• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Uzi Mods Major v2 Çözüm Merkezi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Uzi Mods
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Hocam oringleri değiştiğinizde yüzük daha kontrollü döner hale gelecektir ama bu hava kaçağı problemini ortadan kaldırmıyor. Sadece alttan ve üstten olan kaçak engelliyor ama yüzük ile deck arasında gereğinden fazla açıklık olduğundan tam bir çözüm olmuyor. En kalın oringleri yüzüğe taktım yüzük çok sıkı döner hale geldi fakat yüzük tam kapalı haldeyken bile çok rahat hava çekebiliyorsunuz.
Aynısı bende de oldu. Oringleri değiştim aynen hava kaçağı muazzam..

Major ağıza likit gelmesin ve fokurdama çözümü:
1-Bitişik sarım
2-pamuk likit besleme alt tabana değmesin hafiften kanala girse yeterli
3-pamuklama sardığınız tele orta ayarda ne sıkı ne gevşek olacak şekilde ama sonraki aşağıya doğru sarkıttığınız bölümü tiftikleyin biraz
4- coil çok üste almayın orta veya hava kanalına yakın olması gerekli, ama hafif yukarıda olsun ama abartı olmasın
5-driptip çok güzel ama en ufak delikte içiyorsanız eğer driptip altına 1 adet paketten çıkan ufak oringten koyun driptip altındaki likit birikmesi azalacağı için sorun kalmıyor.
6-Coil hava kanalına pamuk değmesin hafif içten tığ veya klavuz ile uzaklaştırın abartmadan yapın iç tarafta boşluk olursa likit alır içeri
Not:Eğer drop kit kullanacaksanız pamuğu az tiftikleyin yine kısa tutun sadece fazla tiftiklemeyin!
ben bu şekilde çözüm buldum ,
Aklıma gelenler bunlar.
Farklı fikirleri olanlar ekleme yapabilirler, Yalnız biraz pratik lazım.
Profesyönel değilim, ama takıntılıyım bu konuda orta düzey kullanıcıyım, yanlış anlaşılmasın.....
Arkadaşlar üstte yazdımklarım 2.5 mm klavuz ile yaptığım çözüm testleriydi
Ek olarak:2 mm klavuz ile tiftiklemeye gerek yok, Dikkat edilmesi gereken nokta pamuk uçları besleme kanalına likit sürmeden kuru olarak yerleştirin pamuğun formunu hiç bozmayın yine alt tabana değmeyecek şekilde ve pamuk kalınlığı az olacağı için hafif şişkin kalsın , sadece dışarı sarkan pamukları kırpın yeterli olacaktır,

Ek olarak: Driptip ve baca giriş ölçülerine baktım aynı, yani 5m civarında, driptip tam oturuyor bacaya, ben o yüzden aradaki oringi çıkardım, şunuda belirtmek istiyorum driptip tam oturuyor ama oturduğu yer düz olduğu için bir süre sonra 1 tank bitirdikten ve sonrası için söylüyorum hafif likit buharı veya kalıntısı olabiliyor , her tank dolumunda peçete ile temizlemek şart, mesela penodatta hafif huni şeklinde onda bile hafif terleme olabiliyor o bölümde, ona takılmayın, , çoğu atomizerde oluyor o ,

Driptip ağıza temas ettiği yer hafif etli olduğu için belli bir çekimden sonra hafif terleme yapabiliyor ama rahatsız edecek derecede değil,
mesela bende hiç sorun olmuyor oringi çıkardım normal kullanıyorum
Driptir 3mm iç çapı yeterli zaten 3 ile 3.5 mm mtl için ideal Aslanhan Ultem 1 nolu 3.5 mm driptipte var bende onun çapı 0.5 mm daha geniş ve ağıza temas ettiği yer ince oldugu için tamamen kuru kalıyor ama major kendi ultem driptipide ayrı bir keyif oı yüzden kendi ultemini majorde aslanhanı penodatta kullanıyorum 2 sindende memnunum,
Umarım yararlı olur bilmeyen arkadaşlarım içim... yanıldığım noktalarda olabilir Affola

Beni tedirgin eden nokta 0,8 ohmluk bir coil taktım, ilk başta 0.82 okudu, sonra 0,86 ve belli bir süre sonra 0.96 ohm olarak gördü. tedirgin olmalı mıyım ? yoksa çözülebilir bir durum mu.

*tahta kutu

Ağıza likit gelmesi bir kaç defa standart boy ultem bacada oldu, metal bacada sıkıntı yok.

Arkadaşlar içinizde Spica Pro camı deneyen oldu mu, Penodat camı oluyorsa Spica Pro kesin olur. Deneyen arkadaşlar yazabilir mi lütfen.

Beni tedirgin eden nokta 0,8 ohmluk bir coil taktım, ilk başta 0.82 okudu, sonra 0,86 ve belli bir süre sonra 0.96 ohm olarak gördü. tedirgin olmalı mıyım ? yoksa çözülebilir bir durum mu.

*tahta kutu
Tedirgin olacak bir durum yok. Teli ısıtmak, pamuklama, likit ekleme dahi ohm oynamalarına sebep verir.

Ağza likit gelme konusunda da sebebi gayet basit. Bacaç tasarımı ve kış ayları.
Sıcak buhar hali ile soğuk havaya ve bacaya maruz kalınca daha hızlı yoğunlaşıyor ve baca iç çeperine yapışıyor. Bir süre sonra bu ağza gelir. Ara sıra peçete ile temizlemekte fayda var. Bu majöre münhasır bir durum değil pek çok atoda aynı durum söz konusu.

İncelediğim ato ve yorumlar arasında afaki farklar görüyorum onu kavrayamıyorum. Merakla takip ediyorum gidişatı.

*tahta kutu

Ohm değerine bakarak muhtemelen TC modda kullanmıyorsunuz. Kanthal telde sıkıntı çıkartacak bir değer değil, 0.82'nin 0.86 olması da makul karşılanabilir ama 0.96 görmesi, sıkıntı çıkartmasa bile makul değil. Decki söküp, alt tarafını iyice temizleyip, alttan açma aparatını takarak ve pense ile tutarak iyice sıkmayı denediniz mi? (Sarımı dry burn yapıp kontrol etmişsinizdir diye onu direk es geçtim)

Üzülerek 6 aydır çok beklentim olan majörü iade etmek istiyorum @Uzi Mods .. Bütün oringleri denememe rağmen klasik chimneyde oring kaynaklı düşündüğüm oynama sallantı vs. sorunları halledemedim. Ayrıca hava ayar yüzüğündeki oringleri değiştirmeme rağmen hava kaçağı tüm delikler kapalı halde dahi çok fazla. Bu benim İçim sıkılığını alışkanlığıma uymadı. Çalışma şartlarım gereği ne yazık ki bu kadar sorunla uğraşmak çok zor benim için. Orta düzey diyebileceğim bir kullanıcı olarak beni çok uğraştırdı. Lakin Ramazan Bey'in hakkını sonuna kadar vermek lazım sağlam bir karakteri var. Kargoda cam kırıldı ertesi gün hemen gönderdi. Bir sürü oring yedeği ile beraber.. İnşallah bu sorunlardan arınmış V3 ile tekrar buluşmak dileğiyle..

Üzülerek 6 aydır çok beklentim olan majörü iade etmek istiyorum @Uzi Mods .. Bütün oringleri denememe rağmen klasik chimneyde oring kaynaklı düşündüğüm oynama sallantı vs. sorunları halledemedim. Ayrıca hava ayar yüzüğündeki oringleri değiştirmeme rağmen hava kaçağı tüm delikler kapalı halde dahi çok fazla. Bu benim İçim sıkılığını alışkanlığıma uymadı. Çalışma şartlarım gereği ne yazık ki bu kadar sorunla uğraşmak çok zor benim için. Orta düzey diyebileceğim bir kullanıcı olarak beni çok uğraştırdı. Lakin Ramazan Bey'in hakkını sonuna kadar vermek lazım sağlam bir karakteri var. Kargoda cam kırıldı ertesi gün hemen gönderdi. Bir sürü oring yedeği ile beraber.. İnşallah bu sorunlardan arınmış V3 ile tekrar buluşmak dileğiyle..
Affınıza mağruren kaç gündür sizde atomizer?
İade talebi bana garip geldi de.

Affınıza mağruren kaç gündür sizde atomizer?
İade talebi bana garip geldi de.
Geçtiğimiz Perşembe günü diye hatırlıyorum kargoyu teslim aldım cam kırılmış şekilde. Ertesi gün Ramazan bey cam gönderdi cumartesi camı teslim aldım. Pazar pazartesi istirahatli günlerimde denedim denedim olmadı ne yazık ki.. bu arada garip gelen kısmını öğrenebilir miyim affınıza sığınarak?

Geçtiğimiz Perşembe günü diye hatırlıyorum kargoyu teslim aldım cam kırılmış şekilde. Ertesi gün Ramazan bey cam gönderdi cumartesi camı teslim aldım. Pazar pazartesi istirahatli günlerimde denedim denedim olmadı ne yazık ki.. bu arada garip gelen kısmını öğrenebilir miyim affınıza sığınarak?
İade talebiniz garip geldi.
Al bunu beğenmedim der gibi.
Keşke bende yapsaydım dedim içimden. Bu zamana kadar onlarca atomizer satın aldım ama hiçbirinde al bunu beğenmedim ben demeye yüzüm varmadı.
Kusura bakmayınız ama bu iyi niyeti suistimal.

Keşke bende yapsaydım dedim içimden. Bu zamana kadar onlarca atomizer satın aldım ama hiçbirinde al bunu beğenmedim ben demeye yüzüm varmadı.

Majör V2'yi beğendiniz mi?

Kardeş sen benim yazdıklarımdan nasıl al bunu beğenmedim der gibi kısmını çıkardın onu anlayamadım da..

Ayrıca atomizeri sen mi yaptın üretim aşamasında çalıştın mı emeğin var mı?

Bu şekilde benimle sadece üretici muhatap olabilir. Demem o ki sen kimsin hangi sıfatla benim yazdıklarımdan bunları çıkarıp niyet okumasına giriştin.

Madem bu yazdıklarımdan alındın zannımca üretim aşamasında emeğin geçmiştir değil mi?

O zaman niye bana mesaj atmadın satın almadan önce kardeş böyle böyle sorunlar olabilir bak ona göre ha!

Cevap bekliyorum..

Hocam beğenmediğiniz için mi iade etmek istiyorsunuz, üretim hataları kaynaklı ayıplı mal olduğunu düşündüğünüz için mi?

Majör V2'yi beğendiniz mi?
Evet, hatta enine boyuna şikayete konu hususlarını inceledim durdum. Cam konusu biraz çetrefilli bir konu, Banttan çıkan bir ürün diğerini tutmayabilir ama diğer hususlar bana çok garip geliyor. Tabi ki kusursuz bir ürün değil, bir kısım eksikleri veya kullanıcı dostu olmayan yönleri var.
Kardeş sen benim yazdıklarımdan nasıl al bunu beğenmedim der gibi kısmını çıkardın onu anlayamadım da..

Ayrıca atomizeri sen mi yaptın üretim aşamasında çalıştın mı emeğin var mı?

Bu şekilde benimle sadece üretici muhatap olabilir. Demem o ki sen kimsin hangi sıfatla benim yazdıklarımdan bunları çıkarıp niyet okumasına giriştin.

Madem bu yazdıklarımdan alındın zannımca üretim aşamasında emeğin geçmiştir değil mi?

O zaman niye bana mesaj atmadın satın almadan önce kardeş böyle böyle sorunlar olabilir bak ona göre ha!

Cevap bekliyorum..

Cevap veriyorum;
Burası bir forum, yani alenen yazdığınız mesajlara burada bulunan herkes muhataptır. Üretici ile birebir görüşmek için 'özel mesaj' kısmını kullanabilirsiniz.
Tabi ki alınmadım, beni bağlayan bir husus yok. İade talebinizi garip buldum, çünkü bu tür durumlar sayesinde 2. el piyasası oluştu. Beğenilmeyen ürünlerin satılması ve birinin beğenmediği ürünü diğerinin beğenmesi sebebi ile.
Üslubunuza da dikkat ettiğiniz (!) için ayrıyeten teşekkür ederim.
Ürün kusurlu, eksik yada kullanılmaz durumda geldi ise iade talebini anlarım ( ki kargo kaynaklı kırık gelmiş, satıcı telafi etmiş ücretsiz kargo ile yeni cam göndermiş) ama ben kullanamadım, sıkılık anlayışıma uymadı, bu kadar işin arasında bununla uğraşamam diyerek iade talebi olmaz. Bunun adı iyi niyeti suistimaldir.

Hocam beğenmediğiniz için mi iade etmek istiyorsunuz, üretim hataları kaynaklı ayıplı mal olduğunu düşündüğünüz için mi?
Şimdi bu kadar sorun yaşanıyorsa beğenmemek ile mi alakalı sizce yoksa üretimden kaynaklı ve parça özellikle oring konusunda sorunlardan mı kaynaklı size soruyorum lütfen

Evet, hatta enine boyuna şikayete konu hususlarını inceledim durdum. Cam konusu biraz çetrefilli bir konu, Banttan çıkan bir ürün diğerini tutmayabilir ama diğer hususlar bana çok garip geliyor. Tabi ki kusursuz bir ürün değil, bir kısım eksikleri veya kullanıcı dostu olmayan yönleri var.

Cevap veriyorum;
Burası bir forum, yani alenen yazdığınız mesajlara burada bulunan herkes muhataptır. Üretici ile birebir görüşmek için 'özel mesaj' kısmını kullanabilirsiniz.
Tabi ki alınmadım, beni bağlayan bir husus yok. İade talebinizi garip buldum, çünkü bu tür durumlar sayesinde 2. el piyasası oluştu. Beğenilmeyen ürünlerin satılması ve birinin beğenmediği ürünü diğerinin beğenmesi sebebi ile.
Üslubunuza da dikkat ettiğiniz (!) için ayrıyeten teşekkür ederim.
Ürün kusurlu, eksik yada kullanılmaz durumda geldi ise iade talebini anlarım ( ki kargo kaynaklı kırık gelmiş, satıcı telafi etmiş ücretsiz kargo ile yeni cam göndermiş) ama ben kullanamadım, sıkılık anlayışıma uymadı, bu kadar işin arasında bununla uğraşamam diyerek iade talebi olmaz. Bunun adı iyi niyeti suistimaldir.
Arkadaşım ben bu atomizeri 6 ay bekledim. Bu atomizeri beğenmedim demiyorum aksine çok beğendim. Lakin üretim kaynaklı ve özellikle oring parça konusunda sorunu olan bir atomizer. Bunların olacağı veya olabileceği konusunda bu forumda paylaşım yapılsaydı sana soruyorum 300 kişi ön talepte bulunur muydu?

Merhaba arkadaşlar 2 haftaya yakındır herkese yardımcı olmak adına dışarı satış açmadım uğraşamıyorum çünkü işim bu değil ve size yardımcı olduğumu düşünüyorum

bana gönderilen atomizerlerin hepsini ücretsiz olarak bakımını yapıp gönderdim (5 adet)

İade aldıklarım (4 adet tahta kutu 2 adet yuvarlak )

sizden sonra bütün atomizerleri sıfırdan söktüm tek tek tel sarıp hepsini denedim check atomizer sorunu olan elimde 3 tane deck cıktı hepsini düzelttim

oring setleri sizinde elinizde olan [yüzüklere (15x1.5) Deckler cam birleştiği nokta (16x1.5) ] degiştirildi

Ve şunu gördüm fıldır fıldır dönen dediginiz yüzüklere emin misiniz 15 yada 16 taktıgınıza 16 takınca dönmüyor bile 15 de cok az dönüyor lütfen doğru oringi taktiğınıza emin olun (kendimden şüphe ettim)

Chimney sallanması dediğiniz olaylar benim yivleri 0.25 boşlukla ayarlamamdan dolayı
oringli bir sistemde driptipten acıp kapıyorsanız beslemeyi driptipin ıslanması ile besleme sistemini tamamen kaybedersiniz

28 Aralık Cumartesi İstanbul Buluşmasına %80 katılıcam (Cuma günü kesin belli olucak)

Gelen arkadaşlara orda da yardımcı olurum

Yıl sonu geldiği için buralarda fazla olamıycam kendi şirketimizin işlerini yılı halen kapatamadım bana [email protected] dan ulaşabilirsiniz (Mutlaka cevap veririm 24 saat içinde)

Kalın oring arayışında ve dışarıdan temin etmeye çalışan arkadaşlar gördüm Ben burda neden varım ? Benden ücretsiz olarak alacakken dışardan temin etmeye çalışmanızı halen anlamadım mesaj atana mı geri dönmedim ?

Aranızdan 1 kişi seçin isterseniz (2000 oring yolluyum)

muhtemel yurtdışı satışları için 30 unda siteyi ingilizceye cevircem Euro bandına dönücek fiyatlar (tabi ki sizin aldığınız fiyatlarda degil)

ondan önce son kez Türkiye acmayı düşünüyorum ama halen kararsızım

Plexi siparişlerini verdim yapıcam yakın zamanda

Bugün akşam 20:00 eksiği sıkıntısı problemi olan arkadaşlar mutlaka yazsın

Geri