• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Öneri İstiyorum? | E-Sigara MTL'mi, DL'mi:)

CevizAğacı

Community
Elektronik sigara deneyimimizin en önemli yanı hangi tür içimi tercih edeceğimiz olabilir. Genellikle yeni kullanıcılar ilk defa buharladıklarında sigara içimi veya ciğer çekimi tarzlarından hangisi ile başladılar ise o şekilde devam etmeyi ( hoşlanmasalar bile...) tercih ediyorlar. Aslında her kullanış şeklini deneyimleyip kendilerini tatmin eden ve rahatsız etmeden sigarayı bıraktıran stili keşfetmeleri daha doğru bir karar. Dilim döndüğü kadar bu çekim tekniklerinden bahsetmek isterim.

Ciğer çekimi ( nargile tarzı veya ingilizcesi direct lung DL )
Buharı, atomizerden ağızda bekletmeden ciğere çekmek ve ciğerden direk dışarıya vermek usulü ile yapılan içim şeklidir.
Aslında nargile içilirken yapılan çekim tarzının aynısıdır. Yüksek oranda buhar ağızdan dışarıya verilir. Genellikle yüksek watt larda ve düşük dirençlerde yapılır.

Artıları:
  • Aromayı çok fazla alırsınız
  • Yüksek buhar performansı doygunluk verir.
  • Düşük nikotin oranlı likitler tercih edildiği için daha az nikotine maruz kalınır.
Eksileri:
  • Yüksek oranda aroma elde etmek için çok fazla likit tüketimi olur
  • Genellikle çift coilli sarımlar yapıldığı için tel,pamuk ihtiyacı artar
  • Hazır coilli bir atomizer kullanılıyorsa coil değişimi daha sık yapılır
  • Modunuzun pilleri yüksek watt ihtiyacı nedeniyle daha çabuk biter
  • Üstte saydığım nedenlerden ötürü bütçe dostu bir içim tarzı değildir

Ağızdan Ciğere çekim ( sigara içimi, ingilizce mouth to lung,MTL )
Buharı ilk önce ağıza daha sonra ciğere çekmek ve dışarı göndermek şeklinde yapılan içim tarzıdır. Sigarayı en iyi simüle eden tarz olduğu için sigarayı yeni bırakanlara önerilir. Daha yüksek dirençlerde ve daha düşük watt larda buharlanır.

Artıları:
  • Sigara içimine çok benzediği için sigarayı bırakmakta çok işe yarar
  • Az duman çıkaran bir eylemdir bu nedenle çevreye daha az rahatsızlık verir
  • Daha az likit, tel, pamuk ve coil kullanılır bu nedenle bütçe dostudur.
  • Modunuzun pilleri daha yavaş biter
  • Deneyimli kullanıcılar için sıcaklık ayarı denilen mucizeyi gerçekleştirmeye olanak tanır
Eksileri:
  • Aromayı daha az hissedersiniz
  • Duman az olduğu için tatmin olmak biraz daha zordur
  • Daha az buhar akciğerlere gittiği için yüksek nikotin oranı içeren likitler kullanılır.
  • Sıkı içim sevenler için yanakların ilk dönemlerde ağrı yapması olumsuzluk sayılabilir

Birde bu iki içim stilinin karışımı olan son dönemde yaygınlaşan MTDL içim şekli vardır. Ne tam olarak Mtl nede tam olarak DL diyebileceğimiz bu stil genellikle hava girişi daha geniş Mtl atomizerler ile Havadar sigara içimi olarak açıklanabilir.

Herkesin içim şekli kendinin seçeneğidir önemli olan sonuç yani sigarayı bırakabilmektir bunun dışında kalanlar ise teferruattan ibarettir.

Sevgiler ve saygılar ile....

Oyla 0
Mtl candır
Pilin bitmez ,Likitin, pamuğun telin vs, vs, bitmez çiğerin yoğurmaz
Dl
Mtlnin tersi ????
Herkes birgün mtlci olucak

Yeni başlayanlar genelde dl ile başladıkları için sonradan bilgilenince doğru yolu buluyolar ????
Yeni başlayan mtl ile başlasa dl ile başlayanlara göre min 2kat başarılı olur (Herkes ES deneyip devam etmiyor beğenmiyor sevmiyor ama mtl ile başlansa kullanıma devam eden kullanıcı sayıs min 2katına çıkaçağına eminim)

Mtl mi dlmi sorusu biraz fazla genel kalabilir ben ozellestireyimmerak ettigim bir konusa, mtl icin cok cesitli tel secenekleri ve tartismalari mevcut peki siz dl de hangi telleri tercih ediyorsunuz, kullandiginiz telin boyutlarini neye gore ayarliyorsunuz ornek deck boyutu? Direnc? Dl konusunda bende bilgilenmis olurum ustalarin yorumlariyla

Bir abim "Her nefis bir gün MTLyi tadacaktır." demişti, Forumdaki sayılı dlcilerden olan ben bile 1 hafta önce Siren 24mm aldım ve 1 haftadır MTL devam ediyorum, ne RDAya ne de Intake RTAya elimi sürmedim, aroması benim için bi tık aşağıda kalıyor olsa da likit sarfiyatı konusunda, kurulum konusunda, pil konusunda bayağı avantajlı
Zamanın behrinde bunu yazmışım sireni iki haftada bırakmıştım, bir aydır expro v3 kullanıyorum aroma olarak beni tatmin ediyor açıkçası yani dışarıda falan çok fazla dikkat çekmeden buharlayabiliyorum ama DLden de vazgeçilmez tabi

Mtl mi dlmi sorusu biraz fazla genel kalabilir ben ozellestireyimmerak ettigim bir konusa, mtl icin cok cesitli tel secenekleri ve tartismalari mevcut peki siz dl de hangi telleri tercih ediyorsunuz, kullandiginiz telin boyutlarini neye gore ayarliyorsunuz ornek deck boyutu? Direnc? Dl konusunda bende bilgilenmis olurum ustalarin yorumlariyla
Düz kantal sarar geçerim fantaziye gerek yok

hasta olduğum için DL çok içemiyorum bu süreçler için MTL daha iyi gibi geldi bana. 1 RTA DL + 1 Tank DL + 1 MTL on numara kombinasyon bence.

Dl bana emzik gibi geliyor çek çek çek bırak ee doymadık abi.
Mtl de koyarsın okkalı nbase alırsın bi uzun sıkı atomizer ateş tuşuna bastın mı beynin gözlerin oynar ????

Her zaman mtl dl dövüştürürüz tekliflere açığım ????

Mtl de koyarsın okkalı nbase alırsın bi uzun sıkı atomizer ateş tuşuna bastın mı beynin gözlerin oynar ????

Hocam DL kullanmak demek nikotin ihtiyacı gidermek demek değil aromaya doyduğun zaman bırakırsın alışmak bayağı zaman alıyor

Dlde içersen 9mg nikotinli likit bak nasıl doyuruyor seni. mtl bile içmezsin o zaman. Ben yeri geliyor likit kalmazsa 12mg nikotinle dl içiyorum. :LOL::LOL::LOL::LOL::LOL:

Geri