• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Kendin Yap | E-Likit Likit Mutfağı...Master Evyap⚡️

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kanthal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Tezgahim hazir zaten :) Umarim evdeki malzemelerle ( :) ) yapabilecegimiz bir karisim gelir :)

Evet Premix diyorlar. Hazir alirsam 70/30 kendim yaparsam 66.6666/33.3333 kullaniyorum:ROFLMAO:

Küllübeca tarifini begeninize sunuyorum ????
Oncelikle unutmayın kucuk hacimli deneme yapin lütfen

Acetyl pyrazine (tfa) % 2
Graham cracker clear (tfa) % 2.5
Cotton candy (tfa) % 3
Ry4 double (tfa) % 12.5
Mts vape wizard (Fa) 10ml/1damla
Oriental 4 (Fa) 10ml/5damla

Benim kullandigim tribeca tarifi Fa nin oriental 4 aromasi olmadan kalan reçetedir
Küllübeca yi yapmamdaki amacim tribecanin tatliligini biraz kirmak ve bir miktar atesli havasi katmaktı ????
Ne yaparım diye düşünürken böyle bisey cikti ortaya
net tutunle de denemelerim oldu ancak iyi sonuçları olmamisti ????
Bu hali ile atesli kismini cok one cikarmadan isin özünü de bozmadan adapte edebildigimi düşünüyorum

Kendi denemenizde dilerseniz artı/eksi damla hesabi ile begeninize uyarlayabilirsiniz

Tekrar belirtmek gerekirse her ne olursa olsun benim tavsiyem kucuk hacimlerde denemeler yapmanizdir

benim izledigim yolun kisaca tarifini yapmam gerekirse 50 ml tribeca klon tarifini onden hazırlayarak 10 ar ml küçük 5 ayri şişeye böldüm ve her birine
5 damladan baslayarak 2 ser damla artırarak oryental eklemesi yaptım
@murcix @Kanthal ????

Son düzenleme:
Teşekkürler @MoNoT10
Ekledim yer imlerine. Bir sonraki aroma siparişimde eksileri alacağım.

Yalnız tatlılıktan şikayet ederken cotton candy oranı biraz fazla değil mi? Tekil olarak RY4 bile bana şekerli geliyor.

Gerçi benimki PA'in. İlk denediğimde buralara bir yere de yazmıştım. Tekil haliyle bile klon Tribeca'lara çok benzetmiştim.

Teşekkürler @MoNoT10 ????:coffee:FA Oriental 4’ü sepetime ekleyeyim, ilgimi çekti kullanımı.(y) @roadless ‘ın tarifinden de Cdd/CD Cappuccino’yu merak edip listeme koymuştum daha geçen gün. Tarifler kaşındırıyor ! ????
Rica ederim ????
Oriental4 farkli tütün kokbinasyonlarinda da kullaniliyor ancak ben bu aromanin tadini pek sevdigimi soyleyemem siz yine de kullanirken mümkün oldukça az yapin ki tester olarak hazirladiginiz likitler ziyan olmasin
Bu yüzden kendi uygulamami da yazima ekledim ????

Teşekkürler @MoNoT10
Ekledim yer imlerine. Bir sonraki aroma siparişimde eksileri alacağım.

Yalnız tatlılıktan şikayet ederken cotton candy oranı biraz fazla değil mi? Tekil olarak RY4 bile bana şekerli geliyor.

Gerçi benimki PA'in. İlk denediğimde buralara bir yere de yazmıştım. Tekil haliyle bile klon Tribeca'lara çok benzetmiştim.
Rica ederim ????
Üstat bu şekilde yapmamdaki amaci da soyle açıklayayım
Yazimda da bahsini ettigim oriental’siz reçete benim sürekli kullandigim tribeca reçetem ...Şimdi;
Ben eger ki recetenin dışına çıkıp böyle bir deneme yolunu seçmiş olsaydim
Ya begenim dışında kalacak icemeyektim ya da tekrar bir işleme tabi tutmam gerekecekti
Bu durumda buyuk ihtimal %50 den fazlasi çöp olabilirdi
Ben durumu riske etmek istemedim
Uygulama seklimi bu yuzden yazdım
Bu hal ile en azindan % 50/50 şans bıraktım ki hepsi çöp olmasin
En azindan tek aroma da reçete dışına çıkmış olarak yarisini kendimce içilebilir kılmaktı amacim ve öyle de oldu

Tabi senin onerinle farkli denemeler yapmak isteyene meydan geniş
İsteyen hic kullanmasın ben bir süre emek verip biseyler çıkardım
seve seve ortaya çıkacak şeyleri takip ederim cay/kahve eşliğinde...hatta denerim elimde var veya maddi olarak uzmeyecek bir siparisle????????????

Ben sizin gibi kolon yada belli bir reçete üstünde gitmiyorum. Ona pek maçam yetmez ????
Zaten biliyorsunuz tütün kullanıyorum. Orada gövde neyse onu kullanıp gerek görürsem 1-2 yancı ile nüans yaratma peşindeyim. Tütün harici ise kafama estiği gibi kendim yapıyorum birşeyler. Yoksa çorbacı olduğum unutulmasın ????

Ellerine sağlık.

Ben sizin gibi kolon yada belli bir reçete üstünde gitmiyorum. Ona pek maçam yetmez ????
Zaten biliyorsunuz tütün kullanıyorum. Orada gövde neyse onu kullanıp gerek görürsem 1-2 yancı ile nüans yaratma peşindeyim. Tütün harici ise kafama estiği gibi kendim yapıyorum birşeyler. Yoksa çorbacı olduğum unutulmasın ????

Ellerine sağlık.
Kabul görmüş bir mix uzerine değişim yapmak açıkçası zor ???? oran bozukluğu,zihinde canlanan ile gerçekteki hissi,buna göre belirlenecek aromanin uyum sorunlari....Tadim noktasında insanı çileden cikariyor ☹️
Ki corba usulü yaptığım tarifler de var elbet bir tanesini burada da paylaşmıştım onun bile revizyonu şart
(Hazir yeri/aklima gelmişken yazayim ????) kimse denemedi demek ki...yoksa şimdiye kadar yazılırdı ...
-yahu arkadaş sen bunu paylastin ama iki ay sonra tereyagindan hallice oldu bu mix diye
Nitekim benim denememin uzerine 5. nesil tarif oldu son hali ????????????
En guzeli yine senin yol üstat govde tütün üzerine bilindik şeylerle ufak öğünlük çorba yapmak ????
Ben en iyisi elimdeki vanilya tutun kurabiyelerle böyle bi çalışma yapayim bari ????

Son düzenleme:
Elimde miktar olarak fazlaca (salt nbase ile 200ml civarı) demlenmiş net latakia likit bulunuyor. Şöyle bir sorunum var, likit benim damak tadıma hiç uymadı. Aroması baskın başka likitler ile karıştırmayı denedim ama alttan kokusu geliyor yine içemiyorum. Dökmeye kıyamadığım için son çare fikrinizi almak istedim. Demlenmiş likitin tadını nötralize eden bir efektör var mıdır, bir şekilde kurtarabilir miyiz.

Bilgim yok bu konuda ama sakın nbase ekleyeyim azalsın diye düşünmeyin. Latakia çok güçlü ve likit içinde azıcık bile olsa hissedilen bir aroma. Sevmediginiz için bundan sonra tadını aldığınız hiç bir likiti içemezsiniz ki ben de o durumdayım. En iyisi sevenlerle takas yapmak olabilir ????

Ben de öyle düşünmüştüm hocam şansımı denemek istedim. Seyreltme konusunda çok haklısınız sevmediğiniz birşeyi daha da çoğaltmış oluyorsunuz, kendim de tecrübe etmiştim zamanında :) Takas mühim değil, maksat ziyan olmasın. Denemek isteyen arkadaşıma veya seveni varsa kargo bedelini ödedikleri taktirde karşılıksız olarak gönderebilirim. 9-10 ay önce alev den aldığım n.e.t. latakia aroması ve 35 mg salt-b ile demlemiştim. İsteyen olursa adresini yazması yeterli.

Cdd no 8 ile cohibanin yanina ne yakisir ?
Cdd 8 hakkında bir fikrim yok, SC karşılığı hakkında bir not bulabilseydim belki bir önerim olabilirdi.

SC Cohiba’yı kullanalı epey zaman geçti. Aktif olarak kullanmıyorum. Reddit ve ECF üzerinden bir iki değerlendirmeye rastladım. TPA Western’e benzer, ve biraz daha zengin denilmiş. Reddit’te eşleme önerileri kısaca verilmiş bu arada: çikolata, krema, koyu tütünler (ECF’de Real Cig ile eşleştirmişler mesela). TPA Western benzerliği üzerinden gidersem, <%1 koyu şekerli/tatlı kremalar, belki %1 oranında sıcak olmayan (tarçın bulundurmayan mesela) bisküviler, <%1 keskin olmayan (Espresso tipi keskin mesela) kremalı/hafif şekerli kahveler, veya (bu kısmı biraz zorlayabilir) Custard grubuna bakardım ya da Custard-mış gibi kabul gören vanilya grubuna bakardım. Varsayım üzerinden ikili eşlemelere bu şekilde yaklaşırdım. Buradaki temel mantık, TPA Western benzerliği varsayımı üzerinden, Cohiba içeriğindeki deri (leather) kısmını katlanılabilir hale getirebilmek derdim. Bunun için farklı yollar da mevcut bu arada. Buradaki, kendisinden daha koyu bir aromaya bağlamak. Tam tersi de yapılabilir, bağını koparmak(?).

Varsayım üzerinden bu kadar çıktı benden.???? Tecrübesi olan birileri daha sağlıklı notlar verebilir.

Genellikle Troya s,m veya troy, ammit rda ile tüketiyorum hocam. Podlar da var ama evden çalıştığım için fazla ihtiyaç duymuyorum. Temco ni80 30-31ga 2mm çap, 1.3 ohm tel ve cb prime pamuk ile 60-40 olarak tüketiyorum.
Teşekkür ettim bilgi için. Sormamın sebebi, Latakia ve Kentucky gibi aromalarda, kanun gibi olmasa da, bir iki tercih önceliğinin kullanıcılar tarafından sıkça vurgulanmasıydı: minimum VG kullanmak (50/50 PG/VG, 50/40/10 PG/VG/H2O (distile su) gibi), ve Türkiye esigara platformlarında kullanılan tabirle, kuru buhar karakterinde (sigara tipi) bir atomizer seçmek. Bu iki tercih önceliğinin sebebi olarak, zaten tütün içerisinde bulunan şekeri kırmak ve aromayı açmak öne sürülüyor.

Kremalı koyu aroma türevlerinde başarılı diye kabul gören atomizerlerde, özellikle Latakia, asfalt, dizel, (p)lastik, vs., gibi nahoş sonuçlar verebiliyor. Dengeli denen atomizerler de aslında pek kabul görmüyor. Bir de buna VG’den gelen şeker tadı eşlik edince, tam bir felaket olabiliyor.

Eğer birine gönderme seçeneği yoksa, ve likit kesin olarak çöpe gidecekse iki pratik seçenek mümkün olabilir belki. Distile su eklmek: Likitinizi biraz rahatlatabilir. Soğutucu eklemek: düşük ihtimal olsa da, likiti belki biraz katlanılabilir hale getirebilir.

Geri