• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

E-Likit Reçete Sihirli Reçeteler -Ana Konu -2021|2022|2023|2024

Merhaba arkadaşlar tekrardan ben :) iş yerinde olan bir kaç kahveli likit tarifimi paylaşayım dedim ama bunları ben pek beğenmedim hala arayıştayım , eksik yada fazla olanları deneye yanıla çıkartıyorum. eğer yardımcı olmak isteyen varsa fikir alışverişine açığım ;) şimdiden teşekkürler.

1. tarifim : 0,3 mg %14 oranında 30 ml olarak demlendi 21 gün bekledim ama tadı hiç hoş gelmedi vanilya çok üstteydi :(
Cappichino 0,90 (CAP)
Vanilla Swirl 1.20(TFA)
White Chocolate 1.20(TFA)
Cotton Candy 0.30(TFA)
Dairy Milk 0.60 (TFA)
Chocolate 1.20(TFA)

2.tarifim : 0,3 mg %12 oranında 30 ml olarak yine demledim. bu bi tık daha iyidii ama yine istediğim kahve sertliği ve yumuşak içimi bulamadığım likit oldu :)
Cappichino 1,20 (CAP)
Chocolate 1.20(TFA)
Cotton Candy 0,60(TFA)
Dairy Milk 0.60 (TFA)

3. Tarifim : 0,3 mg %16 oranında 30 ml olarak demlendi yine buda içilebilirdi ancak vanilyaaa ah vanilya sanki tadı bozuyor gibi geldi birazda sanki beyaz çikolata bozdu tadı ne bilim ya kafa kalmadı ki yapa yapa bulacağım ama sonuda :D
Cappichino 1,20 (CAP)
Vanilla Swirl 1.20 (TFA)
Cotton Candy 0.60(TFA)
Dairy Milk 0.60 (TFA)
White Chocolate 1.20(TFA)

Sırada 2 tarifim daha var ama onları daha demlemedim onları demleyince yorumlayarak paylaşacağım inşallah bu sefer tutar yine o istediğim kahve tadını bulmak için eklemeler yapacağım :)

@byerix @Yksitoista buyrun üstadlar benim acemice reçetelerim bunlar :)

Son düzenleme:
Benim reçetelerim genelde iş yerinde :) malesef iş yerindeki pc de foruma girmiyor :( ama pazartesi akşamına nasipse bir kaç tane paylaşırım ama hepsi kahve üzerine :) istediğim kahveli likiti bir türlü yapamadım arkadaş yaaa :)
Ben hiç sevemedim kahve tatlarını ama şöyle bir sütlü nescafe tarifi oturtmuştum kendime tadını ben net alabiliyordum. Belki denersiniz. Basit hem
TFA Cofee %5
TFA Dairy Milk %3

Bu kadar. :)

Benim reçeteleri şuraya bırakıyorum. Genelde total aroma kullanımında %10 üzerine çıkmamaya çalışıyorum. Öyle 8-10 aroma karıştırmayı pek sevmiyorum ben. Mtl kullandığım için olabilir. Baştan ben uyarayım da bunun aroması az olmuş demeyin. ;)

--Apple Cracker--
TFA Apple Pie %5
TFA Graham Cracker %3
TFA Cinnamon %1

--Oaky Tobacco--
FA - Maxx Blenad %3
FA - 7 Leaves %2
Fa - Oak Wood %1

--Cuban Cracker-- (Bak bu çok hoşuma gidiyor işte.)
TFA - Graham Cracker %3
TFA - RY4 Double %2
TFA - Cubano Type %2
TFA - Cotton Candy %0.5
TFA - Acetyl Pyrazine %0.5

-- Tobacco Black Honey-- (Biraz boğazda yanma olabilir. Fazla bal yediğinizde olan gibi. Uyarayım da ben)

TFA - Black Honey %6
TFA - RY4 Double %4

Şimdilik bu kadar. Sonra devam ederim.

Bende Ayaz Ata gibi bir tarif arıyorum. Hani yakını varsa sevinirim. CDD ler ile mix yapana da denk gelmedim hiç. CDD ile tarif verecek olursa sevinirim. Genelde no:8 ve no:2 single yeterli ama. Neyse saygılar, sevgiler efendim. :)

Son düzenleme:
%3 dairy milk
%6 strawberry ripe
%3 strawberry
%2 french vanillia
%1 vanillia custard
%1 bavarian cream
5 hafta demleme
(çilek ve süt baskın alttan güzel vanilya tatları)

%5 hazelnut
%4 banana cream
%1 bavarian cream
%1 caramel (original)
%1 acetyl pyrazıne
5 hafta demleme
(muz fındık önde alttan karamel ve hafif kavrulmuş kuruyemiş)

Tütün tatları için;
%4 Ry4 Double (TFA)
%2 Caramel Original (TFA)
%3 Graham Cracker Clear (TFA)
%1 Banana Cream (TFA)

Önerim %40PG %60VG olacak şekilde ayarlamanızdır.

Meyveli likit olarak da;
%4 Strawberry (TFA)
%2 Strawberry Ripe (TFA)
%1 Kiwi Double (TFA)
%4 Watermelon (TFA)
%1 Peach (TFA)

Önerim %30PG %70VG olacak şekilde ayarlamanızdır.

Tütün tatları için;
%4 Ry4 Double (TFA)
%1 Banana Cream (TFA)

Önerim %40PG %60VG olacak şekilde ayarlamanızdır.

%4 Ry4 Double (TFA)

tamda bu aromalar var elimde banana yerine almond koymayı düşünüyorum nasipse :) sanırım güzel bir tad çıkar ortaya ve bunun aynısından honeydew melon kullanacağım inşallah güzel tadlar elde ederim :)

Bu aralar en büyük arayışım tatlı tarçınsız bisküvi (Pötibör vs) ya da kurabiye (Cookie) tadı, sütlü de olabilir. Tarçınsız olması önemli.
Her markanın, cookie, biscuit, biscotto, yellow cake, cheesecake, pie crust vs ve krema aromaları mevcut..

Bu aralar en büyük arayışım tatlı tarçınsız bisküvi (Pötibör vs) ya da kurabiye (Cookie) tadı, sütlü de olabilir. Tarçınsız olması önemli.
Her markanın, cookie, biscuit, biscotto, yellow cake, cheesecake, pie crust vs ve krema aromaları mevcut..
Flavour Art Nonna’s Cake Flavor denediniz mi hocam, Tarçın tadı aldığımı hatırlamıyorum ama biraz fındık ilavesi ile güzel olduğunu hatırlıyorum. isteğe göre tfa dairy milk %2 civarında ekleyebilirsiniz

Benim Silahlı Kuvvetler tadına en yakın bulduğum:

CDD8 %3.5 -%5
Tobacco Absolute %0.01

En az 30 gün demleme.

Tiryaki:

CDD4 %3.5 - %5
Tobacco Absolute %0.01

En az 30 gün demleme.

FE Dhill %3
FE Cherry Cigar %1
FE French Pipe %1
Tobacco Absolute %0.01

kendi uydurduğum bir tarif, yapıp unutmuştum, üç dört ay sonra açıp zevkle içmiştim - bilhassa Spica Pro gibi kuru buhar veren bir ato ile öneririm.

bir türlü sevemedim petibör tadını . ancak cookie tadında sanırım yine bir mix vardı Efterian üstadın denediniz mi bilmem ama gayet güzeldi tester yollamıştı bana öyle tatmıştım onuda hadi demlileyim dedim ancak bi daha elim varmadı almaya :) sevenler için tavsiyemdir.

Benim Silahlı Kuvvetler tadına en yakın bulduğum:

CDD8 %3.5 -%5
Tobacco Absolute %0.01

En az 30 gün demleme.

Tiryaki:

CDD4 %3.5 - %5
Tobacco Absolute %0.01

En az 30 gün demleme.

FE Dhill %3
FE Cherry Cigar %1
FE French Pipe %1
Tobacco Absolute %0.01

kendi uydurduğum bir tarif, yapıp unutmuştum, üç dört ay sonra açıp zevkle içmiştim - bilhassa Spica Pro gibi kuru buhar veren bir ato ile öneririm.
Hocam cdd aromalar için %2 maksimum kullanın diyor. Ben tek olarak cdd no8 kullanıyorum bana biraz fazla geliyor aroması. Gerçi damak tadı bu ama. %5 falan fazla değil mi?

Evet, CDD tütünlü aromaları için genelde %1.5/%2.5 arası bir oran tavsiye ediyor fakat %1'den başlayıp az buldukça yükselterek yazdığım oranlara geldiğimde istediğim tadı aldım.

Doğru ya da sağlıklı olup olmadığından emin değilim. Herhangi bir garanti vermiyorum ama bu tarifleri bu şekilde severek tükettim :).

Her türlü az aroma daha iyidir ama, kaygınızda haklısınız.

Hocam cdd aromalar için %2 maksimum kullanın diyor. Ben tek olarak cdd no8 kullanıyorum bana biraz fazla geliyor aroması. Gerçi damak tadı bu ama. %5 falan fazla değil mi?

yüzdeler için..

Bir litre likit te yada 1000ml de %2.5 kullanacaksanız. CDD den 25ml aroma koyarsınız..

Bu 25 ml aromanın kendi içinde yüzdeleri ile karışım yapılır ve likit teki toplam aroma oranı artmaz..
Yani reçetenin oranları
%10 CDD a
%10 CDD b
%5 faex tbc diyelim..
10ml a, 10ml b ve 5 ml tbc şeklinde aroma karışımını base ile karıştırılmalıdır..

Mantık kullanılan aroma yüzdelerinin toplamını %100 kabul edip, Kendi içinde doğru orantı ile (ilk okulda içler dışlar çarpımı denirdi sanırım) likitin max aroma limitine oranlamaktır.

%5 %5 %0.01 yazılmış mesela, 0.01 i sayma efektördür kendisi, kalan aroma bire bir(%50 %50 oranda) karıştırmak için, 100ml de %2 cdd aroma isteniyor ise, 2 ml aromanın 1ml a ve 1ml b aromasından koyarak aynı karışımı yapabilirsiniz. Fazla aroma böbreklere zarar sınırlı aroma herzaman en iyisidir [emoji16]

ByMERZİFONLU on Tapatalk

yüzdeler için..

Bir litre likit te yada 1000ml de %2.5 kullanacaksanız. CDD den 25ml aroma koyarsınız..

Bu 25 ml aromanın kendi içinde yüzdeleri ile karışım yapılır ve likit teki toplam aroma oranı artmaz..
Yani reçetenin oranları
%10 CDD a
%10 CDD b
%5 faex tbc diyelim..
10ml a, 10ml b ve 5 ml tbc şeklinde aroma karışımını base ile karıştırılmalıdır..

Mantık kullanılan aroma yüzdelerinin toplamını %100 kabul edip, Kendi içinde doğru orantı ile (ilk okulda içler dışlar çarpımı denirdi sanırım) likitin max aroma limitine oranlamaktır.

%5 %5 %0.01 yazılmış mesela, 0.01 i sayma efektördür kendisi, kalan aroma bire bir(%50 %50 oranda) karıştırmak için, 100ml de %2 cdd aroma isteniyor ise, 2 ml aromanın 1ml a ve 1ml b aromasından koyarak aynı karışımı yapabilirsiniz. Fazla aroma böbreklere zarar sınırlı aroma herzaman en iyisidir [emoji16]

ByMERZİFONLU on Tapatalk
Yine bir şey, yeni bir şey daha öğrendim. İçler dışlar çarpımı doğru da orta 1 ya da 2 deydi o benim zamanım da. :)

Geri