Nik'e giriş 101
var çok var ama aromalar bizde yokŞöyle tütünü baskın kremalı hafif çikolatalı bir tarif yok mu ya da aroma mix diy ne olursa
var çok var ama aromalar bizde yok
chocolate tobacco recipe gibi bir arama ile reçete sitelerine bakabilirsin ama moralin bozulur çünkü 10 aromadan 9u bize ya hiç gelmemiş ya stokta yok
eskiden yan komşu forumda e liquid france ve manabush satan bir arkadaş vardı artık getirmiyor yoksa önerebilirdim
bu aroma güzeldir ama beklentini karşılar mı emin değilim
ben olsam ne yapardım? hani rüyamda bile çikolatalı tütün görsem
öncelikle tfa double chocolate clear alırdım 2ml yetecek bize
sonra illa ki tobacco absolute alırdım (bunu 2ml alcaksın şöyle 3-5damla koyacaksın çok değil likiti çöp yapar fazlası)
sonra güzel bir tütün alırdım ama stok yok, en temizi şu
bunu da 2ml alırdım
sonraaa
60ml şişemi yıkadım, 2ml double chocolateyi bastım, 3damla tobacco absoluteyi koydum üzerine 1ml de blended tobaccoyu ekledim verdim nbaseyi verdim nbaseyi misler gibi oldu
e tobacco absolute arttı? hemen onu da black mile+ ile değerlendirirdim, 60ml şişeye 1ml black mile+ üzerine 3damla absolute mis
1ay demle bak tadına, çikolata mı eksik? double chocolate clearı 2ml daha ekle yeter, tütün mü az? fe tütün aromasını 2ml'e çıkar gene mi eksik tobacco absoluteyi 6damla yap (bunlar 60ml şişe için)
ama bişeyler eksik, mesela tatlılık arıyoruz, hemencecik sweetener ekle %1, aromalar çok köşeli az yumuşatacak mısın? güzel bir vanilya veya krema işini görecektir... yaz geldi hafif fresh bir tat arıyoruz fe inport ile aynı reçeteyi uygula bitti
tabi bunlar zaman ister ki likit işi zamanla oturan bişey, ilk aylar deneme ile geçer bir aromanın...
yine yan komşuda ve bizde tedarikçi olan sitelerden birkaç likit bırakayım
aklına takılan olursa burdayım
Sana bir de ters köşe yapayım o zaman @Epek sevinsin????
Ry4 ecig özelinde seri üzerine yapılan çalışmalarıyla mixolojiyi oluşturan ve harman aromalarin kendi adıyla satışa çıkan kilometre taslarindan biridir aynı zamanda
Bu açıdan bakarsak evet ry4 bir tütün mixidir ????????????
evet bu konu civcikliBu aromaların dünyası biraz tuhaf, Çin çıkışlı. Aynı isme ve aynı önerilen doza sahip olsalar da “ciddi” farklılıklar var. Ticari açıdan yüksek fırıldaklık katsayısı da cabası (yeniden-etiketleme meselesi mesela). Kullanıcı açısında da kafa karışıklığı ve şehir efsaneleri dünyasına hızlı bir giriş.
Evet dogru , tutunden cok, pastane, kestane, baharat aliyorum ama az bir tutun hisside var, orasinida atlamayalim
Tabi uzak diyarlarda her seyin orijinini icmek ve alma luxumuz yokke, mecbur klon cakma isler ile memnun olmaya calisiyoruz burada acaba romanyada bir adres bulsam, ingiktereden mi yollasam, yoksa almanyadan mi yollasam, acaba yollasam gider mi derdi yokke adamlarin, ne guzel yaziyorlar sonra ohh
Kendi başına içerken bile tütün yok ki ????sevinsin tabi
lakin RY4 ozellikle de tribeca ve candybeca tutunden cok uzak
????????????epek duymasın üzülür sonra ????
Ry4 tutunuylee likit eee şey bir aromayi mixliyoorduuum......????????????
Sen hazır alma bence ???? 30 ml likitievet bir yerden sonra yoruluyor insan onlarla ugrasmaktan.
benim 2-3 tane kendi karisimim var. gerisi tekil aroma mix. zaten cokca hazir likit aldim. bundan sonra ben de uretim tesisimi kapatirim muhtemelen ????
aromalar konusunda @roadless ustat da derya denizdir. bekleriz efenim ????
valla sesli güldüm, teveccüh ediyorsunuz ama ben amatör takılıyorum, hele ki yıllarca aroma çeşitleri konusunda erişim engeli, şimdi de @qersnc abimin bahsettiği gibi ekonomik zorluk varken piyasadaki aromaları deneyip üstad olmak hakkaten gülünç geliyor, @murcix sen benim 6-7 yılda oluşturabileceğim backgroundu 6-7 ayda oluşturabildin, kusura bakma önünde saygıyla eğiliyorum. yokluktan n.e.t aroması yapmaya çalışmakla envai çeşit n.et aroması deneyip damak hafızasını genişletmek aynı olmuyor be hocam. bir de işin ilginç yanı zaman geçtikçe damak tadı da değişiyor, eskiden tütünden başka bir şey içemezdim, sonra iki-üç setuptan birini pastane yapmaya başladım, şimdi tütünü haftada iki-üç sefer ancak içiyorum, keşke sek nbase içebilsem de aroma/likit derdinden kurtulsamEvet hocam benden iyidir kesinlikle ????