Arkadaş bi ben mi alamadım şu majörden aroma ????
Drop Kit için konuşuyorsak, bacanın bombeli kısmının malzeme et kalınlığı bir hayli fazla. Buhar sert bir şekilde oraya çarpıyor ve hızlı soğuyor. Yüksek ısılarda lezzeti ortaya çıkan aromaları biraz öldürüyor diye düşünüyorum ki ben kendi adıma, tütün ve ekşi tatları seven biri olarak çok memnunum
Aslında uzun uzadıya hiç bahsedilmedi Major performansından şimdi düşününce, en temel konuyu atlamışız
Genel olarak atomizeri aldığında sıkıntı yaşayan insanlar var ki eleştirilerinde haklılar. Kimse istemez sonuçta aldığı ürünü efektif kullanmak için uğraşmak.
Ürünün performansını beğenmeyenler de var ki bu da gayet doğal. Herkes her şeyi beğenmek zorunda değil.
Yine bunun yanı sıra kullanım ve tüketim tipleri de çok farklılık gösteriyor. Örneğin nispeten kalın tel ile seri ve uzun çekim yapan bir kullanıcı ile ince tel ve kısa çekim yapan bir kullanıcının aynı atomizeri beğenmemesi doğal. He beğene de bilir, o da doğal
Demeye çalıştığım tüketim tipine ve şekline göre birinin beğendiğini bir başkası yerebilir.
Ben kendi adıma Major ile ilgili önce beğenmediğim noktalardan başlayarak bir değerlendirme yapayım.
Üretim ve sonrası ile ilgili kalite kontrol eksikliğine bağlı yaşanan sıkıntılar, temel eksisi denebilir Major için ama Uzi mods hızlı bir şekilde aksiyon alıp çözüm üretti. Bundan memnun olmayanlar, eleştirilenler olacak tabii ki, rencide edici boyutta ve hakaret içerikli değilse bu tip eleştirilerin hem biz son kullanıcılar hem de üreticiler için pozitif getirisi olur. Ben de tasarım ile uğraşıyorum ve eleştirilerden çok memnun oluyorum.
Bir diğer temel sıkıntı, tecrübeli kullanıcıların oluşturduğu hype diye düşünüyorum. Bizler kullanıcıyız. Haliyle sevdiğimiz şeye sarılıyoruz ki bundan da daha doğal bir şey olamaz ama bu yoğun duygu seli, konuya dışarıdan bakan insanlarda ürüne karşı pozitif ayrımcılık oluşturuyor. Biz sonucu ve ürünü bilenler için sıkıntı yok lakin konuya uzak kişiler haliyle aldığında hayal kırıklığı yaşayabiliyor ki haklılar. Major çok kullanıcı dostu bir atomizer olmadı hiç bir zaman.
Tam bu noktada diğer beğenmediğim nokta olan kullanıcı dostu olmama olayı eleştirimi yapayım
Oring ve cam ile ilgili sıkıntılar ortadan kalkmış şekilde kullanım ile ilgili yapıyorum yorumlarımı.
Drop kit bir çok şeyi pratikleştirmesine rağmen likit dolumu, hava yüzüğünde stoper olmadığı için sökmesi gibi konularda zorlayabiliyor.
Hazır drop kitteyken, yazının en başında bahsettiğim et kalınlığına bağlı bacadaki erken soğuma olayı, aroma performansı konusunda kimi kullanıcıyı tatmin etmeyebilir. Yine bu erken soğumaya bağlı olarak çan tepesinde yoğuşma oluyor ve bu yoğuşmanın bir kısmı pamuğa dönerken, bir kısmı drip tip altında birikiyor. Pamuğun erken kararmasına ve bazı drip tiplerde ağıza likif gelmesine sebep oluyor. Erken soğuma kadar çan tavanının 2 katlı olması da bunda bir etken sanırım çünkü normal bacada bu kadar çok yoğuşma olmuyor.
Yine hazır drop kitteyken, top cap köşeleri çok sert yapılmış. Açıp kapatırken kullanıcını canını yakabilecek kadar sert.
Drop Kitten yola çıkarak, normal baca yükseklik ayarıyla besleme kontrolü yaptığı için, drip tip ile çeviriyoruz. Drip tipin sağlam tutması için, 510 drip tip yuvası normalden biraz geniş açılmış ve Drip Tip oringleri kalınlaştırılmış. Bu tabii ki çözülmeyecek bir sıkıntı değil ama normal atomizerde kullandığımız bir drip tip hem drop kite hem de normal bacaya gevşek oturuyor. Drop Kit ile 2 kere drip tip düşürdüm mesela ben
, normal bacada ile besleme kontrolü yapamadığım için farklı bir drip tip kullanamadım. Kendi drip tipi ile de yoğuşmaya bağlı ağıza likit gelme olayı yaşanıyor. Farklı bir drip tipin oringlerini değiştirerek çözüm ürettim ben ama tabii ki farklı bir kullanıcı bununla uğraşmak istemeyebilir. Drip tip oringlerini kalınlaştırınca, o drip tipi başka atoda kullanmak zor olabiliyor çünkü.
Normal bacanın, çan kısmını iç yivleri sanırım Major V2' de daha toleranslı yapılmış. Bacada oynama oluyor, beslemede dengesizlik oluşabiliyor.
Normal bacada, çanın bombeli kısmındaki et kalınlığı Drop Kit'den daha az ve çan tavanı tasarımı farklı. Bu yoğuşmayı azaltıyor, daha önce de belirtmiştim ama komple kesmiyor. Yine pamukta erken kararma ve drip tip altında birikme oluyor.
Normal tankı kullanması haliyle biraz zahmetli ve her kullanıcıya hitap etmiyor. Drop Kit'i doldurması ve sökmesi zorken, Normal bacada stabil kullanması biraz zor oluyor. Bu alışınca geçen bir durum, yani dilini çözünce ama bu tabii ki bir süreç ve herkes bu süreci yaşamak istemeyebilir.
Atomizerin temel taşıyıcısı hem normal bacada hem de Drop Kit'de cam. Sürekli güç uygulanıyor cama ve haliyle erken zarar görme riski var. Solid Tank satışı yapılarak çözüm üretildi ki ben çok memnunum. Aslında düşününce bu da bir bakıma eksi olarak değerlendirilebilir. Sonuçta kullanıcı bir ücret ödeyerek ürün alıyor, ardından maliyetine satılsa bile, efektif kullanmak için tekrar bir parça alıyor yine ücretini ödeyerek. Açıkçası ben seve seve, fazla fazla ödeme yaparım çünkü seviyorum Major'u ve Uzi Mods'u, iyi niyetini ve emeğini biliyorum ama bu başka bir kullanıcı ile aynı hisleri paylaşacağım anlamına gelmiyor haliyle
O yüzden bir şey diyemiyorum.
Normal bacada, tank doluyken decke ulaşamıyoruz. Bu bence bir eksi, bu tip atomizerlere elim gitmiyor artık pek sürekli tel-pamuk kontrol eden biri olarak.
Malzeme kalitesi gayet iyi lakin ince işçilik konusunda pek başarılı olduğu söylenemez.
Son olarak Major için oldschool bir atomizer denebilir ve günümüzdeki rakiplerine bakınca bu bir eksi olarak değerlendirilebilir. Ben kendi adıma artı olarak görüyorum onu da belirtmeden geçmeyeyim.
Aklıma başka da eksisi gelmiyor açıkçası.
Artılarına geçecek olursam;
Ürün 2 paket olarak satıldı ve ikisi de ücretine göre dolu dolu paketler. Drop Kit ve normal baca hem kullanımda hem de tüketimde etkin olarak fark oluşturuyor ve bu kullanıcıya tek atomizer ücretine iki farklı ürün vermiş gibi oluyor. Ahşap kutuda ise 4'e çıkıyor denebilir.
Hiç bir konuda en iyisi değil tabii ki Major, yani boğaz vurumu, nikotin tatmini, aroma performansı v.b. konularda lakin total performansı ve tüketim zevkine bakınca oldukça başarılı bir MTL atomizer diye düşünüyorum. Özellikle tütün, mat, ekşi lezzetlerde favorilerimden biri.
Karakteristik bir aroma yorumu yok ki bence bu çok büyük bir artı. Yani var tabii ki ama elma tadını size erik gibi vermiyor, demeye çalıştığım buydu. Neyse o tadı alıyorsunuz.
Daha önce de bahsettim, hem Drop Kit hem de normal baca ile, aroma-nikotin tatmini-boğaz vurumu v.b. konularda en iyisi değil ama hepsinde de ortalama ve/veya ortalamanın üzerinde diye düşünüyorum.
Drip tiplerini ben çok başarılı buldum ama likit birikmesi yapıyor. Drip tip altındaki alanı havşa ile biraz genişlettim ve azaldı ağıza likit gelme olayı. Farklı atomizerlerde de severek kullanıyorum.
Benimkinde hava kaçağı yok denecek kadar az ve içim sıkılığı olarak tam bir MTL'den loose bir MTL'e kadar seçenek sunuyor.
Oldschool bir MTL olduğundan ve bunun benim için bir artı olduğundan bahsetmiştim. Drop Kit ile tüketim zevki oldschool olmasına rağmen kullanım gayet pratik hale geliyor denebilir. Bu tip başka bir örnek gelmiyor aklıma açıkçası. Kayfun'lardan örnek vermek gerekirse Five Pawns, Lite Plus gibi modellerinin performansı, V3 Mini, Prime gibi modellerinin de pratikliğini seven biriyim mesela ben. Drop Kit ile Prime pratikliğini kazanmıyor tabii ki ama Five Pawns performansını kaybetmeden pratikleşiyor diyebiliriz. Ne kadar anlatabildim bilmiyorum
Tasarım hatlarını ben çok beğeniyorum özellikle Drop Kit ile.
Üreticisi de Major'un en büyük artılarından biri. Hem yedek parça temini, hem servis hizmeti, hem de ilgili kişilerin iyi niyeti bence çok büyük bir artı. En başta iyi niyeti, sonrasında ise ürünün arkasında durmasıyla benim çoooook sevdiğim bir kişi ve marka Uzi Mods
Malzeme kalitesi bir hayli başarılı.
Buhar serinliği benim için önemli noktalardan biri. Serin buhar ile yorumsuz tüketim ise bir başka önemli noktalardan biri ki Major bu konuda çok iyi iş çıkartıyor. Buharı ılık/serin profilde. Fev gibi serin/soğuk değil tabii ki ama bu serinlik size geniş bir kullanım alanı oluşturuyor. Kimi atomizerde buhar ısısını fazlasıyla arttırdığı için kullanamadığınız sarımları kullanabiliyorsunuz.
Sarması ve pamuklaması oldukça basit ve kullanıcı dostu. Hata toleresi yüksek.
Likit kapasitesi daha yüksek olsa hayır demezdim ama MTL için gayet yeterli bir kapasitesi var.
Likit tüketimi bir hayli az ve nikotin tatmini gayet başarılı ki benim için sanırım en büyük artısı bu. Vazgeçilmez olma sebebi de bu. 5ml başka bir atomizer ile aynı kullanım süreleri yakalıyorum Major ile. Bu daha az tüketim ile daha uzun kullanım yaptığımı, vücuduma daha az kimyasal soktuğumu gösteriyor. Sanırım bu konuda en takıntılı olanlardan biriyim
Benim için büyük bir artı, hatta bir çok eksisini gözardı ettirecek kadar büyük bir artı ki sürekli kullanıyor ve gözardı ediyorum
Sonuç olarak, eksikleri olan ve çok da kullanıcı dostu olmayan bir atomizer Major lakin total performansı ile gerçekten benzersiz diye düşünüyorum ve severek kullanıyorum. Tabii ki herkese tavsiye etmem ama işin uğraşı tarafına sıcak bakan, biraz hobiye dökmüş MTL kullanıcıları severek kullanır diye düşünüyorum.
Edit: Çok uzun yazmışım, paylaşınca farkettim. Özür dilerim herkesten. Son paragraf özetliyor direk aslında