• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Kullanıcı Kulübü Uzi Mods Majör RBA-RTA Kullanıcıları Kulübü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Matiamo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Hocam ben tüm oringleri söküp deneme yanılma ile toparladım şuan ne hava kaçağı var nede mevlana gibi dönen cam ve yüzük var :)
Atomizeri moda takınca hangi oringi takarsanız takın yüzük dönmüyor bunuda belirteyim.
Belki bazılarında dönüyordur ama bende bu şekilde.
Birde drop ile kullandiktan sonra normal chimneyi takarken oringi değiştirin o zamanda dönmüyor.

Bold yaptığım konuda size katılıyorum, ben de yüzük arkasına hangi oringi koyduysam olmadı. Ondan vazgeçtim artık. Kalınını takınca en azından fırfır dönmüyor.

Drop ile kullandıktan sonra normal chimney'i takarken hangi oringi değiştirmemiz gerek peki? Deck üstündeki, camın alt bölümünün temas ettiği oringi mi? Oraya en kalınını takınca sorun oluyor, bir incesini takınca da güven vermiyor. Dün gece bir deneme yaptım, camdan çekince tankı boşalttım.

Artık ben de deneme yanılmayla çözeceğim. Teşekkürler yorumunuz için.

O-ring karmasasini cozmek icin keske bunun gibi bir klavuz konulsaydi pakete. (Major almadim fakat ilgiyle takip ediyorum konuyu.)

Ekli dosyalar

• oring.jpg
    oring.jpg
    32 KB · Görüntüleme: 73
Kendi cam tecrübelerim.
Dışardan aldığım camlarda bazen alt ve üst ölçülerde minimal farklılılar olabildiğini gördüm. O yüzden camın alt ve üstünü anlayabileceğim geniş bir vape band taktım cama ve bu sayede yönünü belirledim. Temizlik sonrası lazım oluyor.
Deck üzerinde ki oring camı güvenli bir şekilde tutttuğunda o oringi sabit bırakın. Kalsik chimneyde olsa Drop kit chimneyi de olsa aynı cam aynı şekilde oraya girecek.
Drop kitin chimneyinin oringinii ve Klasik Majör topcap oringini camı güvenle tutacak kalınlıkta takın ve o şekilde bırakın.
Zaten drop kit ile kullanımda yapısal olarak açılma ve likit boşalması falan yaşamazsınız. Amaaa çok chimney oringi çok gevşek klaırsa likit ekleme/pamuk değiştirme gibi aşamalarda elinizde kalabilir.
Olabildiğince kalın oring takmamaya çalışın. Kalın oring kurulum aşamasında camın içten uygulanan başınç ile kırılmasına sebep oluyor. Mutlaka camın temas ettiği oringleri likitleyerek kurulum yapın.
Eğer deck ve topcap/drop kit chimney oringlerinde tatlı/sert bir tutuş yakalayamıyorsanız, kalın oring takmak yerine gevşek oring altına 3-5 tur (tercihen siyah renk) dikiş ipliği sararak ihtiyacınız olan tatlı sert cam tutuşunu yakalayabilirsiniz.

Bende 16 lık oringleri deckin üzerinde gelen haline taktım ama en ufak dokunuşla tank dağılıyor. Misal biraz önce doldurup hava ayarını açmaya çalışırken atomizer komple dağıldı :( Allah'tan lavabo başında deneme yapıyordum. 17×1.5 oring ise büyük geliyor. Sanki 16x2mm lik oring ile daha sıkı olacak ama elimde yok. Elinde 16x2mm lik oring olan deneyebilir mi ?
Bu arada hangisi dropkit? Yıldız şeklinde olan mı? Topcap kalın olan mı? Ben onu bile bilmiyorum ???? Tahminimce, üzerinde takılı gelen standart bacadır diye düşündüm ama, bilemedim....

Benim de oringleri değiştirmem lazım sanırım. Açılma dökülme yok ama cam 1er mm sağa sola yatıyor.

Tapatalk kullanılarak gönderildi.

Valla Penodat camları Majöre uymazsa yandık, ben pek güvenmiyorum cam tanka , Pleksi glass candır. 30x22 ölçüler aynı ama ince oring ile denicem gelsin kargomda, bu sabah yola çıkmış 35 km yarına gelir heralde

Atomizer bana geldiği gibi duruyor yani sadece yüzük kısmındaki oringler değiştirdim. Cam kısmına hiç dokunmadım gayet de sağlam şimdilik. Herhangi bir oynamaya yapmıyor, bakalım 4 cu tankı dolduracağım birazdan.

Geri