• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Kendin Yap | E-Likit Likit Mutfağı...Master Evyap⚡️

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kanthal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabalar , burdaki deneyimli abilerimin tecrübelerine dayanarak sormak istediğim bir soru var :

İlk defa likit yapma denemelerimi nbase alıp mix aromalar ile önerilen oranda demleyip denemiştim ancak nasıl bir şekilde denersem deneyeyim hiç bir şekilde boğazımın arkasında kuruluk ve hafif şişme hissini vermeyen bir likit yapmayı başaramadım. Sonradan öğrendimki aroma da pg yerine geçtiği için aldığım 80-20 oranlı nbase üzerine aromayı eklediğim zaman pg oranı arttığından dolayı boğazımda böyle bir vurma hissi yaptığını öğrenmiş oldum.

Ardından da böyle bir şey yaşamamak için DIY kit şeklinde aroma alıp üzerine %100vg olan merck nbase kullanarak likit yaptım ve sonuç eskisi kadar kötü olmasa da bir türlü premium likitlerdeki gibi pürüssüz bir içim zevki yaşayamadım. Aldığım DIY kitlerdeki önerilen demlenme süresi ve haftada bir 5-10dk havalandırma talimatlarını uygulamış olsam dahi sorunumu bir türlü çözemedim. Nerde yanlış yapıyorum ?

Umarım yaşadığım bu problemi daha önceden deneyimlemiş ve çözüme giden yolu bilen birisi vardır burada. Yardım edebilirseniz bu konu için çok minnettar kalırım... (Forumdaki ilk mesajım bu , eğer kurala aykırı veya konu dışında sayılabilcek bir şey yazdıysam affola )

@arkhtekt hosgeldiniz

oncelikle likit demlerken aroma+nbase koyup karistirdiktan sonra havalandirma falan yapmayin. Demlenmeyi hizlandirmak icin her gun 10-15sn calkalamaniz yeterlidir. Serin ve karanlik bir ortamda olmasi bozulma ihtimalini ortadan kaldirir. sise agzi acilirsa nik oksitlenenmeye baslar ve bu icerken yanma hissi yada baska bir durum olusturabilir.

sikayetiniz ile ilgili PG alerjisi dusunulebilirdi fakat %100 vg nbase kullandim dediginiz icin bu ihtimal ortadan kalkmis gibi gorunuyor. geriye sadece sanirim size uygun olmayan NIK secimi ve orani kaliyor bana gore.

Sevdiginiz bir likitin aromasi varsa orijinali referans alarak likit demleyebilirsiniz.
ornegin dinner lady lemon tart 70/30vg/pg - 6mg kullaniyorsaniz hedefi buna gore tutarak karisim yapmaniz gerekiyor.

Son düzenleme:
@murcix Hoş buldum

Havalandırma yapmadan yeni bir likit daha demlemeye bırakıp denicem bakalım sonuç nasıl olacak.

Önceden OHW dan 300ml likit tüketmişliğim var hiç bir şekilde boğazımda böyle bir kuruluk yapmıyordu 3mg ve 6mg içtiğim likitlerinde dahi. Ama DIY denemeye başladığımdan beri 3mg nikotin nedense daha ağır geliyor birde, sebebi DIY likit yapımı satan firmaların Premium likit yapan firmalarda kullanılan nikotin kalitesine eş değer kullanmadıkları için mi oluşuyor sizce ?

Nikotini kaliteli olan, deneyimlerinize göre rahat içimi olduğunu bildiğiniz bir nbase var mıdır ? Yoksa nikotini harici bir şekilde alıp nbase i kendim yapsam mı daha verimli olur ?

Merhabalar , burdaki deneyimli abilerimin tecrübelerine dayanarak sormak istediğim bir soru var :

İlk defa likit yapma denemelerimi nbase alıp mix aromalar ile önerilen oranda demleyip denemiştim ancak nasıl bir şekilde denersem deneyeyim hiç bir şekilde boğazımın arkasında kuruluk ve hafif şişme hissini vermeyen bir likit yapmayı başaramadım. Sonradan öğrendimki aroma da pg yerine geçtiği için aldığım 80-20 oranlı nbase üzerine aromayı eklediğim zaman pg oranı arttığından dolayı boğazımda böyle bir vurma hissi yaptığını öğrenmiş oldum.

Ardından da böyle bir şey yaşamamak için DIY kit şeklinde aroma alıp üzerine %100vg olan merck nbase kullanarak likit yaptım ve sonuç eskisi kadar kötü olmasa da bir türlü premium likitlerdeki gibi pürüssüz bir içim zevki yaşayamadım. Aldığım DIY kitlerdeki önerilen demlenme süresi ve haftada bir 5-10dk havalandırma talimatlarını uygulamış olsam dahi sorunumu bir türlü çözemedim. Nerde yanlış yapıyorum ?

Umarım yaşadığım bu problemi daha önceden deneyimlemiş ve çözüme giden yolu bilen birisi vardır burada. Yardım edebilirseniz bu konu için çok minnettar kalırım... (Forumdaki ilk mesajım bu , eğer kurala aykırı veya konu dışında sayılabilcek bir şey yazdıysam affola )
Bu konuyu merak edilenler icin derledim biraz göz gezdirirseniz sayfalar arasinda da bilgiler verdim
Umarım biraz konuyu kafanizda sekillendirirsiniz
Not: bir püf noktası olarak aklinizda bulunsun
“Likit karisimi yapilirken elinizle veya baska şekilde karistirsaniz bile baloncuk kopuk cikarmamaya ozen gosterin
Karistirma islemini belirli araliklarda(birkac gun ardarda)su terazisindeki denge balonunun yer değiştirmesi gibi şişeyi aksi yonlerde oynatarak karismasina katki vermek diger bildiğiniz tum yontemlerden daha iyidir.Akabinde birakin karanlik serin bir yerde dinlensin
Edit : @murcix ’in bahsettiği şekilde ve daha detayli olarak paylastigim konu bilgi içeriyor

Son düzenleme:
Bu konuyu merak edilenler icin derledim biraz göz gezdirirseniz sayfalar arasinda da bilgiler verdim
Umarım biraz konuyu kafanizda sekillendirirsiniz
Not: bir püf noktası olarak aklinizda bulunsun
“Likit karisimi yapilirken elinizle veya baska şekilde karistirsaniz bile baloncuk kopuk cikarmamaya ozen gosterin
Karistirma islemini belirli araliklarda(birkac gun ardarda)su terazisindeki denge balonunun yer değiştirmesi gibi şişeyi aksi yonlerde oynatarak karismasina katki vermek diger bildiğiniz tum yontemlerden daha iyidir.Akabinde birakin karanlik serin bir yerde dinlensin

Karıştırma yöntemi olarak deli gibi çalkalıyordum bende, gözle zor görülebilecek kadar küçük hava baloncukları oluşana kadar hemde... Kesinlikle dediğiniz şekilde deneyeceğim. Klavuza da hemen göz atarım hocam , teşekkürler.

Karıştırma yöntemi olarak deli gibi çalkalıyordum bende, gözle zor görülebilecek kadar küçük hava baloncukları oluşana kadar hemde... Kesinlikle dediğiniz şekilde deneyeceğim. Klavuza da hemen göz atarım hocam , teşekkürler.
Rica ederim ne demek ???? bahsettiğim gibi cok uzun bir konu degil zaten diger sayfalarini da okumaniz kafanizda simdiye dek yerlesen tum faktörler dahil olaya bakis acinizi degistirecektir

Castle Long. ???? Eğlenceli vakit geçiririm diye plan yapmıştım, ama ~€70 gibi bir bütçeye bakmaya başladım.????‍♂️ Taslak halini yapsam %50 azalır miktar, fakat Kanthal Long olursa moralim bozulur. ????

Epey masraflı görünüyor, her gün kullanmıyorsan o paraya 200 ml orijinal al geç ????

Red burley denedim, hafif köy esintili tezek kokusu olsa da sevdim ???? fire cured tarzı imajı verdi bana. Sputnik ile denedim, sırayla diğer tankları da gezerim ????

Epey masraflı görünüyor, her gün kullanmıyorsan o paraya 200 ml orijinal al geç ????
Hiç kullanmıyorum. ???? Büyük balık hesabıyla, sırayla gidiyorum.????

Red burley denedim, hafif köy esintili tezek kokusu olsa da sevdim ???? fire cured tarzı imajı verdi bana. Sputnik ile denedim, sırayla diğer tankları da gezerim ????
Red Burley’den ilginç bir sonuç çıkmış. ???? Tezek kokusu?! Hit yerine, $hit çıkmış resmen! ????

Yok ya%80 sevdim tadını. Daha önce kullandığım bir likitin alt yapısında bu tadı alıyordum. Tatlılık oranı da tam bana göre. İyice demlensin bakalım o zaman neler olacak?

Likit klonlamak yerine hala kullanıcının damak tadına uygun aromalar ile denemeler yapması taraftarıyım.

Üstüme yapıştı diyince salladım ya tutarsa diye ????

Klon işi sabır işi, benim beklerken hevesim kaçar ki dediğin gibi kanthal long sonuçları da cabası. Gerçi bir de olursa değme keyfine ????

İddialaşmadım kimseyle: Bu nereden çıktı?! ???? Büyük balıklar ilgimi çekiyor sadece.????️‍♂️???? Bulmaca gibi geliyor bana. Forumdayız diye sesli düşünüyorum —renk katar düşüncesiyle.
Umarım verimli sonuçlar çıkar üstadım , başlangıç için %70 - % 80 tutarlılık bile yeterli gözüküyor bazı büyük balık firmalar için :D Bilmiyorum takip ediyormusunuz murcix üstadımın dediği gibi bu işin uzun kısmı cok can sıkıcı , Wayne 3 yıldır falan Jam Monster Strawberry ile uğraşıyor hala net bir sonuç yok , klon konusu gerçekten ilginç bir konu , zaman , para ve en önemli ham madde etkisi var bizim ülkede malesef ki :/

Umarım verimli sonuçlar çıkar üstadım , başlangıç için %70 - % 80 tutarlılık bile yeterli gözüküyor bazı büyük balık firmalar için :D Bilmiyorum takip ediyormusunuz murcix üstadımın dediği gibi bu işin uzun kısmı cok can sıkıcı , Wayne 3 yıldır falan Jam Monster Strawberry ile uğraşıyor hala net bir sonuç yok , klon konusu gerçekten ilginç bir konu , zaman , para ve en önemli ham madde etkisi var bizim ülkede malesef ki :/
Ben de hep umuyorum, ama genelde kazanan taraf lavabo oluyor. ???? Eğlenceli olsun yeter demeye başladım en sonunda. Test şişelerinden çıkacak sonucu beklemek de süper heyecanlı.

Bunda yaptığım taslak, nette paylaşılmış tariflerle pek alakalı çıkmadığı için biraz merak edip kendim yapmak istedim. Tam karanlık sular hesabı olacak! ????

İlginç gerçekten klonlama konusu. İşin maddi kısmı bir yana, çok fazla zaman istiyor. Aromaya erişim de ayrı bir mesele. Esigara keşke yasal olsaymış Türkiye’de diyorum her seferinde.

@Kanthal hocam inawera flue cured ile ilgili görüşlerinizi yazarmisiniz?
Detaylı not almaya fırsatım olmadı. ???? %3 ile en çok dikkatimi çeken: erik, kurutulmuş is ve koyu tatlılık/ekşilik veren erik. Tanımda hafif diye geçmiş bu tat, fakat bana epey baskın geldi. Bunun yanında, tam tanımlayamadığım baharat kıvamında —kuru ve taneli(?)— belirgin bir tütün. TA serisinden bir şeylere benziyor demek istedim, fakat bu oldukça taneli geldi bana. Kahve? Bahsi geçmiş kahvenin, ama ben bir türlü yakalayamadım bu tadı.????‍♂️

Eklemeyi unutmuşum, bu aroma bi’ yerlere gidiyor, bir şeyi çağrıştırıyor bu arada. ????

Son düzenleme:
Geri