• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Kullanıcı Kulübü Uzi Mods Majör RBA-RTA Kullanıcıları Kulübü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Matiamo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar cam sorunu yaşayanlar için, @Uzi Mods yeni cam sistemi üretimine geçene kadar, işinizi görmek amacı ile Orjinal Penodat Pleksi Glass camının oringe geçen iç kısımlarını ince zımpara ile 0.5 mm kadar zımparalayın arada bir deneyerek zımpara yapın sonra takıp kullanın gerçekten hiç sorun yaşamadım gün boyu her türlü test ettim sök tak yaptım normal ve drop kit ile denedim 10 numara oldu ne gevşeme var ne kırılma riski var, şuan gayet memnunum, kutudan çıkan normal camı kullanmadım hiç düşünün , zaten kırılır diye hiç takmadım, şuan penodat orjinal pleksi glass camını majorde kullanıyorum kafam rahat :D tavsiye ederim....

Benim hala Ankara aktarmada. Hiç hareket yok dünden beri. İşin saçma tarafı İstanbul - İzmir arası 450, İzmir - Ankara arası 800km. Kargo geleceğine gidiyor :D Şu an yapıldığı yerden daha uzak bana...
Ya vay arkadaş, Ramazan ustadan sonra en cok uğrasan kisiye henüz ulaşmamış kargo, cidden atomizeri kullanirken ben utandım, Allah bu kargo sirketlerini bildiği gibi yapsın.

Benim şuanki set bu arkadaşlar,
Major v2 ile penodat başkasını aramam arada bir troy v3 rda takılırım belki likit test için Cam derdimde yok pleksi çok dayanıklı alkol ile uzun süre temas etmediği sürece, major ve penodatta aynı camı kullanıyorum. Kafam rahat...

Ekli dosyalar

• D31AE69F-BBF2-455A-855E-0AA881B9D181.jpeg
    D31AE69F-BBF2-455A-855E-0AA881B9D181.jpeg
    37.7 KB · Görüntüleme: 28
Bir görsel de benden gelsin. :)

IMG_20191219_215917.jpg

Not:Hava yüzüğü sıkı olsun diye yúzük altına en büyük o-ringleri yerleştirmiştim. Yüzük sıkılaştı evet ancak bu kez atomizer havadar oldu. Geniş o-ring takıldığında yüzük ile base arasında hava boşluğu oluşuyor zannedersem. Bu gün tekrardan yüzük altına ilk montajdaki o-ringleri taktım. İçim sıkılığı böyle çok daha iyi. Hava yüzüğü de dokunulmadığı sürece kendiliğinden dönmüyormuş ayrıca.

Bir de merak ediyorum, 44 numaraya kavuştunuz mu @Sagoo hocam? :D

Son düzenleme:
Ya arkadaşlar ben bir konuya değinmek istiyorum major normal helde (drop kitsiz) içmek işkence gibi cam o kadar güvensizki ve forumda okuyorum yorumları yok ip sarın yok teflon bant sarın filan yok hava ayar yüzüğünü zımparalayin ya biz bunlari yapmiyacaz bu işin arge kısminda yapilmasi lazim yani bu ato illaki ilk ureildiğinde satılmadan once denendi ve onun dışında canli yayinda da ramazan bey birkaç arkadaşa kutu lu versiyonunu verdiğini söyledi yani ramazan bey atoyu ilk denediğinde bunları farketmedimi hadi o farketmedi bu ilk verdiği arkadaşlarda mı farketmedi yada Ramazan beyin ilk denediği ve bu arkadaşlara verdiği atolar şuankiler le aynı atolar değil. Özetle çözüm uretmek zorunda kalmamalıyiz bunlarin yasanmaması lazım araştırma ve geliştirme kısminda bunlarin tespit edilip giderilmesi gerekmezmiydi satışa çıkmadan önce. Yada ben mi yanlış düşünüyorum.
Not: Burada atamizerin verildiği arkadaşlar derken ucretsiz verildiğini kastetmiyorum satış oncesi verilen atoları soylüyorum.

Ya arkadaşlar ben bir konuya değinmek istiyorum major normal helde (drop kitsiz) içmek işkence gibi cam o kadar güvensizki ve forumda okuyorum yorumları yok ip sarın yok teflon bant sarın filan yok hava ayar yüzüğünü zımparalayin ya biz bunlari yapmiyacaz bu işin arge kısminda yapilmasi lazim yani bu ato illaki ilk ureildiğinde satılmadan once denendi ve onun dışında canli yayinda da ramazan bey birkaç arkadaşa kutu lu versiyonunu verdiğini söyledi yani ramazan bey atoyu ilk denediğinde bunları farketmedimi hadi o farketmedi bu ilk verdiği arkadaşlarda mı farketmedi yada Ramazan beyin ilk denediği ve bu arkadaşlara verdiği atolar şuankiler le aynı atolar değil. Özetle çözüm uretmek zorunda kalmamalıyiz bunlarin yasanmaması lazım araştırma ve geliştirme kısminda bunlarin tespit edilip giderilmesi gerekmezmiydi satışa çıkmadan önce. Yada ben mi yanlış düşünüyorum.
Not: Burada atamizerin verildiği arkadaşlar derken ucretsiz verildiğini kastetmiyorum satış oncesi verilen atoları soylüyorum.
ben korkudan kendi camını hiç kullanmadım vallahi, penodatın camına ayar çektim sorunsuz kullanıyorum Major v2 de ne normal ne dropkit hiçbirinde sorun yaşamıyorum, biraz hatalı kurulum belkide ciddi derecede hava kaçağı olayı olmuştu bende tüm oringleri denememe rağmen çözememiştim komple parçalayıp tekrar kurdum düzeldi %80 , artık ufak tepek sorunları burada birbirimize yardımcı olarak çözeceğiz elbet
Şuan sorunsuz kullanıyorum, dediğin gibi normal cam oynama sallanma yapıyormuş ve kırılıyormuş ben hiç bulaşmadım öyle duruyor kutuda cam.

Bir görsel de benden gelsin. :)

Ekli dosyayı görüntüle 23437

Not:Hava yüzüğü sıkı olsun diye yúzük altına en büyük o-ringleri yerleştirmiştim. Yüzük sıkılaştı evet ancak bu kez atomizer havadar oldu. Geniş o-ring takıldığında yüzük ile base arasında hava boşluğu oluşuyor zannedersem. Bu gün tekrardan yüzük altına ilk montajdaki o-ringleri taktım. İçim sıkılığı böyle çok daha iyi. Hava yüzüğü de dokunulmadığı sürece kendiliğinden dönmüyormuş ayrıca.

Bir de merak ediyorum, 44 numaraya kavuştunuz mu @Sagoo hocam? :D
Onu bende fark ettim, Kalın oring takınca Dikkat ettiyseniz hava ayar yüzüğünü kapalı konuma getirince daha çok hava kaçağı oluyor!
normal deliğe özellikle en küçük deliğe getirince veya bazı yönlerde tam sıkı oluyor onuda anlamış değilim içinde belirli yönlerdeçıkıntımı var acaba :D
ben şuan kalın oring ile en küçük deliğin yarısına getiriyorum bayağı sıkı oldu, hava kaçağı çok az var onun çözümüde yok sanırım , şuan iyi ama yeterli

Bütün gün orjinal ss chimney ile hava kaçağı olmadan 1 tanktan fazla likit tükettim. Eve gelince paketteki diğer cam ve ultem drop kit ile aynı sarıma devam ettim ve hava kaçağı başladı. Camlarda muhtemelen milimetrik farklar var. Oringleri değiştirmediğim için böyle olduğunu düşünüyorum.

20191219_225410.jpg

Nihayet oldu. Hava yuzugunun altindaki o ringlerin hepsini denedim. Kumpas olmadan goz ile ayirt etmek imkansiz kalinliklari. Sonunda pes edip iplik doladim 2 3 tur. Ustune de taktim o ringleri hava kacagi kalmadi. Bu arada logo ve hava deliginin tam one denk gelmesi cok sevindirdi beni.

Arkadaşlar Hava ayar yüzüğünü elinizle kapatın çekip üfleyin hava kaçağı yok gibi birşey oluyor, böyle test edebilirsiniz, @affi hocamın dediği gibi yüzük ile deckin içinde bir hava boşluğu oluşuyor oring değişince fark edersiniz, ufakta olsa hava kaçağı oluşuyor o boşluktan çok takıntı yapmamaya özen gösterelim yoksa tribe sokuyor adamı :D

Geri