• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Uzi Mods Major v2 Çözüm Merkezi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Uzi Mods
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üstadım.
Decki moda taktıktan sonra tekrar gevşetmek yok.
Eğer gevşetirseniz ohm oynar. Bende de oynar.
Deck moda aşırı sıkı olmayacak (çıkartması zor olur) ama sabir kalacak ölçüde sıkıca takılacak ve öyle kalacak.
evet abi haklısın... abi deneme amaçlı 26ga 8 tur 2mm sardım 0,95 ohm cıkması lazım pili taktım 0,95 cıktı ama sonrasında pili cıkarıp takınca oynuyor ohm ..

0,95 yerine 0,98 çıkması normal. ama 0,98 sadece pili söküp taktığınızda 1,30-1,25 falan gibi değerleri gösteriyor ve sabit kalmayıp sürekli inip çıkıyorsa ya coil içerden chimney duvarına değiyor. Ya mod ohm u yanlış okuyor 510 pini hatalı. Yada deckin post vidaları üstten yada alttan sabit değil. Varsa elinizde veya çevrede başka bir mod ile deneyin. 5-6 tur luk bir sarım ile deneyin. Denemelerde atomizeri moddan gevşetmeyin. Sorun hala devam ediyorsa Uzimods a Özel Mesaj atın.

evet abi haklısın... abi deneme amaçlı 26ga 8 tur 2mm sardım 0,95 ohm cıkması lazım pili taktım 0,95 cıktı ama sonrasında pili cıkarıp takınca oynuyor ohm ..
Üstad;
Ohm atlaması diye tabir ettiğimiz şey şu.

Coili sardınınız. Pamukladınız. Likiti doldurdunuz. Moda taktınız içmeye hazırsınız. Ohma baktınız. 1,00 gösteriyor.
Başladınız içmeye 3-4 puff çektiniz üflediniz. Döndünüz baktınız atomizere 1,25 ohm olmuş. Devam ettiniz 3-5 puff sonra baktınız 0,85 ohm olmuş. Buna ohm atlıyor deriz.
Ama baktınız ohm 1,00 içtiniz içtiniz baktınız 1,02 veya 0,98. Bu arada atomizeri söküp takmıyor ve pili çıkarıp takmıyoruz ama. Kurulum sabit şekilde duruyor. Bu minik değişimleri ohm atlaması olarak değerlendirmiyoruz.

Üstad;

Coili sardınınız. Pamukladınız. Likiti doldurdunuz. Moda taktınız içmeye hazırsınız. Ohma baktınız. 1,00 gösteriyor.
Başladınız içmeye 3-4 puff çektiniz üflediniz. Döndünüz baktınız atomizere 1,25 ohm olmuş. Devam ettiniz 3-5 puff sonra baktınız 0,85 ohm olmuş. Buna ohm atlıyor deriz.
Ama baktınız ohm 1,00 içtiniz içtiniz baktınız 1,02 veya 0,98. Bu arada atomizeri söküp takmıyor ve pili çıkarıp takmıyoruz ama. Kurulum sabit şekilde duruyor. Bu minik değişimleri ohm atlaması olarak değerlendirmiyoruz.
Hocam hiç ateşleme yapmadan takıp çıkartınca aynı ohm u okuması gerekmez mi? 3-4puf aldıktan sonra soğumasını beklemezsek coil ısısı ve üzerindeki likit kalıntısı bile ohm u etkilemez mi? Şahsen, hiç ateşleme yapmadı isem, kaç defa takarsam takayım aynı ohmu okumasını beklerim. Okumazsa ya atomzerde ya modda bir sıkıntı var demektir bence.

Bir de acemeliğimi anlatayım. Yeni başlamışım, hevesle arctic fox kurup, sehven anlık direnc göstermeye ayarladığımda ilk başta ne oluyor demiştim. Sonra kilitlediğim direnç değil, anlık direnç gösterdiğini farkettim.

u

u seklındekı demırle deckın altını sokup ordakı 2 vıdayı diyorsunuz dimi onlar sıkıldı orayamı sarın diorsunuz . neden sarıyoruzkı peki?
Tahminim şöyle diger yorumlardan anladigim kadariyla o vida uzun gelip ucu degmemesi gereken yere belli belirsiz degdigi icin kısa devre yaptirip ohm atlatıyor. Bu sekilde cozum bulan arkadaşlar oldu okudugum yorumlarda.

Evet
Üstad;

Evet abi peki diyelim sardik pamukladik icime hazir 1 0hm diyelim
Pili cikarip takinca 1.25 oluyor bu sorun neyden kaynaklida bu kadar sapma oluyor pili cikarip takinca
Sonra kendi.kendine ekranda dusuyor ama 1ohm kadae gelmiyor misal 1.12 de kaliyor

Ben yedek olsun diye penadottan normal (tombul olmayan) pleksi camlardan aldım ama yanlismi yaptim acaba tombulmu almam gerekiyor du.

En sonunda kargom geldi. Paket pıtpıtlı poşete sarılıydı gayet sağlam geldi. Ürün tertemiz gelmiş olsada tamamen söküp temizledim ve oring vs bir şeyi değiştirmeden toplayıp klasik 26ga bitişik 7 tur kanthal tel pamukladım. Ohm diğer atolarımdaki ile aynı, herhangi bir ohm değişmesi vs yok, likit beslemesini açınca camda çok hafif sallanma oluyor. Boğaz vurumu gayet iyi, atoma güzel
Bu güzel ürün için @Uzi Mods a teşekkürler
Ultem tank çıkarmasını tavsiye ederim, ürünün camı çok güven vermiyor, ki kargoda yada eline alır almaz kırılanlar olmuş

Ekli dosyalar

• IMG_20191220_165628.jpg
    IMG_20191220_165628.jpg
    31.8 KB · Görüntüleme: 22
Geri