• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Öneri İstiyorum? | E-Sigara MTL'mi, DL'mi:)

CevizAğacı

Community
Elektronik sigara deneyimimizin en önemli yanı hangi tür içimi tercih edeceğimiz olabilir. Genellikle yeni kullanıcılar ilk defa buharladıklarında sigara içimi veya ciğer çekimi tarzlarından hangisi ile başladılar ise o şekilde devam etmeyi ( hoşlanmasalar bile...) tercih ediyorlar. Aslında her kullanış şeklini deneyimleyip kendilerini tatmin eden ve rahatsız etmeden sigarayı bıraktıran stili keşfetmeleri daha doğru bir karar. Dilim döndüğü kadar bu çekim tekniklerinden bahsetmek isterim.

Ciğer çekimi ( nargile tarzı veya ingilizcesi direct lung DL )
Buharı, atomizerden ağızda bekletmeden ciğere çekmek ve ciğerden direk dışarıya vermek usulü ile yapılan içim şeklidir.
Aslında nargile içilirken yapılan çekim tarzının aynısıdır. Yüksek oranda buhar ağızdan dışarıya verilir. Genellikle yüksek watt larda ve düşük dirençlerde yapılır.

Artıları:
  • Aromayı çok fazla alırsınız
  • Yüksek buhar performansı doygunluk verir.
  • Düşük nikotin oranlı likitler tercih edildiği için daha az nikotine maruz kalınır.
Eksileri:
  • Yüksek oranda aroma elde etmek için çok fazla likit tüketimi olur
  • Genellikle çift coilli sarımlar yapıldığı için tel,pamuk ihtiyacı artar
  • Hazır coilli bir atomizer kullanılıyorsa coil değişimi daha sık yapılır
  • Modunuzun pilleri yüksek watt ihtiyacı nedeniyle daha çabuk biter
  • Üstte saydığım nedenlerden ötürü bütçe dostu bir içim tarzı değildir

Ağızdan Ciğere çekim ( sigara içimi, ingilizce mouth to lung,MTL )
Buharı ilk önce ağıza daha sonra ciğere çekmek ve dışarı göndermek şeklinde yapılan içim tarzıdır. Sigarayı en iyi simüle eden tarz olduğu için sigarayı yeni bırakanlara önerilir. Daha yüksek dirençlerde ve daha düşük watt larda buharlanır.

Artıları:
  • Sigara içimine çok benzediği için sigarayı bırakmakta çok işe yarar
  • Az duman çıkaran bir eylemdir bu nedenle çevreye daha az rahatsızlık verir
  • Daha az likit, tel, pamuk ve coil kullanılır bu nedenle bütçe dostudur.
  • Modunuzun pilleri daha yavaş biter
  • Deneyimli kullanıcılar için sıcaklık ayarı denilen mucizeyi gerçekleştirmeye olanak tanır
Eksileri:
  • Aromayı daha az hissedersiniz
  • Duman az olduğu için tatmin olmak biraz daha zordur
  • Daha az buhar akciğerlere gittiği için yüksek nikotin oranı içeren likitler kullanılır.
  • Sıkı içim sevenler için yanakların ilk dönemlerde ağrı yapması olumsuzluk sayılabilir

Birde bu iki içim stilinin karışımı olan son dönemde yaygınlaşan MTDL içim şekli vardır. Ne tam olarak Mtl nede tam olarak DL diyebileceğimiz bu stil genellikle hava girişi daha geniş Mtl atomizerler ile Havadar sigara içimi olarak açıklanabilir.

Herkesin içim şekli kendinin seçeneğidir önemli olan sonuç yani sigarayı bırakabilmektir bunun dışında kalanlar ise teferruattan ibarettir.

Sevgiler ve saygılar ile....

Oyla 0
MTL (Bir fırttan biseyyy olmassss):rolleyes: Amaca en uygun içim şekli
DL ( Bir zorttan bisey olmasss):LOL: Çıkış Amacı show olan ve genelde umumi ortamlarda kullanılmayan bu çekim yönteminin memleketimizde yaygın olması tamamen ticari yönlendirmelerden kaynaklı diye düşünüyorum. Asla bir buhar showman ı olamayacağım için bana uzak..

Merhaba,

Kusuruma bakmamanızı rica ederek, pek katılamadığımı söylemek istiyorum DL ile ilgili olan fikirlerinize. Özellikle biz Türkler'in pekala iyi bildiği nargile gibi bir gerçek hayatımızda varken DL tarzını tamamen şov amaçlı bir sebeple ortada olduğunu iddia etmek son derece yersizdir, daha önemlisi ayrıştırıcıdır çünkü hem bu hem sonrasında kendinizle ilgili olan ifadede DL kullananların şov amacı taşıdığını söylemiş oluyorsunuz.

Böyle bir şey yok.

Pekala bu konuya sizden az biraz öncesinde yazdığım mesajımda da DL'nin ya da MTL'in değil, birlik olmanın önemini vurgularken bunu kast ediyordum. Ben bir şeyi sevmiyorum diye onunla ilgili gerçek/mantık dışı fikirler ortaya atıp o şeyi sevenleri rencide edemem, etmemeliyim.

Siz de yapmayın. Bakış açınızı değiştirin. Biz DL severlerin kimseye kanıtlayacağı bir şey yok. Hoş bir avuç dumanla kime ne şov yaparsınız ve insanların gözüdeki değerinizi ne kadar artırırsınız konusu apayrı bir şey zaten. Ortalama 30lu yaşlarını süren bir kullanıcı grubunun belli üyelerinin böyle bir şeyi aklından geçirmesini düşünmek bile saçma. Biz keyif peşindeyiz. Pekala buluyoruz da. Ancak DL'yi "insanlara garip geliyor zaten" diye kıyasıya eleştiren bir diğer kesin elektronik sigara kullanıcıları olduğu sürece, yani kendi içimizde bile bunu daha özümseyememişken zaten konuyla ilgisiz insanların da bunu normal karşılamasını beklemek haliyle anlamsız.

Lütfen...

Saygılar.

Başlangıç kitlerinin çoğunlukla DL kullanım olması bana muazzam saçma geliyor. Sanki doğrusu başlangıç kitleri MTL devam DL olmalıydı. Tıpkı sigara ve nargile gibi...

Neden birini seçmemiz gerekiyormuş gibi algı yapılıyor, ben onu bile anlayabilmiş değilim :unsure: Bazı likitler Dl, bazıları Mtl içimle daha keyifli, bırakın dağınık kalsın bence ..

MTL (Bir fırttan biseyyy olmassss):rolleyes: Amaca en uygun içim şekli
DL ( Bir zorttan bisey olmasss):LOL: Çıkış Amacı show olan ve genelde umumi ortamlarda kullanılmayan bu çekim yönteminin memleketimizde yaygın olması tamamen ticari yönlendirmelerden kaynaklı diye düşünüyorum. Asla bir buhar showman ı olamayacağım için bana uzak..

Merhaba,

Kusuruma bakmamanızı rica ederek, pek katılamadığımı söylemek istiyorum DL ile ilgili olan fikirlerinize. Özellikle biz Türkler'in pekala iyi bildiği nargile gibi bir gerçek hayatımızda varken DL tarzını tamamen şov amaçlı bir sebeple ortada olduğunu iddia etmek son derece yersizdir, daha önemlisi ayrıştırıcıdır çünkü hem bu hem sonrasında kendinizle ilgili olan ifadede DL kullananların şov amacı taşıdığını söylemiş oluyorsunuz.

Böyle bir şey yok.

Pekala bu konuya sizden az biraz öncesinde yazdığım mesajımda da DL'nin ya da MTL'in değil, birlik olmanın önemini vurgularken bunu kast ediyordum. Ben bir şeyi sevmiyorum diye onunla ilgili gerçek/mantık dışı fikirler ortaya atıp o şeyi sevenleri rencide edemem, etmemeliyim.

Siz de yapmayın. Bakış açınızı değiştirin. Biz DL severlerin kimseye kanıtlayacağı bir şey yok. Hoş bir avuç dumanla kime ne şov yaparsınız ve insanların gözüdeki değerinizi ne kadar artırırsınız konusu apayrı bir şey zaten. Ortalama 30lu yaşlarını süren bir kullanıcı grubunun belli üyelerinin böyle bir şeyi aklından geçirmesini düşünmek bile saçma. Biz keyif peşindeyiz. Pekala buluyoruz da. Ancak DL'yi "insanlara garip geliyor zaten" diye kıyasıya eleştiren bir diğer kesin elektronik sigara kullanıcıları olduğu sürece, yani kendi içimizde bile bunu daha özümseyememişken zaten konuyla ilgisiz insanların da bunu normal karşılamasını beklemek haliyle anlamsız.

Lütfen...

Saygılar.

Pes doğrusu şaşkınlıktan dilimi yuttum nerede ise :confused:
Fikrime katılmazsınız anlarım. Yani bu sonucu nasıl çıkartabiliyorsunuz? Kişisel kanaatlerimi burda belirtmek nasıl bir ayrımcılık oluyor anlamış değilim. Gerçek/Mantık dışı derken bile kişisel fikirlerime alenen hakaret ediyorsunuz desem nasıl hissedersiniz? Bakış açımı kim ne düşünür diye değiştirecek insanlardan değilim. Bu cümlenizle bile ayrımcılık etiketini şahsıma karşı yapmış oluyorsunuz. Sizin gibi düşünmek?
Emoji kullanmak bile bazen işe yaramıyor demek ki. Ayrıca herkes Show yapamaz. Bu bir ayrıcalıktır. Neden DL kullanıcısını aşşağılamış olayım ki? Hem de Videolarına takılıp dakikalarca izlemekten keyf aldığım bir şeyi kötülemem. Amacına uygun bulmam o farklı bir konu. Mesela kimse elinde nargile şişesi ile gezmez. Yada bir bakkala gidip sigara alırken hiç bir bakkal boşver sigarayı al sana nargile vereyim demez. Bence son sıralarda piyasada dolanan başlangıç kitlerinin neden ekseriyetle dl veya dl ye yakın oldugunu ve sebeplerini araştırmak lazım. Tırnak içinde bir daha söylüyorum '' kişisel kanaatler''

Ben size bakış açınızı değiştirin yazmayacağım. Sadece ön yargılı okumayın yazacağım... ;) Lütfen... Saygılar bizden efendim.

Son düzenleme:
MTL tabi ki hiç şaşmadı şaşmaz da, nasıl "herkes ölümü tadacak sa " elbet bir gün MTL' e dönüş yapacaksınız.
Cemetery müdürlüğü ????

Ve ekleme de yapayım hiç bir şeyin taraftarı değilim şuan cuğara içimi yapıyorum yanaklarım içine de gömülde dışına da çıksa bu benim zevkim ve bir başkasının zevki de beni alakadar etmez kim ne ile mutlu ise onunla olsun saygılar bizden.

Son düzenleme:
DL içim direkt olarak "nargile" severlerin tercihidir diye düşünüyorum. Hiç sigara bile içmemiş birçok kişinin, DL içimin bol buharlı ve gösterişli havasına kapılıp mod, atomizer arayışına girdiğine şahit oldum. Bence, MTL beyefendi adamın elinden düşmez, DL ise yalnızca MTL için bir geçiştir:)

Sevgiler, saygılar;)

Gece, gündüz, içerde, dışarda, her şartta ve koşulda MTL(profil fotosu eskilerden bende sonradan doğru yolu "mtl" yi bulanlardanım) ????

Bir abim "Her nefis bir gün MTLyi tadacaktır." demişti, Forumdaki sayılı dlcilerden olan ben bile 1 hafta önce Siren 24mm aldım ve 1 haftadır MTL devam ediyorum, ne RDAya ne de Intake RTAya elimi sürmedim, aroması benim için bi tık aşağıda kalıyor olsa da likit sarfiyatı konusunda, kurulum konusunda, pil konusunda bayağı avantajlı

Nargile ile ilgili fikirlere bir ayraç koyayım, @Koba nın bir defasında dediği gibi biraz İlber'lik olacak ama yeri gelmişken yazayım istedim :) : tarihte nargile aslen tütün tüketmek amaıyla geliştirilmiş bir araç değildi, ayrıca bazılarımızın DL'ye atfettiği bol buhar/gösteriş amacı gibi kavramlar ile de maalesef uzaktan yakından alakası yoktu. Çok değil 100 yıl öncesinde bizim buralarda içilen nargileler MTL içimden belki birazcık fazla duman veriyordu. Yeni yeni (özellikle son 25 yıl diyebiliriz) Hindistan - Orta Doğu - Kuzey Afrika'da DL içime benzer bol ve yoğun dumanlı ve aromatik içim şekli ortaya çıkıp yaygınlaştı ki halen nargile ile sandığınızdan daha az tütün ve benzeri ürün tüketiliyor. Osmanlı'da tütün tüketimi ile ilgili kafanıza takılan detaylar varsa aradığınız şeyi nargilede bulamazsınız, günümüz Türkiye'sindeki pipo ve sigara kullanıcıları arasındakine benzer bir oran vardır. Çubuk (genelde halk arasında yaygın) ve enfiye (genelde aristokrasi arasında yaygın) kelimeleri üzerinden daha doyurucu bir araştırma yapabilirsiniz.

Ama günümüzdeki her köşebaşında gördüğümüz nargilecilerdeki araç ve içim şeklini DL ile karşılaştırmak mümkün. Bende ortada bir gösteri olmadığını belirteceğim şahsen, düşük nikotinli ağız dolusu buharla ciğer çekimi yapmak doyuruculuk açısından bazılarımıza iyi geliyor diyelim.

Ben Mart 2017 mtl ile başladım mtl ile devam ediyorum. Bir kere bir arkadaştan dl çekim yapayım dedim ciğerlerim ağzıma geldi. :) bir daha da denemedim. İçtiğimiz ister dl, ister mtl bizi ateşli den uzak tutuyorsa, bence kim hangisinden daha çok zevk alıyorsa onu içsin derim.

Bana göre hobi olarak DL kullanım, sigarayı bırakma amacı olarak ise MTL kullanım.
İlk başta DL başladık bilmeden, daha doğrusu istemeden de olsa kit alınca DL başlanıyor. Aldığım kişide mod yoktu kit vardı mecburiyetten öyle başladık gibi.
2-3 hafta içinde MTL'ye geçtim. Ara ara akşamları DL içtim ama 6-7 ayı geçmiştir DL atomizeri elden çıkaralı. Sek ve MTL çogüzel.

Geri