• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Kullanıcı Kulübü Minor Mtl Rta Kullanıcı Kulübü

Herkese merhaba ???? başlıyoruz...
IMG_20220207_211858.jpgIMG_20220207_212211.jpgIMG_20220207_212326_1.jpg
Tel kurulumu bu şekildeydi pamuklama kısmına geçiyoruz

IMG_20220207_212642_1.jpgIMG_20220207_212704_1.jpg
Pamuğu tam deck ile yivlerin olduğu aralığa makası yerleştirerek yivlerden makası kaldırmadan kesiyoruz(yivlerin olduğu duvarın tam üstünden).
(Normalde burada pamuğu tutarak kesiyorum ama foto alabilmek için bu seferlik tutmadan kestim)

IMG_20220207_212755.jpg
Pamuğun yandan görünüşü bu şekilde,kestikten sonra gözünüze çok kısa gözükebilir ama değil (birazdan sebebini de açıklayacağım)

IMG_20220207_212918.jpg
Uç kesimlerini tamamladıktan sonra üstten göründüğü şekilde uçlara doğru açılan bir forma kavuşuyor pamuklar
Ben tiftikleme yapmıyorum çoğu zaman,garip gelebilir belki ama her iki yönden pamuklar in uçlarına doğru hafif bir nefesle karşıdan üfleyip sonrasında elimle yumuşak şekilde düzeltip bu forma getiriyorum,sonrasında.
IMG_20220207_213027.jpgIMG_20220207_213103_1.jpg
Kenarları makası tele degdirmeden kirpip şöyle düz bir pamuk haline getiriyorum

IMG_20220207_213147.jpg
IMG_20220207_213255_1.jpgIMG_20220207_213301.jpgIMG_20220207_213559.jpg
Cımbız ucuyla iç kısma müdahale etmeden fazla pamuğu tikistirmadan pamuk yuvasına düz bir formda girmesini sağlayıp likitliyorum

IMG_20220207_213809.jpg
Bir kaç boş puffla fazla likit buhar yaptıktan sonra kapanış ????

IMG_20220207_213919.jpg
IMG_20220207_213935.jpg
Açıklama yapmak istedigim kısma geleyim

IMG_20220207_214708.jpg
Çalakalem cizdigim şekilde olduğu gibi deckin üstten pamuk kanalları geniş olmasına rağmen likiti aldığı kanalın yan görünüşü şekildeki gibi dikine ve zannederim biraz dar "göz yanılması da olabilir"ölçüleri bilmiyorum çünkü, hasılı
Üstten aşağıya ittigimiz pamuklar uzun olduğunda yada biraz tepistirildiginde ;
Yandan görünüşü baz alarak likit kanalını bir nevi tikamis oluyoruz
Baca hususunda zaten bir cok örnek verildiği için burayı es geçiyorum
Son olarak küçük bir not benim yaptığım şekilde kenarları keserek pamuklama yapmayı düşünen olursa çok fazla kesmemeye dikkat etmelerini tavsiye ediyorum,düz bir form yakalayacak kadar almaları kâfi gelecektir,bir nevi saçakları alacak kadar ????
Bu şekilde pamuklama yapmayacak olan icinse zaten kesim noktasi bir miktar yukarda kalacağı için yine besleme konusunda sorun yaratmayacaktir.
Umarım faydası olur...
Edit:Tel 28 ga ka1 2mm 6 tur
Pamuk cb prime,muji kullandığım zaman roll yapıyorum sarım yine 2 mm 6 tur

Son düzenleme:
Herkese merhaba ???? başlıyoruz...
Ekli dosyayı görüntüle 57748Ekli dosyayı görüntüle 57749Ekli dosyayı görüntüle 57750
Tel kurulumu bu şekildeydi pamuklama kısmına geçiyoruz

Ekli dosyayı görüntüle 57752Ekli dosyayı görüntüle 57753
Pamuğu tam deck ile yivlerin olduğu aralığa makası yerleştirerek yivlerden makası kaldırmadan kesiyoruz(yivlerin olduğu duvarın tam üstünden).
(Normalde burada pamuğu tutarak kesiyorum ama foto alabilmek için bu seferlik tutmadan kestim)

Ekli dosyayı görüntüle 57754
Pamuğun yandan görünüşü bu şekilde,kestikten sonra gözünüze çok kısa gözükebilir ama değil (birazdan sebebini de açıklayacağım)

Ekli dosyayı görüntüle 57755
Uç kesimlerini tamamladıktan sonra üstten göründüğü şekilde uçlara doğru açılan bir forma kavuşuyor pamuklar
Ben tiftikleme yapmıyorum çoğu zaman,garip gelebilir belki ama her iki yönden pamuklar in uçlarına doğru hafif bir nefesle karşıdan üfleyip sonrasında elimle yumuşak şekilde düzeltip bu forma getiriyorum,sonrasında.
Ekli dosyayı görüntüle 57757Ekli dosyayı görüntüle 57758
Kenarları makası tele degdirmeden kirpip şöyle düz bir pamuk haline getiriyorum

Ekli dosyayı görüntüle 57759
Ekli dosyayı görüntüle 57760Ekli dosyayı görüntüle 57761Ekli dosyayı görüntüle 57762
Cımbız ucuyla iç kısma müdahale etmeden fazla pamuğu tikistirmadan pamuk yuvasına düz bir formda girmesini sağlayıp likitliyorum

Ekli dosyayı görüntüle 57763
Bir kaç boş puffla fazla likit buhar yaptıktan sonra kapanış ????

Ekli dosyayı görüntüle 57764
Ekli dosyayı görüntüle 57765
Açıklama yapmak istedigim kısma geleyim

Ekli dosyayı görüntüle 57766
Çalakalem cizdigim şekilde olduğu gibi deckin üstten pamuk kanalları geniş olmasına rağmen likiti aldığı kanalın yan görünüşü şekildeki gibi dikine ve zannederim biraz dar "göz yanılması da olabilir"ölçüleri bilmiyorum çünkü, hasılı
Üstten aşağıya ittigimiz pamuklar uzun olduğunda yada biraz tepistirildiginde ;
Yandan görünüşü baz alarak likit kanalını bir nevi tikamis oluyoruz
Baca hususunda zaten bir cok örnek verildiği için burayı es geçiyorum
Son olarak küçük bir not benim yaptığım şekilde kenarları keserek pamuklama yapmayı düşünen olursa çok fazla kesmemeye dikkat etmelerini tavsiye ediyorum,düz bir form yakalayacak kadar almaları kâfi gelecektir,bir nevi saçakları alacak kadar ????
Bu şekilde pamuklama yapmayacak olan icinse zaten kesim noktasi bir miktar yukarda kalacağı için yine besleme konusunda sorun yaratmayacaktir.
Umarım faydası olur...
Edit:Tel 28 ga ka1 2mm 6 tur
Pamuk cb prime,muji kullandığım zaman roll yapıyorum sarım yine 2 mm 6 tur

Bende pamuk boyu daha kısa 2mm sarımda akıtmadan devam..
Sizin resimden kırmızı çizgiden kesince güzel besliyor
IMG_20220208_003819.jpg

minör az pamuk seviyor ben onu anladım. 2.5mm sarıp uçlardan tiftiklemeyince bir de malum kış aylarındayız, besleme yavaşlıyor. en güzeli 2mm ve az-kısa pamuk (y):)
Kesinlikle az pamuk seviyor hocam.

20220208_023610.jpg

Ilk izlenimlerimi bende dostane sekilde yapayım. Tamamen kisisel goruslerimdir.

Oncelikle fiyat performans olarak guzel atomizer. Malum dolar kuru:)

Minor cok uçlarda olan bir atomizer değil. Vurum, aroma orta duzey bir cok kullanciya hitap edebilecek sekilde. Sıkılık anlaminda gayet basarili.

En sevdiğim tarafi cok pratik ka v8 ide bu yuzden cok severim 2 dakikada yika durula kur atomizeri.

Oldukça hafif buda ayri bir guzel tarafi.

Geleyim kendimce eksi yonlerine;

Ilk sirada kesinlikle hava kanalinda stoper olmamasi.

Bu biraz kisisel, Turuncu bellcap yerine keske 2 adet yedek driptip olsaymış. ( 2 bellcap 3 driptip )

Malesef hissiyat basit kaçıyor bunun sebebi tabi ki mevcut driptip ve bellcapler.

Ilk izlenimler bunlar keyifli buharlar

Son düzenleme:
Kesinlikle az pamuk seviyor hocam.

Ilk izlenimlerimi bende dostane sekilde yapayım. Tamamen kisisel goruslerimdir.

Oncelikle fiyat performans olarak guzel atomizer. Malum dolar kuru:)

Minor cok uçlarda olan bir atomizer değil. Vurum, aroma orta duzey bir cok kullanciya hitap edebilecek sekilde. Sıkılık anlaminda gayet basarili.

En sevdiğim tarafi cok pratik ka v8 ide bu yuzden cok severim 2 dakikada yika durula kur atomizeri.

Oldukça hafif buda ayri bir guzel tarafi.

Geleyim kendimce eksi yonlerine;

Ilk sirada kesinlikle hava kanalinda stoper olmamasi.

Bu biraz kisisel, Turuncu bellcap yerine keske 2 adet yedek driptip olsaymış. ( 2 bellcap 3 driptip )

Malesef hissiyat basit kaçıyor bunun sebebi tabi ki mevcut driptip ve bellcapler.

Ilk izlenimler bunlar keyifli buharlar
Ben zaman içerisinde uzun chimney ve üst tarafı düz bir bellcap bekliyorum. Yine alttan dolum olsun basınç yaptı aktı koktu muhabbeti yaşamayalım. Ama bir tık uzun chimney ve bellcap ile 5ml kapasite olarak çıkarılırsa flashın falan pabucunu dama atar derim. Zaten hali hazırda oldukça serin buharı var, uzun chimney ile boğaz vurumu da artar, hitap eden kitleyi kazanır uzi ????

Bellcapi açamayan arkadaşlara da tekrar yazayım, bellcapin dişlisi en son nerede tuttuysa bırakın zaten kendi kendine cepte orda burda açılacak gibi değil.

En başlarda stoper olmamasından dolayı bellcapi açmak sorundu ama kullandıkça dilini çözmeye daha iyi başladım. Tavsiye ederim ????

Driptipini sevemedim bir türlü sanki aromayı törpülüyor. Başka driptip kullanmaya devam.

Bende pamuk boyu daha kısa 2mm sarımda akıtmadan devam..
Sizin resimden kırmızı çizgiden kesince güzel besliyor
Ekli dosyayı görüntüle 57768

Evet üstat besleme konusunda böyle kesimde hiç problem yasatmiyor ????
Ben zaman içerisinde uzun chimney ve üst tarafı düz bir bellcap bekliyorum. Yine alttan dolum olsun basınç yaptı aktı koktu muhabbeti yaşamayalım. Ama bir tık uzun chimney ve bellcap ile 5ml kapasite olarak çıkarılırsa flashın falan pabucunu dama atar derim. Zaten hali hazırda oldukça serin buharı var, uzun chimney ile boğaz vurumu da artar, hitap eden kitleyi kazanır uzi ????

Bellcapi açamayan arkadaşlara da tekrar yazayım, bellcapin dişlisi en son nerede tuttuysa bırakın zaten kendi kendine cepte orda burda açılacak gibi değil.

En başlarda stoper olmamasından dolayı bellcapi açmak sorundu ama kullandıkça dilini çözmeye daha iyi başladım. Tavsiye ederim ????

Driptipini sevemedim bir türlü sanki aromayı törpülüyor. Başka driptip kullanmaya devam.
Bende birkaç driptip denedim,şimdilik troy metal drip tipi ile devam,yine değiştiririm ileride ????

Son düzenleme:

Gelsin böyle faydalı değerlendirmeler.
Elinize emeğinize sağlık.

Geri