• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Öneri İstiyorum? | E-Sigara MTL'mi, DL'mi:)

CevizAğacı

Community
Elektronik sigara deneyimimizin en önemli yanı hangi tür içimi tercih edeceğimiz olabilir. Genellikle yeni kullanıcılar ilk defa buharladıklarında sigara içimi veya ciğer çekimi tarzlarından hangisi ile başladılar ise o şekilde devam etmeyi ( hoşlanmasalar bile...) tercih ediyorlar. Aslında her kullanış şeklini deneyimleyip kendilerini tatmin eden ve rahatsız etmeden sigarayı bıraktıran stili keşfetmeleri daha doğru bir karar. Dilim döndüğü kadar bu çekim tekniklerinden bahsetmek isterim.

Ciğer çekimi ( nargile tarzı veya ingilizcesi direct lung DL )
Buharı, atomizerden ağızda bekletmeden ciğere çekmek ve ciğerden direk dışarıya vermek usulü ile yapılan içim şeklidir.
Aslında nargile içilirken yapılan çekim tarzının aynısıdır. Yüksek oranda buhar ağızdan dışarıya verilir. Genellikle yüksek watt larda ve düşük dirençlerde yapılır.

Artıları:
  • Aromayı çok fazla alırsınız
  • Yüksek buhar performansı doygunluk verir.
  • Düşük nikotin oranlı likitler tercih edildiği için daha az nikotine maruz kalınır.
Eksileri:
  • Yüksek oranda aroma elde etmek için çok fazla likit tüketimi olur
  • Genellikle çift coilli sarımlar yapıldığı için tel,pamuk ihtiyacı artar
  • Hazır coilli bir atomizer kullanılıyorsa coil değişimi daha sık yapılır
  • Modunuzun pilleri yüksek watt ihtiyacı nedeniyle daha çabuk biter
  • Üstte saydığım nedenlerden ötürü bütçe dostu bir içim tarzı değildir

Ağızdan Ciğere çekim ( sigara içimi, ingilizce mouth to lung,MTL )
Buharı ilk önce ağıza daha sonra ciğere çekmek ve dışarı göndermek şeklinde yapılan içim tarzıdır. Sigarayı en iyi simüle eden tarz olduğu için sigarayı yeni bırakanlara önerilir. Daha yüksek dirençlerde ve daha düşük watt larda buharlanır.

Artıları:
  • Sigara içimine çok benzediği için sigarayı bırakmakta çok işe yarar
  • Az duman çıkaran bir eylemdir bu nedenle çevreye daha az rahatsızlık verir
  • Daha az likit, tel, pamuk ve coil kullanılır bu nedenle bütçe dostudur.
  • Modunuzun pilleri daha yavaş biter
  • Deneyimli kullanıcılar için sıcaklık ayarı denilen mucizeyi gerçekleştirmeye olanak tanır
Eksileri:
  • Aromayı daha az hissedersiniz
  • Duman az olduğu için tatmin olmak biraz daha zordur
  • Daha az buhar akciğerlere gittiği için yüksek nikotin oranı içeren likitler kullanılır.
  • Sıkı içim sevenler için yanakların ilk dönemlerde ağrı yapması olumsuzluk sayılabilir

Birde bu iki içim stilinin karışımı olan son dönemde yaygınlaşan MTDL içim şekli vardır. Ne tam olarak Mtl nede tam olarak DL diyebileceğimiz bu stil genellikle hava girişi daha geniş Mtl atomizerler ile Havadar sigara içimi olarak açıklanabilir.

Herkesin içim şekli kendinin seçeneğidir önemli olan sonuç yani sigarayı bırakabilmektir bunun dışında kalanlar ise teferruattan ibarettir.

Sevgiler ve saygılar ile....

Oyla 0
MTL :)
Dotmod basta olmak uzere Amerika ve Cin'li bir cok marka sahibi ile tanisiyoruz- bu bilgiyi kendilerinden ogrenmistik
Elektronik sigara hicbir zaman DL kullanimi icin dusunulmemisti.
DL olayinin baslamasinin ve ragbet gormesinin sebebi, bong (cam bir pipo mekanizmasi) ile marijuana kullanan amerikalilardir :)

Dışarda dL çok abest kaçıyor millet uzaylıya bakar gibi bakıyor o yüzden klon spica aldım coppervape ama uygun likitim yok kesmediği için kullanamadım. Ama mtl gündüz dışarda iyi oluyor ama içerde yüzüne bakmıyorum :) 0.10 ohm dual coil 90/10 vg pg ile demlediğim %17 aromalı likiti kullandığımda eniştemin dediği gibi bu insanı rezil eder lan demişti çünkü sokak duman altı oluyor resmen iki fırtta tabi o bir kere oldu ama genelde dL dışarda utandırıyor insanı :) :) bide yaşlı teyzelerin ... ..... mun keşi der gibi bakışları var rahatsız ediyor :) :)

Çaylak olarak ben bilgilenme amacıyla soruyla başlayayım o zaman, dl ve mtl için illa bi sınır var mıdır, mesela tel 0.86 ohmdan aşağı olursa dldir, hava kanalı açıklığı toplamı 1.2 mm kareyi geçerse dldir, driptip çapı 2.7yi geçerse dldir neyim gibi sınırlar var mıdır...

MTL: görece sınırlı hava akımı, görece yüksek direnç (1.0 ohgm üstü), görece dar ağızlı driptip, görece daha az güç,

Ters çevir:) DL

Görece yazdım, çünkü mevzu bu coğrafya ise, sınırlı, sıkı, yüksek, dar, az, yüksek o kadar değişir ki:) Ancak basit görmek, basit düşünmek her daim daha keyiflidir...

Ben ebuhara Joyetech'in Atopack Penguin takımıyla başladım (kit/set kelimelerine Türkçe bir karşılık arıyorum), bildiğiniz POD sistemin DL'si ve büyüğü aslında, tank 8.2ml alıyor, seramik coilli. Bana hediye eden arkadaşımda sadece 0.25ohm coilleri vardı, doğal olarak ilk 15 gün sadece DL içtim. Çokta memnun kaldım, o ilk zamanlardaki ateşli yoksunluğunun yarattığı boşlukta bol buhar ve bol aroma "bence" iyi geliyor ki birçok tanıdığımın aksine bilhassa ilk dönemde bırakma kararı ile başlamamış olmama rağmen tek ya da tük ateşli kaçamağım olmadı. Akabinde ilk aldığım atomizerim, halen severek kullandığım Drop RDA oldu, o dönem yeni çıkıyordu ve satın alırken DL/MTL ayrımı yapacak bilgi birikimim yoktu.

4088

MTL'ye Troy 1x v3 ile dahil oldum, ikinci atomizerim - halen severek kullanıyorum, doğru düzgün pastane ve tütünlü likitler elime geçene kadar Troy ile aramız hiç düzelmedi ama o düzelsin diye uğraştığım dönemin sarım/pamuklama acemiliğimi atmama katkısı çok büyük oldu. Önce yerli MTL RTA'lar ardından yabancılar derken MTL'ci oldum çıktım :). 6 ay kadar bulabildiğim her değişik MTL atomizerde türlü türlü likit/sarım/tel deneye deneye sonunda MTL'den bıktığım bir noktaya geldim, MTL'yi Troy 1x v3 ve Majör haricinde tamamen bıraktım, onları da kullanmaz oldum. Evde ya da işte, dışarıda ya da içeride Aegis 100W + Drop RDA ile birkaç ay sadece DL içerek dolandım. Bir süre sonra yine arada MTL deneye deneye yeniden dönüş yaptım ama bu sefer DL'yi bırakma/ara verme durumu olmadı. Hem DL hem MTL ile devam ediyorum şu sıralar, MTL'de tütünlü/pastane, geri kalan herşey için DL tercih ediyorum.

Süreç içerisinde edindiğim tecrübe nedeniyle yeniden DL ve MTL takımları yaptım, DL'ye biraz daha özen gösterdim açıkçası, torpil geçtim :). Halen soğuk buhar ve boğaz vurumu hissiyatını severek sürekli içtiğim MTL'ye rağmen, gün içinde bol şekerli bir DL arası vermeden yapamıyorum.

Pod benzeri bir cihazla başlamış olmama rağmen, ne salt likite ne pod konseptine alışamadım; DL - MTL açmazından çok geleneksel mod/ato - pod mod karşılaştırmasında taraf oluyorum ben :)

Saygılar.

12 mayısta yazlık likitlerimi demleyeyim dedim. Atlas nbaseden 6 ve 12 mg 1 lt nbaseimi aldım. İsmini vermeyeceğim bir arkadaşımdan da aromalarımı.

Toplamda 79 şişe 30 ml likit yapmışım. Artık bana karada ölüm yok.

Ha mtl ha dl. Onlara bakmak bile bana mutluluk.

Geri