• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Kendin Yap | E-Likit Likit Mutfağı...Master Evyap⚡️

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kanthal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Daha önce deneyimlediğim tütün aromalarına hiç benzemiyor, tuhaf bir koku ve tadı var. Beğenmeme ihtimalin yüksek hocam????
sade 10ml demlerim tadını algılarım sonra 30ml mixlerim güzelce
hevesim geri geldi benim yoksa al pinkman al clipitter ver no 309 iç yapıyordum son dönem
şuan 3-5 aromayı harmanlaya harmanlaya likit yapasım var, tiramisu ile tütün karmış insanım
uzak durduğum bir aroma tfa zira oranları çok yüksek bana göre ancak böyle %1 kurtaran aroma görünce mutlu oldum deneyesim geldi

TFA/TPA tütünleri %1-2. 2014/15 öncesi tariflerde oranlar biraz yukarı tarafta sadece. ????‍♂️
üstat western turkish black honey vb. tütünlerde %5 civarı anca kesiyordu
bunlarda da %1-2 diyorsanız ben akşam nicolas atoları karşıma alıp bi konuşayım neden tfa tütüne karşı böyle yapıyorlar cdd mi kayırıyorlar fe mi istiyorlar öğreneyim

üstat western turkish black honey vb. tütünlerde %5 civarı anca kesiyordu
bunlarda da %1-2 diyorsanız ben akşam nicolas atoları karşıma alıp bi konuşayım neden tfa tütüne karşı böyle yapıyorlar cdd mi kayırıyorlar fe mi istiyorlar öğreneyim
Solo, direkt %1-2 derdim. Cigarillo, Western, B. Honey için iş yapıyor bu oranlar. Hatta tuhaf bir şekilde, mesela, CAP VC1 gibi eşleşmelerde bile iş yapmıştı diye hatırlıyorum. Turkish’i içindeki bir bileşenden kullanmayıp elemiştim. ????‍♂️

Solo, direkt %1-2 derdim. Cigarillo, Western, B. Honey için iş yapıyor bu oranlar. Hatta tuhaf bir şekilde, mesela, CAP VC1 gibi eşleşmelerde bile iş yapmıştı diye hatırlıyorum. Turkish’i içindeki bir bileşenden kullanmayıp elemiştim. ????‍♂️
ben reçeteye %1 deneyeyim bi onları tadarım sarmazsa veririm coşkuyu
teşekkür ederim
Calipitter chow seviyorum lakin coil ciller özelliği midemi bulandırıyor .varmı çaresi.:)
bu arkadaşın tüm bileşenleri coil killer????
benim çözümüm az aroma çok demleme (%10 demliyorum eşim içerken ne güzel kokuyor diyor %8 yaptım ciddi değişim olmadı %10 ile ama arkadaşa %20 demledim fark açıldı tabii) 30ml içiliyo ama fazlasını hazır coil kaldırmıyor (60ml sade tütün üzerine coil değişmeden 30ml içiyorum bazen mis gibi)
tabii go nutz, ap, nut mix veya peanut butter ile basit bir reçete de oluşturmak mümkün ancak bu konuda alabildiğince flavour art kullanmak mantıklı zira oranları daha düşük (keşke olsa elimizde ama bunlar var piyasada)
misal nut mix (fa) ya da ap (tfa) + cheesecake graham (tfa) + custard ve swirl olmayan bir vanilla misal fa tahity gibi...
nut değil illa fıstık derseniz peanut butter (tfa) kullanılır ama coil killer durumu baya artacaktır diye düşünüyorum bol kuruyemiş için %1 ap veya az için %0.5 ap kullanılıp yapılabilir ama sade fıstık tadı çok zor alınır diye düşündüm
ha azcıcık kremalı olsa ne şahane olurdu denilirse belki %0.5-2 arası fa vienna cream eklenebilir ama emin olamadım
tabii bunlar mom and pop kadar olmaz orjinal tarife yaklaşmak çok zor hele ki %20 ile demlenen bir aroma için... ama illa içecem ben bunu dersem 60ml bunlarla reçeteler yapardım hepsi uyumlu ve adv olabilecek aromalardır

Tom Klark Dark Menthol (Remix)

Remix diye not düşülmüş, yani klon değil. Olumlu yorumlar almış. Bu profili sevenler olabilir diye eklemiş olayım.
üstat bu aromaları ülkemizde bulmak o kadar ama o kadar zor ki...
merak ettim ama bunlardan bulsam ve 10ml alsam bile çok işlevsel değil
yok mu babayiğit tedarikçi üretsin diyecem de onlar tribeca klonu yapmakla meşgul...

üstat bu aromaları ülkemizde bulmak o kadar ama o kadar zor ki...
merak ettim ama bunlardan bulsam ve 10ml alsam bile çok işlevsel değil
yok mu babayiğit tedarikçi üretsin diyecem de onlar tribeca klonu yapmakla meşgul...

@Moby Labs. ' ın menthol üzerine (WS23 kullandığı) buna benzer çalışmaları var.
5 tanesini ben denedim ve hala daha kullanıyorum. benim bile hoşuma gitti
test çalışmaları bitip satışa sürülürse ses getireceğini düşünüyorum
takipte fayda olabilir ;)

@Moby Labs. ' ın menthol üzerine (WS23 kullandığı) buna benzer çalışmaları var.
5 tanesini ben denedim ve hala daha kullanıyorum. benim bile hoşuma gitti
test çalışmaları bitip satışa sürülürse ses getireceğini düşünüyorum
takipte fayda olabilir ;)
eh çıkınca bi tadım yazısı bekleriz o zaman:)
kışa değil ama mayıstan ekime lazım oluyor

bu arada redtabac ta coconut çok baskın olmasada baya hissediliyor. tadı gayet güzel ama sevmiyorsanız sıkıntı ;)
Komutanım, aynısı değildir belki ama profil benzerliği olabilir diye yazayım dedim. SC’nin var böyle bir aroması var. Farklı isimlerde yeniden-etiketlenmiş bir aroma. FE, bu aromayı Red Devil diye satıyordu yanlış hatırlamıyorsam: tütün ve hindistan cevizi. Profil benziyor galiba.

@Arcturus Küçük ölçek testinden geçti yani? ???? Güzel haber!
Hatırladığım kadarıyla 3 tester yaptım.
İlk senaryo ana ve yardımcı aromaların eşit olmasıydı. Denge kurmaya çalıştığım tatlar alakasız şekilde felaket dengesiz yansıdı likite.
Bu yüzden ikinci senaryoda ana aromayı bir tık artırıp desteklerden kıstım. Fena olmadı, sadece cubano type biraz farklı bir tütün aroması. Tütün gibi hissettirmiyor.

Üçüncü senaryo ise ADV tester idi. Fındık eklemeli 30ml yaptım. Bunda da hiç fındık tadı alamadım. Fındık çok riskli bir aroma, sonradan çok baskın hale gelip likiti ele geçirebiliyor. O yüzden fındığa girişmek istemiyorum. Belki çok küçük oranda ekleyebilirim.

Büyük ölçekli olana ADV tester reçetesini yapacağım.

Hatırladığım kadarıyla 3 tester yaptım.
İlk senaryo ana ve yardımcı aromaların eşit olmasıydı. Denge kurmaya çalıştığım tatlar alakasız şekilde felaket dengesiz yansıdı likite.
Bu yüzden ikinci senaryoda ana aromayı bir tık artırıp desteklerden kıstım. Fena olmadı, sadece cubano type biraz farklı bir tütün aroması. Tütün gibi hissettirmiyor.

Üçüncü senaryo ise ADV tester idi. Fındık eklemeli 30ml yaptım. Bunda da hiç fındık tadı alamadım. Fındık çok riskli bir aroma, sonradan çok baskın hale gelip likiti ele geçirebiliyor. O yüzden fındığa girişmek istemiyorum. Belki çok küçük oranda ekleyebilirim.

Büyük ölçekli olana ADV tester reçetesini yapacağım.

6-7 tane fındık aroması denedim. en beğendiğim FA Hazelnut oldu. diğerleri fındık gibi gelmedi hiç. bilgine ;)

Geri