşlara itirazım olmadığı gibi. Sadece bu cihaz için demiyorum herhangi bir marka ve cihazı olabilir, kullanmadan eleştiri ve yorum yapanlara takılıyorum.

İade ettiğini de söylüyorsun, bak ne güzel karşında bir muhatap da var. Ramazan Hocalarımız (Major ve Penodat) sağolsunlar, elleri dert görmesin.

Guzel kardeşim sana yine burada entry ekleyip objektif yorumumu paylastim okuman adina;diger forumda bende varim ama dikkat ettiysen orada hicbir yorum ya da entry yapmadim
Zannediyorum buradakini okumadin ama servet bu noktada hakli
Bir kisi kimse insan adem soyledigi birseyi uzatmaz her yere yetiştirmez
Hele bir erkek bunu asla yapmaz
Bir kullanici olsan yerden göğe kadar hak verirdim sana her yerde yaz ciz cunku burada kullaniyorlar ve her yerde yaziyorlar
Su noktada beni yanlis anlama :
-ben eksisini de artisini da yazdim
Daha once majör sahibi degildim ama bir arkadasim vasitasiyla tanistim bu atoyla ve cikarsa edinicem dedim,sonrasinda surecin agirligi bekleme noktasindayken usandirdi ama iki arkadaş vesilesiyle edindim iyi ki edinmişim hosnut olmama ragmen elestirdim ama senin ki gibi degil
El insaf ya hu denir buna
Sana iki cumleyle insanlarin bu atoyu neden sevdigini soyleyeyim
Gorunusunden ya da fiziksel yapisindan degil herkes icim keyfine bakiyor
Bu keyif oldugu icinde gerisi teferruat
Varsin oring olsun demis adam ben keyif alıyorum diyor
Bunu da anlamiyorsan senin icin yazilacak pek bisey kalmamis demektir
Yine de sana hak veriyorum cunku sende diyorsun ki benim icin keyif degil atomizer onemli ben paramı sokakta bulmadim diyorsun daha iyi bir atomizer uretirse alirim diyorsun e uretmemis senin icin adam simdi napalim yani,sende haklisin ama
E zevk renk be kardesim karisma milletin ozeline girme ????
Onlar keyif e bakiyor sen metaya
Sevgilerimi sunuyorum sana

Problemli atomizer konusunda bende bir kac cumle kurmak istedim. Bu cumleleride elimden geçen aktif kullandığım atomizerler uzerinden kurmak en dogrusu.
Ornegin spica pro kullanipta camini cikartirken kirmayan insan azdir heralde. İlk aldigimda cam atomizere sabit galiba diye düşündürdü beni ????.
Orring konusunda: expromizer v4 likit doldurma haznesinin kapaginin altindaki orringi cikarmazsan atomizer hava aliyor ve kullanirken bütün likit insanin agzina doluyor. Millet cozene kadar şurup gibi likit icti bende dahil. Ki bu atomizer 450 tl lerden turkiyede satisa cikarilip problemlerle karsilasildiginda 250 tl bandina indi.
Expromizer 2.1 ustten dolum bir atomizer ama ustten doldurda bak gör neler oluyor fokurdama, agza likit gelme, likitin hava kanalindan boşalması.
Bu problemleri ben dahil bir cok kullanici yaşadı. Bahsettigim firmalarin ikiside memnun kalmazsaniz mal benim demedi. Biz buna esnaflik diyoruz. Kimsenin fanboyu degilim 4-5 ay bekledim hayatimda ilk defa majör aldım iyi ki de ramazan bey gibi esnaf birinden bu atomizeri almışım keyifle kullaniyorum.

Problemli atomizer konusunda bende bir kac cumle kurmak istedim. Bu cumleleride elimden geçen aktif kullandığım atomizerler uzerinden kurmak en dogrusu.
Ornegin spica pro kullanipta camini cikartirken kirmayan insan azdir heralde. İlk aldigimda cam atomizere sabit galiba diye düşündürdü beni ????.
Orring konusunda: expromizer v4 likit doldurma haznesinin kapaginin altindaki orringi cikarmazsan atomizer hava aliyor ve kullanirken bütün likit insanin agzina doluyor. Millet cozene kadar şurup gibi likit icti bende dahil. Ki bu atomizer 450 tl lerden turkiyede satisa cikarilip problemlerle karsilasildiginda 250 tl bandina indi.
Expromizer 2.1 ustten dolum bir atomizer ama ustten doldurda bak gör neler oluyor fokurdama, agza likit gelme, likitin hava kanalindan boşalması.
Bu problemleri ben dahil bir cok kullanici yaşadı. Bahsettigim firmalarin ikiside memnun kalmazsaniz mal benim demedi. Biz buna esnaflik diyoruz. Kimsenin fanboyu degilim 4-5 ay bekledim hayatimda ilk defa majör aldım iyi ki de ramazan bey gibi esnaf birinden bu atomizeri almışım keyifle kullaniyorum.
Ya zaten bana uymadi ben veriyorum bunu geri de
Sana en cok ya hayirdir derler
Son noktada da uymamis olabilir derler
ama kisi sagda solda orda burda durmadan birseyler konusuyor kafa bulandirip kulis peydasi pesindeyse
-e bi yeter kardesim denir,der yani birileri ki bi kimseye de ilelebet sen haklisin denmez
Biz su an aynen bunu yaşıyoruz

Bu gün'de yazdım. Yerli üreticilerin 4 tane atomizerine sahibim.
1. Spica pro, severek kullanıyorum ama o vidaları yokmu vidaları beni cidden çileden çıkarıyor. Ha bir de Spica pro için özel video yapılmıştı, spica pro'nun camı kırılmadan nasıl çıkarılır diye????
2. Penodat, bunu da beğeniyorum güzel atomizer ama sökmek için hava kanalına tornavida türü şeyler sokup anca sökebiliyorum
3. Trya Mv2. Bu atomizer yokmu bu atomizer, sökerken ellerimi parmaklarımı kesikler içinde yara bere içinde bırakıyor. Ellerim parmaklarım kan içinde kalıyor.
4. İon v2 Adamlar deck'te ki vida yerlerini ters yerlere açmış, tel coil takmak cidden zorluyor adamı.
Bu atoların hepsi kusurlu olduğu halde, onlarıda seviyorum, severek kullanıyorum ama haksızlık yapıp Majör'e sallamak nedir arkadaş ya. Majör'ü de keyifle kullanıyorum.

Mevcut tartışmalara katılmadan bir düzeltme yapayım: Expromizer v4 Türkiye'de 450 liradan satışa çıkmadı. 300 liradan satışa çıktı ve "piyasaya pompalandıkça" da 200 bandına kadar indi. Sanırım hala 200 bandından satışta. Yanlış bilgiler vermeyelim. Major'un zaten buna ihtiyacı yok.

Ürünü direkt yurt dışından önsiparişle alanlardan biriyim bir kaç arkadaşımla beraber. Henüz bir oring'ini dahi değiştirmiş değilim/değiliz. Bunu da yazmak boynumun borcu çünkü neredeyse bir yılı dolduracak atomizer.

Bu gün'de yazdım. Yerli üreticilerin 4 tane atomizerine sahibim.
1. Spica pro, severek kullanıyorum ama o vidaları yokmu vidaları beni cidden çileden çıkarıyor. Ha bir de Spica pro için özel video yapılmıştı, spica pro'nun camı kırılmadan nasıl çıkarılır diye????
2. Penodat, bunu da beğeniyorum güzel atomizer ama sökmek için hava kanalına tornavida türü şeyler sokup anca sökebiliyorum
3. Trya Mv2. Bu atomizer yokmu bu atomizer, sökerken ellerimi parmaklarımı kesikler içinde yara bere içinde bırakıyordu. Ellerim parmaklarım kan içinde kalıyor.
4. İon v2 Adamlar deck'te ki vida yerlerini ters yerlere açmış, tel coil takmak cidden zorluyor adamı.
Bu atoların hepsi kusurlu olduğu halde, Majör'e sallamak nedir arkadaş ya. Majör'ü keyifle kullanıyorum.
Simdi normalde bunun goygoyu yapilacak bi konu olsa söyle yazardim
-Spicaya o kadar para verilirmi,o paraya çöp konteyneri al sevaba gir
Mevcut tartışmalara katılmadan bir düzeltme yapayım: Expromizer v4 Türkiye'de 450 liradan satışa çıkmadı. 300 liradan satışa çıktı ve "piyasaya pompalandıkça" da 200 bandına kadar indi. Sanırım hala 200 bandından satışta. Yanlış bilgiler vermeyelim. Major'un zaten buna ihtiyacı yok.

Ürünü direkt yurt dışından önsiparişle alanlardan biriyim bir kaç arkadaşımla beraber. Henüz bir oring'ini dahi değiştirmiş değilim/değiliz. Bunu da yazmak boynumun borcu çünkü neredeyse bir yılı dolduracak atomizer.
hay yasa maresalim forum adabi budur bilgi vardir dogru bilgiyse begenirsin teşekkür ederiz
Bu bilgiye ihtiyaci olan varsa entry girersin budur????
Müzeyyen olmaya gerek yok

Ulkemin insanının ruh hali her yerde olduğu gibi forumada yansıyor. Herkez karşı fikirde olanı mat edebilmek için argüman geliştirme hatta var olan bilgileride abartarak yada direk yalan söyleyerek galip gelebilme telaşında. Bu atomizeri beğenmedim kusurlu diyen neden bu kadar eleştirildi onuda anlamıyorum.

Ulkemin insanının ruh hali her yerde olduğu gibi forumada yansıyor. Herkez karşı fikirde olanı mat edebilmek için argüman geliştirme hatta var olan bilgileride abartarak yada direk yalan söyleyerek galip gelebilme telaşında. Bu atomizeri beğenmedim kusurlu diyen neden bu kadar eleştirildi onuda anlamıyorum.
Her yere defaatle yazmasi sebebiyle

Kulaktan dolma bilgilerle olumlu yorumları göz ardı edip olumsuz yorumları ürünün kullanıcısıymış gibi başka foruma taşıdığı için.

Beğenmedi o yüzden eleştirildi diye bir şey yok.

Kulaktan dolma bilgilerle olumlu yorumları göz ardı edip olumsuz yorumları ürünün kullanıcısıymış gibi başka foruma taşıdığı için.

Beğenmedi o yüzden eleştirildi diye bir şey yok.
İlk yazdığı yorumları kendi yorumu gibi yazmamış, kargosu ilk gelenlerin müzdarip olduğu sıkıntıları konu baslığı altında toplamjş. Daha sonra eline geçtiği zamanda aynı sorunların olduğunu görüp yorum yapmış

Mod tartışmak daha basittir. Malzeme kalitesi ve görsellik ile sınırlanır. Chip zaten kontrolümüzde olmadığı için işlevsellik ancak karşılaştırmayla konuşulur. Ancak atomizer farklı. Daha çok bileşeni var ve sürekli montajlı bir ürün. Dolayısıyla fikirler çok farklılık gösterir, görecelidir. Bu yüzden tartışmalara pek taraf olmak istemem. Ancak diğer forumda tatsız ve yersiz bir kaç mesaj üzerine ben de yazdım birşeyler. Burada da kırıcı atışmalar oluyor, olduğu gibi alıntılayayım izninizle. @Uzi Mods Ramazan Bey’e de ulaşmış olurum bu vesile ile.

Azıcık majore ve üreticisine, birazcık daha fazla da atomizer geneline atıfta bulunalım.

Forum genellikle bir ürünün öncelikle işlevselliğiyle, sonrasında da fiyat ve görselliğiyle ilgili çoğunlukla. Kullanıcı olduğumuza göre bu gayet doğal.

Major iş gören bir atomizer. Nispeten uygun bir fiyat, tatmin edici içim özellikleri, kabul edilebilir malzeme kalitesi ve işçilik. Görsel olarak da önceki versiyonlara göre bence başarılı bir gelişme içerisinde. Şahsi değerlendirmeme göre en önemli ve vazgeçilmemesi gereken özelliği cam tank kullanımı, mümkün olduğu kadar az vidalama sistemi. Her şeyi yapsın, ama bu cam tanktan vazgeçmesin sıradan olmak istemiyorsa. Sebeplerini bir başka mesajımda anlatmıştım yanlış hatırlamıyorsam.

Çok bahsedilmeyen eksikliklere gelirsek, başta deck yapısı geliyor. İyi bir atomizerin decki fonksiyonel olabilmek için ayrıntılı özellikler barındırmalı. Ufak bi şey meselâ, deck vidalarını kaçık yap, coil yerleşimi ve sabitlenmesi level atlasın. Baca bağlantısı, buhar sirkülasyonu, aroma tatmini, ısı transferi gibi etkenlerin kontrol altına alınabilmesi için gerekenler var. Tasarım burada devreye giriyor. Kolay üretim, bu major ve benzer ürünlerin decklerinde olduğu gibi tornalama işlemiyle gerçekleşiyor. Yukarıdaki bahsettiğim özelliklere ulaşabilmek için ise bu yeterli değil. İşleme merkezi ile daha fazla emek ve zaman gerektiren işlemler gerekli. Kalıp-enjeksiyon gibi sistemler de mümkün olsa da çok adetli üretim gerektirdiğinden konu dışı.
ss316 standart paslanmaz olduğunu varsayarak malzeme kalitesi için söylenecek bir şey yok. Ama işçilik daha özenli olmalı. İmalattan anlayanlar hak verecektir incelediklerinde. Orantılı ve uygun radiuslu kenarlar köşeler tasarımda, kumlama polisaj gibi incelikler işleme sonrasında, bakımlı kadının bilinçli makyajı gibidir.

Major özelinde örnek verecek olursak deck yapısı bu bakımdan tasarımsal yeniliğe ihtiyaç duyuyor. ( Fikir kopyalamak iyi bir şeydir, hussar, squape, hellfire vb üst seviye atoların deckleri incelenip üzerine düşünülmesi gereken örneklerdir. Çinliler hakkıyla yapıyor bu işi)

Deck yapısı düzeldiğinde kendiliğinden daha ensiz ve hoş görünümlü bir hava ayar yüzüğü de ortaya çıkacak. Ayrıntı gibi, ama gerekli. Stoper de olmalı, basit bi işlem.

Hiç kimsenin dile getirmediği onlarca nüans var, gereksiz uzatmayayım zaten çok uzadı. Misal driptip altındaki yıldız taşma yapıyor normal topcapde. Gereksiz. @Aslanhan ’ın driptipini düşün, basit ve cuk oturur.

Beğenen arkadaşlar adına sevindim, keyifle buharlasınlar. Beğenmeyenlere çokyüklenmesinler. Yeni ürüne teflon sarılmaz. İp dolanmaz. Cep işi değil masaüstü denmez. Camdır, çay bardağı da kırılıyor denmez. Sıfır üründe bunlar olabilir, ama olmamalıdır. Kabul edilebilir, gözardı edilebilir, ama edilmemelidir. Beğenmeyenler de atoyu çöp yerine koyup kötülemekten vazgeçsin. Herşeyin çözümü var. Yavaş yavaş. Tecrübeli kullanıcılar zaten kendince çözüm üretiyor, fakat bu uğraşlar üreticinin iyileştirmeleriyle her yeni versiyonda azalarak bitmeli. Kötülemek sadece üreticinin hevesini kırar. Kimse kazanmaz.

Çok bilmişlik yapmış, doldurmuşsun aklına geleni diyecekler hiç heveslenmesin. Bildiklerimin küçük bir kısmını tekniğe boğmadan aktardım. Arzu edenle detay konuşuruz bir toplantıda. Sanayide 35 yılını talaşlı imalatta geçirmiş bir makine mühendisiyim. Üç boyut ölçüm cihazıyla da ölçtüm, kumpas, mikrometreyle de. Milimetrik kağıda da çizim yaptım, solidworks ya da i-deas artisana da. Rus tornası da kullandım, yatay işleme kod da çıkardım.

Uzi mods’un yolu uzun. Hevesi kendine atomizerde para kazandırır mı bilmem. Ama güzel yerlere getirir, daha komplike ürünler üretmesinin önünü açar, tecrübe kazandırır. Bize de destek olmak, alkışlamak düşer. Her yerli üretici için geçerli.

Beni yazmaya iten nokta ürünün fanlarının sorunları kabul etmemesi. Ya sıfır ürün alkyorsun geliyor pinine tel geçir, oring altına ip sar, cam aşırı kalitesiz penodat'ın plexisini tak, yine olmadı drop kiti kullan yok o da olmadı hoca çözer
:)

İlk yazdığı yorumları kendi yorumu gibi yazmamış, kargosu ilk gelenlerin müzdarip olduğu sıkıntıları konu baslığı altında toplamjş. Daha sonra eline geçtiği zamanda aynı sorunların olduğunu görüp yorum yapmış
Burada ben sıkıntıları ele almış olarak degil birilerini ti ye almış olarak algiladim

Beni yazmaya iten nokta ürünün fanlarının sorunları kabul etmemesi. Ya sıfır ürün alkyorsun geliyor pinine tel geçir, oring altına ip sar, cam aşırı kalitesiz penodat'ın plexisini tak, yine olmadı drop kiti kullan yok o da olmadı hoca çözer
:)

Burada ben sıkıntıları ele almış olarak degil birilerini ti ye almış olarak algiladim
o zaman okuduğunu anlamıyorsun kardeşim

Geri