• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Kendin Yap | E-Likit Likit Mutfağı...Master Evyap⚡️

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kanthal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bu arkadaşı çok duydum ama rda bana fazla sıcak geliyor. Hele ki bu alet 18mm.
Sen bir ara bence şu aroma-çan/baca ilişkisini bir öğret bana ????

Fire cured içeriğini en çok Fev ve Ka v8 ile kullanıyorum ki virgina türü bendeki.
Ben yine de o taraflara bir bakardım. En azından kısa süreli test için fena olmaz derim. RTA’ler biraz zahmetli olabiliyor, ve bazen istenmeyen sonuçlar çıkabiliyor.

Hazır bobin ile net içeriği nasıl kullanıyorsun bu arada ???? 1ml tüketimde tat değişimleri başlıyor. Hazır bobin ile hayal edemiyorum. Her tankta atasım gelir benim

Hazır bobin ile net içeriği nasıl kullanıyorsun bu arada ???? 1ml tüketimde tat değişimleri başlıyor. Hazır bobin ile hayal edemiyorum. Her tankta atasım gelir benim
GT Mini’de farklı coil’lere bakıyorum. Kullanmadım henüz bunda bir şey, ve büyük ihtimalle kullanmam. Temiz NET olayını geçtim, nautilus coil’leri biraz tutarsız geliyor bana. Vaptio coil almayı düşünmüştüm en son hatta, ama fırsat bulup alamadım.

Ufak bir tavsiye isteyecektim.
Kendi likitimi demleyeceğim, mtl kullanım için 50/50 60/40 oranlar tercih ediyorum. Çok sert olmasada boğaz vurumu istiyorum ve 9 veya 12 mg nikotin ile kullanıyorum. Kullanmam için en uygun vg, pg ve nikotin seçenekleri nelerdir. Şimdiden teşekkür ederim.

Kendi likitimi demleyeceğim, mtl kullanım için 50/50 60/40 oranlar tercih ediyorum. Çok sert olmasada boğaz vurumu istiyorum ve 9 veya 12 mg Nik* ile kullanıyorum. Kullanmam için en uygun vg, pg ve Nik* seçenekleri nelerdir. Şimdiden teşekkür ederim.
Şu başlığı ekliyorum faydalı olabilir diye,

Bir de anket bölümünde VG seçimi üzerine başlık bulunuyor. Karar vermenize yardımcı olabilecek notlar çıkabilir her iki başlıktan da.

Kendi likitimi demleyeceğim, mtl kullanım için 50/50 60/40 oranlar tercih ediyorum. Çok sert olmasada boğaz vurumu istiyorum ve 9 veya 12 mg Nik* ile kullanıyorum. Kullanmam için en uygun vg, pg ve Nik* seçenekleri nelerdir. Şimdiden teşekkür ederim.
Uygun fiyatlı olarak
Wilmar-basf-chem size uygun olacaktır.
Biraz daha pahalı olansa
Carlo-Merck-nickselect
Boğaz vurumu özellikle nik.otinde daha çok farkediyor, chem ve nickselect size diğerlerinden daha fazla boğaz vurumu verecektir.
Yine de size önerim özellikle nik markalarını çeşitlendirmek suretiyle farklı kombinasyonlardan çok az miktarlarda sipariş vererek kendinizin karar vermesi olacaktır.

Uygun fiyatlı olarak
Wilmar-basf-chem size uygun olacaktır.
Biraz daha pahalı olansa
Carlo-Merck-nickselect
Boğaz vurumu özellikle nik.otinde daha çok farkediyor, chem ve nickselect size diğerlerinden daha fazla boğaz vurumu verecektir.
Yine de size önerim özellikle nik markalarını çeşitlendirmek suretiyle farklı kombinasyonlardan çok az miktarlarda sipariş vererek kendinizin karar vermesi olacaktır.
Tavsiyeniz için teşekkür ederim.
Dediğiniz gibi az miktarda alıp aynı aromalar ile deneyip uygun olana karar vermeye çalışacağım.

CDD cappuccino %0.5
Inawera ry4 %4
Inawera flue cured %3
Bef Graham Cracker %3
Bef bebe bisküvisi %2
Tfa Brown sugar %1.5
CDD cappuccino Bef'in içerisindeki yapay kimyasal tadı baskılayıp daha içilebilir şekle dönüştürüyor, inawera ry4 özellikle tfa ry4 double karşısında gerçekten mat kalıyor, tfa daha parlak bir tat veriyor, Brown sugarda hakeza koyu bir şeker olduğundan ortaya çıkan likit koyu, mat, karanlık bir şey oluyor ki genelde adv olarak içtiğim likitlerin tamamı böyle.
Parlak, açık tonlu, sivri likitler bir kaç tank sonrası baymaya başlıyor beni.

Yukarıdaki reçetenin Tütün severlerin hoşuna gideceğini düşünüyorum.

“This gourmet vape was created with a striking note of toasted coconut e-liquid flavoring and features roasted almonds for a well-balanced mellow taste. Enhanced with Madagascar and French vanillas, Five Pawns Castle Long e-liquid is laced with caramelized brown sugar and then finished with the subtle essence of Kentucky bourbon for a truly unparalleled experience. Treat yourself and give this best-in-class e-liquid a try.

50PG/50VG Blend”

Trene binmeden biraz sesli düşünmek istedim. FP Castle Long popüler bir likit. Tadım yorumları, klon çalışmaları ve benzer profil arayışları üzerine yüzlerce sayfa yazı bulmak pek zor değil.

Uzun bir zaman önce dahil olduğum ufak bir kendin-yap grubunda dahi hatrı sayılır bir yer edinmişti bu likit. Bileşenleri için neredeyse kutsal kase avı yapılıyordu. TPA, FW, CAP, vs., gibi markaların dışında ilginç, ve bazen tuhaf, aroma önerilerini okuduğumu hatırlıyorum. Marketlerde bulunabilen x marka hindistan cevizi veya y marka vanilya özü gibi şeyleri okumak normal geliyordu. Neyse, konu dağılmasın...

Eğlenceli bir yolculuk adına, bir bakmak istedim n’apabilirim diye.
36030B99-02D5-4EAB-84AB-6841B77EE1D5.jpeg

5AB49A7A-A7EA-4535-A46A-FF27AC4A13E9.jpeg
Görsel renk olsun ve FPCL’nin profili hakkında hızlıca bir fikir versin diye bu iki çalışmayı ekledim. Telefon üzerinden yapılmış çalışmaları eklemek çok zor. Reddit’te rastladığım ve dikkatimi çeken bir yazıyı da bu fırsatla ekleyeyim, “flavchallenged” yazmış,

“A Discussion about cloning Castle Long in 2018

I know this post feels like 5 years ago but I ** kinda still obsessed with this juice. (I took a break for 1.5 years, when I came back I felt like it was not the same, but it was still delicious) I tried all the clones out there and probably have 40+ attempts myself. Although there are some tasty recipes among them none are close enough, and I can't get my head around on why this damn thing is so hard to clone.

My clone attempts started by playing with the percentages of common flavorings used in most clones. Then I slowly branched away from the usual clones by incorporating similar flavors from other vendors or introducing other nuts, marzipans, amarettos etc. but I ** sadly not one inch closer.

Let me describe how the aroma tastes to me and my specific problem points:

The almond-coconut note: This is the main/leading note, and %70 of the juice for me. If this part was right I could deal with the rest being whatever. These flavors occupy and overlap at the same flavor-coordinates in my palate so it's hard to tell them apart. I don't taste the coconut on its own, but it feels like it's in there (some slight suntan lotion note). There can also be some sort of vanilla or a not super-rich cream mixed in here. I also tried some oak/wood flavors and think they may fit in this note.

The rest: I don't taste Bourbon or brown sugar separately either. It's just syrupy dark sweetness. I have started to question whether TFA Brown Sugar is in it at all. (AP is also another flavoring used in most clones that I ** not sure about) My next flavor order will include creme-brulee type of flavorings which I suspect may fit in here better.

I wonder if anyone is still chasing this profile in 2018? I think -like many others- the key is something else in there that we have not discovered yet. So:

\- Does anyone have any somewhat obscure flavoring that they think is in there?

\- Anyone think TFA Red Oak is in there? (This is one flavoring I can not get my hands on since no one sells it in my country and I can not import it either)

Any info that could even be of slightest help is welcome.”

ECF, VU, ELR, vs., gibi platformlarda benzer yazıları bulmak mümkün, fakat bu yazı sayesinde sorulduğuna henüz rastlamadığım bir soruyu sorma fırsatı yakaladım. Ana profili veren aroma, sadece bir aroma olabilir mi? Şu ana kadar yapılmış klon çalışmaları böyle bir aromanın parçalanmış halini mi yansıtıyor?

Başlarken dediğim gibi, trene binmeden önce biraz sesli düşünmek istedim.???? Başarılı olan bir şeylere rastlarsam buradan paylaşmayı planlıyorum.

Son aldigim aromalari hic begenmeyince yenilerini siparis ettim.
Bu aşağıdakiler mi?
Custard Tobacco - VTA
Tobacco Keretek - Wrecka
Tobacco - DV Tobacco - DV
Bake Boost - Additive
American Blend - Mom & Pops
Prime 15 10ml - Halo
Southern Smoke - E-Juice Makers
USA Tobacco - VTA - 10ml
Tobacco Bastards No. 33 Light - Flavormonks
Tobacco Bastards No. 37 Original - Flavormonks
Hazelnut - Flavourart Hazelnut - Flavourart

Bu aşağıdakiler mi?
bunlar ama sepeti daha sonra degistirdim biraz. Simdi son halini atmak istedim ama uyelik disi alim yapmisim, siparis gecmisim tertemiz gorunuyor :)
aksam faturadan bakar yazarim. fakat 3 tane cope attigim aroma var onlari hemen yazabilirim :)

Tobacco Keretek - Wrecka
Tobacco Dark - Wrecka
Tobacco - DV Tobacco - DV

bunlarda Latakia tabanin yanisira tanimlayamadigim ama icimin almadigi tuhaf bir tat vardi. 15-20 gun demlendikten sonra denedim ama bosuna daha da bekletmek istemedim.

Son düzenleme:
Red Burley (<%2) güzel bana göre. ???????? Daha önce kullanmadıysanız, FLV aromalarında süreye biraz dikkat ederdim bu arada. İyi bir ilk karışımın ardından, iki üç gün sonra bir bakardım nasıl olmuş diye.

Red Burley (<%2) güzel bana göre. ???????? Daha önce kullanmadıysanız, FLV aromalarında süreye biraz dikkat ederdim bu arada. İyi bir ilk karışımın ardından, iki üç gün sonra bir bakardım nasıl olmuş diye.
Siparis oncesi konusmamizda tavsiye etmistin fakat chefs'te yoktu. Aklimda kalmis ve bulunca ekledim :) %2 demlerim ????
Digerlerinden de umutluyum aslinda (gerci onceki sipariste de oyleydim ☹ ) Onceki grupta hic bakmadan aldim ama bu sefer biraz arastirma yapip olan yorumlari okudum. Ayrica yine kahve aromasi almayi unuttum. Bazi hafif ama lezzetli cikan tutunleri taban yapip kahve, ceviz, findik belki biskuvi ile desteklemeyi dusunuyordum. Neyse eldekilerle yaparim corbami :)

Ayrica yine kahve aromasi almayi unuttum. Bazi hafif ama lezzetli cikan tutunleri taban yapip kahve, ceviz, findik belki biskuvi ile desteklemeyi dusunuyordum. Neyse eldekilerle yaparim corbami :)
Kattan ziyade tat derdim kahve seçimi için. FA Hazelnut vs. FW Hazelnut farkı gibi düşünmek ya da belki Vanilya vs. Vanilin gibi değerlendirmek olumlu sonuç verebiliyor. Kahvenin bu şekilde kullanımı için, kısıtlı tecrübemle, FA UP veya SC’nin kahve/kahveli serisi için bir belki derdim. FA UP biraz ilginç bir aroma yorum okumadan almazdım yine de. Kahve zor iş, bir de sarım katili. ????

Gunluk 6-7ml tuketimim oldugu icin bir tanki sentetik seffaf tutun icin tutuyor ve eger ki biterse yeniden 1-2ml ekliyorum. Diger atoda ise bu bobin katili likitlerden kullaniyorum ve maksimum 2ml civari dolduruyorum. Zaten hep soyluyorum ya NET icerik bu kadar cabuk kirletip tat degisimine ugramasa sanirim sentetik aroma pesine dusmem.

Geçen gün birisi temiz NET serilerini kataloglamıştı forumda. Bahsi geçmişken, müsait olunca, ekleyeyim buraya o listeyi: sarım dostu, ama cüzdan katili olanlar. ????

Geri