• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Uzi Mods Major v2 Çözüm Merkezi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Uzi Mods
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Drop kit yada chimney de değil sorun, deck de.

Deck de yiv turları tam ama ,kat kat olarak yada yukarıdan aşağıya doğru bakarsak deck e , en üstteki yiv yüzeyi tam düz değil eğilimli tur dönüyor , buda chimney içindeki yuvaların tam oturmasına engel olup , bi tık oynama yapıyor.

Umarım anlatabildim
Çok net anlattınız teşekkürler. Olabilir kadir hocam deck e böyle bakmamıştım. Bakalım buna çözüm üretebilcek miyiz ? :) yada çare drop kit diyip geçecez.

Çok büyük bir sıkıntı değil sağa sola oynama yapmıyor (neredeyse) ama aşağı yukarı çekince oynama yapıyor ve yine besleme delikler yerine bacanın sağından solundan baloncuklar çıkıyor. Oring, cam, sıkılık, yanlış ohm okuma gibi sorunları forumca hallettik gibi ama bu sorunu da çözmemiz lazım diye düşünüyorum kesinlikle. Drop kit ile bu sorun olmayabilir, topcap ve baca birleşik olduğundan besleme ayarı yapmamıza gerek yok sıkıntısız baca decke oturur diye düşünüyorum ama daha denemedim drop kit ile ben de. Bir atomizer aldık hem normal hali ile hem drop kit ile kullanmak için. Çözümü drop kit ile kullanabilirsiniz olmamalı diye düşünüyorum en azından böyle bir çözüm yolu beni tatmin etmez :) böyle bir sorunla karşılaşıp çözen varsa yardımlarını beklerim efenim. Yada @Uzi Mods yardım edebilir. Ben atomizerin boğaz vurumu ve aroma yorumundan memnunum. O yüzden iade etmek yada satmak istemiyorum. Çözülemicek sorunu varsa o zaman bakarız ama şu ana kadar çözülemicek bir sorunla karşılaşmadık çok şükür. Hevesimiz kırılmasın yeter bana. Herkes gibi bende evladiyelik bir atomizer olarak elimde kalsın güzel günlerde kullanayım istiyorum :) yazdıklarım eleştiri yada şikayet değildir.

Sallanma olayı yivlerin geniş açılmasından sanırım, ultem erde bir nebze daha az, mm lik yivler yerine daha ufak milimetrik yapılabilir. tabi çok daha pahalı cnc makineleri çok daha ince iş demek.. Ben üretim kısmını bilmem yorum yapıyorum sadece..

Drop kit yada chimney de değil sorun, deck de.

Deck de yiv turları tam ama ,kat kat olarak yada yukarıdan aşağıya doğru bakarsak deck e , en üstteki yiv yüzeyi tam düz değil eğilimli tur dönüyor , buda chimney içindeki yuvaların tam oturmasına engel olup , bi tık oynama yapıyor.

Umarım anlatabildim
Sevgili hocam @Uzi Mods
Bu mesajı dikkate alırsanız sevinirim.
Bu sorunu kabul eden olur etmeyen olur ,tercih meselesi.
Lakin Ocak ve Şubat ayında yapılacak yeni deckler de bunu dikkate almanızı öneririm.

Teşekkürler

Onda da oynar teknik olarak, deneyecektim ama cam cıt dedi ;)
Bakalım deneye deneye okuya okuya çözüm üretmeye çalışıyoruz diyelim o zaman :) chimney üzerindeki küçük oringin altına iplik sarıp biraz daha sıkı hale getirsek bacanın aşağı yukarı oynamasını halledebilir miyiz acaba ? Bu seferde besleme açıp kapaması zorlaşabilir, bilemedim. Denemek lazım :)

Yada sizin dediğiniz gibi yeni yılda üretilcek decklerde iyileştirme yapılabilir.

Bakalım deneye deneye okuya okuya çözüm üretmeye çalışıyoruz diyelim o zaman :) chimney üzerindeki küçük oringin altına iplik sarıp biraz daha sıkı hale getirsek bacanın aşağı yukarı oynamasını halledebilir miyiz acaba ? Bu seferde besleme açıp kapaması zorlaşabilir, bilemedim. Denemek lazım :)

Yada sizin dediğiniz gibi yeni yılda üretilcek decklerde iyileştirme yapılabilir.
iplersen eğer drop kitle daha kolay kırarsın
ipsiz drop kitle daha iyi
ama bu camlada pek olmuyor
penodat camı bişey almak lazım

Son düzenleme:
iplersen eğer drop kitle daha kolay kırarsın
ipsiz drop kitle daha iyi
ama bu camlada pek olmuyor
penodat camı bişey almak lazım
Camın geldiği oringleri demiyorum :D driptipi taktığımız baca yok mu beslemeyi açıp kapattığımız, topcapi tutan oring küçük olan :) bu seferde beslemeyi açıp kapaması zor olur kesin hiç denemeye gerek yok :D tamam @Uzi Mods olmaz merak etmeyin demiş. Çok kafaya takmadan milim oynama olarak kullanıcaz normal tankı anlaşıldı :D şu tank bitsinde bir de drop kiti deneyelim bakalım.

Ben de hem ahşap hemde karton kutu var.
Ahşap kutu standart tank da cam deck tarafı çok gevşek, yedek oringlerin hepsini denedim ama hepsi aynı boyda olduğundan değişmedi.
Karton kutu yedeklerindeki oringlerden nispeten daha kalın olanını taktım tık oturdu. Yani ahşap kutu oringlerinin hepsi aynı ince oringler ama karton kutu oringlerinde çok az olsa farklılık var.
Bende böyle ama sizinkiler daha farklı olabilir belki.

Bende de bacada yukarı aşağı oynama ve sağa sola sallanma var. Besleme konusunda ise deliklerinden sorunsuz besleme yapıyor sıkıntı yok, zincir çekim yaptım baya bir zorladım dryhit almadım hiç, besleme deliklerinin dışında bacanın diğer bölgelerinde de baloncuklar var ama ben onlarıın normal besleme deliklerinden çıkan küçük baloncuklardan yukarıya çıkamayanların o kısımlara yürümesinden kaynaklandığını düşünüyordum, dikkat etmedim hiç baloncukların drekt nereden çıktıklarına.. Normal besleme deliklerinin dışında başka noktalardan likit sızıntısı var ise o ciddi bir problem..

Camın geldiği oringleri demiyorum :D driptipi taktığımız baca yok mu beslemeyi açıp kapattığımız, topcapi tutan oring küçük olan :) bu seferde beslemeyi açıp kapaması zor olur kesin hiç denemeye gerek yok :D tamam @Uzi Mods olmaz merak etmeyin demiş. Çok kafaya takmadan milim oynama olarak kullanıcaz normal tankı anlaşıldı :D şu tank bitsinde bir de drop kiti deneyelim bakalım.
Bende de bacada yukarı aşağı oynama ve sağa sola sallanma var. Besleme konusunda ise deliklerinden sorunsuz besleme yapıyor sıkıntı yok, zincir çekim yaptım baya bir zorladım dryhit almadım hiç, besleme deliklerinin dışında bacanın diğer bölgelerinde de baloncuklar var ama ben onlarıın normal besleme deliklerinden çıkan küçük baloncuklardan yukarıya çıkamayanların o kısımlara yürümesinden kaynaklandığını düşünüyordum, dikkat etmedim hiç baloncukların drekt nereden çıktıklarına.. Normal besleme deliklerinin dışında başka noktalardan likit sızıntısı var ise o ciddi bir problem..
Driptip altı baca ucundaki oringi değiştirseniz nasıl olur.

bu gidişle deckcede 1 kat teflon bant saracağız gibi yivlerdeki hareketi engellemek için besleme kısımının üzerine gelen bölüme.ama ne kadar sağlıklı tabi tartışılır daha sağlıksız olan keten mi sarsak su tesisatlarında kullanılan :)
her pamuk değişiminde yada bant deforme oldugunda bant değişimi olacak :)
baska suanki decke kolay bir çözüm var mı

Likit sızıntısı yapmıyor ama kafasına göre istediği yerden besliyor. Bazen besleme deliklerinden bazen yanlardan.

Driptip altı baca ucundaki oringi değiştirseniz nasıl olur.
Heh işte bende onu düşündüm üstadım. Şu tank hele bir bitsin yedeklerden tank boşken bir denicem olmadı oring altına 1-2 tur iplik sarıp denicem o da olmadı başka çözüm yolu arıcaz yada böyle kullanıcaz. Tek düşüncem v1deki gibi beslemeyi ayarlarken bacanın zor dönmesi gibi bir sorunla karşılaşmak.

2 gündür deniyorum.
V1 ve v1.1 kullanmamıştım. Çok beğenildiği için 2. El çok kovalamama rağmen kısmette olmamıştı. Sitesinden öntalebi yaptık arkasından 169 sıra numarası ile burdanda kaydımızı yaptırdık.
Acemi bir buhardaşınız değilim ancak üstad seviyesinde de kesinlikle değilim. Dümdüz bildiğin kullanıcıyım işte.
Kargom cuma geldiği için tüm yazılanları okuma ve incelem zamanım oldu. Açıkçası yapılan yorumlar beni çok korkuttu 410 tl evet gelecek kutu içeriği için uygun ama kullanamazsam yazık diye düşünmeden edemedim

Cuma kargom geldikten sonra ilk merak ettiğim cam oldu çok dikkatli davrandım ama bu oring sorunu bende yaşadım. Uğraştık ettik çözdük(drop kit için) cam kırmadım şükür.
Diğer merak ettiğim hava ayar yüzüğü geldiğinde gayet yerinde sıkılığı vardı temizlik sonrası gevşedi sanki. Büyük olan oring di ip di uğraştık çözdük gibi ama hava kaçağı var rahatsız ediyor mu tartışılır beni etti açıkçası. Tabi birde mod üzerinde yüzüğü çevirememek bu çok ilginç geldi bana ne biliyim olmaması gereken bir sorun diye düşünüyorum.

Ohm sorunu bende yaşadım vidayı çok az gevşettim onuda hallettik.

Kutu içeriğinden çıkan ultem drop kit yivleri sıkıntılı gibi duryordu. Burdaki yorumlara istinaden ilk kurulumda drop kit deneyim dedim ultemi taktım. Yivler biraz uğraştırsada sotunu hallettik. Yorumlarda boğaz vurumunun iyi olduğu ve aromasının iyi olduğu yazıyordu. Bide ultem tank ile aroma uçar heralde dedim şahsım adına söylüyorum tambir hayel kırıklığı yaşadım. Boğaz vurumu hiç alamadım. Tamam coil hava deliğine yakın boğaz vurumu normal düşük dedim ama aroma nerdeyse hiç yok. Sonra dedim aroma nasıl olsa bir kaç tank sonra açar kendine gelir sen şu boğaz vurumunu hallet dedim kendi kendime. Tabi arada fazla aromadan içemeyen boğaz vurumunun yüksek olmasından bahseden buhardaşları okudukça kesin bende sorun olduğunu düşündüm halada düşünüyorum.

Dedim normal tank ile boğazıma tekme atacak yumruk manyağı yapacak desemde yok arkadaşlar kuramadım atoyu resmen tam diyorum cam tuttu hop likit üzerimde tamam bir tur iplik daha sarayım diyorum cam kırıldı kırılacak çıkartıyorum tekrar. Kuramadım ve boğazıma yumruk yiyemeden çelik drop kiti aldım elime.

Evet burdan sonrasında sorunları kenarda bıraktım coili hava deliğinden olabildiğince yukarı kaldırdım boğaz vurumu istediğim seviyeye yaklaştı ama spica pro ile kıyaslanmaz bile aroma bukadar yukarıda olan coil için gayet normal şekilde çok azdı. Ben açıkçası zaten gün içinde sek nbase içen biriyim eve geldiğimde arada aroma kullanırım keyif için.

Şuanda düşündüğüm şey 410 tl ile bir deck 2 cam 1 çelik drop kit almış oldum diğer kutu içeriği bana ben onlara bakıyorum. Çıkardığım sonuç burdaki yorumlara bakarak ben acemi bile değilmişim giriş seviyesinde bir kullanıcıymışım. Hallettiğim sorunlar olsada beceremediğim, kabiliyetimin yetmediği bir ato sanırım.

Öncelikle canlı yayında ilk defa gördüğüm çok beyefendi bir kişilik olan Ramazan kardeşimize teşekkürler. Tamamen iyi niyetli çıktığı bir yol, ben bu yola çok sonradan katıldım. Yazdıklarım tamamen kişisel ve kendi yaşadıklarım. Kesinlikle ürünü kötülemek yada üreticiye laf söylemek niyetinde değilim. Yanlış anlaşılmak istemiyorum. Ama ben bukadar zengin kutu içeriğinin daha kullanışlı olabilecek bir şekilde sunulması gerektiğini düşünüyorum.

Ramazan kardeşimiz genel sorunlar için mutlaka çözümler üretecektir onları bekliyeceğim bu sırada çelik drop kit ile yola devam.

bu gidişle deckcede 1 kat teflon bant saracağız gibi yivlerdeki hareketi engellemek için besleme kısımının üzerine gelen bölüme.ama ne kadar sağlıklı tabi tartışılır daha sağlıksız olan keten mi sarsak su tesisatlarında kullanılan :)
her pamuk değişiminde yada bant deforme oldugunda bant değişimi olacak :)
baska suanki decke kolay bir çözüm var mı
Bu durumu @Uzi Mods bilerek isteyerek yaptığını söyledi. Chimneyin dripten dönmesini sağlamak için yapılmış. Bana da garip gelmiş kendisine özelden sormuştum bu şekilde cevap verdi. Şu an duruma da alıştım rahatsız etmiyor pek.

Başlığı biraz hızlıca da olsa okudum Gözden kaçırmış olabilirim yazılmıştır belki. Drop kiti sökerken zorlanıyorum var mı aynı durumu yaşayan ya da pratik bir çözüm önerisi olan.

Geri