• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Kendin Yap | E-Likit Likit Mutfağı...Master Evyap⚡️

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kanthal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Soyle bi ornek verebilirim
Temelde sabun uretiminde hazirlanis matematiği sabittir
Ufat tefek çeşitli degisiklik/ileveler vardir sadece
Aroma,kayganlastiricilar,koruyucular,nemlendiriciler,vitaminler vs vs
Hepsinin bu matematige uygun orani vardir
Belki duyanlariniz vardir Palm gliserinden mamul sabun turevleri
Nispeten daha bol köpüklü olur
Tabi bu köpürme kismini matematigin disinda yapma gorevi olan kimyasallara basvurmakta mümkün ancak bu belirlenen standartlarin dışında uretim yapmak tespiti halinde de caninin yanmasina sebep olacagindan tercih edilmez
Bu is bircok uretim olayinda kendini soyle gosterir/aciklanir/yada aciklanmaz
İcerisinde eser miktarda(misalen) peynir alti suyu tozu içerir ???? gibi gibi
Meseleler iste anladiniz siz ????

Soyle bi ornek verebilirim
Temelde sabun uretiminde hazirlanis matematiği sabittir
Ufat tefek çeşitli degisiklik/ileveler vardir sadece
Aroma,kayganlastiricilar,koruyucular,nemlendiriciler,vitaminler vs vs
Hepsinin bu matematige uygun orani vardir
Belki duyanlariniz vardir Palm gliserinden mamul sabun turevleri
Nispeten daha bol köpüklü olur
Tabi bu köpürme kismini matematigin disinda yapma gorevi olan kimyasallara basvurmakta mümkün ancak bu belirlenen standartlarin dışında uretim yapmak tespiti halinde de caninin yanmasina sebep olacagindan tercih edilmez
Bu is bircok uretim olayinda kendini soyle gosterir/aciklanir/yada aciklanmaz
İcerisinde eser miktarda(misalen) peynir alti suyu tozu içerir ???? gibi gibi
Meseleler iste anladiniz siz ????
illa kafanızı edicem diyon. :D :D :D

Carlo-Merck - 5 mg Merck nbase hadi söyleyeyim Geo amazon ..
Abi yapilacak belli aslinda
Madem iki yildir hersey ayni
Dogal olarak
Soyle/gerekirse gonder/yenisini talep et ????
Her ne kadar herhangi bir sorun olmadigi/olmayacagi öngörüsünde olsanda !
Sonuçta içimizin almayacagi vaziyette bir durumla karsi karsiyasin
Hersey normal ciksa bile bu sebebin olur
Yine bu is olur bence ????

Yani kisacasi
Palm bitkisinden uretilen vg ise
Bazik etkili aroma ise
Nem ve oksidasyon da olmussa
Boyle köpürme olur

Carlo-Merck - 5 mg Merck nbase hadi söyleyeyim Geo amazon ..

Edit :Araya yemek girince ,.bir de son kullanım tarihine yaklaşmamız nedeni ile yetişmekte zorlanıyorum, Kovid mi oldum ney ,hafıza da gitmeye başladı.:cry:

Son düzenleme:
@Namca Amca (alınmak yok abi takılıyorum :) ) öncelikle bu köpürme normal değil, sanıyorum benden tecrübeli arkadaslarda bu konuda hemfikir. Yıllardır nikotinsiz likit demliyorum ve bazı likitlerimi süt kıvamına gelene kadar karıştırıyorum, hava kabarcıkları yavaş yavaş yüzeye çıktığında yüzeyde hafif bir beyazımsı katman oluşuyor ki gayet normal bir sonuç, ancak sizin örnekteki gibi bir kabarcıklanma şimdiye kadar rastlamadım
Gelelim bu anomalinin olma nedenlerini tahmin etmeye, Nbase ve aroma sürekli kullandığın ve böyle bir şey ile karşılaşmadığını varsayarak aklıma ilk gelen; şişeyi temizlerken kullandığın bir kimyasalın yada şişede kalan suyun içerisinde bulunan kimyevi bir maddenin buna neden olabileceği. Sonuçta köpüklenme dediğimiz şey vizkoziteye bağlı olarak artan yüzey direncinin meydana getirdiği hava kabarcıkları.
Konu ile alakalı aşağıdaki dosyadan daha detaylı bilgiler edinerek sizin durumunuza uygun sebebi tahmin etme şansına sahip olabilirsiniz.

Ekli dosyalar

@Namca Amca (alınmak yok abi takılıyorum :) ) öncelikle bu köpürme normal değil, sanıyorum benden tecrübeli arkadaslarda bu konuda hemfikir. Yıllardır nikotinsiz likit demliyorum ve bazı likitlerimi süt kıvamına gelene kadar karıştırıyorum, hava kabarcıkları yavaş yavaş yüzeye çıktığında yüzeyde hafif bir beyazımsı katman oluşuyor ki gayet normal bir sonuç, ancak sizin örnekteki gibi bir kabarcıklanma şimdiye kadar rastlamadım
Gelelim bu anomalinin olma nedenlerini tahmin etmeye, Nbase ve aroma sürekli kullandığın ve böyle bir şey ile karşılaşmadığını varsayarak aklıma ilk gelen; şişeyi temizlerken kullandığın bir kimyasalın yada şişede kalan suyun içerisinde bulunan kimyevi bir maddenin buna neden olabileceği. Sonuçta köpüklenme dediğimiz şey vizkoziteye bağlı olarak artan yüzey direncinin meydana getirdiği hava kabarcıkları.
Konu ile alakalı aşağıdaki dosyadan daha detaylı bilgiler edinerek sizin durumunuza uygun sebebi tahmin etme şansına sahip olabilirsiniz.
Niye alınayım dayıcım. , :)ilgin için teşekkür ederim :)
Önerdiğiniz dokümanın ilk çeyreğinde gardım düştü doğrusu:)
Demleme şişelerim öncelik ile yeşil sabun ve önceden ısıtılmış pınar su ile yıkanıyor ve iki ,üç saat bu karışımda bekletiliyor ,durulamadan sonra da sirkeli su da bekletiliyor daha sonra durulama yapılıp kapalı bir dolapta şişe ağzı aşağıya bakacak şekilde kurumaya bırakılıyor .enjektörler eczaneden alınıp tek sefer kullanılıyor. ,şimdi . işte bakın adamın kafayı nasıl yediğini kendi ağzından itiraf ettirdiğinizle övünebilirsiniz .???????????? Şaka şaka .,ben de bu şekilde takılıyorum.????
Benim tahminim kullanım tarihi geçmiş Nbase ..Nic veya Aroma nedeni ile olmuştur şeklinde..

@Namca Şişe kapağı? Fotoğraftan tam anlayamadım, fakat bir ihtimal diye merak ettim. Çocuk kilidi bulunan bazı kapaklarda hareketli ve boşluklu bir yapı var, en azından benim kullandıklarım böyle. Kurutması zor ve kalıntıya izin veren bir yapıdalar. Durulaması da zor bunları. ????‍♂️ Çok düşük ihtimal olsa da soru işaretini eklemiş olayım.

@Namca Şişe kapağı? Fotoğraftan tam anlayamadım, fakat bir ihtimal diye merak ettim. Çocuk kilidi bulunan bazı kapaklarda hareketli ve boşluklu bir yapı var, en azından benim kullandıklarım böyle. Kurutması zor ve kalıntıya izin veren bir yapıdalar. Durulaması da zor bunları. ????‍♂️ Çok düşük ihtimal olsa da soru işaretini eklemiş olayım.
Teşekkürler kardeşim .Çocuk kilitli kapak değil .,Tıpalı öksürük şurubu kapağı var .bir tarihlerde Tahtakale deki bir arkadaşımdan 25 tane kadar almıştım..????‍♂️

şurup.jpg

Geri