• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Kendin Yap | E-Likit Likit Mutfağı...Master Evyap⚡️

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kanthal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
fiyat acisindan evet ama kullanim konusunda verilen dozajlar tamamen ticari bence.
bir kere bu ne kadar konsantre kullanilip ne kadar pg ile seyreltildigi ile ilgili. bazi firmalarin mix onerileri %20 civari.
yine bazi sentetik super konsantreler var mesela %1 yada daha az kullanimli.

%100! :) Fiyat, dozaj, gibi konuların bazı kullanıcılar tarafından dile getirildiğini hatırlıyorum. Sonuçlandırması zor konular ama dile getirmek şart bence.

Bu arada, NET’leri viskiye benzetiyorum ben. ???? Tadı bulması biraz maliyetli, kullanımı dozunda keyifli, zengin ve renkli bir dünya. ????‍♂️

bence seyreltilmis aroma bizim gibi evyap sevenler icin daha kullanisli. super konsatreler de fabrika yada buyuk olcekli evyapcilar icin iyi secenek.

Tadı bulması biraz maliyetli, kullanımı dozunda keyifli, zengin ve renkli bir dünya. ????‍♂️

ya bazen yorum okuyorum ve gercekten hayret ediyorum. alinan hissiyatlari bir seye benzetebilmek cogu zaman benim acimdan mumkun olmuyor.
ben genel olarak tutun cesitlerini hissedebiliyorum ama yok icinde eser miktarda cikolata, yok turunc, yok murdum erigi vs detaylari yok bende ????
ve bunlari tekil net konsatreler icin soyluyorlar. aromatize edilse neyse o_O

ya bazen yorum okuyorum ve gercekten hayret ediyorum. alinan hissiyatlari bir seye benzetebilmek cogu zaman benim acimdan mumkun olmuyor.
ben genel olarak tutun cesitlerini hissedebiliyorum ama yok icinde eser miktarda cikolata, yok turunc, yok murdum erigi vs detaylari yok bende ????

İşte aynı viski dünyası gibi. Favorilerimin yorumlarını okuyunca acaba bende mi bir sorun var diyorum. ???? Aynı şeyi çok kullandıkça bir iki boyuta hak verdim fakat yine de yorumlarda geçen detaylara ulaşamadım. ????‍♂️ Artık keyifli olsun yeter deyip dosyayı kapatıyorum genelde.

bence seyreltilmis aroma bizim gibi evyap sevenler icin daha kullanisli. super konsatreler de fabrika yada buyuk olcekli evyapcilar icin iyi secenek.

Şöyle bir mevzu atayım ortaya belki biseyler oturur yerine
Market dizaynlarini gözönüne alırsanız
Belli noktasında eğer kaliteli iceriklere sahip bir reyonsa örneğin
Çay kokusunu hissedersiniz geçerken
Yada deterjan bölümünden geçerken o deterjan kokusunu
Diğer bir misal
Aslında elinizde ekmek var ve yediğiniz ekmek ama bu ekmeği undan yapilmasina rağmen unun yanında birkaç gün bekletip yerseniz un kokusunu net biçimde hissedersiniz ekmekte
Kaldı ki deterjan yanında bekletmekten bahsetmiyorum bile
Devam edeyim...aslında undan yapilmasina rağmen pişirildiği için ekmek un kokmaz...üstelik içinde muhtelif farklı malzemeler olduğu halde....ilgi çekici olmuştur sanırım ????
Ekmek yemek yada un yemek ????????

İtalyan markalarındaki oranların, kağıt üzerinde, biraz yüksek olmasının bir sebebi su kullanımı. %10 ciddi bir oran su için.

Uzun bir zaman oldu bu grubu kullanalı; çoğu da elimden geçti. PG/VG çalışarak %2-5 arasında çalışmıştım. Fena değildi. Eğer sevilen bir tat yakalandıysa, bir sonraki karışımda daha az aroma denenebilir kuralı bunlarda da geçerli. ????‍♂️
üstat ben %20 denen sohoyu 50ml nbase 10ml aroma yaptım tadı fazla bile geldi %10 koysam da olurmuş calipitter gibi... oran azaltma taraftarı değilim de az az arttırma yanlısıyım nedense:)
fiyat acisindan evet ama kullanim konusunda verilen dozajlar tamamen ticari bence.
bir kere bu ne kadar konsantre kullanilip ne kadar pg ile seyreltildigi ile ilgili. bazi firmalarin mix onerileri %20 civari.
yine bazi sentetik super konsantreler var mesela %1 yada daha az kullanimli.
üstat genel kuralımız şudur, doğal aroma her zaman sentetikten daha az etkilidir
misal ben 1kg limon 4lt su ile limonata yapıyorum ama sentetik aromam olsa konsantre belki 5ml ile çözerim
eniştemin bisküvi fabrikası vardı geçmişte, bir aroma var diyodu %0.1 katılıyormuş o dönem garip gelmişti ama pastane işini görünce anlamıştım o dondurma aromaları felan çok acayip düşük oranlarda... haliyle n.e.t. fazla olabilir ona itirazım yok ama firma bunu konsantre de yapabilir o konuda kırgınım black note firmasına
%100! :) Fiyat, dozaj, gibi konuların bazı kullanıcılar tarafından dile getirildiğini hatırlıyorum. Sonuçlandırması zor konular ama dile getirmek şart bence.

Bu arada, NET’leri viskiye benzetiyorum ben. ???? Tadı bulması biraz maliyetli, kullanımı dozunda keyifli, zengin ve renkli bir dünya. ????‍♂️
hocam işte herkesin o şansı yok, ben şişe şişe likit döktüm geçmişte, şuanki maddi imkanımla asla dökmezdim...
viskiler de sulandırılır bu arada:)

Araya bir haber ekleyeyim,

NEW GENERATION OF NICOTINE WITH NICOTINE X

Written by Mr. Vapoteur and published by Overblog

New generation of nicotine with Nicotine X
Myst Labs, the company that employs the inventor of the nicotine salt formulation in the e-liquid transforming the vape market, has a new 17 mg/ml nicotine formulation that looks like 30 mg/ml: Nicotine X.

After a successful launch period abroad, the company is launching its Nicotine X product range in the United Kingdom.

Myst Labs was founded by Dr. Chen Yue Xing after inventing nicotine salt for Juul Labs.

The company was created with the mission of producing "low-risk products that can replace combustible cigarettes for 1 billion smokers worldwide".

Chenyue Xing holds a PhD in chemical engineering from the University of California and has participated in the development of e-cigarette industry standards from the United States Food and Drug Administration (FDA).

Myst Labs' research and development headquarters is based in Silicon Valley and has a world-class e-liquid research and development laboratory.

It strictly follows the American system of quality management, pharmaceutical production (GMP) for production and quality management.

The company operated more than 3,000 retail outlets in China before expanding its operations to North America. Now, the company targets the United Kingdom as the next step in its expansion.
New generation of nicotine with Nicotine X
Myst Labs says: "Nicotine X was the pioneer of the Lego formula. It has been designed and combined from more than ten "old components of the original tobacco formula".

In addition to the strict calculation of the balance of the acid-base ratio of each formula raw material and nicotine, it also introduced the consideration of the three-dimensional structure of organic molecules from the point of view of the effective space used for the bond between molecules, the proportion of each formula raw material is precisely adjusted.

In the case of a reduction in the nicotine content of the e-liquid to 1.7%, this provides smokers with a clearer hit, to offer smokers new addiction relief options rather than new sources of addiction.

Another breakthrough of "Nicotine X" is that it has solved the problem of extracting the original flavor of natural tobacco.

A special refining process must be used to restore the experience of a unique flavor of hot-dried Chinese cigarettes for smokers.

Dr. Xing said: "Nicotin X is another important technological breakthrough in the new global tobacco field after nicotine salt. Myst Labs has always committed to seeking the true taste of smoke while reducing the nicotine content. Myst Labs' initial intention was to provide smokers with new options to relieve addiction, reduce tar and reduce harm, rather than becoming a new source of addiction. ”

%10 çalışan %8’de de aynı yada çok benzerse azaltıyorum. ????‍♂️
üstat benim olayım da şöyle
%20 denen aromayı misal %4-%8-%12 demleyip denerdim eskiden veya %10 ise %5-%8-%10 yapardım
%4 bastım ne eksik %8 bastım ne eksik diye diye giderdim
tütünlere geçince rahatladım 60lık şişeye 1-2ml basıp geçiyorum kafa rahat:)
n.e.t. aroma hazır coilden sebep kullanamıyorum, günde 50tl coile vercek param yok henüz

biliyorum
sadece yakında haberi gelir, almak isteyenler hazırlıklı olsun diye duyurayım istedim ;)

@Arcturus ilkede (yaklaşık 4 yıl olacak) önce bindirim sonra indirim görmedim şimdiye kadar. hep indirim ertesinde fiyatları yükselttiler.
ben genelde base almak için indirim zamanını beklerim.

ha şunuda diyebilirsin fiyatı çoğundan yüksek. o ucuz dediğin yerlerin çoğundan da base aldım kullandım.
ama farkettimki aynı değil. çoğunu içemedim nedense ;)
@pantera kardeşimin bahsettiği kişisel güven olayı burda devreye giriyor işte.

ekleme : fiyatlar bana görede yüksek. kar marjı fazla. buna katılıyorum böyle düşünenlere de saygı duyuyorum. o yüzden farklı tedarikçilerden uygun fiyatlı ürünlerde aldım. ama hep ilkeden almaya döndüm. aradaki 3-5 farka bakmamayı, ciğerime soluduğum buharın en güven verici olanı (kişisel) olmasını öğretti bana.
o yüzden tel pamuk likit en önem verdiğim hususlar . en iyi mod en iyi atomizer yerine bunların en iyisini tercih ederim. buda benim tecrübem.

Son düzenleme:
Güven ve çeşitlilik kısmı, çok önemli olsa da bir tarafa, fiyatlar astronomik Türkiye’de. Bahsi geçtikte bakıyorum, cidden pahalı. Chefs’te, solo aromalarda daha geçen gün %40 indirim yapılınca aklıma Türkiye piyasası geldi. :(

bizim yerli anlayışımızda indirim diye bir olgu yok zaten. dövize bağlı artış olur ama döviz inse bile fiyatlar inmez hiç bir zaman.
indirimlerde @Arcturus un bahsettiği gibi önce bindirim sonra indirim şeklindedir hep.
esnaf - tüccar hep bu zihniyette oldukça da çok zor.
onlarda sattığı hammaddeyi malzemeyi bir daha aynı fiyata alamamaktan şikayetçi belki.
enflasyonist ortamda bisiklet zinciri gibi herkes birbirini takip ediyor. o ilk hareketi bi kere verdin mi durmuyor artış.
herkes kısa sürede zengin olma hevesinde işte ????‍♂️

ama geçen gün paylaştığın o yurt dışındaki base hammaddesine (şubat 2023 tü yanlış hatırlamıyorsam, mesajı bulamadım) getirilecek aşırı fiyat artışı özellikle bizi çok çok etkileyecek.

imkan oldukça bu etkiyi azaltmak için böyle indirimlerde stok yapmaya çalışıyorum. arkadaşlarımı da bilgilendirmem bundan ;)

aroma bulamasak bile en kötü base içeriz. ateşliye dönmemek şart :devilish:

ilkede (yaklaşık 4 yıl olacak) önce bindirim sonra indirim görmedim şimdiye kadar. hep indirim ertesinde fiyatları yükselttiler.
ben genelde base almak için indirim zamanını beklerim.
Doğru diyorsun komutanım, İlke önceden bindirmez. İlke ezelden beridir bindirir. Zaten piyasanın çok çok üstünde satar. Böyle özel günlerde falan da insafa gelirse indirim adı altında piyasa fiyatından satarlar.

Geri