• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Kullanıcı Kulübü Mtl Kullanıcıları Kulübü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KeaSH07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ilaveten @#ff0000
bence isin ato boyutunda tel - sarim onemi buyuk. optimum lezzeti yakaladigim nokta sicak buhar olusturuyorsa (tabi bu likite gore de degisiyor cunku bazi likitler kendini 230-250 bobin sicakliginda gosteriyor) ve ben bunu tolere edemiyorsam o ato benim icin eleniyor. onceki mesajda da degindigim gibi bu noktada farkli likitler deniyorum.

likitleri tutun - meyve- pastane - kuruyemis vs diye ayiriyoruz ama oyle karisimlar var ki kategori sasirtir. tutunde harikalar yaratan ato dedigimizde hangi tutunden bahsediyoruz? icinde x tutun aromasi olup, alt tonlarda ceviz, krema, limon olan likiti hangi sinifa koyacagiz? genel olarak tekil tutun aromalarini tutun grubunda aniyoruz cogumuz ama benim kullandigim cogu likitte tutun var.

zaten her buharcinin bir damak tadi ve tarzi var. bu da zaten kisitlanmis bir alan yaratmakta. iste bu alana girmek isteyen ato genel olarak kullanicisinin gruplarinda kendini gostermeli ki kalici olsun.

@#ff0000 hocam tarzin ilginc geliyor bana ve bir o kadar da zor/karmasik.
misal bu ucluyu tek tek denedin. tekil kola aromali likit tum detaylari ile memnun ettiyse mesela, o hangi grubu temsil ediyor?

musait zamaninda acsan da kavrasam :)
Zor ve karmaşık değil aslında. Aroma yorumlama işiyle eşleştiriyorum. Benzer şekilde yaklaşanlar da epey var, fakat işin kendin-yap kısmında dolaşanlar.

Kola çok boyutlu bir aroma, neredeyse her kata hitap edebiliyor. Piramidin en üstündeki parlak (bright), baharatlı, (ve neredeyse köpüklü) yapıdan, en aşağıdaki ağır, koyu (dark), koyu şekerli/tatlı (pekmezimsi?) yapıya kadar. Kola yine de parlak bir aroma esasen. Koyu alanda çalışan bir atomizer mesela, bunu, sıcakta beklemiş yapış yapış (ve belki de şekerli) halde veriyor —gibi.

Telefondan bu kadar yazabildim kısaca:(

Son düzenleme:
Valla tam bilmiyorum hocam ama atomizerden parlak ise yani hafiften parlıyorsa ve ss'deki gibi çizgili değil de boyama gibi pürüzlü gibi gözküyorsa bakır üstüne gümüş kaplamadır. Coolvape'den alan kullanıcıların fotoğraflarına baktım, daha önce iptal ettiğim siparişteki satıcının ürününün aynısı ama Coolvape'deki videodaki ve kendi fotoğraflarındaki ürün farklı. Satıcıya 'bana bak eğer bana göndereceğin ürünlerde bir sıkıntı göreyim seni dispute'a boğarım, bırakmam peşini' dedim. 'Raad ool abijim, benim ürün Sxk'dan bile daha iyi, güven bana abijim' dedi. Hem ss hemde siyah aldım, eğer elime ulaşırlarsa gelir gelmez paylaşırım, afc insert'leri de inceleyeceğim, niyetim bir tanesini ss mi değil mi diye feda etmek. Göreceğiz bakalım.
V2'sinde problem yok adamin. belki bu da iyi cikar. beni yine 1 hafta dandirikten takip no ile oyalayip mesajlarima da cevap vermemisti. dun yeni takip no ile koliye koyacagi urunlerin fotosunu cekmis gondermis. bakalim muhtemelen bana daha once gelir en havadar AFCyi gondiklerim :)

Zor ve karmaşık değil aslında. Aroma yorumlama işiyle eşleştiriyorum. Benzer şekilde yaklaşanlar da epey var, fakat işin kendin-yap kısmında dolaşanlar.

Kola çok boyutlu bir aroma, neredeyse her kata hitap edebiliyor. Piramidin en üstündeki parlak (bright), baharatlı, (ve neredeyse köpüklü) yapıdan, en aşağıdaki ağır, koyu (dark), koyu şekerli/tatlı (pekmezimsi?) yapıya kadar. Kola parlak bir aroma. Koyu alanda çalışan bir atomizer mesela, bunu, sıcakta beklemiş yapış yapış (ve belki de şekerli) halde veriyor —gibi.

Telefondan bu kadar yazabildim kısaca:(
tesekkurler ama bence sen likit konusunda bu katmanlari bize ogret lutfen.

boyle bahsedince kendimi beyaz onluk giymis, gozlugu takmis cern'de atomla ugrasan dayilar gibi hissediyorum o_O

@murcix iki farklı güzel örnek buldum, benzer dili kullanan,

Bu FT forumundan Phlegmor adlı kullanıcı,

“If you test your RTAs with a (relatively) complex liquid like something fruit&mint or let's say Red Astaire (fruit&eucalytus&aniseed) you will notice that flavourwise they fall into at least 2 categories. Dvarw, Kayfuns and the Doggystyle fall into one, Taifun, Hurricane and By Ka fall into the other category.

The first categoy I'd say has a kayfunlike flavour profile. Clear, intense and maybe a bit sharp and one-note sometimes, with a clear emphasis on 'bright' flavours like fruits and candy. Simple single flavours shine in this, complex flaours may taste ...less complex. Some people say sucralose tastes funny in atomizers with this flavour profile. Some of the synthetic tobacco flavours I like develope a 'metallic' aftertaste that I don't particulary like.
At the moment I don't vape flavours that prefer a kayfunlike profile at all, but I enjoyed the Kayfun V4/Mini V3 the most, while the Dvarw is the most easy to use to the point of being foolproof. They vape very much the same at a draw of 1-1.4mm but I prefer to mtl at around 1.6-2mm and it that range the Kayfuns are a lot smoother.

Hurricane, Taifun and By Ka in the second category have a more rounded profile. Not as intense, drowning out some nervous flavour spikes (like the mentioned metal taste) and altogether more broad. Fantastic for 'darker' notes like tobacco flavours and probably coffee, nuts and stuff like that. Complex liquids are able to display a broader range of flavours. (Not as broad as a good dripper with side airflow, but broader than a Kayfun.)
My favorites are the Hussar (nano tank) and the By Ka v8 (nano) but in the past I also allday-vaped the UTA2 (short tank) for a long time and enjoyed the Hurricane and the first Pico RTA a lot as well.

There is a bonus third category of "reference" atomizers that are able to display everything from bright to dark flavours and do so in a very balanced way. But the ones I came across are old and not available anymore. I would put the Rose v2s and the Heron 1.5 in this category. The first one is fiddly to build and the second one has almost non flash...from what is available (and tried by me) maybe the Skyline comes closest. I liked the Rose and the Heron a lot more though.

I did not try the Nectar but topcoilers (at least with direct airfllow from the side) are another totally different thing altogether when it comes to flavours...The one I really like is the Change v1 (with the standard rounded mtl cap) but that one is gone as well. Since topcoilers behave a lot like drippers I will recommend the Salix RDA (air flow from the side; good for more complex flavours) and the Caiman v4 (bottom airflow; vapes pretty much the same as the By Ka v8).

Cheers!”

Bu da Wayne,

(Tamamı yabancı dil, rahatsızlık veren bir durumsa bu, moderatör arkadaşlar bana sormadan mesajı kaldırabilirler.)

gorunce bahsederek baslayayim :) Red astire burada acaip populerdi, ben de denemistim daha cok DL kullanimina uygun fresh tatli meyveli. ben tutmadim haliyle. Astaire olarak bir suru de cesidi var. genel olarak kullandiklari meyvelerin rengine gore de black, blue diye adlandirmislar.

sanirim bu is tatlara gore katmanlara ayrilmis.
bahsedilen suysa kendi fikrimi de katarak;
tekil meyveli, icecekli, sekerli coalada katkililar hafif -
hafif tutunluler, kuruyemis vs katkili likitler orta-
daha agir tatlar iceren (kahve, karamel, cok katkili tutunler, fire cured vs) likitler koyu/sert kategori

peki bunlara uyum saglayan ato yapisi nedir? bahsedilen atolar bence cok ortak noktasi olmayan atolar degil mi?

neyse adamin bahsettiginden yola cikarsak; misal, kayfun prime tekil hafif tatlar kategorisinde is yapar zira kullandigim icin biliyorum hangi likiti koysam tatliligi arttirmakla kalmiyor serbete ceviriyordu. acikcasi benim tarzima uygun degildi uyum saglayabilecegi likitler.

aslinda yazarken kullandigim atolari bu kategorilere gore siralamak vardi aklimda ama vazgectim su an. zira tekil meyve yada kompleks meyve kullanmiyorum hic. sadece sunu diyebilirim hafif grup icin; kayfun lite 19 ve prime, pandora tarzi minik deck, cok dar yanma odasina sahip atolar bu grupta sayilabilir benim acimdan. su an aklima gelen bir ornek daha spica pro. deck benzer ama cogu kullanici tutun iceriklerinde begeniyor. meyveli deneyen var mi bilmiyorum ben sadece kuruyemiste sevdim spicayi. kullandigim baska hicbir likitle uyumu yok, tek likitlik cani var :)

vesselam konu cok karisik hale geliyor. "taktik maktik yok, BAM BAM BAM" modumu acayim en iyisi ???? ???? ????

@murcix Hobi kısmı işte ???? Tüm olay, kabaca, parfüm, mutfak sanatlarından faydalanıp da ortaya konan aroma piramidi ile kullandığımız cihazları eşleme, eşleme çabası üzerine inşa edilmiş gibi. Hobi işte... eğlence, gırgır, muhabbet... doğru ve yanlışın yerinin az olduğu öznel, gri bölge????

Phlegmor da güzel yazmış. Bonus diye bahsettiği denge bölgesi benim şahsen “iyi” dediğim ve aradığım türden. Bahsetmediği, ki eminim deneyimi yüksek olsa da uzatmamak için yazmadığı kısım ise doku kısmı. Açık, koyu ve/veya dengeli olsa da doku tutmayınca kimliksiz olabiliyor gibi. Bir ikincisi de katlar-arası aromatik hareket. İtalyanlar bu ikincisi üzerine güzel yorumlar getiriyorlar, fakat NET üzerinden.

Hoş konular... Dönünce ara dönemimden gırgır makara için açarım belki böyle konuları????

???? malzemelerini de ihmal etmem, bunun gibi:p Iago,
460A8AB1-0B92-4EB5-AF53-CBA32268E4B9.jpeg
47E05AC8-C4E5-44F8-B31D-952A600491CA.jpeg

Geri