• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Kendin Yap | E-Likit Likit Mutfağı...Master Evyap⚡️

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kanthal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Detaylı not almaya fırsatım olmadı. ???? %3 ile en çok dikkatimi çeken: erik, kurutulmuş is ve koyu tatlılık/ekşilik veren erik. Tanımda hafif diye geçmiş bu tat, fakat bana epey baskın geldi. Bunun yanında, tam tanımlayamadığım baharat kıvamında —kuru ve taneli(?)— belirgin bir tütün. TA serisinden bir şeylere benziyor demek istedim, fakat bu oldukça taneli geldi bana. Kahve? Bahsi geçmiş kahvenin, ama ben bir türlü yakalayamadım bu tadı.????‍♂️

Eklemeyi unutmuşum, bu aroma bi’ yerlere gidiyor, bir şeyi çağrıştırıyor bu arada. ????
Teşekkürler üstad, detaylı olmayan not böyleyse detaylı olanı düşünemiyorum bile :giggle:

Ben de hep umuyorum, ama genelde kazanan taraf lavabo oluyor. ???? Eğlenceli olsun yeter demeye başladım en sonunda. Test şişelerinden çıkacak sonucu beklemek de süper heyecanlı.

Bunda yaptığım taslak, nette paylaşılmış tariflerle pek alakalı çıkmadığı için biraz merak edip kendim yapmak istedim. Tam karanlık sular hesabı olacak! ????

İlginç gerçekten klonlama konusu. İşin maddi kısmı bir yana, çok fazla zaman istiyor. Aromaya erişim de ayrı bir mesele. Esigara keşke yasal olsaymış Türkiye’de diyorum her seferinde.
keşke yasal olsa üstadım , inan ilk işim gidip bi vape shop açmak olucakta malesef işte :D

Teşekkürler üstad, detaylı olmayan not böyleyse detaylı olanı düşünemiyorum bile :giggle:
Rica ederim. ???? Ben aslında bi’ taraftan da doğru mu anlamışım aromayı diye merak etmiştim. Bu kısmı sizden rica edeyim. ????

Bir de şu tarif bu aromanın yerini anlatıyor diye anladım biraz,

CDD cappuccino %0.5
Inawera ry4 %4
Inawera flue cured %3
Bef Graham Cracker %3
Bef bebe bisküvisi %2
Tfa Brown sugar %1.5

Bir yerlerde kahve olmalı, CDD Cap. %0.5’in çalışması için dedim hatta. ????‍♂️

Rica ederim. ???? Ben aslında bi’ taraftan da doğru mu anlamışım aromayı diye merak etmiştim. Bu kısmı sizden rica edeyim. ????

Bir de şu tarif bu aromanın yerini anlatıyor diye anladım biraz,

Bir yerlerde kahve olmalı, CDD Cap. %0.5’in çalışması için dedim hatta. ????‍♂️
İnawera flue cured benim damak tadıma uygun çok güzel bir taban aroma, hafif isli, tabanda kavruk ceviz arada bir ben buradayım diyor, hafif cevizle Virginia notalarını andırıyor, biraz ondan biraz bundan, hiç biri baskın olmadığından hangi likite taban olsa yakışıyor (en azından bence böyle)

İnawera flue cured benim damak tadıma uygun çok güzel bir taban aroma, hafif isli, tabanda kavruk ceviz arada bir ben buradayım diyor, hafif cevizle Virginia notalarını andırıyor, biraz ondan biraz bundan, hiç biri baskın olmadığından hangi likite taban olsa yakışıyor (en azından bence böyle)
Teşekkür ederim not için. Öneri için de tekrar teşekkürler: Cepte bulunması gereken aromalardan biri çıkması beni sevindirdi. ????‍♂️

Bir sonraki aroma siparişimde rahatsız edip, aroma tavsiyesi isteyebilirim. ????

bir de "sunu bunu koy ustune enfes birsey oluyor" tarifi alsak corbacilar icin. :rolleyes: Kendime degil bir arkadasima istiyorum ????

bir de "sunu bunu koy ustune enfes birsey oluyor" tarifi alsak corbacilar icin. :rolleyes: Kendime degil bir arkadasima istiyorum ????
Enfes olup olmayacağını bilmiyorum ama dün akşam demlediğim reçeteyi yazayım;
%4 tpa coconut extra
%3 inawera flue cured tob
%2 fe captain
%2 fe black mile
%2 solub chasseur de primes
%1 inawera smoked plum
%0.7 fa oakwood
Demlendikten sonra tadım sonrası yüzdeler ile oynama başlamak lazım, tatlılık isteyenler reçetede orantilayarak belki biraz dulche de leche
biraz Brown sugar biraz sugar cockie ekleyebilir.

@murcix Sevindim şimdi! Olgunlaşırken tuhaf davranan bir aroma bana göre. ???? FLV almadan önce baktığım konulardan biri bu —zaman içindeki tepkisi. Bir diğer konu ise aromanın zamanla solup solmaması.

Koyu tutunlerde (gerci simdiki projem NET) hangi firmanin bal aromasi uygundur? ayrica karanfil de alacagim.
Stixx mixx kahve ve cay grubunun da icinden geceyim diyorum :LOL:

stixx mixx net tutun grubunu begendim. Almadigim cesitlerinden de siparis verecegim. Bunlara biraz hareket katmak istiyorum ama findik, ceviz, krema, vanilya vs degil de daha farkli tatlar denemek istiyorum.

bir de inawera DNB isli bir tat olarak degerlendirilmis merak ettim ama benim saticida yok. Alternatif var midir?

ayrica karanfil de alacagim.
Yanlış hatırlamıyorsam, sağlıkla ilgili uyarı notları bulunuyor karanfil için. Emin değilim, fakat soru işareti koyup bir bakardım.
Kül tablasına sigara söndürüldükten sonra, ve üzerine su dökülünce gelen koku(?) diye hatırlıyorum. ???? Emin değilim yine de. Bir de bu aromayı ciddi bir şekilde çalkalamak gerekiyor kullanmadan önce. Bu kısımdan eminim. ???? Aklıma gelmişken, iş kısmı için düşük oranda Latakia çalışılabilir belki.

düşük oranda Latakia

Kremalı koyu aroma türevlerinde başarılı diye kabul gören atomizerlerde, özellikle Latakia, asfalt, dizel, (p)lastik, vs., gibi nahoş sonuçlar verebiliyor. Dengeli denen atomizerler de aslında pek kabul görmüyor. Bir de buna VG’den gelen şeker tadı eşlik edince, tam bir felaket olabiliyor.

Bu yazdigin gunden beri aklimda, Tokamak geldikten sonra acaba onunla guzel olur mu diye dusunuyorum ama hic bir gelisme gosteremedim yeniden Latakia almak konusunda :) cunku biri likit uc adette aroma olarak latakia denedim maalesef bende isli tat yada kulluk gibi bir hissiyat birakmiyor ki bir onceki partide aldigim tutun aromalarindan 3 tanesinde de bu taban cikinca direkt cope atmistim.

tamam karanfil devredisi kalsin. stixx mixx kahve ve cay grubundan alayim ikiser adet. tutunlerle karistirip daha aromatik seviyeye getiririm.

@murcix En mantıklısı Latakia’yı liste dışı bırakmak o zaman: zaman ve bütçe kaybı olma ihtimali olabilir. Karanfil liste dışı kalmadan, kısa bir tarama fena olmayabilir. Yarım yamalak hatırlıyorum sağlık açısından etkisini.

Çay ve kahve fikri çok hoş. Aromatik NET grubunda, yatırım yapmadan önce, ben olsam yapılmış çalışmaları hızlıca bir tarardım yine de. Eşleme manevraları hakkında fikir edinmek zaman kazandırabiliyor. Bir de, bu grupta, köprü veya geçiş tipi aromalar kullanılıyor genelde. Hızlı bir tarama sonucunda bu konuda fikir edinmek de işe yarayabiliyor.

Geri