• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Uzi Mods Major v2 Çözüm Merkezi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Uzi Mods
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Büyük ihtimal pamuğu çok sıkı yapmış olabilirsiniz. Doğal olarak pamuk ıslanmayınca yiv kısımlarından likit sızıyorsa ordan besleme yapıyordur.
İlk kurulumumu biraz gevşek yaptım tankın sonuna doğru akıntı yaptı. Sonra biraz daha sıkı yaptım ama bu seferde pamuğu kısa tuttum. Deneye deneye çözücez heralde. Teşekkür ederim :)

Ekli dosyayı görüntüle 23664

Fotoğraf ile daha doğru ifade edebilirim diye düşündüm. Ok ile gösterdiğim yerde besleme kanalları var. Ordan beslemiyor. U ile gösterdiğim yerden besliyor :D nasıl oluyo bu iş çözemedim. Fikri olan var mı ?
Atomizeri komple parçala tekrar topla pamuklamayı değiştir dene bakalım, bizde öyle bir sorun olmadı belkide pamuklama hatası diye düşünüyorum @Uzi Mods yardımcı olur çözülmezse eğer

İlk kurulumumu biraz gevşek yaptım tankın sonuna doğru akıntı yaptı. Sonra biraz daha sıkı yaptım ama bu seferde pamuğu kısa tuttum. Deneye deneye çözücez heralde. Teşekkür ederim :)
Ben pamuğu tabana değdirmiyorum. Yarım milim falan tabanla arasında boşluk var. Pamuğu coilden geçirirken zorlamadan geçiriyorum. Yani bol pamuk kullanmadım. Hiç Sorunda yaşamadım

Ben pamuğu tabana değdirmiyorum. Yarım milim falan tabanla arasında boşluk var. Pamuğu coilden geçirirken zorlamadan geçiriyorum. Yani bol pamuk kullanmadım. Hiç Sorunda yaşamadım
İlk pamuklamam tabana değiyordu ve coilden normal geçiyordu tankın sonunda akıtma yaptı. ikinci pamuklamayı sıkı yapıp tabana değdirmeden yaptım bu seferde sağdan solan besliyor :) normal geçecek şekilde ve tabana değmeyecek şekilde pamuklayayım birde. Böyle yaparsam akıtır gibi geldi denememiştim açıkçası. Deneyeyim en iyisi. Birde 1mm hava ayarında içtim ilk kurulumda sıkılık iyiydi sonra yüzük fazla hareket etmeye başlayınca oringleri değiştirdim şuan 1.2mm hava ayarında kullanıyorum sıkılık tatmin edici yinede. Galiba pamuk uçlarını tabana değecek şekilde yapınca birde 1mm de ve zincir çekim içince tankın sonunda vakumlama etkisi yarattı fazla beslemeden akıttı diye düşündüm. Teşekkürler :) kısa ve coili zorlamayan pamuklamayı deneyeceğim. Beslemeyi kaç tur açıyorsunuz acaba ?

İlk pamuklamam tabana değiyordu ve coilden normal geçiyordu tankın sonunda akıtma yaptı. ikinci pamuklamayı sıkı yapıp tabana değdirmeden yaptım bu seferde sağdan solan besliyor :) normal geçecek şekilde ve tabana değmeyecek şekilde pamuklayayım birde. Böyle yaparsam akıtır gibi geldi denememiştim açıkçası. Deneyeyim en iyisi. Birde 1mm hava ayarında içtim ilk kurulumda sıkılık iyiydi sonra yüzük fazla hareket etmeye başlayınca oringleri değiştirdim şuan 1.2mm hava ayarında kullanıyorum sıkılık tatmin edici yinede. Galiba pamuk uçlarını tabana değecek şekilde yapınca birde 1mm de ve zincir çekim içince tankın sonunda vakumlama etkisi yarattı fazla beslemeden akıttı diye düşündüm. Teşekkürler :) kısa ve coili zorlamayan pamuklamayı deneyeceğim. Beslemeyi kaç tur açıyorsunuz acaba ?
Beslemeyi sanırım 1 veya 1.5 tur falan açıyorum. Yani çok açmıyorum. Yeterince besliyor. İlk başta benim pamukta tabana değiyordu akıtma yaptı, sonra pamuğu kısa tuttum. Akıtma olmadı.

Beslemeyi sanırım 1 veya 1.5 tur falan açıyorum. Yani çok açmıyorum. Yeterince besliyor. İlk başta benim pamukta tabana değiyordu akıtma yaptı, sonra pamuğu kısa tuttum. Akıtma olmadı.
1 tur açıp kısa ve coilden rahat geçen pamuklamayı deneyeyim en iyisi. Sarım çapı olarak 2mm mi kullanıyorsunuz acaba ?

Drop kitsiz normal kullanırkende beslemeyi bu kadar açıyorumIMG_20191221_185931.jpg

@Nacruno Üstadım;
Benim akıttığım sarımlarım genelde pamuğu likitledikten sonra pamuk deliğinde boşluk olacak kadar az pamukladıklarımda veya
coil konumu hava deliğine çok yakın ve az turlu kısa coil boyu olan bol pamuklama durumlarında yaşanıyor. Yani likit pamuktan yukarı yürürken hava deliğine temas ediyor ve oradan aşağıya sızıyor.
Ve bir de pamukların decke değmeyecek şekilde konumlanmasına dikkat etmek gerekiyor.
3-5 sarıma el pratikliği hemen oturuyor.

Miss gibi olmuş pazartesi bende hallederim yüzük işini. Lakin cam benim de elimde kaldı ???? Su kalın oringlerden pakette keşke 4 adet olsaymis, 2 tane çıkinca onları yüzüğe kullandık. Cam oringlerine de teflon sarmistik ayar tutturamamisiz anlaşılan, 3 yada 4 cu dolumda tuz buz. Neyse sağlık olsun plexi bir cam uydurmak lazım sanıyorum.

Miss gibi olmuş pazartesi bende hallederim yüzük işini. Lakin cam benim de elimde kaldı ???? Su kalın oringlerden pakette keşke 4 adet olsaymis, 2 tane çıkinca onları yüzüğe kullandık. Cam oringlerine de teflon sarmistik ayar tutturamamisiz anlaşılan, 3 yada 4 cu dolumda tuz buz. Neyse sağlık olsun plexi bir cam uydurmak lazım sanıyorum.
Teflon yerine siyah dikiş ipi daha kullanışlı. @azash kardeşim sağolsun ondan öğrendim. Bilgin olsun :)

Ekli dosyayı görüntüle 23664

Fotoğraf ile daha doğru ifade edebilirim diye düşündüm. Ok ile gösterdiğim yerde besleme kanalları var. Ordan beslemiyor. U ile gösterdiğim yerden besliyor :D nasıl oluyo bu iş çözemedim. Fikri olan var mı ?

Çok sıkı kullanıyorsun, en küçük delik yarısı kadar bişi açıksa likit bulduğu yerden giriyordur.. Normalde senin kadar sıkı pamuklama yapanlar normal içimde beslemez tahminim. Normal ayarda 2. Delik standart en küçükte kullanıyor genelde kullananlar.
2. Küçük Delikle ayarlayıp bir süre kullanırmısın aynı olay olacak mı?

Teflon yerine siyah dikiş ipi daha kullanışlı. @azash kardeşim sağolsun ondan öğrendim. Bilgin olsun :)
İple teflonla bir yere kadar bu işi oringle çözmemiz gerekiyor. Gerek bizler gerek @Uzi Mods camın altına hangi oring problemsiz oluyorsa onu keşfedip bu işi halletmemiz lazım. Atomizerde başka sorun yok gibi zaten. 16 ysa 16 yok 15.5 sa 15.5 olmadı 17 hangi çap oring camı kırmadan çıkarıp takmaya , mod üzerindeyken elle hafif temaslarda çıkmayı önlüyorsa onu bulup kökünden çözmemiz lazım bu meseleyi.

Geri