• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Kendin Yap | E-Likit Likit Mutfağı...Master Evyap⚡️

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kanthal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Teşekkür ettim bilgi için. Sormamın sebebi, Latakia ve Kentucky gibi aromalarda, kanun gibi olmasa da, bir iki tercih önceliğinin kullanıcılar tarafından sıkça vurgulanmasıydı: minimum VG kullanmak (50/50 PG/VG, 50/40/10 PG/VG/H2O (distile su) gibi), ve Türkiye esigara platformlarında kullanılan tabirle, kuru buhar karakterinde (sigara tipi) bir atomizer seçmek. Bu iki tercih önceliğinin sebebi olarak, zaten tütün içerisinde bulunan şekeri kırmak ve aromayı açmak öne sürülüyor.

Kremalı koyu aroma türevlerinde başarılı diye kabul gören atomizerlerde, özellikle Latakia, asfalt, dizel, (p)lastik, vs., gibi nahoş sonuçlar verebiliyor. Dengeli denen atomizerler de aslında pek kabul görmüyor. Bir de buna VG’den gelen şeker tadı eşlik edince, tam bir felaket olabiliyor.

Eğer birine gönderme seçeneği yoksa, ve likit kesin olarak çöpe gidecekse iki pratik seçenek mümkün olabilir belki. Distile su eklmek: Likitinizi biraz rahatlatabilir. Soğutucu eklemek: düşük ihtimal olsa da, likiti belki biraz katlanılabilir hale getirebilir.

Ben teşekkür ederim hocam tavsiyeleriniz için. Plastik ve tezek kokusu alıyorum dediğiniz gibi. Diğer mahallede de okumuştum buna benzer bir yorum aslında. Kişiden kişiye değişir diye önemsememiştim. Daha talip olan çıkmadı, distile su ve soğutucu eklemeyi denerim isteyen olmazsa.

Ben teşekkür ederim hocam tavsiyeleriniz için. Plastik ve tezek kokusu alıyorum dediğiniz gibi. Diğer mahallede de okumuştum buna benzer bir yorum aslında. Kişiden kişiye değişir diye önemsememiştim. Daha talip olan çıkmadı, distile su ve soğutucu eklemeyi denerim isteyen olmazsa.
Rica ederim. Latakia ve Kentucky (fire-cured/dark NET) grubu biraz özel değerlendirildiği için aklıma gelenleri, belki sorunun kaynağıdır diye, kısaca aktarmak istedim. Ayrı bir dünyada bu grup. ????‍♂️ İçerisinde Latakia ve Kentucky bulunan karışımlar (Mixture/Blend grubu) ya da aromalandırılmış NET grubu biraz daha kullanıcı dostu olabiliyor tat açısından; fakat, solo fire-cured biraz genel kuruluma muhtaç olabiliyor. Felaket senaryolarında da biraz tecrübem olduğu için bu kısmı da eklemek istedim. Bir de, ne kadar doğru olur bilmiyorum ama, viski dünyasına da biraz benzer buluyorum bu NET gruplarını.

Kıvanç hocam bende başka marka black note latakia almıştım, bana ağır gelmişti,@Moby Labs. 'ten aldığım latakia daha hafif içilebilirdi ,ama bendeki barter kurbanı oldu yoksa gonderirdim denemen için:)

Kıvanç hocam bende başka marka black note latakia almıştım, bana ağır gelmişti,@Moby Labs. 'ten aldığım latakia daha hafif içilebilirdi ,ama bendeki barter kurbanı oldu yoksa gonderirdim denemen için:)

Selam hocam, eksik olma vallahi latakia ya tövbe ettim :) Bildiğim aromalardan devam edeceğim castle, tribeca, lemon tart gibi. Yanına ufaktan denemelik de tütün yaparım. Brand no nun black pearl tobacco sunu içiyordum tütün olarak ama artık bulunmuyor. Ne zamandır yerine başka likit koyamadım, hep şekerli likit de bayıyor, var mı tütün için tavsiyen.

Selam hocam, eksik olma vallahi latakia ya tövbe ettim :) Bildiğim aromalardan devam edeceğim castle, tribeca, lemon tart gibi. Yanına ufaktan denemelik de tütün yaparım. Brand no nun black pearl tobacco sunu içiyordum tütün olarak ama artık bulunmuyor. Ne zamandır yerine başka likit koyamadım, hep şekerli likit de bayıyor, var mı tütün için tavsiyen.
Şekersiz olsun istersen tütün grubunda N.E.T. olanlar (latakia hariç) fena değil, uzun demlenme(en az 1 ay) sonucu Kentucky hoşuma gitti.haftaya angaraya gelicem sanırım ,haberleselim numuneler getiririm gelirken .

Hafta içi demledim henüz denemedim. %3 yaptım, ne kadar beklemeliyim?

Stixx mixx aromalardan dayanamayıp ikisini denedim ama ????
Honduran legerio tek başına lezzetli gibi, black Cavendish ise şimdilik harika bir taban imajı verdi. Birkaç hafta daha bekleyeceğim.

IMG_20210117_233805.jpg

Hafta içi demledim henüz denemedim. %3 yaptım, ne kadar beklemeliyim?
~%2 olarak kısa sürede sonuç veriyordu. %3 için felaket senaryosu yazmazdım, ama bu şekilde de kısa sürede sonuç alınabilir bence. 3-4 gün?
black Cavendish ise şimdilik harika bir taban imajı verdi.
Not edildi! :coffee: Aromalandırılmış NET’leri de listelemek iyi olur gibi düşündüm şimdi. İşe yarar eşleme fikirleri çıkabilir belki. ????‍♂️

Geri