• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Kullanıcı Kulübü Mtl Kullanıcıları Kulübü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KeaSH07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
güzel olmuş
normal sarıma göre aroma ve bogaz vurumu nasıl değişti
@sotw Vurum kısa Camel'den daha düşük ????

@KeaSH07 hocam, Ooff diyecek kadar bir değişiklik yok, aroma biraz arttı gibi ama sanki bobinden sıçrayan kitleri fondip yapıyor gibi bir psikolojiye girdim ????

Buhar sıcaklığı biraz arttı ama, ben düşer diye düşünmüştüm.

@CnrSngl
Sarım çok kolay oldu gerçekten. Temizlik sonrası tam teli takıyordum aklımda geldi, dedim dik koyayım bunu. Zaten naturevape videosu izlerken o metodu beğenmeyip, aklımda bunu kurgulamıştım. 2mm bobin sarıp kalan boşluklardan sanki normal pamuk geçirir gibi koydum gitti. Sonra cımbızla rötuş yaptım o kadar.

Pandora'yi sevdim ben, pratik ve oturaklı geldi bana. 4-5 sarım yaptım hiç tereddüt ettirmedi sorun açacağına dair. Buhar 0.27mm kanthal ile ılık ama zincir asılınca sıcak oluyor. Aroma yorumu güzel, vurum fena değil. Biraz daha vakit geçirmem lazım ama bu aralar bolluğa düştüm, vakit bulamıyorum atoyu sıkıştırmaya ????

@sotw Vurum kısa Camel'den daha düşük ????

@KeaSH07 hocam, Ooff diyecek kadar bir değişiklik yok, aroma biraz arttı gibi ama sanki bobinden sıçrayan kitleri fondip yapıyor gibi bir psikolojiye girdim ????

Buhar sıcaklığı biraz arttı ama, ben düşer diye düşünmüştüm.

@CnrSngl
Sarım çok kolay oldu gerçekten. Temizlik sonrası tam teli takıyordum aklımda geldi, dedim dik koyayım bunu. Zaten naturevape videosu izlerken o metodu beğenmeyip, aklımda bunu kurgulamıştım. 2mm bobin sarıp kalan boşluklardan sanki normal pamuk geçirir gibi koydum gitti. Sonra cımbızla rötuş yaptım o kadar.

Pandora'yi sevdim ben, pratik ve oturaklı geldi bana. 4-5 sarım yaptım hiç tereddüt ettirmedi sorun açacağına dair. Buhar 0.27mm kanthal ile ılık ama zincir asılınca sıcak oluyor. Aroma yorumu güzel, vurum fena değil. Biraz daha vakit geçirmem lazım ama bu aralar bolluğa düştüm, vakit bulamıyorum atoyu sıkıştırmaya ????
likit sıçmarası olacağını pamuklardan hissetmiştim
bu dik sarım işi çok maşekatli
sizinde coilin üst taraflarına doğru bobin yüzeyine pamuğun az ve gevşek temas ettiği bölümlerden kaynaklandığını tahmin ediyorum
ama çok güzel yaratıcı bir çalışma olmuş , elinize sağlık

BF değil galiba, göremedim o kısmını. Ben de tam anlamadım yine de????‍♂️ Garip geldi. Galiba SS rope yerine bayağı tüp koymuşlar. Hava akışını da ilginç tabirlerle anlatmışlar. İtalya pazarına özgü bir şeyler sanırım.
Aynen öyle yapmışlar hocam. Sadece şunun cevabını vermeleri gerekiyor: o incecik cam boruları kırdıktan sonra ne yapıcaz ???

Ss rope gibi dayanıklısı varmı mis gibi yıka geç....

Aynen öyle yapmışlar hocam. Sadece şunun cevabını vermeleri gerekiyor: o incecik cam boruları kırdıktan sonra ne yapıcaz ???

Ss rope gibi dayanıklısı varmı mis gibi yıka geç....
Benim de ilk aklıma takılan bu olmuştu :)
Sistemin işleyişi de sanırım tüplerin içinden vakumla likitin pamuğa ulaşması ... Yani bir nevi nefesine kuvvet olayı :D

Çelik fitili unutmuşlar foto çekilirken pipet takalım demişler. Bende PC bile değil onlar. Pipetli ato yapmışlar gerçekten ????
Brunhilde'den çok farklı bir sistem değil gibi görünüyor ama hava girişi alttan, pamuk yatağı yanındaki delik basınç dengesi için olsa gerek. Likit azaldığında çekmez bile. Ele almadan gömdük ama kusura bakmasınlar artık ????

2012 yılında Artur Schwarze esigara dünyasına Flash-e-Vapor V1 ile giriş yapıyor. Tasarım ve gelişim çizgisini vitrine koyayım,
BF6044B8-6AF4-4C47-ACA3-DEFFAA3CD060.jpeg
A7CD6C2A-329D-4879-BF43-F26BA79E8167.jpeg
Lordlar kamarasından da bir kare paylaşayım????,
9FC0E679-72A6-4782-A308-E0E4C85ECE50.jpeg
(Bu fotoğraflar bana ait değil)

Squape, Kayfun, Taifun... Bunlara bakarak Artur Schwarze’nin tasarım ve Flash imzasına sadık kaldığını söylemek pek de zor değil gibi. Buhar soğukluğu ve Flash (vurum) vurgusunu ön planda tutan, ve hatta referans alan, sadık bir kullanıcı kitlesinden bahsetmek mümkün.

Fakat yine de, arada benzer ne çıkmış diye düşününce, ilk ve hızlıca aklıma gelen OT 19/22. Flash için daha çirkini yapılmadı derken, Norbert, çıtayı bir üst seviyeye taşımış????????,
96918F95-521B-46B8-A200-F42F7AE31AD2.jpeg
6F60F729-99D1-4C32-8611-CC3F0C084EBE.jpeg
İşin gırgırı bir tarafa, OT 19/22 ve Tiny Tank için aşağıda minik bir detay da bulunuyor—besleme tüpleri,
C6ED7AB8-6FA8-4CAC-83F0-A1DED701842D.jpeg
Geçtiğimiz aylarda (fularlarınızı takın!????) à-la-FeV veya Fevesque diyebileceğimiz iki ürün girdi markete. Era ve YDDZ V1,
66D3C568-24FB-4A49-A233-90A43D0F0939.jpeg

Teknik detaylar önceden paylaşıldığı için, çok kısa olacak şekilde, Era notlarımı paylaşayım.

Kurulum için rahat bir yapı sunmuşlar,
7B9CE596-49A6-4346-A52B-C513B7118DC6.jpeg
2mm sarımı çözemediğim için ???? fazla uğraşmadan 2.5mm’e geçiş yaptım,
5AF2D95C-7075-4444-9568-7F2A51802CA0.jpeg
Sarım aparatı aşağıdaki karede deck kısmına tam oturuyor. Era iki adet yan hava kanalının yanında, alttan hava kanalı seçeceğini de sunuyor. Sarım ve alt hava kanalı arasındaki mesafe nedir sorusuna görsel bir yanıt olabilir düşüncesiyle ekliyorum,
CA1EDEB5-46F3-4778-970D-EF8C74859879.jpeg
Kuruluma devam edeyim. Yan hava kanallarına uyum için, 2.5mm’lik bir sarımı çok hafif bir şekilde yukarı kaldırıp sağlamasını yapmaya çalıştım,
1D7CDA6A-685F-443A-9202-A8B642C3A5EC.jpeg
Gerek var mı yok mu size kalmış. Merak edip de yaptım ve ardından pamuklamaya geçtim,
96F64BB5-24B3-4D76-A2D4-45285CA252F5.jpeg
Pamuklar için küçük cepler var. Genelde az pamukla kurulum tercih ettiğim için bu kısmı kolay atlattım,
3CD62B65-47BA-4377-A3CB-EB51B6689360.jpeg
Sarımın konum ve hacmine göre likit besleme kısmına geçmek makul olur diye düşündüm,

7278AC46-D0F5-48EA-8E74-FBA02BC18E29.jpeg
Era’nın likit kontrol sistemine de sahip olduğunun altını çizerek, besleme tüpleri ayarlanabilir yapıldığını belirteyim. Bu ayarlar için rafine demek benim için çok zor; ve hatta, zahmet katsayısı bu noktada tavan yapıyor denebilir. Fikir yürüterek ve tecrübe ede ede bir denge tutturuluyor diyebilirim. Değerlendirme yazısı olmadığı için bu kısmı kısa geçiyorum.

İtalyan bir kullanıcının bir paylaşımı vardı (FeV besleme tüpü ile) onu da tekrar ekleyeyim,
527C43D6-0BD1-469F-854A-781C93EC2E76.jpeg
478DBDF9-DB81-47E2-AEEA-0071BBB8F3C2.jpeg
Havayı ayarlayayım,
D809946C-AFD7-4BB1-A073-C5489ED16E0D.jpeg
Era’da oring kalitesi yüksek değil. Hava vidalarında da oring kullanılıyor. Dikkatsizce kullanınca bu oringler parçalanabiliyor ve/veya sorun yaratabiliyor. İki sorunu aynı anda yaşadığım bir kare,
29F9BEB1-D2BC-43C2-8385-2245E0612095.jpeg
Kısa süreli bir kullanım sonucu genel notlarımı ve dikkatimi çekenleri aktarayım.

-Paket içeriğinde yedek cam yok, ve cam çok hassas. Alır almaz, henüz kullanmadan kıranlar var. Dikkatli olmakta fayda var.

-Atomizer SS halde değil, boyalı. İşçilik hatalarını gizlemek ve/veya estetik kaygıyla bu yolu seçmiş olabilirler. Çin ve boya... bunları, sağlıklı olmaz şüphesiyle, yan yana görmek istemeyenler olabilir diye belirtmek istedim.

-Esigaraya yeni başlayanlara tavsiye etmezdim. Atomizer her yönüyle meşgul bir yapıya sahip, ve yeni başlayanları bezdirebilir. Ufak bir hata sonucu şu görüntü oluşabilir????,

4AA427F4-C2DB-4C04-9E8E-F7C86E839059.jpeg
CFF2656E-CDE6-48D7-92DE-856C5BD4E458.jpeg
-Atomizerin yanma odası duvarlarında orta-yüksek arası şiddette bir yoğuşma mevcut,
A4D478D9-BB0F-4154-BEE8-897B9BAA0D2E.jpeg

-Yan hava kanallarıyla ses sorunu yaşamadım. Alt hava kanalında likit kaçması sonucu ve/veya yoğuşma sonucu ses oluşabiliyor.

-Atomizerin tüm hava kanalları tamamen kapatılınca herhangi bir hava kaçağı yok.

-Aroma konusunda konuşmak zor. Yan ve alt hava eşlemeleri, sarım konumu, vs., bu işi zorlaştırıyor. Test aromalarımı da kullanamadım. Aroma fena değil bence diyeyim.

Sadece alttan hava tercih edildiğinde, yüksek nikotin iletimi aroma yapısını öyle aman aman bozmuyordu (hafif-orta arası bir şiddette gliserin şekerliliği bahsedilebilir yine de).

-Buhar ılık ve serin arasında bir yerlerde gibi geldi bana. Kuruluma bakar bu konu yine de.

-Zincir çekimde atomizer (base kısmı) hissedilir şekilde ısınabiliyor.

Kısa kısa notlarımı aktardım: telefondan bu kadar oluyor. Site hata verdiği için bölmek zorunda kaldım yazıyı. Özür dilerim böyle olduğu için. Değerlendirme yazısından ziyade, hızlı bir bakış sunmak istedim.????

Son düzenleme:
Geri