• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

E-Likit Reçete Sihirli Reçeteler -Ana Konu -2021|2022|2023|2024

Merhaba arkadaşlar tekrardan ben :) iş yerinde olan bir kaç kahveli likit tarifimi paylaşayım dedim ama bunları ben pek beğenmedim hala arayıştayım , eksik yada fazla olanları deneye yanıla çıkartıyorum. eğer yardımcı olmak isteyen varsa fikir alışverişine açığım ;) şimdiden teşekkürler.

1. tarifim : 0,3 mg %14 oranında 30 ml olarak demlendi 21 gün bekledim ama tadı hiç hoş gelmedi vanilya çok üstteydi :(
Cappichino 0,90 (CAP)
Vanilla Swirl 1.20(TFA)
White Chocolate 1.20(TFA)
Cotton Candy 0.30(TFA)
Dairy Milk 0.60 (TFA)
Chocolate 1.20(TFA)

2.tarifim : 0,3 mg %12 oranında 30 ml olarak yine demledim. bu bi tık daha iyidii ama yine istediğim kahve sertliği ve yumuşak içimi bulamadığım likit oldu :)
Cappichino 1,20 (CAP)
Chocolate 1.20(TFA)
Cotton Candy 0,60(TFA)
Dairy Milk 0.60 (TFA)

3. Tarifim : 0,3 mg %16 oranında 30 ml olarak demlendi yine buda içilebilirdi ancak vanilyaaa ah vanilya sanki tadı bozuyor gibi geldi birazda sanki beyaz çikolata bozdu tadı ne bilim ya kafa kalmadı ki yapa yapa bulacağım ama sonuda :D
Cappichino 1,20 (CAP)
Vanilla Swirl 1.20 (TFA)
Cotton Candy 0.60(TFA)
Dairy Milk 0.60 (TFA)
White Chocolate 1.20(TFA)

Sırada 2 tarifim daha var ama onları daha demlemedim onları demleyince yorumlayarak paylaşacağım inşallah bu sefer tutar yine o istediğim kahve tadını bulmak için eklemeler yapacağım :)

@byerix @Yksitoista buyrun üstadlar benim acemice reçetelerim bunlar :)
Hocam kullandığınız oranlar yüzdesel mi ?

Efkar cezve denediniz mi ? O ayarda bi kahveli yumuşak bir likit, likit arayışımı bitirebilir. DLde de MTL de de çok hoşuma gidiyor. Ayrıca yumuşak bir kahveli likit içinde heisenberg magic coffee tavsiye ederim. İçeriği çikolata süt kahve :)

FW %5 Coffee with cream
TFA %3 Graham cracker clear
TFA %2 Toasted almond
Reçetesini yaptığımda en son badem çok baskın gelmişti. Likit sert bi hal almıştı bademden dolayı çok baskın geldi. FW kahvesinin içeriğinde krema olsada bademi yumuşatamamıştı ve kahveyi istediğim oranda alamadım ama yinede içirtti kendini.

Bu sefer ;
FW %6 Coffee with cream
TFA %3 Graham cracker clear
TFA %2 Vanilla bean ice cream
TFA %1 Toasted almond
30m olarak demleme yaptım. Bademi %1 düşürüp kahveyi %1 arttırıp ek olarak vanilla bean ice cream ekledim
:)
total aroma %12.

3ncü haftasında açtım şişeyi artık dayanamadım
:)
bademin verdiği sertlik vanilla sayesinde azalmış alttan kavruk bademli bir kraker tadı geliyor ama kesinlikle bu sefer badem rahatsız etmiyor(%2 baskın gelmişti %1 denedim bu sefer). kahve ise FW aromasının içerinde krema ile birlikte olduğundan ve vanilla bean ice cream ile tatlı tatlı geliyor. Grahamı %3ten %2 ye çekebilirim belki, o tereyağ tadı vanilla ile birleşince biraz fazla kaçmış gibi ama yinede çok sevdim. Daha sonra çekmeceye atıp uzun demlemede ne gibi değişiklikler olur merak ettim ve 2.nci ayında vanilla ice cream çok baskınlaşmış bademi aşağıya çekmiş graham ise ben yeterliyim abi benle oynama diyor :) kahve ise ben burdayım ama yinede istediğin kahve ben değilim diyor :D sonuç olarak yumuşak içimli kahve arayışım devam etmekte :D

Dip not : Ağır coil killer. Hergün tel pamuk değiştirmeli.

Goffy's juice yapacayim ama FW hazelnut bulamadim memlekette. Biri var ama "aroma orjinal mi diye sordum: biz galondan dolduruyoruz abi" diyince vazgectim. Stafylidis Vladimiros abimde FW harici olmaz deyip duru :(

CDD no:8 'i hiçbir yerde bulamıyorum stoklar tükenmiş, bu aromaya benzer bol baharatlı odayı çemen kokusuyla kaplayacak bir aroma bilen yazsın :) (FE aromaları hariç)

Hocam kullandığınız oranlar yüzdesel mi ?

Efkar cezve denediniz mi ? O ayarda bi kahveli yumuşak bir likit, likit arayışımı bitirebilir. DLde de MTL de de çok hoşuma gidiyor. Ayrıca yumuşak bir kahveli likit içinde heisenberg magic coffee tavsiye ederim. İçeriği çikolata süt kahve :)

Yok hocam denemdim ama denerim :)
İnsan bir kere demlemeye başladımı birde benim gibi ağzının tadını bulamamış arayışta ise çok zor yav :)

6 ml Marshmallow TFA
3 ml Double Chocolate Clear TFA
2,5 ml Dairy Milk TFA
2,5 ml Vanilla Cupcake TFA
1 ml Golden Butter CAPELLA
1 ml Caramel TFA
1 ml sweetener TFA

83 ml Nbase

Demleme notlarım;
_Çalkala havalandırma yapmadan bekle.

_15. gün notum; Tereyağ oturmamış çiğ.

_40.gün notum; Çikolata hafif, tereyağ oturmuş, Süt tadı hafif. Tatlı değil.

Eliquid Recipe'teki Carabeca, Strawnana Custard, Goofy's Juice, DaMomma's RY4 Delight ve Biscuit Eater tarifleri için gerekli malzemelerin siparişini geçtim. Gelir gelmez likitleri demlemeye bırakacağım. Buraya her biri için bir değerlendirme yazarım. İçlerinden eğer denediğiniz varsa, önerilerinizi ve deneyimlerinizi bizlerle paylaşırsanız sevinirim.

Ben hazır mixleri kullanıp mutlu olamıyorken siz nasıl mixleme ile uğraşıyorsunuz şaşırıyorum zaman, para harcıyorsunuz aldığım mixlerde hep bilinen yerler

Ben hazır mixleri kullanıp mutlu olamıyorken siz nasıl mixleme ile uğraşıyorsunuz şaşırıyorum zaman, para harcıyorsunuz aldığım mixlerde hep bilinen yerler

Kendn mix yapıp yeni bir tad buldunmu birde içerken bu nee yaa bu neydi ki neyi andırıyor ya bu hımmm bu çok altta kalmış bu üste çıkmış bunu şöyle demlesem daha iyi olur diye sıralarım nedenlerini :)

Hele hele herşeyin tamamen otamasyon olduğu şu günümüzde insanın kendi kendine yeni şeyler denemesi kadar güzel birşey mi var ?
En büyük hazzım şu oluyor benim yaptığım reçetelerde beğeneyim beğenmiyeyim mutlaka birine ikram ediyorum ve inan o kişiden gelen tepki seni öyle mutlu ediyor ki :) mix aromada bunu yaşayamazsın çünkü sen sadece birleştirensin kendine has bir ton yok o likitte ...
hani bilindik mix aromalar diyosun ya kardeş :) bir zamanlar o tarifte bizim gibi bir insanın denemesiye ortaya çıkmıştı :) ben sen yada bir başkası bu işle kafa yormazsa farklı mixleri nasıl tadacağız ???

Mix iyidir candır güzeldir hala kullanırım ama yanında mutlaka bişiler yaparım kendi reçetemden tavsiye ederim sanada :)

Ve bir gün mutlaka kendi damak tadını bulursun mutlaka bir gün :) :) :) ama şöyle bir şey var emek olmadan yemek olmaz ;)

İnşallah ağabeyim yeni mixlerim gelicek en yakın zamanda denemeden paylaşmak istemiyorum :) ama gariptir benim ne kadar beğenmediğim tarif varda çevremde hediye ettiklerim bayılıyo anlamadım bir türlü ?

Seçicisin kolay kolay beğenemiyorsun demekki. En sonunda sen beğenicen ama biz beğenmiycez ???

• Komik
Tepkiler: HMA
Seçicisin kolay kolay beğenemiyorsun demekki. En sonunda sen beğenicen ama biz beğenmiycez ???
Muhtemelen öyle olcak ağabeyim ya ? hatta bu başlık altında bir tarif daha vardı böyle çetrefilli olmayan onu kesin denicem düz sade basit ? kesin onu beğenirim ??? neyse daha fazla konuşmuyayım gidip reçete hazırlıyayım ????

CDD no:8 'i hiçbir yerde bulamıyorum stoklar tükenmiş, bu aromaya benzer bol baharatlı odayı çemen kokusuyla kaplayacak bir aroma bilen yazsın :) (FE aromaları hariç)

CDD NO:8 normalde çemen pastırma kokusu vermez
Odayı çemen kokusuyla kaplayacak bir aroma aradığınıza göre size tavsiyem CDD NO: 1 (Velabuhar'da var)
Flavors Express hariç demişsiniz ama yine de FE'den MLB aroması odanızı pastırma - çemen kokularıyla kaplayacaktır...
Konu başlığı sihirli reçete olduğuna göre sihirli tatlar yakalamak için 3 - 5 değişik aroma alarak masraf etmenize gerek yok.
Flavors Express - Captain aroması mükemmel bir aromadır. Ama bu aroma diğer FE aromaları gibi pek karıştır iç tarzında değil en az 1 ay demleme ister...

Son düzenleme:
CDD NO:8 normalde çemen pastırma kokusu vermez
Odayı çemen kokusuyla kaplayacak bir aroma aradığınıza göre size tavsiyem CDD NO: 1 (Velabuhar'da var)
Flavors Express hariç demişsiniz ama yine de FE'den MLB aroması odanızı pastırma - çemen kokularıyla kaplayacaktır...
Konu başlığı sihirli reçete olduğuna göre sihirli tatlar yakalamak için 3 - 5 değişik aroma alarak masraf etmenize gerek yok.
Flavors Express - Captain aroması mükemmel bir aromadır. Ama bu aroma diğer FE aromaları gibi pek karıştır iç tarzında değil en az 1 ay demleme ister...

Teşekkür ederim. No:8'i No:1 ile karıştırıp deniyordum. No:8 tedarikçi sitelerin açıklamasında yazdığı gibi biraz da baharat kompleksi içeriyor çok da çemenli değil kendine has hoş bir tadı var. No:1 MLB'ye daha yakın evet. MLB'yi bir süredir temin edemiyorum, tedarikçilerle konuştum firmanın sitesinde de şu an için olmadığı için temin edememişler. Aslında Flavour Art, TFA, İnawera vb aromalarda çemenli, bol baharatlı aromaların MLB, NO:1 vs muadilini sormuştum. Birçok tütün aroması denedim ama MLB, NO:1, NO:8 'e yakın bir baharat tadı elde edemedim.

Bir tek piyasada Flavorah aromalar kaldı hiç denemediğim... Captain aromasını geçen sene denemiştim ama pek damak tadıma uymadı sanki biraz tatlı bir aromaydı... Black mile, Cigar, French Pipe de öyle geldi bana. Hepsini bir arkadaşıma vermiştim bayılmıştı. Daha çok tatsız şekersiz tamamen baharat ve tütün kompleksi, küllük gibi kokan bileşimler hoşuma gidiyor, böyle bir reçeteniz varsa paylaşırsanız sevinirim. Parliment Blue Tobac böyleymiş benzer bir reçete olabilir.

Tekrar teşekkürler, mutlu günler...

Teşekkür ederim. No:8'i No:1 ile karıştırıp deniyordum. No:8 tedarikçi sitelerin açıklamasında yazdığı gibi biraz da baharat kompleksi içeriyor çok da çemenli değil kendine has hoş bir tadı var. No:1 MLB'ye daha yakın evet. MLB'yi bir süredir temin edemiyorum, tedarikçilerle konuştum firmanın sitesinde de şu an için olmadığı için temin edememişler. Aslında Flavour Art, TFA, İnawera vb aromalarda çemenli, bol baharatlı aromaların MLB, NO:1 vs muadilini sormuştum. Birçok tütün aroması denedim ama MLB, NO:1, NO:8 'e yakın bir baharat tadı elde edemedim.

Bir tek piyasada Flavorah aromalar kaldı hiç denemediğim... Captain aromasını geçen sene denemiştim ama pek damak tadıma uymadı sanki biraz tatlı bir aromaydı... Black mile, Cigar, French Pipe de öyle geldi bana. Hepsini bir arkadaşıma vermiştim bayılmıştı. Daha çok tatsız şekersiz tamamen baharat ve tütün kompleksi, küllük gibi kokan bileşimler hoşuma gidiyor, böyle bir reçeteniz varsa paylaşırsanız sevinirim. Parliment Blue Tobac böyleymiş benzer bir reçete olabilir.

Tekrar teşekkürler, mutlu günler...
f.a dark vapure tamamen baharatlı, baharat kokusu biberiye benzeri.
desert ship de şekersiz, standalone pek güzel olmuyor ama dark vapure ile kullanınca biraz yumuşatıyor karışımı.
cuban supreme tamamen şekersiz bol baharatlı, ben almond ile, polar blast ile başarılı buluyorum.
f.e tobacco absolute de şekersiz n.e.t aroma. ben standalone olarak %1 ile demlemenin ilk iki haftasında tüketmeyi seviyorum. yaş tütüne benzer bir tat veriyor. bekledikçe küllük tadına doğru gidiyor.

şekersiz tat almak için vgden gelen tadı nötrleyecek aromalar kullanmanız gerek, flash bu konuda güzel işler çıkaran bir efektör %0.25, %0.5 gibi oranlarda deneyin.

f.a dark vapure tamamen baharatlı, baharat kokusu biberiye benzeri.
desert ship de şekersiz, standalone pek güzel olmuyor ama dark vapure ile kullanınca biraz yumuşatıyor karışımı.
cuban supreme tamamen şekersiz bol baharatlı, ben almond ile, polar blast ile başarılı buluyorum.
f.e tobacco absolute de şekersiz n.e.t aroma. ben standalone olarak %1 ile demlemenin ilk iki haftasında tüketmeyi seviyorum. yaş tütüne benzer bir tat veriyor. bekledikçe küllük tadına doğru gidiyor.

şekersiz tat almak için vgden gelen tadı nötrleyecek aromalar kullanmanız gerek, flash bu konuda güzel işler çıkaran bir efektör %0.25, %0.5 gibi oranlarda deneyin.

İşte beklediğim cevap çok çok teşekkür ederim Marul dostum. Önerilerinin hepsini sonraki siparişimde alıp deneyeceğim.

Geri