Kıvanç
Community
Teşekkür ettim bilgi için. Sormamın sebebi, Latakia ve Kentucky gibi aromalarda, kanun gibi olmasa da, bir iki tercih önceliğinin kullanıcılar tarafından sıkça vurgulanmasıydı: minimum VG kullanmak (50/50 PG/VG, 50/40/10 PG/VG/H2O (distile su) gibi), ve Türkiye esigara platformlarında kullanılan tabirle, kuru buhar karakterinde (sigara tipi) bir atomizer seçmek. Bu iki tercih önceliğinin sebebi olarak, zaten tütün içerisinde bulunan şekeri kırmak ve aromayı açmak öne sürülüyor.
Kremalı koyu aroma türevlerinde başarılı diye kabul gören atomizerlerde, özellikle Latakia, asfalt, dizel, (p)lastik, vs., gibi nahoş sonuçlar verebiliyor. Dengeli denen atomizerler de aslında pek kabul görmüyor. Bir de buna VG’den gelen şeker tadı eşlik edince, tam bir felaket olabiliyor.
Eğer birine gönderme seçeneği yoksa, ve likit kesin olarak çöpe gidecekse iki pratik seçenek mümkün olabilir belki. Distile su eklmek: Likitinizi biraz rahatlatabilir. Soğutucu eklemek: düşük ihtimal olsa da, likiti belki biraz katlanılabilir hale getirebilir.
Ben teşekkür ederim hocam tavsiyeleriniz için. Plastik ve tezek kokusu alıyorum dediğiniz gibi. Diğer mahallede de okumuştum buna benzer bir yorum aslında. Kişiden kişiye değişir diye önemsememiştim. Daha talip olan çıkmadı, distile su ve soğutucu eklemeyi denerim isteyen olmazsa.