• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Kendin Yap | E-Likit Likit Mutfağı...Master Evyap⚡️

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kanthal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üstat sevdiğin Bir düz tütün aroması varsa farklı oranlarda vanilya koy. Deneme yaparak kendi damak tadına uygun hale getirirsin. 2-3 aromalı karışımlar zor değil. Çok çabuk da içilecek kıvamı buluyor insan.

Böyle araya sora zor o iş. Kes göbeğini ????

Ahhh ahh, üşenmesem, neler yapacagimda bakma, eski heyecanim kalmadı oyle, aroma alim mix edim filan :) . Bu sehir enerjimi aldı benim.

Cok basit bir karisim evet, miligramins kadar ayarlarim yoksa. Dur olmazsa ben bir 500 ml n base alam, soyle kafamdan bir kac recete olusturim. 2 tütün sek, 1 vanilya, 1 karamel birde kahve yada piskevet 150 ser ml tutun 60 ar da digerlerinden, demleyip cesitli oranlarda karistirim. Alt taban tutun, ustler tekil, 2 li ve hatta 3 lu, buradan bana ortalama 16 karisim cikar, bunlari 3 atomizerde 3 farkli sarimda denesem, ooooo 6 ay bitti. Yazarken yoruldum ???? ????

Merhaba, birkaç haftadır aromasız nbase tüketmeye başladım. Yanına 2 çeşit aromalı likitim var ve canım çok çekince onları içiyorum. Aromalı likitlerin de miktarını azaltmaya karar verdim. Black Note Kentucky aroması almayı dusunuyorum %10 önerilen kullanımı var. %2 ile demlemeyi düşünüyorum acaba çok mu az olur? Bir de SMM base kullanıyorum (9 mg) sek tüketim için orta sert şiddetle tavsiye ettiğiniz bir kombinasyon varsa çok iyi olur.

Merhaba, birkaç haftadır aromasız nbase tüketmeye başladım. Yanına 2 çeşit aromalı likitim var ve canım çok çekince onları içiyorum. Aromalı likitlerin de miktarını azaltmaya karar verdim. Black Note Kentucky aroması almayı dusunuyorum %10 önerilen kullanımı var. %2 ile demlemeyi düşünüyorum acaba çok mu az olur? Bir de SMM base kullanıyorum (9 mg) sek tüketim için orta sert şiddetle tavsiye ettiğiniz bir kombinasyon varsa çok iyi olur.
Benim yöntemim normal demleme yapıyorum ,fazla aroma alıyorsam sek Nbase ilave ederek seyreltiyorum,damak tadıma uyana kadar devam ediyorum.böylece demleme süreci beklememe gerek kalmıyor.

önce kentucky aroma ile başlayalım
öncelikle bu bir net aroma, yani doğal bir tütün aroması yapay değil, net aromalar coili ve pamuğu çok çabuk kirletir bazen 3-4 ml bile teli değiştirtir
hazır coil veya pod kullanıyorsan veya tel pamuk sürekli değiştiremeyeceksen bu sevdadan vazgeçmen lazım
base işi ise şöyle, merck en yumoş nic olarak geçer, bir üstü siegfried sertlikte nirvanası ise chemnovatic nic
100ml sieg nic dene gene yetersiz gelirse chemnovatic denersin
chemde yetersiz gelirse merck pg basf ile değiştir
sigma nötr bir vg değil tatlılık varsa carlo alabilirsin ben bayadır carlo alıyorum
bu arada net aromanı kazıkkimya.org sitesinden alacaksan 10ml al o şişe orjinal 2 ve 5ml olanlar dolum

edit:
oran hakkında yazmamışım, net aromalar yapay olanlara nazaran daha az yoğun oluyor, şöyle düşünün çilekli muhallebi yapmak için 100gr çilek kullanana kadar birkaç ml doğala özdeş aroma yeterli gelecek heralde böyle bir yapısı var veya %10a göre ayarlayıp ayak üstü bizi öpüyor üreticisi... net aromaları %20kullanan manyaklar var doğal diye yardırıyor adamlar... sizin aroma arzunuza bişey diyemem ama %2 demlemek de çok riskli olur %5 desek belki işlevseldir, %10 ile demleyip seyrelterek gitmek daha mantıklı olur...

Son düzenleme:
bir zamanlar %2-3 su katan vardı hatta bir alaman firması böyle nbase çıkardı su içeren
innokin su oranını %30a çekmiş likit olarak üretilmedikçe 2ml içeren kullan-at podlar amatör eğlendirir (aşırı karşıyım, kaynakların boşa gitmesi resmen 2ml içmek için o kadar plastik atık üretiyoruz)
bu %30un sırrını öğretirlerse likit yapmak hem maliyet olarak iyileşir hemde sağlık açısından faydalı olur, innokin abileri tebrik ederim
ama
ultrasonik device olayı gelişmedikçe vape yerinde sayar, ultrasonik ile çağ atlayacaz ama o kesin
pamuk yok tel yok dryhit yok aroma alamadım edemedim yok pil tüketimi iyileşecek
az kaldı sabır:)
Su kullanımı, özellikle son üç dört seneden beri, NET aroma kullananlar arasında yaygın. %10 önerilen bir oran —%50 PG, %40 VG, %10 H2O şeklinde.

Avoria’nın 55pg/35vg/10h20 ürünü sanırım Almanya’da satılan. Bu ürünü daha geçtiğimiz aylarda kullanmıştım, sarım ömrü (kararma olayı) meselesine tekrar bakmak için.

Innokin ve Aquios ortaklığı ile %30 su oranı benim de dikkatimi çekti. Yüksek bir oran bu! Piyasaya nasıl yansır bu oran ben de merak ediyorum. Likit veya aroma olarak vitrine bir şeyler gelirse ilginç olur. Ürün tutarsa ve başka üreticileri de oyuna alırsa da fena olmaz. İtalyan NET aroma ve likit üreticileri, pod dünyasına hitap edebilmek için “temiz seri” işini sağlam geliştirmişlerdi mesela. Buradan da, su kullanımı meselesinden de, belki böyle bir şeyler çıkabilir.

Tek kullanımlık, yani kullan-at, cihazlar için aynı fikirdeyim. Plastik atık (ve batarya?) durumu berbat bir şey.
hocam firma avoriaydı ben unutuyorum bazen
%30 cidden çok iyi ama %40pg yerine 30su 70vg (sanırım daha yoğun bi vg) kullanırsak pg etkilerinden de kurtulmuş oluruz ki bu muazzam bişey
ben coil killer herşeyden uzak duruyorum mecburen ama net aroma veya sağlam pastaneler veya pecan gibi aromaların coil kirletmesini ciddi azaltacaksa ben o vg veya başka madde için fazla ödemeye de razıyım açıkcası
bakalım gelecekte neler olacak

%30 gerçekten iyi. Firma, yaptıkları sunumda, %30 oranının üzerine çıkmayı hedeflediklerini de söylüyor bu arada. Umarım başarırlar.

Coil killer konusunda benzer yaklaşıyorum. Hem zahmetli geliyor hem de sağlık açısından soru işaretleri çıkıyor.

Su kullanımı ve sarımın kararması konusunda kendi gözlemimi de ekleyeyim. Aromasız Nbase’de su, sarımın ömrünü uzatıyor bence. Bunun yanında, pamuklamayı değiştirmemi isteyecek kadar akışkan halde oluyor likit. En çok dikkatimi çeken ise likit yapısının çok hızlı bozulmasıydı. Yapayım stoklayayım kötü sonuçlandı bende. H2O ve oksidasyon? Sonradan eklense fena olmaz dedim.

Aromalı likit için su kullanımımda ise durum tuhaftı. Aroma oranları —doğal olarak— biraz değişmişti; fakat sanırım en önemlisi aromalarda beklemediğim bir yumuşama söz konusuydu. Bu kısmı, yani oran ve yumuşama olayını, çözmek için güzel mesai harcadım fakat sonuçlandıramamıştım.

Bahsi geçmişken La Tabaccheria gibi firmaların önerdiği aroma oranlarının yüksek olmasının bir sebebi de %10’luk su önerilmesi. Su kullanmadan yapıldığında çok ciddi düşürülmesi gerekiyor bu oranların. %10-12 aralığını %1-2’ye çektiğim aromaların sayısı fazlaydı diye hatırlıyorum.

%30 gerçekten iyi. Firma, yaptıkları sunumda, %30 oranının üzerine çıkmayı hedeflediklerini de söylüyor bu arada. Umarım başarırlar.

Coil killer konusunda benzer yaklaşıyorum. Hem zahmetli geliyor hem de sağlık açısından soru işaretleri çıkıyor.

Su kullanımı ve sarımın kararması konusunda kendi gözlemimi de ekleyeyim. Aromasız Nbase’de su, sarımın ömrünü uzatıyor bence. Bunun yanında, pamuklamayı değiştirmemi isteyecek kadar akışkan halde oluyor likit. En çok dikkatimi çeken ise likit yapısının çok hızlı bozulmasıydı. Yapayım stoklayayım kötü sonuçlandı bende. H2O ve oksidasyon? Sonradan eklense fena olmaz dedim.

Aromalı likit için su kullanımımda ise durum tuhaftı. Aroma oranları —doğal olarak— biraz değişmişti; fakat sanırım en önemlisi aromalarda beklemediğim bir yumuşama söz konusuydu. Bu kısmı, yani oran ve yumuşama olayını, çözmek için güzel mesai harcadım fakat sonuçlandıramamıştım.

Bahsi geçmişken La Tabaccheria gibi firmaların önerdiği aroma oranlarının yüksek olmasının bir sebebi de %10’luk su önerilmesi. Su kullanmadan yapıldığında çok ciddi düşürülmesi gerekiyor bu oranların. %10-12 aralığını %1-2’ye çektiğim aromaların sayısı fazlaydı diye hatırlıyorum.
üstat su pg kadar aroma taşıyıcı değil bildiğim kadarıyla haliyle aroma oranı artar ancak nbase işine su girerse ve kalıcı olursa bu durumda yeni formüller çıkarır sektör
birde bize özel su satarlar demleme sonrası ekleriz shake&vape gibi anında tüketiriz maliyet düşecek derken iyice artar
oksidasyon işi aklıma gelmemişti, litre ile nbase alıp demlemeye başladım ama düşününce o likit bir ay dayanmaz %30 su ile
acaba innokin bu sorunu nasıl aştı? sabah bi araştırlım

oksidasyon işi aklıma gelmemişti, litre ile nbase alıp demlemeye başladım ama düşününce o likit bir ay dayanmaz %30 su ile
acaba innokin bu sorunu nasıl aştı?
%10’la yaptığım seri bir ayı göremedi hatırladığım kadarıyla. İlk bir iki hafta inanılmaz güzel bir performans gözlemiştim sadece. Sonrası malum…:confused:

%30’u nasıl başarmışlar ben de merak ediyorum. Sentetik nikotin aklıma gelen sadece. Biraz pahalı fakat dayanıklı diye okumuştum. Nikotin erişimim berbatlaştı ama yine de Hiliq sentetik nik ve su deneme şansım olabilir hava sıcaklıklarının düştüğü dönemde.

black note burley kullanmadim maalesef kiyaslama yapamam fakat flavorah red burley basli basina lezzetli. demlenmesi uzun suruyor zira hatirliyorum 15-20 gun sonra denemis "bu nedir la boyle" demis ve @
Kanthal
Kanthal a cemkirmistim bu tezek kokulu diye :LOL: demlendikce super oldu.disari verdigi koku biraz farkedilir derecede ama kendisi fena bence ????????
FLV Red Burley… Hem çok boyutlu hem de oran düşük. ????

Black Note Burley farklı bir şey bu arada. Sentetiklerle birlikte, isim benzerliğine bakarak, düşünmek yanıltır. ????‍♂️

Aynen öyle, tamamen net kullandığımdan beridir bunun farkına çok iyi vardım. Bazı güzel sentetik aromalar olsa da geneli artık parfümsü geliyor. Ki kullanımda hybrid olanlar da olmasına rağmen.
Kullanılan taban çok önemli bu hissiyatın oluşmaması için. Gerçi aromalandirma kısmı abartıya kaçarsa tabanın da önemi kalmıyor. Özellikle meyve tatlarında.

belki biraz cahilce olacak ama ben ülkemizde satılan sadece black note'nin net aromalarına denk geldim. o da sadece ilke kimyada var. başka var mı?
bu ikisi gavuristanda yaşıyo kardeşim. sen onların dediklerine çok takılma. bizi gazlayıp gazlayıp duruyorlar.
llkedekiler ve keyfteki stixxmix dışında pek fazla yok. hele onların bahsettiği netler hiç yok ????

Geri