• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Uzi Mods Major v2 Çözüm Merkezi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Uzi Mods
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Çok sıkı kullanıyorsun, en küçük delik yarısı kadar bişi açıksa likit bulduğu yerden giriyordur.. Normalde senin kadar sıkı pamuklama yapanlar normal içimde beslemez tahminim. Normal ayarda 2. Delik standart en küçükte kullanıyor genelde kullananlar.
2. Küçük Delikle ayarlayıp bir süre kullanırmısın aynı olay olacak mı?
İkinci sarımımı 2.nci delikte içim yaparak denedim. Tankın sonunda akıtma olmadı. Ama dediğim gibi sağdan soldan besleme yaptı. Şimdi tekrar pamuklama yapıcam pamuğu coilden normal geçecek şekilde ve uçları besleme deliklerinin tabanına değmeyecek şekilde yapıp deneyeceğim.

İple teflonla bir yere kadar bu işi oringle çözmemiz gerekiyor. Gerek bizler gerek @Uzi Mods camın altına hangi oring problemsiz oluyorsa onu keşfedip bu işi halletmemiz lazım. Atomizerde başka sorun yok gibi zaten. 16 ysa 16 yok 15.5 sa 15.5 olmadı 17 hangi çap oring camı kırmadan çıkarıp takmaya , mod üzerindeyken elle hafif temaslarda çıkmayı önlüyorsa onu bulup kökünden çözmemiz lazım bu meseleyi.
haklısın kardeşim. ama sonuçta oda siparişi geçiyor ve gelen ürünün kendi planladığına şekilde geldiğine göre hareket ediyor.
ama malesef ülkemizde üretim standartları çok iyi bir seviyede değil.
cam ve oringde bu sıkıntıyı yaşadı diye tahmin ediyorum.
bizimkiler geçici çözüm elbette.
ama bu atomizerin içiş güzelliği sağolsun bütün bu sorunların ötesinde :)

haklısın kardeşim. ama sonuçta oda siparişi geçiyor ve gelen ürünün kendi planladığına şekilde geldiğine göre hareket ediyor.
ama malesef ülkemizde üretim standartları çok iyi bir seviyede değil.
cam ve oringde bu sıkıntıyı yaşadı diye tahmin ediyorum.
bizimkiler geçici çözüm elbette.
ama bu atomizerin içiş güzelliği sağolsun bütün bu sorunların ötesinde :)
Tamamen katılıyorum, o sebeple hiç bir zaman gömmek niyetinde değilim zaten. Diğer forumu da yazdım bu atomizer gomulmeyi haketmiyor benden aldığı 210 liranın her kuruşu helal olsun diye. Gerek biz kullanıcılar gerek üretici doğru cam oring denklemini çözecektir illaki. O zamana kadar bir kaç cam kirmisiz birşeyler uydurmuşuz bence sıkıntı yok.

Sorunun kaynağı cam diye düşünüyorum ben , alternatif oring lerle çözüm bulunur gibi çünkü iç çaplarda sapmalar farklı farklı sanki . Şansıma ft den aldığım subtank mini camları vardı 10 tane onlardan taktım.
Bırakın kendi çıkmasını camı çıkarmak için güç uygulamam gerekiyor.
Sorunsuz şekilde keyfini çıkarıyorum likit tüketimim tavan yaptı son 3 - 4 gündür????

İkinci sarımımı 2.nci delikte içim yaparak denedim. Tankın sonunda akıtma olmadı. Ama dediğim gibi sağdan soldan besleme yaptı. Şimdi tekrar pamuklama yapıcam pamuğu coilden normal geçecek şekilde ve uçları besleme deliklerinin tabanına değmeyecek şekilde yapıp deneyeceğim.

Cnc hatası varsa değişim yapılabilir yada düzeltilir sanırım..

Bu arada, yaşadığım bir olay,

Aslında Ato beslenmede sıkıntı yok, fakat çoğunda da ortaya çıkan sorunların özü base den şase alan pul çok ince ve ona bağlı olan vida kısa olması olabilir.

Söyle ki bende de bir tank ta beslemiyor gibi geldi kuru pamuk tadı aldım. Açıp baktığımda pamuğun ıslak olduğunu gördüm bu durum telin anlık olarak, pamuğu kurutma durumu da olabilirdi. Buna sebep omajın yanlış okunması da olabilirdi..

Baktım pul eğilmiş çok sıkılmış durumda idi, buda omajı yanlış okumasına sebep veren bir durum, hangi Ato olursa olsun, haddinden fazla Çok sıkılan pinler daha düşük ohm değerleri verir,gevşek olanlar da yüksek değerler verir .. Çok gevşekler oynak okuyor o ayrı..

Güç denemesi yapmamak lazım.

Deck altı vadalardan biri 510 pine değerken, diğeri bir pul vasıtası ile kasadan şase alarak modun vidalı şasesine vidalanıyor.

Burada bence teknik olarak üretim kolaylığı yaratan bir durum. Çünki iki delikli bir dek var. cnc de hızlı ve kontrolsüz bir işlemeye olanak sağlıyor. fakat yaşanan sorunların bir çoğunda ki kaynağı ortaya koyuyor.

Deck üretimi esnasında baseden şaseyi pul ile alması yerine direk deck ile yekpare olan bir şase olmalıydı..
Yani ince pul ile bağlanan bir şase yerine base üstünde yivi açılmış bir şase bu sorunları ortaya koymazdı.

Diğer 510 için olan direk ise mecbursun alttan üsten yalıtımlı bir ekstra pin olması mecburi.

artı eksi olayı vs.

Şu anlık elimizdeki Major ler için en sağlıklı çözüm yolu base den şase alan PUL un DAHA etli kalın ona bağlı vicdanın bir kaç mm daha uzun olması daha stabil bir durum ortaya koyar. Hatta pulu yarım daire gibi özel üretim bişi olursa yerinden oynamaz sağlam olur.

Bu durumda 510 için olan diğer direk kısa kalırsa yi
Bu seferde alttaki tokmak ikisine değerse durumu ortaya çıkar ki ozaman da 510 + olan direğin Biraz daha topuzu kalın bir vida ile bağlanması ayrıca tabandaki 510 tokmağın az biraz daha tıraşlanması gerekebilir. @Uzi Mods ustam.

Benzer bir durum yaşayan varsa, pulu çıkartıp pense ile düzeltip çok sıkmadan standart bir tork ile yeniden kurması durumu stabil hale getiriyor.. Bilginize..

Cnc hatası varsa değişim yapılabilir yada düzeltilir sanırım..

Bu arada, yaşadığım bir olay,

Aslında Ato beslenmede sıkıntı yok, fakat çoğunda da ortaya çıkan sorunların özü base den şase alan pul çok ince ve ona bağlı olan vida kısa olması olabilir.

Söyle ki bende de bir tank ta beslemiyor gibi geldi kuru pamuk tadı aldım. Açıp baktığımda pamuğun ıslak olduğunu gördüm bu durum telin anlık olarak, pamuğu kurutma durumu da olabilirdi. Buna sebep omajın yanlış okunması da olabilirdi..

Baktım pul eğilmiş çok sıkılmış durumda idi, buda omajı yanlış okumasına sebep veren bir durum, hangi Ato olursa olsun, haddinden fazla Çok sıkılan pinler daha düşük ohm değerleri verir,gevşek olanlar da yüksek değerler verir .. Çok gevşekler oynak okuyor o ayrı..

Güç denemesi yapmamak lazım.

Deck altı vadalardan biri 510 pine değerken, diğeri bir pul vasıtası ile kasadan şase alarak modun vidalı şasesine vidalanıyor.

Burada bence teknik olarak üretim kolaylığı yaratan bir durum. Çünki iki delikli bir dek var. cnc de hızlı ve kontrolsüz bir işlemeye olanak sağlıyor. fakat yaşanan sorunların bir çoğunda ki kaynağı ortaya koyuyor.

Deck üretimi esnasında baseden şaseyi pul ile alması yerine direk deck ile yekpare olan bir şase olmalıydı..
Yani ince pul ile bağlanan bir şase yerine base üstünde yivi açılmış bir şase bu sorunları ortaya koymazdı.

Diğer 510 için olan direk ise mecbursun alttan üsten yalıtımlı bir ekstra pin olması mecburi.

artı eksi olayı vs.

Şu anlık elimizdeki Major ler için en sağlıklı çözüm yolu base den şase alan PUL un DAHA etli kalın ona bağlı vicdanın bir kaç mm daha uzun olması daha stabil bir durum ortaya koyar. Hatta pulu yarım daire gibi özel üretim bişi olursa yerinden oynamaz sağlam olur.

Bu durumda 510 için olan diğer direk kısa kalırsa yi
Bu seferde alttaki tokmak ikisine değerse durumu ortaya çıkar ki ozaman da 510 + olan direğin Biraz daha topuzu kalın bir vida ile bağlanması ayrıca tabandaki 510 tokmağın az biraz daha tıraşlanması gerekebilir. @Uzi Mods ustam.

Benzer bir durum yaşayan varsa, pulu çıkartıp pense ile düzeltip çok sıkmadan standart bir tork ile yeniden kurması durumu stabil hale getiriyor.. Bilginize..
Çok değerli bilgiler bunlar kendi adıma teşekkür ederim. Coilden geçen pamuğu daha kolay geçecek şekilde ve uçları besleme deliklerinin tabanına değmeyecek şekilde yaptım. Şuan beslemede bir sıkıntı yok. Baloncuklar besleme yuvalarından çıkıyor.

Ama bacada bir tuhaflık var. Driptipten tutup yukarı-aşağı çekince oynama yapıyor. Deckteki ve bacadaki dişliler arası bir uyumsuzluk var gibi.

Çok değerli bilgiler bunlar kendi adıma teşekkür ederim. Coilden geçen pamuğu daha kolay geçecek şekilde ve uçları besleme deliklerinin tabanına değmeyecek şekilde yaptım. Şuan beslemede bir sıkıntı yok. Baloncuklar besleme yuvalarından çıkıyor.

Ama bacada bir tuhaflık var. Driptipten tutup yukarı-aşağı çekince oynama yapıyor. Deckteki ve bacadaki dişliler arası bir uyumsuzluk var gibi.
Aynen bunu bende farkettim

Aynen bunu bende farkettim

Sanırım sizde de var, cidden can sıkıcı. Bi video yollayıp soracaktım kullanıcılara bu sallantı herkeste standart mı diye.

Çok büyük bir sıkıntı değil sağa sola oynama yapmıyor (neredeyse) ama aşağı yukarı çekince oynama yapıyor ve yine besleme delikler yerine bacanın sağından solundan baloncuklar çıkıyor. Oring, cam, sıkılık, yanlış ohm okuma gibi sorunları forumca hallettik gibi ama bu sorunu da çözmemiz lazım diye düşünüyorum kesinlikle. Drop kit ile bu sorun olmayabilir, topcap ve baca birleşik olduğundan besleme ayarı yapmamıza gerek yok sıkıntısız baca decke oturur diye düşünüyorum ama daha denemedim drop kit ile ben de. Bir atomizer aldık hem normal hali ile hem drop kit ile kullanmak için. Çözümü drop kit ile kullanabilirsiniz olmamalı diye düşünüyorum en azından böyle bir çözüm yolu beni tatmin etmez :) böyle bir sorunla karşılaşıp çözen varsa yardımlarını beklerim efenim. Yada @Uzi Mods yardım edebilir. Ben atomizerin boğaz vurumu ve aroma yorumundan memnunum. O yüzden iade etmek yada satmak istemiyorum. Çözülemicek sorunu varsa o zaman bakarız ama şu ana kadar çözülemicek bir sorunla karşılaşmadık çok şükür. Hevesimiz kırılmasın yeter bana. Herkes gibi bende evladiyelik bir atomizer olarak elimde kalsın güzel günlerde kullanayım istiyorum :) yazdıklarım eleştiri yada şikayet değildir.

Çok büyük bir sıkıntı değil sağa sola oynama yapmıyor (neredeyse) ama aşağı yukarı çekince oynama yapıyor ve yine besleme delikler yerine bacanın sağından solundan baloncuklar çıkıyor. Oring, cam, sıkılık, yanlış ohm okuma gibi sorunları forumca hallettik gibi ama bu sorunu da çözmemiz lazım diye düşünüyorum kesinlikle. Drop kit ile bu sorun olmayabilir, topcap ve baca birleşik olduğundan besleme ayarı yapmamıza gerek yok sıkıntısız baca decke oturur diye düşünüyorum ama daha denemedim drop kit ile ben de. Bir atomizer aldık hem normal hali ile hem drop kit ile kullanmak için. Çözümü drop kit ile kullanabilirsiniz olmamalı diye düşünüyorum en azından böyle bir çözüm yolu beni tatmin etmez :) böyle bir sorunla karşılaşıp çözen varsa yardımlarını beklerim efenim. Yada @Uzi Mods yardım edebilir. Ben atomizerin boğaz vurumu ve aroma yorumundan memnunum. O yüzden iade etmek yada satmak istemiyorum. Çözülemicek sorunu varsa o zaman bakarız ama şu ana kadar çözülemicek bir sorunla karşılaşmadık çok şükür. Hevesimiz kırılmasın yeter bana. Herkes gibi bende evladiyelik bir atomizer olarak elimde kalsın güzel günlerde kullanayım istiyorum :) yazdıklarım eleştiri yada şikayet değildir.
tak drop kiti dertsiz tasasız kullan hocam
ben v1 kullandıgım için normal tankı biliyorum hiç cekici gelmiyor
mis gibi alttan dolum sabit tank drop kit
sorun yasayanlar cam vb bişeyler düzelmeden drop kitle kafaları rahat kullanabilir
oring büyük sıkıntı değil drop kitte
bide üstten dolumu ben nedense oldum olası sevmem mtlde
üstten dolum ne geldiyse elden cıkardım

Anlamadım ben bu işi gerçekten de, bir sorunu çözdüm diyosun başka bişey çıkıyor, bir sorunu çözdüm desen daha başka birşey çıkıyor , usandım gercekten de.. :/ şimdi satmayı düşünüyorum, ilanı ne şekilde koymam lazim ? Ürünün su problemi var bu problemi var ama şöyle çözümü var böyle çözümü var ben uğraşmaktan bıktım buyrun siz uğraşın diye koysam satılmaz etmez.. 400 lirayı hiç ettik vesselam..

tak drop kiti dertsiz tasasız kullan hocam
ben v1 kullandıgım için normal tankı biliyorum hiç cekici gelmiyor
mis gibi alttan dolum sabit tank drop kit
sorun yasayanlar cam vb bişeyler düzelmeden drop kitle kafaları rahat kullanabilir
oring büyük sıkıntı değil drop kitte
bide üstten dolumu ben nedense oldum olası sevmem mtlde
üstten dolum ne geldiyse elden cıkardım
Üstad ben de alttan dolum atomizerleri daha çok seviyorum daha pratik geliyor bana da :) ama normal halini kullanmayacaksak deck+drop kit alırdık diye düşünüyorum yanlış mıyım üstad :)

Üstad ben de alttan dolum atomizerleri daha çok seviyorum daha pratik geliyor bana da :) ama normal halini kullanmayacaksak deck+drop kit alırdık diye düşünüyorum yanlış mıyım üstad :)
bi dene sen
arada likit sıcratabiliyor tek kusr ufaktan yanlıs pamuklamada
ben normal tankına ayar oldugum için v1i satmıştım
bogaz vurumu şahsi gorum drop kitte az düşüyor
aroma biraz artıyor

Drop kit yada chimney de değil sorun, deck de.

Deck de yiv turları tam ama ,kat kat olarak yada yukarıdan aşağıya doğru bakarsak deck e , en üstteki yiv yüzeyi tam düz değil eğilimli tur dönüyor , buda chimney içindeki yuvaların tam oturmasına engel olup , bi tık oynama yapıyor.

Umarım anlatabildim

Hani çocukken dişiniz sallanır, istemsiz olarak diliniz hep o dişle uğraşır ya bende bugün hep parmaklar driptipin ucundan tutup bacayı aşağı yukarı yaptım durdum. Can sıkıcı evet. O'ringmiş, vidaymış bunlar basitçe halledilecek konular ama bu üzerine eğilmesi gereken ciddi bir problem gibi. Çok eğreti gösteriyor ürünü bu kadar standart üzeri zevk sunan bir atomizer için. Üretici arkadaşımız bu konuya bi göz atsa iyi olur gibime geliyor.

Son düzenleme:
Geri