• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Öneri İstiyorum? | E-Sigara MTL'mi, DL'mi:)

CevizAğacı

Community
Elektronik sigara deneyimimizin en önemli yanı hangi tür içimi tercih edeceğimiz olabilir. Genellikle yeni kullanıcılar ilk defa buharladıklarında sigara içimi veya ciğer çekimi tarzlarından hangisi ile başladılar ise o şekilde devam etmeyi ( hoşlanmasalar bile...) tercih ediyorlar. Aslında her kullanış şeklini deneyimleyip kendilerini tatmin eden ve rahatsız etmeden sigarayı bıraktıran stili keşfetmeleri daha doğru bir karar. Dilim döndüğü kadar bu çekim tekniklerinden bahsetmek isterim.

Ciğer çekimi ( nargile tarzı veya ingilizcesi direct lung DL )
Buharı, atomizerden ağızda bekletmeden ciğere çekmek ve ciğerden direk dışarıya vermek usulü ile yapılan içim şeklidir.
Aslında nargile içilirken yapılan çekim tarzının aynısıdır. Yüksek oranda buhar ağızdan dışarıya verilir. Genellikle yüksek watt larda ve düşük dirençlerde yapılır.

Artıları:
  • Aromayı çok fazla alırsınız
  • Yüksek buhar performansı doygunluk verir.
  • Düşük nikotin oranlı likitler tercih edildiği için daha az nikotine maruz kalınır.
Eksileri:
  • Yüksek oranda aroma elde etmek için çok fazla likit tüketimi olur
  • Genellikle çift coilli sarımlar yapıldığı için tel,pamuk ihtiyacı artar
  • Hazır coilli bir atomizer kullanılıyorsa coil değişimi daha sık yapılır
  • Modunuzun pilleri yüksek watt ihtiyacı nedeniyle daha çabuk biter
  • Üstte saydığım nedenlerden ötürü bütçe dostu bir içim tarzı değildir

Ağızdan Ciğere çekim ( sigara içimi, ingilizce mouth to lung,MTL )
Buharı ilk önce ağıza daha sonra ciğere çekmek ve dışarı göndermek şeklinde yapılan içim tarzıdır. Sigarayı en iyi simüle eden tarz olduğu için sigarayı yeni bırakanlara önerilir. Daha yüksek dirençlerde ve daha düşük watt larda buharlanır.

Artıları:
  • Sigara içimine çok benzediği için sigarayı bırakmakta çok işe yarar
  • Az duman çıkaran bir eylemdir bu nedenle çevreye daha az rahatsızlık verir
  • Daha az likit, tel, pamuk ve coil kullanılır bu nedenle bütçe dostudur.
  • Modunuzun pilleri daha yavaş biter
  • Deneyimli kullanıcılar için sıcaklık ayarı denilen mucizeyi gerçekleştirmeye olanak tanır
Eksileri:
  • Aromayı daha az hissedersiniz
  • Duman az olduğu için tatmin olmak biraz daha zordur
  • Daha az buhar akciğerlere gittiği için yüksek nikotin oranı içeren likitler kullanılır.
  • Sıkı içim sevenler için yanakların ilk dönemlerde ağrı yapması olumsuzluk sayılabilir

Birde bu iki içim stilinin karışımı olan son dönemde yaygınlaşan MTDL içim şekli vardır. Ne tam olarak Mtl nede tam olarak DL diyebileceğimiz bu stil genellikle hava girişi daha geniş Mtl atomizerler ile Havadar sigara içimi olarak açıklanabilir.

Herkesin içim şekli kendinin seçeneğidir önemli olan sonuç yani sigarayı bırakabilmektir bunun dışında kalanlar ise teferruattan ibarettir.

Sevgiler ve saygılar ile....

Oyla 0
@Anton en sevdigin konu üstad:devilish:

Teşekkür ederim hocam. :)

Ben bir elimde MTL diğer elimde DL setlerimi tutuyor, ikisini aynı anda ağzıma götürüyor ve o şekilde içim yapıyorum bir süredir. Hayatım bu şekilde çok renklendi.. Tavsiye ediyorum herkese.

:D

Şakası bir yana, ikisinin de yeri ayrı. Biri şöyledir diyerek diğerine burun kıvırmak yersiz. Ağırlıklı DL tüketicisiyim, MTL'de kullanıyorum haliyle. Kişisel olarak DL'den daha çok zevk almakla birlikle, sırf ben daha az keyif alıyorum diye MTL'e çamur atamam.

Kimin canı ne istiyorsa onu içsin. Ayrı gayrı olmasın kâfi.

Selamlar.

Ben genelde aksamlari keyif icin DL iciyorum.
Gun icerisinde ise keyif icin DL iciyorum.
Disariya ciktigimda keyif icin DL iciyorum.
Gun icerisinde kosusturma halindeyken, keyif icin DL iciyorum

Ben DL iciyorum. Ve tahmin edin ne icin? Keyif icin. :ROFLMAO:

Saygilar

Aha polemik geldi :) Sigara içerken de atıyorum winston içerdim kardeş onu nasıl içiyorsun gel sana x markasına başlatalım derlerdi. Bu tamamen ağzının, boğazının ve ciğerinin seçimi.
İlk başladığımda DL ile başladım. Baktım hala canım sigara çekiyor aha mtl denen dalgayı deneyim dedim. 2 senedir mtl ye devam. Arada evde buhar fantezisi için peerless rda ile çoşardım ama sıkıldım artık evde,işte,arabada,mekanda mtl.İlk başlayan arkadaşları da evime getirir dl de içirir mtl de içerir öyle karar verdirirdim. Baya bi mtl fanı yaptığım doğrudur:D

Yorumları okumadan yazmak istedim
Bir DL kullanıcısı biriyim DL aşırı seven bir kişiyim aslında ama. Ne yazık ki DL toplumda tuaf bakılan bir içim olarak görülüyor sokakta çeksem millet suratına bakar bazıları hatta derki bu ot kullanıyor hatta uyuşturucu diyen gördüm e cig
DL içim vazgeçilmezim toplumun yanlış bakışından yoruldum
Mtl döneyim dedim çünkü buhar olarak toplumu rahatsız edici değil ve dikkat çekici değil ama beceremedim yada becermek istemedim ???? arada yine mtl kullanıyorum ama tabiki benim için dl

MTL (Bir fırttan biseyyy olmassss):rolleyes: Amaca en uygun içim şekli
DL ( Bir zorttan bisey olmasss):LOL: Çıkış Amacı show olan ve genelde umumi ortamlarda kullanılmayan bu çekim yönteminin memleketimizde yaygın olması tamamen ticari yönlendirmelerden kaynaklı diye düşünüyorum. Asla bir buhar showman ı olamayacağım için bana uzak..

Son düzenleme:
Hocam mtl de başlangıcı nasıl yaptınız ?
Ustam şöyle söyliyim açıkcası DL'de 6mg nikotin li likit tüketiyordum. güzel bir atomizer ile bu nikotin miktarını 12mg çıkarttım. Daha sonradan mtl içmeye başladım. Başta çok zorlandım ama daha sonradan herşey raylı rayına oturdu açık söylemek gerekirse. Hala da mtle devam ediyorum. Atomizeri ve likiti iyi yakalamak gerekiyor.

Ustam şöyle söyliyim açıkcası DL'de 6mg nikotin li likit tüketiyordum. güzel bir atomizer ile bu nikotin miktarını 12mg çıkarttım. Daha sonradan mtl içmeye başladım. Başta çok zorlandım ama daha sonradan herşey raylı rayına oturdu açık söylemek gerekirse. Hala da mtle devam ediyorum. Atomizeri ve likiti iyi yakalamak gerekiyor.
Atomizer seçeneğiniz neydi

Cevap hepsi bence. Önemli olan likit. Mesela ben şahsen tütünlü bir likiti veya cerez, castle long tipi likitleri dl de icmem. Diğer taraftan meyve veya krema süt aromali likitleri de mtl de tercih etmem. Pastane tipi likitler icinse nic. Miktarina baglidir. Fanatik olmaya bence lüzum yok:)

İlk başta pico ile başladım sonra invoke aldım supreme V2 üstüne baktım her yerde içemiyorum piconun üstüne sirenv2 aldım ikisini bir devam ettirdim böylece atesliden uzak kaldım çok şükür şimdi tabi bilgi edinince atolar modlar değişti mtl mi DL mi karar sizin ????

Geri