• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Kullanıcı Kulübü Uzi Mods Majör RBA-RTA Kullanıcıları Kulübü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Matiamo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İlk defa.Major ile tanışan buharci dostlara naçizane önerim.

Majoru Drop kit ile kullanın. Klasik chimney ile üstten dolumda bazen basınç sebebiyle decke likit basar ve deliklerden sızma yapabilir.
Drop kit ile alttan dolum haline gelir ve pamuklama da çok aşırı bir hata yapmazsanız kolay kolay akmaz.

28 ga ile 6-7 tur aralıklı 2 mm ye sıkı pamuklama veya 2.5 mm ye hafif gevşek bir pamuklama ile keyifle kullanırsınız.

Drop kit de besleme açıp kapatma yoktur. Besleme kısmı sürekli açık kalır.
Troya s m l mv2 Lv2 gibi örneklerde ki gibi.

Klasik chimney ile kullanırsanız pamuklama sonrası chimneyi decke tamamen vidalayin. Cami takın. Hava yüzüğünü kapalı konuma alın. Likiti üstten yarım cm boşluk kalacak kadar doldurun.

Topcapi takın ama oturtmayın. Oring cama temas ettiği noktada ters çevirin. Likitin boşluğu, yukarı çıkana kadar bekleyip topcapi yerine takın.
Atomizeri düzeltip yüzüğü istediğiniz deliğe alın.

EKLEME: Drop kit ile uzun süre kullandıktan sonra Klasik Chimneye geçince beslemeyi açmayı UNUTMAYIN. Ben her seferinde bu yüzden Dryhit yiyorum :)

Keyifli buharlar...

Son düzenleme:
İlk defa.Major ile tanışan buharci dostlara naçizane önerim.

Majoru Drop kit ile kullanın. Klasik chimney ile üstten dolumda bazen basınç sebebiyle decke likit basar ve deliklerden sızma yapabilir.
Drop kit ile alttan dolum haline gelir ve pamuklama da çok aşırı bir hata yapmazsanız kolay kolay akmaz.

28 ga ile 6-7 tur aralıklı 2 mm ye sıkı pamuklama veya 2.5 mm ye hafif gevşek bir pamuklama ile keyifle kullanırsınız.

Drop kit de besleme açıp kapatma yoktur. Besleme kısmı sürekli açık kalır.
Troya s m l mv2 Lv2 gibi örneklerde ki gibi.

Klasik chimney ile kullanırsanız pamuklama sonrası chimneyi decke tamamen vidalayin. Cami takın. Hava yüzüğünü kapalı konuma alın. Likiti üstten yarım cm boşluk kalacak kadar doldurun.

Topcapi takın ama oturtmayın. Oring cama temas ettiği noktada ters çevirin. Likitin boşluğu, yukarı çıkana kadar bekleyip topcapi yerine takın.
Atomizeri düzeltip yüzüğü istediğiniz deliğe alın.

Keyifli buharlar...
Bu konu basliklari acildigindan beri okudugum en faydali en aydinlatici yaziydi, resmen isigi gordum suan. Cok tesekkurler..

Daha Major gelmeden cam stresine girdim, 2 umudum var
1-@Uzi Mods Ramazan kardeşimiz Pleksi veya Polikarbon Yedek Cam üretmesi...
2-Penodat Pleksi Camlarını bir şekilde uydurmak , gerekirse Zımpara yapıcam cam feda edip deneyeceğim,
Sabırlı olup beklemedeyim....

İlk defa majör kullanan biri olarak , @Uzi Mods üstadın eline , koluna , emeğine sağlık f/p karşılaştırmasında zirvede.
Malzeme kalitesi güzel pırıl pırıl , kurulumu çok kolay , her 2 bacanın da içimi çok keyifli . Her ne kadar artık çirkin değilse de KRAL olduğu kesin :)
Drop kit 'e söylenecek bir şey yok , uzun bacalı halini bir kaç defa daha kurup alıştığımda işlem tamamdır.

Umarım kısa zamanda Sürat kargonun yaşattığı sorunlar da çözülürde @Uzi Mods 'da rahatlar çok darlandı .

Deck üretimini de dört gözle bekliyoruz üstad , ön ödemeli bir uygulamada yapabilirsin .
Üretim bittiğinde paketleri de keyfine göre ver kargoya istersen her gün 1 tane :)

Tc modu kullanan arkadaşlar tel türü, ohmaj ve sıcaklık değeri paylaşabilir mi?

Nife30 - 0.25ohm - 180C° driptip dudağımı yakıyor biraz [emoji16]

Tapatalk kullanılarak gönderildi.
Aralıklı sarım yapınca driptip ısınması kayboldu.
fc42ee7c9c782f26efd8d9e8a72a4e6e.jpg

Tapatalk kullanılarak gönderildi.

Abiler bir şey soracağım, ben bu buharı nası ısıtabilirim :D hani azıcık serin geldi bana 2m klavuz 26 ga tel 0.84 ohm içiyorum ohm u 0.65 e çekicem teli 24 ga ya mı çekeyim ?

Abiler bir şey soracağım, ben bu buharı nası ısıtabilirim :D hani azıcık serin geldi bana 2m klavuz 26 ga tel 0.84 ohm içiyorum ohm u 0.65 e çekicem teli 24 ga ya mı çekeyim ?
2,5 mm ye bitişik sarmayı deneyin Üstadım. Veya biraz da watt ı arttırabilirsiniz. Mevcut sarım ile 18-22 arası gibi.

Suraya bi major koyalim ama akitiyor kerata driptipi sola cevirdim cimneyde dondu sonra sıktım tekrar galiba ondan olsa gerek deck altindan akti

Ekli dosyalar

• IMG_20191219_093713.jpg
    IMG_20191219_093713.jpg
    26.2 KB · Görüntüleme: 37
  • IMG_20191219_093713.jpg
    IMG_20191219_093713.jpg
    26.2 KB · Görüntüleme: 37
Likit 9 olduğundan çok arttıramıyorum yihi power modda 3.65 voltla içiyorum 2.5 da 26 mı sarayım 24 mü peki ?
Üstad volta çok takılmayın. Hele hele 3,7 volt efsanesinden uzak durun.
Az geniş bir vaktinizde lütfen şu başlığa bakın Üstadım.
Mevcut sarımınızla önerilen watt miktarı 19-20 watt. Optimal içim için.

Ve bir kez daha aşağıda ki linkteki değerli bilgileri için @url üstada teşekkür edeyim.

Üstad volta çok takılmayın. Hele hele 3,7 volt efsanesinden uzak durun.
Az geniş bir vaktinizde lütfen şu başlığa bakın Üstadım.
Mevcut sarımınızla önerilen watt miktarı 19-20 watt. Optimal içim için.

Ve bir kez daha aşağıda ki linkteki değerli bilgileri için @url üstada teşekkür edeyim.
ben 3.7 voltu geçmiom 4 çıkmayın dediler ama neden dediler bilmiym :D

@Uzi Mods Eline sağlık. Dün Ürünler bana ulaştı.
Baya bir malzeme Geldiği için ( tahta kutu ve renkli drop kitler..) Temizliği uzun sürdü. Ardından Komple dağıttım atoyu. Vidalarına kadar tekrar topladım. ( alışkanlık her atoya yapıyorum bunu anlamak adına ) İlk etapta klasik major kurulumuna 27 Ga kanthal 2.5 mm 6 tur attık. CB ile pamukladık. Tribeca ile başladık.

Ilık Soğuk arası bir buhar güzel bir boğaz vurumu. Aroma ortalama. Ben sevdim . İlk defa kullanıyorum. hoşuma gitti . Net bir puan vermem TC profillerindeki yorumlamaya drop kit ile olan değişikliklere bağlı. Tabi bu biraz uzun sürüyor. Bir yandan da vegayı zorluyorum.

Sanırım sırasıyla test aşamaları şöyle olacak;

Klasik Kurulum
(2.5 mm ve 2 mm denenecek)
kanthal 27 ga
SS304
Nife 30
Zİrconium
Tungsten
Dicodes Nife 30
Titanium
Nano Alien Clapton

SS drop kit , ultem Dropkit Ve rochling sastone drop kitler için
(2.5 mm ve 2mm denenecek)
Kanthal 27 ga
ss304
nife30
zirconium
tungsten
dicodes nife 30
titanium
nano alien Clapton

PS: Coil Tab üzerinde bir sorun yaşadım ateşlerken ara ara kesiyordu elektrik iletimini. Güzelce sıkınca bir problem kalmadı. Gerçi Yaylı 510 yuvasına sahip bir modda denemedim. Custom Stabwood larda vidalı olduğundan yükseklik ayarlanıyor genelde. Problem yaratmadı.

Bakalım ilerleyen zamanlarda kapsamlı bir inceleme yazıya dökerim sanıyorum:)

Geri