• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Kendin Yap | E-Likit Likit Mutfağı...Master Evyap⚡️

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kanthal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ohoooo, don't die my donkey don't die ????
Eskiden olsa neyse de artık aşırı üşeniyorum böyle şeylerde yahu.
Eldeki bütün 10, 20, 30ml plastik ve cam şişeleri attım. 2 battal boy çöp poşeti kadar malzeme attım çöpe. Evdeki 1 oda full likit zırvaları ile doluydu şimdi mis gibi oldu???? Herkese tavsite ederim????
Artık 100ml şişelerde bir Soho bir de Bademli Tribeca yapıyorum oh miss bir kaç ay keyfime bakacağım. Artık elde 60-70 çeşit aroma da yok, maksimum 10 çeşit, 5i zaten Tribeca için, saatlerce oturup değişik reçeteler oluşturma ve bütün günümü o reçetelerdeki likitleri yapmaya harcamak yok artık. Aç dök karıştır 6 haftada hazır ????

Umarım hepiniz 'happily ever after' likitinizi bulur keyfinize bakarsınız.

Not: Arada diy kit kaçak et iyi oluyordu da artık bu fiyatlara hayatta almam, o fiyatlar ne öyle, daha geçen sene o fiyata 1lt platinum nbase alıyordum. Son zamcıklar gelmeden İlkenin uyarısıyla aroma stoku yaptım da nbase oksitlenmesin falan taze alayım diye 500ml aldım çok pişman oldum, yaza kadar rahat yeter de sonra ne halt yiyeceğim bilmiyorum, kabus gibi fiyatlar, bırakmaya hiç niyetim yok ama daha da artarsa gidişat o yönde ????
Bende bir ara bir iki likitle idare edeyim dedim ama 6 ay sonra bikmaya başladım hep aynı likitler bir süre sonra bıkkınlık veriyor, e sigarayı uzun (4-5) yıl kullananlarda görülen sendromlar var ya komple ateşli/cereyanlı hepsini bırakıyor yada atesliye dönüyor, benim gözlemim de esigarayla devam etmek isteyenlerin sürekli heyecanı güncel tutmaları bu yeni atomizer olur, yeni mod olur yeni likit olur, bir şekilde monotonu kırmak lazım

Artık 100ml şişelerde bir Soho bir de Bademli Tribeca yapıyorum oh miss bir kaç ay keyfime bakacağım. Artık elde 60-70 çeşit aroma da yok, maksimum 10 çeşit, 5i zaten Tribeca için, saatlerce oturup değişik reçeteler oluşturma ve bütün günümü o reçetelerdeki likitleri yapmaya harcamak yok artık.
Hele şu bademli trebica reçeteni bi görelim gari.:)

Çikolata çalışmadım, double chocalate bir recetemde denemiştim ama fazla memnun kalmadım, nedense FA kakao daha çok hoşuma gitti mix içerisinde
Ben çalıştım üstat dediğim gibi vanilya kremasiz kötü
genelde çikolatayı marsmallow ile yumuşatırlar
Bir de dulce de leche aroması ama her damağa gidecek bir tadı olmuyor ????
Bir sürü notum kayboldu taşınma esnasında keşke bulabilsem
monotonu kırmak lazım
Kırmayın beni canım ????

çikolata aroması çok sakat aromadır
tekil denedin olur dedin misal sweet cream ile leş olma ihtimali var, tam tersi de oluyordu eskiden ama biz o aromaları aldık almaya da satanların günahı boynuna ne içirdiler bize Allah bilir... kahve türevlerinde de böyle oluyordu bana ama kakao konusunda bişey diyemedim...
ama mesela çilek veya tütünler öyle değildir, tek ne demlediysen mixte genelde o gelir
birde bizde çikolata aroması pek bir az geliyor, fw fa pek yok tfa var bi
@roadless hocam tfa double chocolate gavur ellerinde pek sevilir kullanılır aslında bende severdim eskiden, tfa reçete değişmediyse aslında güzel bir aromadır kendileri... ama çikolata tekse ve yediğin çikolata gibi bir tat alasın varsa (öyle çikolatalı kek/kurabiye vs değilse) illa ki bir sweetener/marshmellow/cotton candy vs. ister, illa ki krema türevi bir ek ister içine
bugün gavur ellerinde tfa berry mix ile dairy milk yapan gördüm kırk yıl düşünsem aklıma gelmez belki çikolataya süt bile eklenebilir...

Hocam bunu zamanında almıştım, çoook uzun zaman oldu (2015_2016 falan galiba), sözde castle long çakması ama hiç bir alakası yoktu ve imkanı yok içmemiştim, 5 tane Solub almıştım ve hepsinden sabun gibi bir tat almıştım ve çöpe atmıştım. Bakın size kesin almayın şöyle kötü böyle kötü demiyorum, ayıla bayıla içeni de var ama yüklü almayın bence, hele hele tüm aromayı bocalayıp 100-200ml likit yapmaya kalkmayın pişmanlığı çok kötü oluyor. Naçizane tavsiyem 10ml kadar demleyin beğenmezseniz çok az ziyan olur.
test.png

valla hiç riske atmadım. bu deneme yanılma ile kendi mixini yapmak biraz masraflı hobi :D
bir siteden bunları aldım kargo da şuan da.
halo cocoa aradığım likit olabilir eğer beğenirsem bu da sıkıntı aldığım sitede ki son stoğu aldım :D
tütünlü çikolatalı kahveli kremalı tatları çok seviyorum
dünya da en sevdiğim likit e-liquid france supreme şansıma ki artık Türkiye de tedarik edilemiyor nedense clonu'da yok. ve aroma olarak da demin belirttiğim tatlar da yok çok değişik bi likitti :D

dipnot: reklam olmasın diye paylaşmadım siteyi belki de yasaktır bilemiyorum. diğer kardeş forum da da tedarikçi değil bu aromaları aldığım yer. ama tfa resmi dispratörüymüş

Edit ve ek; Boss reserve diy kit almıştım, merc de nbase ekledim 60 ml, çöp oldu. Çöp oldu derken hayatımda bir daha içmeyeceğim bir aroma likitmiş :D 12 mg, 5 ml içtim sadece 1 tank daha doğrusu 5 ml doldurdum 1 ml içemeden döktüm :D ordu da olan varsa ücretsiz vereyim demlenmiş sekilde. Gitti paralarrrrrrrr :D kargo karşilicak varsa ücretsiz yine gönderirim zira asla içmeyeceğim. 55 ml diy kit 12 mg 60-40 maksat biri seviyosa bidaha para vermesin

Son düzenleme:
Ekli dosyayı görüntüle 57825

valla hiç riske atmadım. bu deneme yanılma ile kendi mixini yapmak biraz masraflı hobi :D
halo cocoa aradığım likit olabilir eğer beğenirsem bu da sıkıntı aldığım sitede ki son stoğu aldım :D
dünya da en sevdiğim likit e-liquid france supreme şansıma ki artık Türkiye de tedarik edilemiyor nedense clonu'da yok. ve aroma olarak da demin belirttiğim tatlar da yok çok değişik bi likitti :D

dipnot: reklam olmasın diye paylaşmadım siteyi belki de yasaktır bilemiyorum. diğer kardeş forum da da tedarikçi değil bu aromaları aldığım yer. ama tfa resmi dispratörüymüş

Edit ve ek; Boss reserve diy kit almıştım, merc de nbase ekledim 60 ml, çöp oldu. Çöp oldu derken hayatımda bir daha içmeyeceğim bir aroma likitmiş :D 12 mg, 5 ml içtim sadece 1 tank daha doğrusu 5 ml doldurdum 1 ml içemeden döktüm :D ordu da olan varsa ücretsiz vereyim demlenmiş sekilde. Gitti paralarrrrrrrr :D
Valla hocam riske atmadım demişsiniz ama şöye bir durum da var.
Öncelikle aldığınız aromaları denemedim ama daha önce 3-5 Halo aroması denedim, aşırı seyrek ve aşırı geç demlenen aromalardı ve tatlarını da sevememiştim, bir tek tribecası iyidi ama mübarek tadının oturması 2,5-3 ayı buldu, bir daha da almadım.
İkinci olarak size naçizane tavsiyem aroma aldığınız yerleri sürekli takip edin ve hep yeni gelen aromaları alın. Bunu söylemek istemezdim, belki de tersleyen yada gocunan olacak, yada ortalık karışacak, ama söylemesem içim rahat etmez.. Neredeyse tüm tedarikçilerde tedarik edip elinde arta kalan aromalar hep aynı ve hiç de stoku bitmiyor. Ne demek şimdi bu diyen olursa, mesela bir tedarikçi'de fa aromaları 10 tane aroma 3 senedir hep aynı, bu aromalar da öyle Soho gibi sürekli satılan aromalar da değil, senelerdir öylece duruyorlar.
...Araya not düşmek isterim. Genel kanı şöyle, aromalar kimyasal olduğundan ve kimyasal madde öyle kolay kolay bozulmayacağından uygun şartlarda saklanan aromalar tavsiye edilen Skt geçse dahi uzun süre kullanılabilir. Mesela Tpa/Tfa diyor ki, bizim aromaları 9 ay içerisinde kullanmaya çalışın ama genel olarak 36 aya kadar da kullanabilirsiniz. Buradan yola çıkarak tüm tedarikçiler öncelikle Skt'yi üretim tarihinden 36 ay sonrasına koyuyorlar. Ama aynı zamanda Tpa/Tfa gibi üreticiler diyor ki 36 ay geçse dahi tadında değişme yoksa kullanılmaya devam edilebilir. Tedarikçiler de elinde kalan Skt'si gelen malı deniyor bunda bir şey yok satmaya devam diyorlar. Bu şekilde aynı aromayı senelerce satıyorlar. Yanlış mı peki? Kimine göre evet, kimine göre hayır, kimine göre etik değil ama sorun çıkmaz falan...
Mesela zamanında bir tane aroma almıştım, gayet şeffaf hafif amber rengi, zaman geçti elimde bitti, aynı tedarikçiden aynı aromayı aldım bu sefer bildiğiniz kahverengi, skt'si de daha 1 sene var. Bekleyen aromaların renk değiştirdiğini bildiğimden satıcı ile iletişime geçtim ve ürünün yeni geldiğini söyledi, tamam size yeni gelmiş olabilir ama tedarikçiye ne zaman geldi dedim, ona da yeni gelmiş dedi. Attım çöpe bir daha da oradan almamıştım.
Mesela şimdiye kadar yüzlerce aroma aldım. Genelde gelen aromaların Skt hep 1 sene var ????‍♂️
Bu muhabbet çook uzun bir muhabbet, oturup saatlerce konuşulacak bir muhabbet, böyle kopuk kopuk oluyor, klavyeden olmuyor parnaklarım koptu, burada bırakayım ???? Ama siz naçizane tavsiyemi anlamışsınızdır.
Son söz: Tfa sitesinde Türkiye tedarikçileri yazıyor, birkaçı firma birkaçı ismen ama sorarsan herkes Türkiye distribütörü :cautious:

Son düzenleme:
Valla hocam riske atmadım demişsiniz ama şöye bir durum da var.
Öncelikle aldığınız aromaları denemedim ama daha önce 3-5 Halo aroması denedim, aşırı seyrek ve aşırı geç demlenen aromalardı ve tatlarını da sevememiştim, bir tek tribecası iyidi ama mübarek tadının oturması 2,5-3 ayı buldu, bir daha da almadım.
İkinci olarak size naçizane tavsiyem aroma aldığınız yerleri sürekli takip edin ve hep yeni gelen aromaları alın. Bunu söylemek istemezdim, belki de tersleyen yada gocunan olacak, yada ortalık karışacak, ama söylemesem içim rahat etmez.. Neredeyse tüm tedarikçilerde tedarik edip elinde arta kalan aromalar hep aynı ve hiç de stoku bitmiyor. Ne demek şimdi bu diyen olursa, mesela bir tedarikçi'de fa aromaları 10 tane aroma 3 senedir hep aynı, bu aromalar da öyle Soho gibi sürekli satılan aromalar da değil, senelerdir öylece duruyorlar.
...Araya not düşmek isterim. Genel kanı şöyle, aromalar kimyasal olduğundan ve kimyasal madde öyle kolay kolay bozulmayacağından uygun şartlarda saklanan aromalar tavsiye edilen Skt geçse dahi uzun süre kullanılabilir. Mesela Tpa/Tfa diyor ki, bizim aromaları 9 ay içerisinde kullanmaya çalışın ama genel olarak 36 aya kadar da kullanabilirsiniz. Buradan yola çıkarak tüm tedarikçiler öncelikle Skt'yi üretim tarihinden 36 ay sonrasına koyuyorlar. Ama aynı zamanda Tpa/Tfa gibi üreticiler diyor ki 36 ay geçse dahi tadında değişme yoksa kullanılmaya devam edilebilir. Tedarikçiler de elinde kalan Skt'si gelen malı deniyor bunda bir şey yok satmaya devam diyorlar. Bu şekilde aynı aromayı senelerce satıyorlar. Yanlış mı peki? Kimine göre evet, kimine göre hayır, kimine göre etik değil ama sorun çıkmaz falan...
Mesela zamanında bir tane aroma almıştım, gayet şeffaf hafif amber rengi, zaman geçti elimde bitti, aynı tedarikçiden aynı aromayı aldım bu sefer bildiğiniz kahverengi, skt'si de daha 1 sene var. Bekleyen aromaların renk değiştirdiğini bildiğimden satıcı ile iletişime geçtim ve ürünün yeni geldiğini söyledi, tamam size yeni gelmiş olabilir ama tedarikçiye ne zaman geldi dedim, ona da yeni gelmiş dedi. Attım çöpe bir daha da oradan almamıştım.
Mesela şimdiye kadar yüzlerce aroma aldım. Genelde gelen aromaların Skt hep 1 sene var ????‍♂️
Bu muhabbet çook uzun bir muhabbet, oturup saatlerce konuşulacak bir muhabbet, böyle kopuk kopuk oluyor, klavyeden olmuyor parnaklarım koptu, burada bırakayım ???? Ama siz naçizane tavsiyemi anlamışsınızdır.

Selam ben aslında halo olsun diye halo almadım
Genel olarak aromaların içeriklerini inceledim damağıma yakın gelenleri aldım bunlarda halo çıktı :D
Dikkat ederseniz aldığım 3 aromanın 2 sinde çikolata var :)
Şuan stoğum da demlenmiş 300 ml likit var günde 10-20 ml arası değişken ( eğer akşam kalkmazsam öğlen kalkarsam 20 ml) likit tüketiyorum.
Sanırım onlar bitene kadar demlenir :D

Hayvan gibi içiyorum MTL olmasına rağmen.
Hatta şöyle söyliyim siren v2 kullanıyorum standartı 2 ya da 4 ml olması lazım. gittim özel 10 ml tank aldım atomizere cam. sürekli doldur yapmaktan bıktım böyle çözüm buldum :D

şöyle göstereyim tanka bak cama :D

1643137500819.jpg

Selam ben aslında halo olsun diye halo almadım
Genel olarak aromaların içeriklerini inceledim damağıma yakın gelenleri aldım bunlarda halo çıktı :D
Dikkat ederseniz aldığım 3 aromanın 2 sinde çikolata var :)
Şuan stoğum da demlenmiş 300 ml likit var günde 10-20 ml arası değişken ( eğer akşam kalkmazsam öğlen kalkarsam 20 ml) likit tüketiyorum.
Sanırım onlar bitene kadar demlenir :D
Hayvan gibi içiyorum MTL olmasına rağmen. Hatta şöyle söyliyim siren v2 kullanıyorum standartı 2 ya da 4 ml olması lazım. gittim özel 10 ml tank aldım atomizere cam. sürekli doldur yapmaktan bıktım böyle çözüm buldum :D
Hocam ben de çok içmeye başlamıştım. Nikotini 9mg'dan 12'ye çektim oldukça azaldı ama bir de şöyle bir gerçek var bünye alıştı mı eşik arttı mı yine kesmemeye başlıyor, orası sıkıntı işte. Ben artık iyice vurdu mu içmeye çalışıyorum ????‍♂️ Arada frene basmak lazım ????

Hocam ben de çok içmeye başlamıştım. Nikotini 9mg'dan 12'ye çektim oldukça azaldı ama bir de şöyle bir gerçek var bünye alıştı mı eşik arttı mı yine kesmemeye başlıyor, orası sıkıntı işte. Ben artık iyice vurdu mu içmeye çalışıyorum ????‍♂️ Arada frene basmak lazım ????

Valla ben 20 ml 12mg içiyorum :D
Sanırım şöyle bişey var.
Aldığımız her nbase aynı mg'ye sahip değil.
3 farklı firmadan isim vermeyeceğim şimdi marka karalama yapıyolar demesinler :D
3 farklı firmadan nbase aldım 12 mg
3 likit yaptım, aromalar farklı ama aromayı geç burnunu tıka iç :D burda önemli nokta 12 mg olduğu için doyuruculuk.
bu 3 firmanın da doyuruculuğu farklı :D gerçekten merc seçince merc koyuyo mu, gerçekten 12 mg seçince 12 koyuyolar mı bunları bilmek imkansız, eşik artmadı sende yani, bence nbase aldığın yeri değiştirip tekrardan 9 ya da 12 al :D

Valla ben 20 ml 12mg içiyorum :D
Sanırım şöyle bişey var.
Aldığımız her nbase aynı mg'ye sahip değil.
3 farklı firmadan isim vermeyeceğim şimdi marka karalama yapıyolar demesinler :D
3 farklı firmadan nbase aldım 12 mg
3 likit yaptım, aromalar farklı ama aromayı geç burnunu tıka iç :D burda önemli nokta 12 mg olduğu için doyuruculuk.
bu 3 firmanın da doyuruculuğu farklı :D gerçekten merc seçince merc koyuyo mu, gerçekten 12 mg seçince 12 koyuyolar mı bunları bilmek imkansız, eşik artmadı sende yani, bence nbase aldığın yeri değiştirip tekrardan 9 ya da 12 al :D
Valla hocam bezdiğim için sağdan soldan almayı bıraktım artık, tek tedarikçim var, hep aynısını içerim, gram oynasa anlarım binerim tepesine :LOL: Şaka bir yana güven veren bir firma ama dediğiniz gibi bilemeyiz ????‍♂️

Hele şu bademli trebica reçeteni bi görelim gari.:)
Hocam bildiğimiz tribeca reçetesinin içine isteğe göre %1-%2 falan Tfa Toasted Almond işte ???? Nasıl olacak henüz bir fikrim yok, daha önce denemedim, ben hep normalini yaptım şimdiye kadar ama forumda bir kaç yerde bademli tribeca yazısını görünce ilgimi çekmişti, 5 hafta önce demledim. Normalde 1 hafta daha bekleyecektim ama madem sordunuz gün içinde bir deneyeyim güzelse reçeteyi de paylaşırım.

Hocam bildiğimiz tribeca reçetesinin içine isteğe göre %1-%2 falan Tfa Toasted Almond işte ???? Nasıl olacak henüz bir fikrim yok, daha önce denemedim, ben hep normalini yaptım şimdiye kadar ama forumda bir kaç yerde bademli tribeca yazısını görünce ilgimi çekmişti, 5 hafta önce demledim. Normalde 1 hafta daha bekleyecektim ama madem sordunuz gün içinde bir deneyeyim güzelse reçeteyi de paylaşırım.
????????

Ekli dosyayı görüntüle 57825

Edit ve ek; Boss reserve diy kit almıştım, merc de nbase ekledim 60 ml, çöp oldu. Çöp oldu derken hayatımda bir daha içmeyeceğim bir aroma likitmiş :D 12 mg, 5 ml içtim sadece 1 tank daha doğrusu 5 ml doldurdum 1 ml içemeden döktüm :D ordu da olan varsa ücretsiz vereyim demlenmiş sekilde. Gitti paralarrrrrrrr :D kargo karşilicak varsa ücretsiz yine gönderirim zira asla içmeyeceğim. 55 ml diy kit 12 mg 60-40 maksat biri seviyosa bidaha para vermesin
hocam açıkcası klon üreticilerin ürettiği reçeteler daha önce denemediyseniz riskin kralıdır
hani evyap pokerse klon üreticisi rus ruletidir
zira evyapın reçetesi bende, onu ekle bunu çıkar onu azalt bunu arttır ile iyileştirme şansım var, kloncularda bu şans yok ona göre alın derim
supreme bende severdim komşuda maykop arkadaştan alırdık adam likit işini biraktı manabush da getirmiyo artık
supreme için aromania ve aroma vadisi klon üretmiş satıyor ama belki %10 benziyor belki %90 benziyor belki benzemiyor ama tadı güzel bişey diyemem ama klonu var
ha orjinali skt geçti getirenin elinde satılmadı klonunu kim alıyor cidden merak ediyorum

hocam açıkcası klon üreticilerin ürettiği reçeteler daha önce denemediyseniz riskin kralıdır
hani evyap pokerse klon üreticisi rus ruletidir
zira evyapın reçetesi bende, onu ekle bunu çıkar onu azalt bunu arttır ile iyileştirme şansım var, kloncularda bu şans yok ona göre alın derim
supreme bende severdim komşuda ****** arkadaştan alırdık adam likit işini biraktı manabush da getirmiyo artık
supreme için aromania ve aroma vadisi klon üretmiş satıyor ama belki %10 benziyor belki %90 benziyor belki benzemiyor ama tadı güzel bişey diyemem ama klonu var
ha orjinali skt geçti getirenin elinde satılmadı klonunu kim alıyor cidden merak ediyorum

Clone üreticisi mi aldığım yer bilgim yok, TFA resmi satış distribütörü imiş, tfa sitesine girip bakmadım ama forumda birisi girip baktım yazıyor demişti. ben daha tfa nın resmi sitesini bulamadım :D kendi sitelerinde de tfa distribütörü oldukları yazıyor. Genelde orjinal aroma satıyorlar ama benim aldıklarım mix olabilir kendileri yapmiş olabilirler bi bilgim yok piyango olacak dediğiniz gibi.

Boss reserve vs diy kitlerini soruyorsanız eğer onları yapamamiş olabilirler o diy'lerin yanından geçmem daha. Castle Long / Boss Reserve olarak diy aldım ve dolapta duruyor, mtl içen birisi olursa ona verecem ya da çöpe atacam. Gitti güzelim merc nbase ona üzülüyorum :D 120 ml harcadım

Dediğiniz clone supreme'leri denedim.
Açıkcası küfür ettim
çünkü param boşa gitti kendimi d0landırılmış hissettim.
İnsan sitesinde ya da forumda clone bir ürün satıyorsa en azından az bişey benzetir. İçinde çilek varsa çilek koyarsın diğer şeyleri uydurursun. 1 tane bile ürün tutturamamış.
Orjinalini ile clone kıyasladığımızda şöyle söyliyim sana birisi çilek diğeri adana dürüm. O kadar uzaklar yani birisi toprakta ekiyosun diğeri canlı hayvandan kesip yiyorsun :D
Hiçbir şekilde %10 bile benzemiyor. alakası olmayan kendilerince yeni bi aroma üretip adına supreme demişler

Clone üreticisi mi aldığım yer bilgim yok, TFA resmi satış distribütörü imiş, tfa sitesine girip bakmadım ama forumda birisi girip baktım yazıyor demişti. ben daha tfa nın resmi sitesini bulamadım :D kendi sitelerinde de tfa distribütörü oldukları yazıyor. Genelde orjinal aroma satıyorlar ama benim aldıklarım mix olabilir kendileri yapmiş olabilirler bi bilgim yok piyango olacak dediğiniz gibi.

Boss reserve vs diy kitlerini soruyorsanız eğer onları yapamamiş olabilirler o diy'lerin yanından geçmem daha. Castle Long / Boss Reserve olarak diy aldım ve dolapta duruyor, mtl içen birisi olursa ona verecem ya da çöpe atacam. Gitti güzelim merc nbase ona üzülüyorum :D 120 ml harcadım

Dediğiniz clone supreme'leri denedim.
Açıkcası küfür ettim
çünkü param boşa gitti kendimi d0landırılmış hissettim.
İnsan sitesinde ya da forumda clone bir ürün satıyorsa en azından az bişey benzetir. İçinde çilek varsa çilek koyarsın diğer şeyleri uydurursun. 1 tane bile ürün tutturamamış.
Orjinalini ile clone kıyasladığımızda şöyle söyliyim sana birisi çilek diğeri adana dürüm. O kadar uzaklar yani birisi toprakta ekiyosun diğeri canlı hayvandan kesip yiyorsun :D
Hiçbir şekilde %10 bile benzemiyor. alakası olmayan kendilerince yeni bi aroma üretip adına supreme demişler
hocam uzun süredir mix yapmadım, pxy ve ilke harici de klon almadım açıkcası aroma şusu busu sitelerin klonlarının çoğu dandik ama beğenen var (arkadaşa klon asap grape satmışlar içinde cooling agent yok onu bile becerememişler durum vajim dediğiniz gibi)
aldığınız site tfa distiribütörü mü bilmiyorum ama sattığı halo aroması klon çünkü o arkadaş likittir (halo aromasını da satıyor çoğunun ama 16liraya orjinal halo aroma satan varsa kamyonla alırım klon likit işine girerim) bunlar aromasını tfa vs ile klonlamışlar
yani içtiğiniz şey halo belgian cocoa değil onu bilerek için

@Namca hocam denedim şimdi, ya likitin demlenmesine daha çok var ki 5 hafta oldu yada bir yerde bir hata yaptım, pek beğenmedim açıkçası, tadı bir garip geldi. Tribeca yaptım sözde ama hafiften creme de mint tadı alıyorum, şaka gibi ama gerçek. Sanki Ry4 double'ı %2 falan koymuşum gibi, graham'ı hep %0.5 koyardım acaba çok güçlü olduğundan fazla baskın mı oldu acep çünkü tadı şuan graham + bademimsi bir tat + cheme de mint + oldukça az Ry4 tadı ???? Bir yerde bir sıkıntı var ama çözemedim.

Reçete şuydu;
%9 Tfa Ry4 Double
%1 Tfa Graham Cracker Clear
%0.5 Tfa Cotton Candy
%0.3 Tfa Acetyl Pyrazine
:
%1.5 Tfa Toested Almand

Sanırım bademi fazla kaçırdım ???? Moralim bozuldu ne oldu benim Tribecama ???? Hay bademine ????
Neyse hava soğuk diye geç demleniyor herhalde biraz daha demlensin bakalım ne olacak. Yazarım yine. Şimdilik bu reçete riskli ????

@Namca hocam denedim şimdi, ya likitin demlenmesine daha çok var ki 5 hafta oldu yada bir yerde bir hata yaptım, pek beğenmedim açıkçası, tadı bir garip geldi. Tribeca yaptım sözde ama hafiften creme de mint tadı alıyorum, şaka gibi ama gerçek. Sanki Ry4 double'ı %2 falan koymuşum gibi, graham'ı hep %0.5 koyardım acaba çok güçlü olduğundan fazla baskın mı oldu acep çünkü tadı şuan graham + bademimsi bir tat + cheme de mint + oldukça az Ry4 tadı ???? Bir yerde bir sıkıntı var ama çözemedim.

Reçete şuydu;
%9 Tfa Ry4 Double
%0.5 Tfa Cotton Candy
%0.3 Tfa Acetyl Pyrazine
:
%1.5 Tfa Toested Almand

Sanırım bademi fazla kaçırdım ???? Moralim bozuldu ne oldu benim Tribecama ???? Hay bademine ????
Neyse hava soğuk diye geç demleniyor herhalde biraz daha demlensin bakalım ne olacak. Yazarım yine. Şimdilik bu reçete riskli ????
hocam nacizane yorumlayalım
5hafta tam sınırda bi hafta daha bekleyip öyle yorumlayın ap biraz cins illa bekletecek tadını vermek için
öncelikle oranların çok değişik geldi, hepsi baya baya az klasik reçetelere göre ama sen tadını severek içiyorsan normal oranlar budur, damak tadı değişir...
şöyle birşey vardır hocam mix işinde (kendi tecrübem)
bir reçeteye diyelim ki baskın bir meyve eklicez veya pastane eklicez, mesela bu ejder meyvesi olsun veya tarçın olsun
öncelikle reçetemizdeki baskın olamayan aromaları bir tık arttırmamız lazım
örneğin tfa şeftalimiz var reçetemizde ve içerken şöyle bir esintisi geliyor çünkü %3 diyor reçete
o zaman 30ml (mesela istersen 10ml de olur) denemeler yapıcaz
%3-%5-%8 gibi çünkü ejder arkadaş o şeftaliyi almamızı engelleyecektir gıcığın tekidir
ama mesela %1 sweetener varsa veya %0.5 koolada varsa onlara dokunmuyoruz çünkü ejder meyvesi bunların etkisini baskılamaz veya grahamı ya da bavarian creamı arttırmıyoruz ejder meyvesi kattım kremayı alamadım durumu çok olmaz
mesela tarçın eklemek istedik reçeteye, 0.25 ile başlicaz çünkü baskın çünkü diğer aromaları baskılaması mümkün hatta sadece tarçın tadı almamız bile olası (parası çok olan %2 ekleyip söve saya çöpe atabilir denemesi bedava diil), 0.25 ekledik ama diğer aromaları da %10dan başlayarak arttırıcaz ki tarçının gerisinde kalmasınlar, tabii bu fa cinnamon gibi tek tarçınlar için cinnamon swirl cookie vs için yine dikkat edicez ama azcıcık
reçetelere ekleme yapmak çok zor iştir, kolaylıklar diliyorum
toasted almond eklendiyse ap %0.3 değil en az %0.75 olsa fena olmaz diyor iyi mixlemeler diliyorum :)

hocam nacizane yorumlayalım
5hafta tam sınırda bi hafta daha bekleyip öyle yorumlayın ap biraz cins illa bekletecek tadını vermek için
öncelikle oranların çok değişik geldi, hepsi baya baya az klasik reçetelere göre ama sen tadını severek içiyorsan normal oranlar budur, damak tadı değişir...
şöyle birşey vardır hocam mix işinde (kendi tecrübem)
bir reçeteye diyelim ki baskın bir meyve eklicez veya pastane eklicez, mesela bu ejder meyvesi olsun veya tarçın olsun
öncelikle reçetemizdeki baskın olamayan aromaları bir tık arttırmamız lazım
örneğin tfa şeftalimiz var reçetemizde ve içerken şöyle bir esintisi geliyor çünkü %3 diyor reçete
o zaman 30ml (mesela istersen 10ml de olur) denemeler yapıcaz
%3-%5-%8 gibi çünkü ejder arkadaş o şeftaliyi almamızı engelleyecektir gıcığın tekidir
ama mesela %1 sweetener varsa veya %0.5 koolada varsa onlara dokunmuyoruz çünkü ejder meyvesi bunların etkisini baskılamaz veya grahamı ya da bavarian creamı arttırmıyoruz ejder meyvesi kattım kremayı alamadım durumu çok olmaz
mesela tarçın eklemek istedik reçeteye, 0.25 ile başlicaz çünkü baskın çünkü diğer aromaları baskılaması mümkün hatta sadece tarçın tadı almamız bile olası (parası çok olan %2 ekleyip söve saya çöpe atabilir denemesi bedava diil), 0.25 ekledik ama diğer aromaları da %10dan başlayarak arttırıcaz ki tarçının gerisinde kalmasınlar, tabii bu fa cinnamon gibi tek tarçınlar için cinnamon swirl cookie vs için yine dikkat edicez ama azcıcık
reçetelere ekleme yapmak çok zor iştir, kolaylıklar diliyorum
toasted almond eklendiyse ap %0.3 değil en az %0.75 olsa fena olmaz diyor iyi mixlemeler diliyorum :)
Değerli yorumunuz için sağ olsun hocam ama fi tarihinden beri yaparım bu mixi. Miktarlarla çook oynamışımdır, bana göre olanı bir önceki mesajımda paylaştığım reçetedir, bir tek graham'ı %1 değil %0.5 koyardım genelde, tabi bir de badem yok normalde. Ap konusunda benim maksimumum %0.30'dur, yoksa çok fazla pirinç patlağı ve mısır cipsi tadı alırım, bana göre likiti ele geçiriyor daha fazlası.
Herkesin ağız tadı farklı.
Toested almond daha önce eser miktarda bir iki mix'de kullanmıştım ama çok da tanımam bu aromayı, bir şey olmaz deyip biraz fazla kullandım, hata ettim sanırım.

Reçete şuydu;
%9 Tfa Ry4 Double
%0.5 Tfa Cotton Candy
%0.3 Tfa Acetyl Pyrazine
:
%1.5 Tfa Toested Almand

Üzüldüm kardeşim o zaman ben pxy nin mixine devam ,üstelik son aldığım 20 ml aromaya yanlışlık ile 8-10 damla hediye gönderdikleri adını hatırlamadığım bir aroma damlatmıştım ortaya damak tadıma müthiş uyan bir Trebicamsı likit çıktı.
neyseki o aromanın kalanından da likit yapmıştım artık onu aroma olarak kullanacağım.:)

Geri