• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Kendin Yap | E-Likit Likit Mutfağı...Master Evyap⚡️

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kanthal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
@Kvothe Tütünlülerle Inawera Plum yada Smoked Plum denemenizi öneririm , %0,5-%1 oranlarında çok yakışıyorlar birbirlerine. %1'i geçmenizi önermem çünkü bütün karışımı ele geçirecek kadar baskınlaşıyor. Inw Cactus'ün amca oğlu olduğundan şüpheleniyorum:)

@Kvothe Tütünlülerle Inawera Plum yada Smoked Plum denemenizi öneririm , %0,5-%1 oranlarında çok yakışıyorlar birbirlerine. %1'i geçmenizi önermem çünkü bütün karışımı ele geçirecek kadar baskınlaşıyor. Inw Cactus'ün amca oğlu olduğundan şüpheleniyorum:)
Cactüs le bayağı ilgilenmiştim bir ara. Güzeldir cactüs

@Kvothe Güzel , ben de seviyorum ama sadece efektör olarak:) % 0,5 le bile karışımdaki tatları bastırıyor bence , zaten genellikle kuru buhar veren karışımlarda biraz buharı nemlendirmek için % 0,25 oranında kullanıyorum , bir iki kez % 2 kullandığım karışımlar olmuştu ve epey baymıştı ama kokusu çok güzel;tipitip sakıza benzetiyorum.

Ama yine de severek içtiğiniz bi tarif varsa denemek isterim.

@Kvothe Güzel , ben de seviyorum ama sadece efektör olarak:) % 0,5 le bile karışımdaki tatları bastırıyor bence , zaten genellikle kuru buhar veren karışımlarda biraz buharı nemlendirmek için % 0,25 oranında kullanıyorum , bir iki kez % 2 kullandığım karışımlar olmuştu ve epey baymıştı ama kokusu çok güzel;tipitip sakıza benzetiyorum.

Ama yine de severek içtiğiniz bi tarif varsa denemek isterim.

Zaten genelde %1 kullanılıyor bildiğim kadarıyla.

Tek kullanılacak bir şey değil

Tütün uyumu berbat ???? inawera biscuit, fa nonnas cake gibi tabanlarla uyumu da kötü.

Geriye meyve kombinasyonları kalıyor.

En sık kullanımı orman meyvelerinin yanına kullanılıyor etil maltol ile birlikte. En risksiz ve yaygın kullanımı bu

Bir de portakal mandalina gibi turuncu meyvelerle birlikte kullanan da çok. Yalnız bu aşırı mayhoş oluyor. Yine lime veya limon kombinasyonu da var ama tercih etmiyorum.

Pitaya yani ejder meyvesi kombinasyonunda da kullanılıyor ben de kullandım. İş görüyor.

Asıl sürpriz ise karpuz çilek kombinasyonun da benim favorim bu.

Evet ,dediğiniz gibi meyveli karışımlarda kullanılıyor daha çok , bu tarifte oran % 1 'di ve çok baymıştı , ikincide % 0,25'e düşürmüştüm ki yine bile tadını alabiliyordum,tarife bir iki dokunuş yaparak daha güzel bir tat yakaladığımı da belirteyim.

@murcix Daha önceleri muhabbetini döndürdüğümüz dil konusuna örnek bir tabir bu da. Hızlı okuyup, gözümden kaçmış. Farkedince etiketledim ilgili kısmı. Kendin-yap ile likitlere profil müdahalesinin izahına da güzel bir örnek bence.
zaten ilk okudugumda "himmm demek oyleee" dedim icimden :) lakin beni fersah fersah asan durumlar bu coklu aroma mixleri, zira bir suru aroma arasinda bogulmak istemiyorum. fakat guzel olan yani 3-4 cesit aroma ile hazirlanan karisimlarda bile minik tatli cadilarin ne isler cevirdigini bilmek oluyor :)

zaten ilk okudugumda "himmm demek oyleee" dedim icimden :) lakin beni fersah fersah asan durumlar bu coklu aroma mixleri, zira bir suru aroma arasinda bogulmak istemiyorum. fakat guzel olan yani 3-4 cesit aroma ile hazirlanan karisimlarda bile minik tatli cadilarin ne isler cevirdigini bilmek oluyor :)
Aslında tüm olay, hatta en önemli nokta, aromaların solo test edilmesi ve aroma yorumlarını okumak. Tabirler, kavramlar, vs., kendiliğinden yerleşiyor.

Daha önceden biraz hızlıca yazdığım öznel notu da ekledim. Likitlere müdahale ettikçe, edebildikçe aşağıdaki gibi ‘atomizer açısından bakış’ biraz tökezliyor. Hangisi hangisini önceler sorusunda likit ve kompozisyonu öne çıkıyor gibi????‍♂️
Havanın hızı ve hacmi meselesi büyük ihtimalle. 0.6-2x0.6-3x0.6 için, kağıt üzerinde ve aroma piramidinde, açık/parlaktan gövde-yoğun bölgeye geçiş gibi şeylerden bahsedilebilir belki. Sarımdan sonra havanın katettiği mesafe ve yaptığı açı, vb., şeyler de var gibi ????‍♂️, fakat burada değerlendirirken sabit değer, hava kanalın geometrisi de aynı şekilde.

Benzer aroma katman geçişini, yine kağıt üzerinde, dış hava ayarı ve sarımın altındaki hava boşluğu sabit olanlarda da yapanlar var sanırım. Dış hava boşluğu 0.8, sarım altındaki hava örneğin 1.4 ve 1.8: ilki parlak/keskin/açık, ikincisi ise nispeten koyu ya da dengeli, gibi.

SC aromaları popüler Türkiye’de. Ufak tefek istisnalar dışında, genelde, gövde-yoğun yahut koyu tütün aromaları bunlar. 3x0.6 iş yapar gibi. Meyve ile eşlense dahi (tarife yukarı yönlü etki vermek gibi) mtl içim hacminde ve süresinde öyle aman aman farklılık yaratmıyor bence, nüans yaratmak dışında.

Aslında tüm olay, hatta en önemli nokta, aromaların solo test edilmesi ve aroma yorumlarını okumak. Tabirler, kavramlar, vs., kendiliğinden yerleşiyor.

Dediğiniz gibi yorumları okumak ve onları uygulayarak test etmek samanlıkta iğne aramaktan kurtarıyor.
Bi ara epey vakit ayırmıştım bu işlere ama sürekli aynı aromalar ile çalışmak sıkıcı olmaya başlıyor , örneğin; piyasadaki hemen hemen tüm aromalara karşı bağışıklık kazandım:) Eskiden bir likiti üç gün , en az tat kaybıyla içerken , şimdi bırakın üç günü bir kaç saat sonra ne içtiğimi unutuyorum.

Kullandığım aromaları , likit yaptığım tarihleri not alıp biraz zaman geçmesini bekleyerek tekrar aynı aromaları kullanıyorum.

Bütün tedarikçilerde aynı aromalar , farklı aroma getiren yok öfkeliyim hepsine , sesimizi duyun eyyy tedarikçiler.

Neyse , konu nereden nereye geldi , epey dert etmişim bunu demek :)

@buk Benzer halde takılıyorum ben de????‍♂️ Kendi çapımda klon çalışarak biraz daha eğlenceli hale getirmeye çalışıyorum. Farklı profillere, aroma markalarına dalınca da ayrı bir rehavet çöküyor bana: öylece duruyor bazı aromalar ????

Klon işinin bahsi geçmişken Fransız forumlarında sürekli karşıma çıkan Hooch’u yatıracağım masaya ???? Piyasada artık olmadığı için hem zorlu hem de havada kalan bir şey olacak gibi. Bobas’a da gırgırına bi’ bakmak istiyorum tekrar????

@#ff0000 Ben klon çalışacak mertebeye ulaşamadım henüz:sick: ki zaten şimdiye kadar sadece Vapetasia'nın Royalty likitini içtim????
Klon işine el attığınıza göre sizin Level epey yüksek olmalı:)

Hooch nasıl bir likit ve yapılmış klonu var mı?

Bu olabilir mi?

Son düzenleme:
@#ff0000 Ben klon çalışacak mertebeye ulaşamadım henüz:sick: ki zaten şimdiye kadar sadece Vapetasia'nın Royalty likitini içtim????
Klon işine el attığınıza göre sizin Level epey yüksek olmalı:)

Hooch nasıl bir likit ve yapılmış klonu var mı?

Bu olabilir mi?
Ben tarif oluşturamıyorum, daha zor geliyor bana tarif işi???? Likit profilleri, tanım, yorum, vs., üzerinden gidip debeleniyorum???? Uğraşırken epey deneyim kazandım yine de.

Grumpy’s Hooch diye bir likit hedefim????️‍♂️ Fransız buhar toplulukları arasında bahsi geçiyor —hala. Tütün kategorisinde. Epey uğraşmışlar klonlamak için, ama sanırım başarısız olmuşlar. SC French Pipe üzerine inşa edilmiş bir tarif gibi duruyor. Okuduklarımdan yola çıkarak bir şeyler planladım, fakat eksik aromam var. Bu öyle bir şey olmalı ki, hem muz hem de çerez (nutty) varyasyonuna uygun olmalı —çıkış noktam bu. Kahve, çikolata, vs., gibi şeyler de var bazda. Bisküvi kısmının bahsi de geçmiş: pek ikna olmadım, esas bağ farklı olmalı (yorumlara bakarak malty bir tat zor olur bisküvi ile)...

Böyle eğlenceli vakit geçirmeye çalışıyorum işte???? Balık tutmak gibi????

Geri