• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Kullanıcı Kulübü Uzi Mods Majör RBA-RTA Kullanıcıları Kulübü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Matiamo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ulkemin insanının ruh hali her yerde olduğu gibi forumada yansıyor. Herkez karşı fikirde olanı mat edebilmek için argüman geliştirme hatta var olan bilgileride abartarak yada direk yalan söyleyerek galip gelebilme telaşında. Bu atomizeri beğenmedim kusurlu diyen neden bu kadar eleştirildi onuda anlamıyorum.
Her yere defaatle yazmasi sebebiyle
Neden yazmasın? Sen mi ölçeceksin nereye ne kadar yazıyor ?
İlk yazdığı yorumları kendi yorumu gibi yazmamış, kargosu ilk gelenlerin müzdarip olduğu sıkıntıları konu baslığı altında toplamjş. Daha sonra eline geçtiği zamanda aynı sorunların olduğunu görüp yorum yapmış
Cihaz eline geçmeden, kullanmadan, baskasının yorumları olsa da kendi yorumlarını ekliyerek, kullanmadan iade ettim diyor ve bir sonraki mesajında kurdum cam elimde kaldı diyor.

Yani kullanmadan eleştirmesi ve yalan söylemesi, eleştiriden öte art niyetini açık etmesi.

Senin de olumsuz eleştirilerin var ama kimse sana birşey demiyor çünkü kullanarak gördüğün olumsuz tarafları yazdığından.

Daha da polemik yapıp kimseyle tartışmaya girmek istemiyorum. Fikrimi beyan ederken kimseden alıntı yaparak yazmadım. Cevap vererek uzatmamın nedeni bana atıfta bulunulmasıydı. İyi geceler

o zaman okuduğunu anlamıyorsun kardeşim
Tekrar dusuneyim inceleyeyim desem olmaz,bir daha bakayim desem yine olmaz,üstüne bende ayni seyleri yazmistim ama böyle yazmamistim ona da soyledim desem yine olmaz
En iyisi benim acimdan konu kapandi o kullanmiyor ben kullaniyorum
Kullanmadigi halde devam etsin yazmaya hakki var demek ki
Ben kullandigim halde anlamadigim icin susmaliyim peki kardesim teşekkür ederim
Halbuki okudugumu gayet iyi anladim ben

o zaman okuduğunu anlamıyorsun kardeşim
"almayan arkadaşlar için söylüyorum,'

" Üründe ciddi problemler var.

1- Paketleme düzgün yapılmamış, bir çok kişinin camı kutudan kırık çıktı (yedek cam yok). Ahşap kutu alıp için atomizer çıkmayan kişiler var.

2- Cam çok dayanıksız. Çıkartmaya çalışırken kıran en az 10 kişi var sanırım.

3- Oringlerle ilgili bir sorun var. Üstünde takılı gelenler çok ince, hava yüzüğü fıldır fıldır dönüyor, kaçak var, atomizer full kuruluyken cam ve topcap çıkıyor ve tüm likit boşalıyor. Üretici kalın oring takın diyor, bu seferde ya cam kırılıyor ya da hava yüzüğü dönmüyor.

4- 510 pini sorunlu, 5-6 kişi modun atomizeri okumadığından, yüksek ohm atlaması olduğundan bahsetmiş.

Ben ön sipariş ile aldım kargom henüz gelmedi fakat insanların yazdıkları bu şekilde. Sorunların hepsi bir şekilde çözülebilir belki (orginin altına ip sarın, teflon bant çekin gibi öneriler var). Şahsen ben kargom geldiğinde iade etmeyi planlıyorum."

Bu yorumu yazarken ürün şahsın eline henüz ulaşmamış. Hitap ettiği kitle forum üyeleri. Majör' le ilgilenen kimseler zaten kullanıcı deneyimlerini ilgiyle takip ediyorlar. İlgili şahsın henüz kargosu eline ulaşmamış. Gönderiyi geri iade edeceğini ifade buyurmuş ki kendi tercihi. Hızını alamamış bir de sosyal sorumluluk yüklenerek konuyu takip eden diğer üyelere uyarıda bulunmuş. Atomizeri gerçekten deneyimleyip olumlu-olumsuz eleştiride bulunan kullanıcılar yazdıklarını okunaklı yazmamışlar demek ki. Çabası bu yüzden herhalde, derlemiş toparlanmış kendi güzel yazısı ile okunabilir hale getirmiş. Biz de teşekkür edelim bari. Eksik olmasın.

Son düzenleme:
"almayan arkadaşlar için söylüyorum,'

" Üründe ciddi problemler var.

1- Paketleme düzgün yapılmamış, bir çok kişinin camı kutudan kırık çıktı (yedek cam yok). Ahşap kutu alıp için atomizer çıkmayan kişiler var.

2- Cam çok dayanıksız. Çıkartmaya çalışırken kıran en az 10 kişi var sanırım.

3- Oringlerle ilgili bir sorun var. Üstünde takılı gelenler çok ince, hava yüzüğü fıldır fıldır dönüyor, kaçak var, atomizer full kuruluyken cam ve topcap çıkıyor ve tüm likit boşalıyor. Üretici kalın oring takın diyor, bu seferde ya cam kırılıyor ya da hava yüzüğü dönmüyor.

4- 510 pini sorunlu, 5-6 kişi modun atomizeri okumadığından, yüksek ohm atlaması olduğundan bahsetmiş.

Ben ön sipariş ile aldım kargom henüz gelmedi fakat insanların yazdıkları bu şekilde. Sorunların hepsi bir şekilde çözülebilir belki (orginin altına ip sarın, teflon bant çekin gibi öneriler var). Şahsen ben kargom geldiğinde iade etmeyi planlıyorum."

Bu yorumu yazarken ürün şahsın eline henüz ulaşmamış. Hitap ettiği kitle forum üyeleri. Majör' le ilgilenen kimseler zaten kullanıcı deneyimlerini ilgiyle takip ediyorlar. İlgili şahıs ise henüz kargosu eline ulaşmamış olduğu halde gönderiyi geri iade edeceğini ifade buyuruyor. Hızını alamamış bir de sosyal sorumluluk yüklenerek konuyu takip eden diğer üyelere uyarıda bulunmuş. Atomizeri gerçekten deneyimleyip olumlu-olumsuz eleştiride bulunan kullanıcılar yazdıklarını okunaklı yazmamışlar demek ki. Çabası bu yüzden herhalde, derlemiş toparlanmış kendi güzel yazısı ile okunabilir hale getirmiş. Biz de teşekkür edelim bari. Eksik olmasın.
Okudugumu anlamadim ama arkadas bana da neden elimde spica yokken o basliga gidip almak dusuncesinde olanlara atomizerin problemlerini defaatle yazmami soyledi.elimde olmasa da bunu yazanlar var nasilsa
Anlamadim ama oyle soyledi heralde
Niye yazmayayim ki?buna birileri mi karar verecek?

Evet arkadaşlar camın ve topcapin kolay çıkma kısmını atlattım. Camın alt tarafına gelen kısmını yedeklerden en büyük olanı taktım gram oynama yok. camın üstüne gelen kısıma da (topcap'e takılan yani) oraya da üstündeki oringi çıkarıp altına 5-6 tur dikiş ipliği sardım oda iyice sağlamlaştı. Hala cam kırmadım bu arada :D Biraz nazik davrandım yavaş hareket ettim kırmadım valla :D topcap öyle sıkı oldu ki topcapi tutup hafif hafif bir sağa sola yatır-çek yetır-çek yapa yapa çıkarıyorum. Eski versiyon gibi oldu yani. artık cepten çıkarırken aman cam elde kaldı üst baş likit oldu derdim olmaz :D

Benim derdim şu :D 28ga 2mm 6 tur sardım. Pamuklamayı da oxelight hocanın dediği gibi besleme deliklerinin hemen altından kesip besleme deliklerine oturttum. Herşey güzel. Tankı doldurdum içmeye başladım sıkıntı yok. sıkılık olarak en küçük delikte kullanıyorum bu arada. beslemeyi chimneynin üzerinde majör yazan yerden hesap ederek bir tur açtım çokta açmadım esasında. Tankın sonuna geldiğimde likit hava deliklerinden boşalmaya başladı. Bütün tankı içerken sorun yoktu tank bitmesine yakın oldu. Nedendir nasıl çözebilirim acaba ? :)

Evet arkadaşlar camın ve topcapin kolay çıkma kısmını atlattım. Camın alt tarafına gelen kısmını yedeklerden en büyük olanı taktım gram oynama yok. camın üstüne gelen kısıma da (topcap'e takılan yani) oraya da üstündeki oringi çıkarıp altına 5-6 tur dikiş ipliği sardım oda iyice sağlamlaştı. Hala cam kırmadım bu arada :D Biraz nazik davrandım yavaş hareket ettim kırmadım valla :D topcap öyle sıkı oldu ki topcapi tutup hafif hafif bir sağa sola yatır-çek yetır-çek yapa yapa çıkarıyorum. Eski versiyon gibi oldu yani. artık cepten çıkarırken aman cam elde kaldı üst baş likit oldu derdim olmaz :D

Benim derdim şu :D 28ga 2mm 6 tur sardım. Pamuklamayı da oxelight hocanın dediği gibi besleme deliklerinin hemen altından kesip besleme deliklerine oturttum. Herşey güzel. Tankı doldurdum içmeye başladım sıkıntı yok. sıkılık olarak en küçük delikte kullanıyorum bu arada. beslemeyi chimneynin üzerinde majör yazan yerden hesap ederek bir tur açtım çokta açmadım esasında. Tankın sonuna geldiğimde likit hava deliklerinden boşalmaya başladı. Bütün tankı içerken sorun yoktu tank bitmesine yakın oldu. Nedendir nasıl çözebilirim acaba ? :)
Dur bakam yeniden pamukladım bir öncekine göre biraz daha fazla pamuk koydum biraz daha kısa tuttum pamuğu. 2mm'den az biraz sıkı geçece şekilde yani. şuanlık bir sıkıntı yok gibi yarın sabah kalkınca anlarız aktı mı oktu mu :D Bir de Dvarw'dan sonra boğaza tekme tokat dalıyor bu onu nasıl yapacauk :D 4 aylık bir parliament blue 9mg vardı dolapta. Zincir çekime gelmiyor :D 2 puff tamam bırak beni diyor yoksa direkt öksürük :D

Bu gün'de yazdım. Yerli üreticilerin 4 tane atomizerine sahibim.
1. Spica pro, severek kullanıyorum ama o vidaları yokmu vidaları beni cidden çileden çıkarıyor. Ha bir de Spica pro için özel video yapılmıştı, spica pro'nun camı kırılmadan nasıl çıkarılır diye????
2. Penodat, bunu da beğeniyorum güzel atomizer ama sökmek için hava kanalına tornavida türü şeyler sokup anca sökebiliyorum
3. Trya Mv2. Bu atomizer yokmu bu atomizer, sökerken ellerimi parmaklarımı kesikler içinde yara bere içinde bırakıyor. Ellerim parmaklarım kan içinde kalıyor.
4. İon v2 Adamlar deck'te ki vida yerlerini ters yerlere açmış, tel coil takmak cidden zorluyor adamı.
Bu atoların hepsi kusurlu olduğu halde, onlarıda seviyorum, severek kullanıyorum ama haksızlık yapıp Majör'e sallamak nedir arkadaş ya. Majör'ü de keyifle kullanıyorum.
Üstad sıkıntı şu; yerli üreticilerin hepsinde de problem var kabul.. peki majordaki problemleri kabul ediyor musun ? Durum bu, buradaki insanların bir çoğu kabul etmemekte diretiyor, ve "şu problemim var problem olmaması lazım " diyen kişiye birden topluca bir itiraz oluyor "yok şöyle çözülüyor, yok üretici kral adam, yok herşeyde var problem, yok bu kadar kutu içeriğini bu fiyata vs vs.."
Benim dusuncem de şu; 400 liralar verdiğim bir atomizerde bana geldiğinde bana sadece sarıp pamuklayip kullanmam kalması gerekiyor, ben niye uğraşıyorum yok cami yok oringi, yok check atomizeri, yok hava kaçağı ?? Bunlara itiraz edince de niye linç yiyorum ? Üretici arkadaş güzel arkadaş, lafim yok, herkese iyi niyetli yaklaşıyo, sırf bu iyi niyetinden hala atomizere şans vermeye çalışıp kullanıyorum.. ama bu kadar promlem olmaması gerekiyor üstad, bu 2 2 daha 4..
Ayrıca kutu iceriklerine dem vurulmuş, şuna benzetiyorum ben bunu, Doritos ruffles var belli bir gramajı 6.5 lira, aldın mı zevkle yiyorsun.. ama başka mecralarda, mesela a-101/bim vs daha fazla gramajli daha büyük benzer ürün 3.5 lira, seveni sever sevmeyeni de sevmez, sevmedim diyince de üstüne gidilmez adamın.. demek istediğim budur..

Şimdi bir de şunu düşünün, ben ikinci el ilana çıksam, ilanda şöyle yazmak durumundayim, aksi taktirde alan adama bu ato giderse ya geri döner, ya da dünya küfür yerim, ya da ifşa eder sorunlu ato gönderdi diye.. o yüzden şunları mutlaka yazmalıyım:
"Ahşap kutu majör..
-İnce oring takınca cam yerinden çıkıyor üstünüz basınız likit oluyor, kalın oring takınca da cam çıkarırken kırılıyor
-Hava kaçağı var, ama oringlerin altına ip sararsaniz problem ortadan kalktığını söylüyorlar
-Ara sıra check atomizer hatası veriyor, pimlerle biraz haşır neşir olursa kendine geliyor, sonra yine check ato problemi var.
-camin birini kırdım, diğer cam sağlam duruyor, merak etmeyin, nazik kullandikca problem yok, cebinize kesinlikle koymayin
-uretici arkadaş çok iyi niyetli güzel bir insan, bir sorununuz çıkarsa yazabilirsiniz
-icimi de süper boğaz vurumu yüksek aroma iyi
-urun x liradır , almak isteyen om

Şimdi durumun vahemetini anlamış olmanızı umuyor, herkese güzel forumlar diliyorum..

Ürünü ilk kullanımlarda bahsedilen sıkıntıları yaşadım cam kırılması hariç, nazik kullandığınız sürece camın kırılması pek olası durmuyor. Hava kanalı ve topcap oringlerini değiştirmemle birlikte hava kaçağı büyük oranda azaldı ve gayet sağlam şekilde mod üzerinde durmakta. Bütün gün cebimdeydi ürün yan yattı ters durdu ama hiç banamısın demedi. Ohm atlaması sorunu bende hiç olmadı. Hava kanallarına kalın oring kullanmayın üzerindeki mevcut oring veya bir tık daha kalın farklı atomizer oringi kullanabilirsiniz.

Geldiği gibi hiç bir değişiklik yapmadan olduğu gibi kullanıyorum ve hava ayar yüzüğünün biraz fazla kolay dönmesi dışında hiç bir sorun yaşamıyorum. Oring değişikliği sonrası o sorun da kalmayacak.

Sorun yaşayan, beğenmeyen insanlar elbette olacak, bunun olmaması bu işin doğasına aykırı. Ama sonuçta sorunları çözmek için iyi niyetli bir muhatabımız var, lütfen söyleyin daha ne olsun?

Geri