• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Kendin Yap | E-Likit Likit Mutfağı...Master Evyap⚡️

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kanthal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bahsi geçmişken, BM (ya da Black Cigar) çok ağır çikolata molekülü (?) içeriyor. Zamana yayılan olgunlaşma etkisi net bir şekilde kötü yönde bana göre: tuhaf, kalitesiz bir çikolata? Çok kısa sürede tüketilmesini önerirdim yahut aromayı açabilecek/yukarı çekecek (brighten) aromalarla, bir şekilde, kullanılmasını. Çok benzer davranan bilindik bir aroma da FLV Cured.

Pardon ben yanlış anladım.

@Kvothe tarifin birinde elma sirkesi var,başka farklı bir kaç tarifte de görmüştüm,siz kullandınız mı hiç elma sirkesi , kullandıysanız karışımda nasıl bir etki yapıyor?
Sanırım bildiğimiz sirke bu,bunda da var.

Paylaştığım ilk tarifin ikinci versiyonu
Kullanmadım. Çok sağlıklı da gelmiyor bana nedense. Kimi boğaz vurumu için diyor kimi çabuk demlensin diye diyor. Limon suyu kullanan da var. Sadece 10 ml için 1 damla kullandıklarını biliyorum.

Ben genelde sürekli demlediğim aromalarda bir önceki partiden olmuş likitten az katıyorum. Yeni demlenene. Etkisi tamamen psikolojik olabilir ???? bana demlenme hızına etki ediyor gibi geliyor

Elma sirkesi,kristal mentol,votka bildigimiz,etil alkol bile kullanan var
Likit yapımında daha neler var neler

Ama bir tedarikçi cikip ben sunun formülünde votka kullandim yada şu mixin içerisine elma sirkesi koydum dese topa tutarlar adamı linc ederler
Aslinda kullanicinin hicbiri bunu anlamaz hissetmez
Bir zamanlar birileri biz x likiti kendi fıçılarımızda bekletiyoruz demisti
Halbuki bahsi geçen mixin reçetesinde olmamasina ragmen sir gibi sakladığı fıçılar
Oak wood aromasinin kendisiydi mesela ????

Boba's orjinalini içmedim ama bi ara denk gelmiştim, ilk tarifi yapmıştım fena değildi ama tarçın biraz fazlaydı,ikincisini denemedim ama ilkine göre epey farklı gibi içerik.

Bobasi deneyen cok kişi var hocam aslında ancak çoğu tarif olarak elr de yoktur
Bizde de deneyen çok diye biliyorum,ancak sir gibi saklanıyor,hatta bizdeki denemelerde vaktiyle alıntılar uzerine yapılmış çalışmalar oldugundan eminim
Benim paylastigim ise buldugum iki tariften biridir ama ikisinde de tarçın bahsi geçmiyor...????

@MoNoT10 Bobas hakkında çok fazla teori var. Muhabbeti burada da geçince, fazla detaya girmeden, yazayım dedim. Bana göre, ki bu yeni bir fikir değil tabi, Bobas’ın ilk çıkışı likit+aroma şeklinde olabilir. Bobas’ın tadının değiştiği, ve ardından, bir dönem ortadan kaybolduğu vakit, likit kısmını klonlamaya çalışmışlar gibi geliyor bana. Kafa dağıtsın, eğlenceli vakit geçsin, vs., şeklinde zamanında neredeyse ne varsa taramıştım. Aklıma yatan tek yaklaşım bu olmuştu. İlk halinin yapımı, bu şekilde düşününce, sanırım çok basit bir şey olmalı ????‍♂️

@MoNoT10 Bobas hakkında çok fazla teori var. Muhabbeti burada da geçince, fazla detaya girmeden, yazayım dedim. Bana göre, ki bu yeni bir fikir değil tabi, Bobas’ın ilk çıkışı likit+aroma şeklinde olabilir. Bobas’ın tadının değiştiği, ve ardından, bir dönem ortadan kaybolduğu vakit, likit kısmını klonlamaya çalışmışlar gibi geliyor bana. Kafa dağıtsın, eğlenceli vakit geçsin, vs., şeklinde zamanında neredeyse ne varsa taramıştım. Aklıma yatan tek yaklaşım bu olmuştu. İlk halinin yapımı, bu şekilde düşününce, sanırım çok basit bir şey olmalı ????‍♂️
Bana da oyle geliyor üstat
bulduğum tariflerde ki bir tanesini buraya kopyaladim bulunsun diye hatta bende şaşırdım bu kadar basit olmasina ve tarcin olmamasına @Kvothe yi de etiketlemiş olayim ayni zamanda
Tarifi editlesek mi ????

Bana da oyle geliyor üstat
bulduğum tariflerde ki bir tanesini buraya kopyaladim bulunsun diye hatta bende şaşırdım bu kadar basit olmasina ve tarcin olmamasına @Kvothe yi de etiketlemiş olayim ayni zamanda
Tarifi editlesek mi ????
Üzerine çalışılıp ortaya güzel bir şeyler çıkabilir bence. Şu sıcak dönem geçince hem aroma hem nikotin siparişlerim olacak. Bir iki şey var kafamda Bobas için, deneyip buradan paylaşmak mutlu eder beni.

Tarçın aromanın tanım-dışı (odd/off-note) kısmından gelebilir belki ????‍♂️ MTL’de kullanılan referans atomizerin etkisinden bahsetmek mümkün bence bu tip durumlarda.

Benim bildiğim alien vision un aroma aldığı firmalardan birisi kapanıyor. Firma aynı aromadan bulamadığı için bobas yapamıyor bir daha. Hatta yarışma düzenlemişlerdi bir dönem kendi likitlerini taklit edebilene ödül vereceklerdi 100.000 dolar dı ödül diye aklımda kalmış ödül. Ondan da bir sonuç çıkmadı.

Yani yapımı kolay değil çok çok zor. Hatta kendi firması kendi likitini kopyalayamadı.

Son düzenleme:
Yani yapımı kolay değil çok çok zor. Hatta kendi firması kendi likitini kopyalayamadı.
Şöyle bir şeyler var,

“After talking to Ben a while back he said two things that really stuck with me...
1- "It's incredibly simple"
and
2- His original customer base knows whats in it because they kept asking for it...”

Buna benzer farklı kişilerin de notları var diye hatırlıyorum; hatta, sinir bozacak kadar basit diyen de vardı galiba.

Klonlamak, yeniden yapmak biraz farklı: çok çok zor —hemfikirim. Hele 1:1 klonlamak epey zordur.

Üzerine çalışılıp ortaya güzel bir şeyler çıkabilir bence. Şu sıcak dönem geçince hem aroma hem Nik* siparişlerim olacak. Bir iki şey var kafamda Bobas için, deneyip buradan paylaşmak mutlu eder beni.

Tarçın aromanın tanım-dışı (odd/off-note) kısmından gelebilir belki ????‍♂️ MTL’de kullanılan referans atomizerin etkisinden bahsetmek mümkün bence bu tip durumlarda.
Umarım guzel bir sonuç çıkartırsınız
Bende şu sıra tribeca üzerine çalışıyorum;cok sevdiğim için ????
Hicbir tarifte olmayan bir aroma ile denemem var bakalim nasil sonuçlanacak ancak şöyle bir durum var versiyon halinde deneme yapıyorum bu da benim icin 4,5 aylik bir süreç demek malum hem maddi hem imkan bakimindan kısıtlı halde birseyler yapmak epey zaman istiyor.eger tutturabilirsem bir iki tutun daha ilave ile mix işinden tamamen kopup kendi sevdigim uc,bes recete ile devam etmek planım
Beğenirsem buraya da paylasim yapmayı seve seve isterim ????

Umarım guzel bir sonuç çıkartırsınız
Bende şu sıra tribeca üzerine çalışıyorum;cok sevdiğim için ????
Hicbir tarifte olmayan bir aroma ile denemem var bakalim nasil sonuçlanacak ancak şöyle bir durum var versiyon halinde deneme yapıyorum bu da benim icin 4,5 aylik bir süreç demek malum hem maddi hem imkan bakimindan kısıtlı halde birseyler yapmak epey zaman istiyor.eger tutturabilirsem bir iki tutun daha ilave ile mix işinden tamamen kopup kendi sevdigim uc,bes recete ile devam etmek planım
Beğenirsem buraya da paylasim yapmayı seve seve isterim ????

Pek umutlu değilim Bobas’tan. Geleneksel debelenme ve stres atma meselesi gibi yaklaşıyorum ona. Aklımda kalacağına şişede kalsın hesabı???? Grumpy’s Hooch için kağıt üzerinde ödevimi, hazırlığımı yaptım ama????

Tribeca da sağlam ve zorlu bir likit, ama eminim keyiflidir çalışmak.Versiyon olayı içinse hemfikirim. Eskiden çok okurdum versiyon maceralarını: inanılmaz şeyler öğreniyor insan o çabalardan. İki satırın bile arkasında bazen saatler yatıyor. Zor işler hep. Tribeca macerasında başarılar! Sonuçları bekliyoruz????:coffee:

Elma sirkesi,kristal mentol,votka bildigimiz,etil alkol bile kullanan var
Likit yapımında daha neler var neler

Ama bir tedarikçi cikip ben sunun formülünde votka kullandim yada şu mixin içerisine elma sirkesi koydum dese topa tutarlar adamı linc ederler
Aslinda kullanicinin hicbiri bunu anlamaz hissetmez
Bir zamanlar birileri biz x likiti kendi fıçılarımızda bekletiyoruz demisti
Halbuki bahsi geçen mixin reçetesinde olmamasina ragmen sir gibi sakladığı fıçılar
Oak wood aromasinin kendisiydi mesela ????
Etil alkolu 100 mlye 3-5 damla bende damlatıyorum.
Votkayı çok tavsiye etmem.
Fıcı yerine içine kavrulmuş meşe parçalarını yani meşe cipsini bekletse 1-2 gün yine o tadı verir.
Ama sağlıklı bulmuyorum bu seçeneği :)
Geçmişte de dediğiniz gibi neler içirmediler ki bize :)

Etil alkolu 100 mlye 3-5 damla bende damlatıyorum.
Votkayı çok tavsiye etmem.
Fıcı yerine içine kavrulmuş meşe parçalarını yani meşe cipsini bekletse 1-2 gün yine o tadı verir.
Ama sağlıklı bulmuyorum bu seçeneği :)
Geçmişte de dediğiniz gibi neler içirmediler ki bize :)
Tütünlü likitlerde Elma Sirkesi bir nebze işe yarıyor, ağız tadına göre değişmekle beraber özellikle N.E.T olanlardaki acılığı biraz alıyor.
Meşe cipsinden kastnız meşe yongası ise 1-2 günde pek fayda sağlamıyor, bir ara meşe yongasını yıkayıp, kurulayıp, fırınlayıp PG de bekletmiştim 3 ayda çok az aroma verdi ki normal karşıladım, PG yi meşe fıçıda bekletirken de 3 ay gibi sürelere çıktığımda anca tatmin edecek aromayı alıyordum. En son geçen sene @Cemetery , @Obenik ve @Türk ile @serkans1 hocam denemişti buluşmada.

Tütünlü likitlerde Elma Sirkesi bir nebze işe yarıyor, ağız tadına göre değişmekle beraber özellikle N.E.T olanlardaki acılığı biraz alıyor.
Meşe cipsinden kastnız meşe yongası ise 1-2 günde pek fayda sağlamıyor, bir ara meşe yongasını yıkayıp, kurulayıp, fırınlayıp PG de bekletmiştim 3 ayda çok az aroma verdi ki normal karşıladım, PG yi meşe fıçıda bekletirken de 3 ay gibi sürelere çıktığımda anca tatmin edecek aromayı alıyordum. En son geçen sene @Cemetery , @Obenik ve @Türk ile @serkans1 hocam denemişti buluşmada.
Tütün dedin mi, ha bunları yazan adamdan başkasını tanımam. Ruh hastası düzeyde işler peşinde.
Bizim bir mod vardı ne oldu?

Abi senin tütünlü likitler efsanedir.

Elimde su aromalar var
Cohiba
Cdd no 8
Graham cracker
Bunlara ek bal yada cikolata eksem nasil olur yada siz me tavsiye edersiniz hangi oranlarda?
Cohiba veya no 8 %0.25 ~ 0.3 u gecmeyecek şekilde receteye adapte ediniz cok kuvvetli aromalar oldugu icin bu oranin üzerinde recete uyumu imkansizlasiyor
ilave aroma olarak ne olursa olsun bir aydan oncesi de bu aromalardan baska tat alamazsınız
Diger yandan
Graham cracker %0.5~ 1 araliginda
Ry4 %7~10 hatta 12.5 a kadar cikabilirsiniz
Acetyl pyrazine %1 İle kendinize basit bir recete yapmis olursunuz
Ayrica bunlara
Sweet cream yada cream fresh %1.5~2
Toasted almond %1
Hazelnut % 1 ( kuvvetli bir aromadir)
Ve her 10ml/1 damla mts vape wizard
Adapte edebilirsiniz
Umarım anlaşılır olmustur
Kolay gelsin ????