Nacruno
Community
Hocam kullandığınız oranlar yüzdesel mi ?Merhaba arkadaşlar tekrardan ben iş yerinde olan bir kaç kahveli likit tarifimi paylaşayım dedim ama bunları ben pek beğenmedim hala arayıştayım , eksik yada fazla olanları deneye yanıla çıkartıyorum. eğer yardımcı olmak isteyen varsa fikir alışverişine açığım şimdiden teşekkürler.
1. tarifim : 0,3 mg %14 oranında 30 ml olarak demlendi 21 gün bekledim ama tadı hiç hoş gelmedi vanilya çok üstteydi
Cappichino 0,90 (CAP)
Vanilla Swirl 1.20(TFA)
White Chocolate 1.20(TFA)
Cotton Candy 0.30(TFA)
Dairy Milk 0.60 (TFA)
Chocolate 1.20(TFA)
2.tarifim : 0,3 mg %12 oranında 30 ml olarak yine demledim. bu bi tık daha iyidii ama yine istediğim kahve sertliği ve yumuşak içimi bulamadığım likit oldu
Cappichino 1,20 (CAP)
Chocolate 1.20(TFA)
Cotton Candy 0,60(TFA)
Dairy Milk 0.60 (TFA)
3. Tarifim : 0,3 mg %16 oranında 30 ml olarak demlendi yine buda içilebilirdi ancak vanilyaaa ah vanilya sanki tadı bozuyor gibi geldi birazda sanki beyaz çikolata bozdu tadı ne bilim ya kafa kalmadı ki yapa yapa bulacağım ama sonuda
Cappichino 1,20 (CAP)
Vanilla Swirl 1.20 (TFA)
Cotton Candy 0.60(TFA)
Dairy Milk 0.60 (TFA)
White Chocolate 1.20(TFA)
Sırada 2 tarifim daha var ama onları daha demlemedim onları demleyince yorumlayarak paylaşacağım inşallah bu sefer tutar yine o istediğim kahve tadını bulmak için eklemeler yapacağım
@byerix @Yksitoista buyrun üstadlar benim acemice reçetelerim bunlar
Efkar cezve denediniz mi ? O ayarda bi kahveli yumuşak bir likit, likit arayışımı bitirebilir. DLde de MTL de de çok hoşuma gidiyor. Ayrıca yumuşak bir kahveli likit içinde heisenberg magic coffee tavsiye ederim. İçeriği çikolata süt kahve