Cnc hatası varsa değişim yapılabilir yada düzeltilir sanırım..
Bu arada, yaşadığım bir olay,
Aslında Ato beslenmede sıkıntı yok, fakat çoğunda da ortaya çıkan sorunların özü base den şase alan pul çok ince ve ona bağlı olan vida kısa olması olabilir.
Söyle ki bende de bir tank ta beslemiyor gibi geldi kuru pamuk tadı aldım. Açıp baktığımda pamuğun ıslak olduğunu gördüm bu durum telin anlık olarak, pamuğu kurutma durumu da olabilirdi. Buna sebep omajın yanlış okunması da olabilirdi..
Baktım pul eğilmiş çok sıkılmış durumda idi, buda omajı yanlış okumasına sebep veren bir durum, hangi Ato olursa olsun, haddinden fazla Çok sıkılan pinler daha düşük ohm değerleri verir,gevşek olanlar da yüksek değerler verir .. Çok gevşekler oynak okuyor o ayrı..
Güç denemesi yapmamak lazım.
Deck altı vadalardan biri 510 pine değerken, diğeri bir pul vasıtası ile kasadan şase alarak modun vidalı şasesine vidalanıyor.
Burada bence teknik olarak üretim kolaylığı yaratan bir durum. Çünki iki delikli bir dek var. cnc de hızlı ve kontrolsüz bir işlemeye olanak sağlıyor. fakat yaşanan sorunların bir çoğunda ki kaynağı ortaya koyuyor.
Deck üretimi esnasında baseden şaseyi pul ile alması yerine direk deck ile yekpare olan bir şase olmalıydı..
Yani ince pul ile bağlanan bir şase yerine base üstünde yivi açılmış bir şase bu sorunları ortaya koymazdı.
Diğer 510 için olan direk ise mecbursun alttan üsten yalıtımlı bir ekstra pin olması mecburi.
artı eksi olayı vs.
Şu anlık elimizdeki Major ler için en sağlıklı çözüm yolu base den şase alan PUL un DAHA etli kalın ona bağlı vicdanın bir kaç mm daha uzun olması daha stabil bir durum ortaya koyar. Hatta pulu yarım daire gibi özel üretim bişi olursa yerinden oynamaz sağlam olur.
Bu durumda 510 için olan diğer direk kısa kalırsa yi
Bu seferde alttaki tokmak ikisine değerse durumu ortaya çıkar ki ozaman da 510 + olan direğin Biraz daha topuzu kalın bir vida ile bağlanması ayrıca tabandaki 510 tokmağın az biraz daha tıraşlanması gerekebilir.
@Uzi Mods ustam.
Benzer bir durum yaşayan varsa, pulu çıkartıp pense ile düzeltip çok sıkmadan standart bir tork ile yeniden kurması durumu stabil hale getiriyor.. Bilginize..